Mercato (LATO 2017)
- RoyM
- Bawarczyk
Jak oceniłbyś Vidala z dwumeczu z Wami 2 lata temu i tego najlepszego co widzieliście w Waszych barwach? Bo generalnie przez kontuzje stoperów Bayernu Vidal dostał wyjątkowo nową rolę na boisku, bardzo głęboko się cofał do rozegrania pomiędzy dwójkę stoperów i to był zdecydowanie najlepszy Arturo jakiego kojarzę z gry w Bayernie. Ciekawi mnie czy bywał jeszcze lepszy bo to co prezentował wtedy to już był poziom niewidziany przeze mnie w Bayernie od najlepszego Schweinsteigera koło 2010, a przecież Vidal był jeszcze lepszy w defensywie. Możesz mi nawet na priv napisać żeby nie lecieć z offtopem bo się niektórzy denerwują jużJuvefanatp pisze:
Off top:
Vidal to najlepszy pomocnik świata do gry płaską trójką. Życzę Bayernowi, żeby Carlo przeorganizował troszkę pomoc, pod względem taktycznym, tak by ich kibice mieli okazję zobaczyć prawdziwe umiejętności Arturo. Przy okazji Tolisso też najlepiej spisywałby się jako box-to-box, bo to piłkarz najbardziej zbliżony do Vidala ze wszystkich młodych zdolnych tego świata (choć w defensywie dzieli ich sporo, ale to tylko dlatego, że Vidal jest w tym aspekcie najlepszy). Trzeba by co prawda cofnąć Alcantarę, ale tragedii nie ma, bo zdarzało mu się już tak grac za Guardioli, czasem z pozytywnym skutkiem.

- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Co to za żarty się stroją wokół transferu Pogby? No i dlaczego tylko my idziemy pod lupę, a United nie? Jakieś żarty..
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
http://www.espnfc.com/manchester-united ... e-juventusLukaszG / DLuGi pisze:Co to za żarty się stroją wokół transferu Pogby? No i dlaczego tylko my idziemy pod lupę, a United nie? Jakieś żarty..
Czekajmy dalej z transferami, to wkrótce dostaniemy bana

Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- Gontar
2 finały w ciągu 3 lat to znowu trzeba się do nas <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> :rotfl:
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
To my bylismy niedozwolonymi sponsorami Raioli, jakkolwiek idiotycznie to nie brzmi w sytuacji kiedy nie chcielismy sprzedawac Pogby.
Jesli powaznie oberwalibysmy za ta historie to powinnismy uscisnac Beppe reke, podziekowac za wszystko i zasugerowac zeby przekazal stery Fabio.
Co do naszych dzialan na rynku, pozwole sobie przypomniec moj post z poczatku roku dotyczacy naszych finansow. W zalaczniku kryja sie odpowiedzi na pytanie np. dlaczego zatrzymanie Sandro bedzie bardzo, bardzo trudne.
Jesli powaznie oberwalibysmy za ta historie to powinnismy uscisnac Beppe reke, podziekowac za wszystko i zasugerowac zeby przekazal stery Fabio.
Co do naszych dzialan na rynku, pozwole sobie przypomniec moj post z poczatku roku dotyczacy naszych finansow. W zalaczniku kryja sie odpowiedzi na pytanie np. dlaczego zatrzymanie Sandro bedzie bardzo, bardzo trudne.
Pluto pisze:Świeży raport Deloitte.
https://www2.deloitte.com/content/dam/D ... e-2017.pdf
Szału nie ma, utrzymane dziesiąte miejsce ale wszyscy przed nami zanotowali większy wzrost przychodów. Można powiedzieć, że niestety raczej nam uciekają niż ich gonimy.
Leżymy pod względem przychodów z dnia meczowego (13) i komercyjnych (12).
Stadion mamy najmniejszy z czołówki, CFC i LFC niewiele większe ale zgarniaja około dwa razy więcej z tego tytułu.
Lepiej z pieniędzmi z tv (4) ale tutaj z klubów angielskich wyprzedza nas tylko City (dzieki 1/2 LM) i wiadomo, że to się za chwilę zmieni.
Pod względem zainteresowania w mediach społecznościowych nie przegrywamy wyraźnie tylko z City i PSG.
Wnioski mam takie, że jak na sytuację finansową, sportowo wyglądamy świetnie i wydajemy pieniądze dużo lepiej niz większość bogatszych klubów (pierwsze United,).
Główna w tym zasługa włoskiej defensywy i generalnie włosi to przepis na sukces w naszym przypadku. (Galiardini)
Co do zwiększania przychodów to nie ma innej opcji niż zagościć na stałe w ścisłej czołówce LM i znaleźć jakieś włoskie, niesprzedawalne ikony w ataku.
calma calma
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Z tego co zrozumiałem, to FIFA wysuwa wnioski iż Raiola był "ukrytym" współwłaścicielem Pogby? Tak jak ma to miejsce np. w Brazyli, gdzie współwłaścicielami piłkarzy są osoby prywatne/firmy itd?
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2017, 21:25 przez LukaszG / DLuGi, łącznie zmieniany 1 raz.
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Ja do dzisiaj nie mogę odżałować straty Vidala, owszem coś tam odwalał, owszem ponoć od zawsze chciał grać w Bayernie, ale kurczę jak dla mnie gdy z przodu biegały jeszcze tuzy pokroju Matriego czy Vucinica to ten gość robił dla mnie 1/3 naszej gry z przodu i do tego świetna gra w defensywie. Facet w formie jest dla mnie najlepszym b2b na świecie, mega zabrakło kogoś takiego w finale, za człapiącego poruszającego się jak wóz z węglem Khedirę.Juvefanatp pisze: Off top:
Vidal to najlepszy pomocnik świata do gry płaską trójką. Życzę Bayernowi, żeby Carlo przeorganizował troszkę pomoc, pod względem taktycznym, tak by ich kibice mieli okazję zobaczyć prawdziwe umiejętności Arturo. Przy okazji Tolisso też najlepiej spisywałby się jako box-to-box, bo to piłkarz najbardziej zbliżony do Vidala ze wszystkich młodych zdolnych tego świata (choć w defensywie dzieli ich sporo, ale to tylko dlatego, że Vidal jest w tym aspekcie najlepszy). Trzeba by co prawda cofnąć Alcantarę, ale tragedii nie ma, bo zdarzało mu się już tak grac za Guardioli, czasem z pozytywnym skutkiem.
Swoją drogą na tym forum zawsze piłkarzy zupełnie przeciętnych uważało się za nieproporcjonalnie dobrych, ja od początku twierdziłem, że np. Matri to drewno, ludzie zarzekali się, że nieprawda nie jest taki zły a dzisiaj ci sami ludzie dziękują Milanowi, że dali za niego te 11 melonów. Vucinić miał mieć "magic touch" Giovinco wychodziło wszystko oprócz strzelenia w światło bramki. Dobrze, że te czasy biedy w ataku jakby przeminęły (ale znowu kontrowersyjnie Dybała jak dla mnie miał słaby obecny sezon, fakt zagrał mecz życia z Barceloną i za to jestem wdzięczny, ale w perspektywie całego sezonu to jakoś tak średnio wyglądał, liczyłem, że w tym sezonie odpali i ruszy z kopyta a tymczasem myślę, że 1 sezon u nas miał lepszy).
Ale co z tego, że w ataku się poprawiło jak z drugiej strony mamy obecnie wyłom w pomocy i na skrzydłach? Nie chce mi się już długo pisać, ale w innym temacie o tym wspomniałem, że to nie jest przypadek, że Khedira poszedł do nas za darmo. Czasy promocji w Realu skończyły się już dawno temu.
Kolejna kwestia co tu jeszcze robi Asamoah? Pominę już to, że jest wiecznie połamany i jest po takich kontuzjach, które w każdej chwili mogą się odnowić, więc nie zapewnia nam żadnej stabilizacji. On już za czasów Conte zupełnie mnie nie przekonywał, ale też słyszało się non stop, że dobry wybiegany murzynek na skrzydle, walczy i w ogóle, a czasem mu coś nie wychodzi bo wahadło to nie jego nominalna pozycja i w środku pomocy byłoby tylko lepiej. Zabezpiecza 2 pozycje na boisku i w ogóle. Skończyło się tak, że w środku kopał się po czole. Pogonić jak najszybciej ze względu na poziom i możliwe kontuzje. Na jakąś mega kasę z tego transferu bym nie liczył Llorente też 2 lata temu wszyscy sprzedawali na wyspy za 20 melonów, a ostatecznie wylądował w Hiszpanii za darmo.
- kamil-8853
- Juventino
wagner pisze:Jeszcze jest Pjaca to już w ogole odpuśćmy zakupy tych skrzydeł przecież to już 3kamil-8853 pisze:2 skrzydłowych już mamy przy ewentualnej sprzedaży Cuadrado (Mandżu + Orsolini) po co kupować więcej niż Costa i Berna?
Wszystko wskazuje na to, że jednak taka rola będzie mu dana także w kolejnym sezonie. Więc myślę, że takie postrzeganie - Mandzukic lewy pomocnik - powinno być już akceptowaneCabrini_idol pisze:Bo Mandzu to nie skrzydłowyJa z kolej czytałem artykuł który mówił, że owszem kara może być nałożona, ale ma się rozbić o jakaś niewielką kwotę finansowąCabrini_idol pisze:mamy jakiś problem z FIFA
Alexinhio-10 pisze:Co do Milanu, to robia transfery na jakie sobie moga pozwolic i nie chodzi mi o finanse. Jakie my transfery robilismy po dwoch 7mych miejscach ?
Tak stary już widzę sprowadzonych Coste Berne i Keite bijacych się o skład. Zejdź na ziemię. Max sprowadzamy 2 do podstawy i to na tyle albo i aż tyle.
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Co do Vidala, to ja jedynie nie potrafię zrozumieć jak mogliśmy go puścić za MARNE 40mln Euro. Po nim było widać brak motywacji do gry w Juve i potrzebował zmiany otoczenia.
Giovinco.. Coman.. Z tych dwóch piłkarzy usilnie robili u nas napastników, gdzie wrzuceni jako ofensywni skrzydłowi dawali by dużo więcej.
Giovinco.. Coman.. Z tych dwóch piłkarzy usilnie robili u nas napastników, gdzie wrzuceni jako ofensywni skrzydłowi dawali by dużo więcej.
- Piti
- Juventino
Kur... przychodze do domu wieczorem i co czytam? co sie odwala w tym klubie?
Chłopa sprzedawaliśmy z bólem serca i to jeszcze wina leży po naszej stronie, jeśli dostaniemy zakaz transferowy to R.I.P przyszły sezon.
Chłopa sprzedawaliśmy z bólem serca i to jeszcze wina leży po naszej stronie, jeśli dostaniemy zakaz transferowy to R.I.P przyszły sezon.
- kubraczek
- Juventino
Czy ktoś słyszał o kimś takim jak Alejandro Chumacero? Jego agent udzielił ciekawej wypowiedzi. Stwierdził, że Juventus śledzi i jest zainteresowane jego klientem. Podobno nasi przedstawiciele kontaktowali się w sprawie rozpoczęcia rozmów. Powiedział też, że jego klient nie będzie chciał przejść do nas dopóki mamy zamiar wypożyczyć go do innego klubu.
Czyżby jego agent znalazł sobie sposób na wypromowanie swojego klienta?
Czyżby jego agent znalazł sobie sposób na wypromowanie swojego klienta?
Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
https://www.transfermarkt.pl/alejandro- ... ler/129899
Ten kopacz bez historii, mający 26lat? :rotfl:
Ten kopacz bez historii, mający 26lat? :rotfl:
- annihilator1988
- Juventino
Kuzyn Estigarribii od strony <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> babci sąsiadki.kubraczek pisze:Czy ktoś słyszał o kimś takim jak Alejandro Chumacero?
Powiedziałbym, że taki zakaz to szansa dla wychowanków Starej Damy, ale nie słyszałem, by w szkółce był jakiś wybijający się prawy defensor.
Ten cały proces powinien pomóc zarządowi w podjęciu szybkich kroków. Albo stać ich na Coste, albo nie
Edit
Przecie to rozwiązanie godne Rincona
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG