Mercato (LATO 2017)
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Mnie to akurat cieszy. Lepiej wyjdziemy na Bernie i Keicie, chyba ze Costa mialby byc w miejsce Cuadrado.Vincitore pisze:A już myślałem, że tego nie spieprzymy.Talks have stopped between Bayern and Juventus for Douglas Costa after failing to reach an agreement [Deutsche Presse-Agentur]
Troche slabo ze przy tylu potrzebach (skrzydlowi i srodkowy pomocnik) dojdzie nam jeszcze szukanie prawego obroncy. Teraz to chyba na prawde potrzebujemy, zeby realnie sie wzmocnic na to okno z 200mln.
- LordJuve
- Juventino
Zadziwiające jak w ciągu zaledwie dwóch lat kibice Juve przeszli od retoryki "liga to podstawa" do "piłkarze mają nas w nosie, bo dajemy d... w LM".
Co do naszego mercato. Na ten moment wygląda słabo. Szkoda.
BTW. Z dyskusji na forum wynika, że Juve to klub kastratów. Dyrektorowi "brakuje jaj", trenerowi to samo, a piłkarze odpuszczają finał LM jak jakieś panienki. Sromota na cały piłkarski świat.

Co do naszego mercato. Na ten moment wygląda słabo. Szkoda.
BTW. Z dyskusji na forum wynika, że Juve to klub kastratów. Dyrektorowi "brakuje jaj", trenerowi to samo, a piłkarze odpuszczają finał LM jak jakieś panienki. Sromota na cały piłkarski świat.
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2017, 14:57 przez LordJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Bayern stoi sztywno na granicy 50 mln a nie wiem czy DC po słabym sezonie jest tyle wart. To tak jak my byśmy za Cuadrado chcieli teraz 50 mln. Nie każdy bawi się w Mikołaja i nasz Beppe teraz się brutalnie o tym przekonuje. Za Vidala wzięliśmy 37 mln, niektórzy twierdzili, że głupi i po słabym sezonie więc więcej nie jest wart. To 9 mln mniej niż francuski szczyl z drewna, któremu oddaliśmy Bayernowi. Bayern tym czasem za zawodnika o statusie niemalże takim samym jak Vidal u nas przed wylotem chce 50 mln. Tak to działa, czysta matematyka drodzy Panowie.

- Cabrini_idol
- Juventino
Alves : "Manchester is waiting for me. Juve? Disappointment, mediocre companies that will never win the Champions " - sportmediaset.it
:hellyes:

- aras
- Juventino
Costa to klasa światowa. Rok temu był to najlepszy skrzydłowy świata, w tym sezonie mimo słabszej formy i tak ma świetne statystyki, ograny w lm, 27 lat, wszechstronny.
Berna i Keita to idealni kandydaci na ławke do rotacji a nie na lm. Serie A jest słaba i to że ktoś w niej wymiata nie oznacza że pokaże się z dobrej strony w lm.
Ja się obawiam tylko że Costa i żaden inny top nie przyjdzie a znowu jakiegoś topa czy dwóch sprzedamy, a w ich miejsce ściągniemy graczy, którzy przy obecnym składzie grzaliby ławę. Potem Marotta owie że wzmocniliśmy zespół i okienko było świetne. Szkoda że potencjał klubu tak się marnuje. Pewnie chcemy znów na plus wyjść z kasą po okienku.
Berna i Keita to idealni kandydaci na ławke do rotacji a nie na lm. Serie A jest słaba i to że ktoś w niej wymiata nie oznacza że pokaże się z dobrej strony w lm.
Ja się obawiam tylko że Costa i żaden inny top nie przyjdzie a znowu jakiegoś topa czy dwóch sprzedamy, a w ich miejsce ściągniemy graczy, którzy przy obecnym składzie grzaliby ławę. Potem Marotta owie że wzmocniliśmy zespół i okienko było świetne. Szkoda że potencjał klubu tak się marnuje. Pewnie chcemy znów na plus wyjść z kasą po okienku.
- Hed
- Juventino
- Podziekował: 80 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
No i już się najadłem Costy w Juve. Szkoda bo bardzo na niego liczyłem, ale od początku ten gips wydawał się dziwny, niby już siedział w samolocie ale tak naprawdę jeszcze nic nie było dogadane.Vincitore pisze:A już myślałem, że tego nie spieprzymy.Talks have stopped between Bayern and Juventus for Douglas Costa after failing to reach an agreement [Deutsche Presse-Agentur]
- albertcamus
- Juventino
cóż za menda. Mam nadzieję, że nikt z pierwszego składu poza Alvesem nie odejdzie. Naprawdę musimy się wzmocnić.Cabrini_idol pisze:Alves : "Manchester is waiting for me. Juve? Disappointment, mediocre companies that will never win the Champions " - sportmediaset.it
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
To poleciales.aras pisze:Costa to klasa światowa. Rok temu był to najlepszy skrzydłowy świata, w tym sezonie mimo słabszej formy i tak ma świetne statystyki, ograny w lm, 27 lat, wszechstronny.
[/b]
Cabrini o shit... ladnie Alves pojechal. Nie mam teraz watpliwosci, ze w przerwie Max nas zdemotywowal i druga polowa nie byla przypadkowa. Badz co badz takiego mistrza jak Alves, widocznie nasza mentalnosc powalila.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Szczoch z tego Alvesa...po co on to robi ? Powinien wylądować na trybunach i ponieść konsekwencje. Jeżeli stać nas na to aby go oddać za darmo to stać nas i na to aby jełopowi wypłacić pensję.

- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Mam gdzieś co mówi taki Alves, ja nie będę obrażał Juventusu i nie będę tracił wiary w ten klub. Teksty typu, że nie przyjdzie do nas żadna gwiazda bo przegraliśmy finał jest śmieszne, bo Bayern czy Barcelona w tym roku nawet nie doszły do finału. Jesteśmy w ścisłym topie zespołów na świecie.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Tylko że Real buduje swoją pozycję od finału w 98 roku, praktycznie bez dłuższych przerw. Gdzie Juventus z powodu Calciopoli nie tylko mocno wyhamował, czy też cofnął się, ale stało się to w najgorszym momencie, gdy klubowa piłka poszła mocno do przodu pod względem marketingu i globalnego oddziaływania marki klubowej. I jeszcze długa droga przed Juventusem, więc radzę uzbroić się w cierpliwość.CavAllano pisze:Obiektywnie ogromne pieniadze jak za obronce, ale czolowi pilkarze na swojej pozycji na swiecie sa bezcenni. Godny zastepca Sandro to tylko Marcelo. Ciekawe dlaczego to nim sie Chelsea nie zainteresuje. A, zapomnialem. Real nie oddaje swoich gwiazd w przeciwienstwie do nas.
Nie jest też tak, że Real nie sprzedaje gwiazd, bo odeszli chociażby Oezil i Di Maria. Turko-niemiec to chyba zbliżona sytuacja do Vidala, jego pozasportowe zachowanie chyba nie do końca było profesjonalne. Tyle, że Real wyciągnął większą kasę.
A Di Maria to był absolutnie kluczowy zawodnik decimy za Carlo, o ile nie był to najlepszy zawodnik Realu w tamtym sezonie... Real natomiast wyczuł odpowiedni moment na jego sprzedaż, może przewidzieli jego wypalenie, nie wiem. Ta sytuacja przypomina mi natomiast częściowo Bonuca. To jest chyba jedyny top, którego sprzedaż przeboleje i ostatni gwizdek na duży zarobek. Jest go kim zastąpić ( Rugani jest gotowy, a Caldare szybko można ściągnąć spowrotem, do tego Benatia i Kielon i Barza jako głęboka rezerwa ), a sam zawodnik wydaje się być trochę wypalony w Juve, do tego jego konflikty z trenerem, dochodzi do tego ta plotka z szatni w Cardiff - jeżeli zaczyna się czuć większy od klubu, to pora to uciąć.
Żeby nie było, nie chce jego sprzedaży, bo zaraz ktoś gotów mi to wmawiać, po prostu mocno dywaguje. Jeżeli nie ma innego wyjścia i ktoś musi odejść, to najlepszy kandydatem jest właśnie Leo, zwłaszcza, gdy przez głupotę Alvesa będzie trzeba łatać dodatkową pozycję.
Ale reasumując te wypociny, do tej pory Juventus dobijał do tej absolutnej czołówki ( a finansowo ciągle musi dobijać ) więc Marotta musiał stosować inne metody, bo miał słabą pozycję na rynku, stąd te wszystkie Tevezy ( z perspektywy czasu majstersztyk - top 5 napastnik w tym okresie, za kilkanaście milionów, dziś pewnie nawet City wołałoby za niego z 50 baniek ). Natomiast powoli Juventus dochodzi do miejsca, gdzie musi zacząć grać twardziej na rynku transferowym, bo nie jest już ubogim kopciuszkiem, pretendentem, który musi udowadniać wielkość na każdym kroku.
Stąd też nie oceniałbym aż tak źle tych poprzednich darmowych odejść, czy sprzedaży Vidala.
PS: Bayern też sprzedał swojego czasu Kroosa, a w tym sezonie był on jednym z architektów kolejnego triumfu Królewskich.
A ty co mercato się pojawiasz i przez cały jego okres siejesz defetyzm, żeby nie nazwać tego sianiem bzdur. Jeszcze troche hejtu we wrześniu po zamknięciu okna i twoja przygoda z forum kończy się do następnego okna.aras pisze:Jeszcze się dobrze okienko nie zaczęło a już widzę , że będzie to podobne mercato do poprzednich. Oddamy kilku z podstawy w zamian za innych.
Jeśli odejdą Alves, Sandro, Cuadrado i LIchy to zostaniemy kompletnie bez skrzydeł, które rządziły w tym sezonie bo środka nie mieliśmy i wszystko wskazuje na to że go nie wzmocnimy, no chyba że drzewem Nzonzi.
Kolejny raz osłabimy nasz mocny punkt z poprzedniego sezonu.
Póki nie wygramy lm i nie zmienimy mentalności, którą mamy (czyli gramy do przerwy a potem obrona) nic się nie zmieni i dalej będziemy tylko klubem przejściowym dla gwiazd. Najprawdopodobniej pierwszym włoskim klubem który siegnie po lm bedzie Milan. Tak pokazuje historia.Nie zdziwi mnie to. Howk.
Oczywiście w międzyczasie zero przeprosin, gdy to zarząd miał rację.
Nie kumam takich typów totalnie...
- Vincitore
- Juventino
A ja już wolałem tego Douglasa, bo wiem jak deale z Bernardeschim i Keitą się skończą. Dla Fiorentiny jesteśmy ostatnim klubem do którego mogą sprzedać Bernardeschiego, zwłaszcza za pieniądze, które oferujemy (40 mln), nie wiem czy akurat 60 od nas by złamało klub z Toskanii, a tyle oczywiście w życiu nie damy. Keitę to my chcemy po jakiejś chorej promocji, na którą Lotito w życiu się nie zgodzi.Alexinhio-10 pisze:Mnie to akurat cieszy. Lepiej wyjdziemy na Bernie i Keicie, chyba ze Costa mialby byc w miejsce Cuadrado.Vincitore pisze:A już myślałem, że tego nie spieprzymy.Talks have stopped between Bayern and Juventus for Douglas Costa after failing to reach an agreement [Deutsche Presse-Agentur]
Bayern i Sevilla, kluby którym oddaliśmy Vidala i Comana po promocji, a Llorente za darmo. Piejemy w mediach, że mamy z nimi świetne stosunki, a jak przychodzi co do czego, to nie chcą nam zejść z ceny. Pisałem niedawno, że śmiejemy się z Neapolu, że wieśniaki, a przydałoby nam się trochę tej ich chamskiej mentalności. I właśnie m.in o to mi chodziło.
- aras
- Juventino
Alves bardzo nie w porządku się zachowuje, ale jednak mówi prawdę.
Europa nigdy nie była w DNA juve i to się raczej nie zmieni. Uważajmy tylko, żeby włoskie kluby nas nie wyprzedziły. Potencjał ofensywny Romy czy Napoli już jest większy.
Żeby nasz dyrektor nie przespał kolejnego okienka i nie ściągał 2 września na szybko Witsela...
Europa nigdy nie była w DNA juve i to się raczej nie zmieni. Uważajmy tylko, żeby włoskie kluby nas nie wyprzedziły. Potencjał ofensywny Romy czy Napoli już jest większy.
Żeby nasz dyrektor nie przespał kolejnego okienka i nie ściągał 2 września na szybko Witsela...
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2017, 15:12 przez aras, łącznie zmieniany 1 raz.
- adryjan
- Juventino
Dzisiaj włoskie media podają, że Costa jest już praktycznie piłkarzem Juve, wczoraj zrobiły to niemieckie media więc nie wiem skąd ten lament. Poczekajcie trochę, a nie podniecanie się każdym info jak ruski rowerem.