Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2017, 10:32

kubraczek pisze:Il Messaggero - Lazio zgodzi się oddać nam Keitę za 15 mln + Sturaro.

Według Sky chcielibyśmy sprowadzić Danilo. Problemem jest to, że nie ma paszportu UE, więc wyklucza transfer Costy.
Nie wierze w taka wymiane, bylaby majstersztykiem wyciagnac Keite za 15 baniek i jeszcze oddać im tego parobka Sturaro, ale nie chce mi sie wierzyc ze są tacy glupi.

Co do Danilo to daj Bóg zeby to nie byla prawda. Mam nadzieje ze nie biorą tego goscia w ogole pod uwage bo to sabotazysta. Mielibyśmy brazylijskiego Nagatomo jak nic.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2017, 10:49

jeżeli to prawda, że Lazio oddałoby Keitę za 15 mln + Sturaro to byłby świetny deal nad którym nie ma co się zastanawiać. Zyskujemy dobrego grajka i pozbywamy się Boazerio jednocześnie.

gregor_g4..ja mam odmienne zdanie, co z tego, że ktoś chce odejść ? Sam podpisał kontrakt do czego nikt go nie zmuszał. Mascherano chciał odejść z Barcy, Matuidi z PSG i jakoś mieli wywalone na to. Masz grac i tyle w temacie. Zawodnik, który walnie focha i nie będzie chciał grac sam sobie wyrządza krzywdę. Za dużo już oddaliśmy za darmo. Takiego Teveza oddaliśmy za darmo a Boca Juniors przytuliło za niego grube miliony od Chinoli.

Obrazek
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2017, 10:52

kubraczek pisze:Il Messaggero - Lazio zgodzi się oddać nam Keitę za 15 mln + Sturaro.
Były już takie plotki tylko mówiło się o kwocie 12 mln. Jeżeli to nie jest odgrzewany kotlet to coś jest na rzeczy.

mzm

Dortmundczyk
Dortmundczyk

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2017, 10:53

pęto pisze:Idąc tym tokiem rozumowania. Jeżeli go nie puszczamy za friko, to wtedy niezadowolony Alves ląduje na trybunach/w klubie Kokosa, Juve płaci mu pensję i również poszukuję jego następcy. W takiej sytuacji jesteśmy do tyłu o pensję Alvesa, a i tak szukamy jego następcy (budżet de facto mniejszy).

Alves to już stary gość, zagrał niezłą końcówkę sezonu, ma doświadczenie na poziomie LM, ale szat nie ma co rozdzierać (wróżę, że najbliższy sezon zjedzie do poziomu ligi Abu Dabi).
Tak, bo na pewno City by się przestraszyło płacenia tych paru milionów za Brazylijczyka i poczekało sobie na niego do 2018. :smile:

To co szczypek wypisuje to jakieś kosmiczne bzdury. Kolejny rekin biznesu, któremu się wydaje, że to, czy w kasie będzie 10 milionów, czy ich nie będzie nie ma znaczenia, a skoro włodarze robią tak, żeby tych 10 milionów nie było, to z pewnością wiedzą co robią. :lol: Przecież Juve takie wielkie, co tam jakieś grosze na waciki. "Sukces sportowy robi pieniądz, nie sprzedaż zawodników". :rotfl:

Wystarczy spojrzeć na to od tej strony - bez odejścia Alvesa mówiło się o De Sciglio. Odejście Alvesa zmienia zapotrzebowanie, ale nie zmienia środków. Gdyby zmieniło środki o tych 7 czy 8 milionów, już byłoby dużo bliżej do takiego Sidibe.

W gruncie rzeczy bardzo prosta sprawa, nie wiem czego tu można nie rozumieć?

Mogą Cię "finanse nie interesować, tylko to, kto przyjdzie", ale najwyższa pora zdać sobie sprawę, że jedno z drugim ma coś niecoś wspolnego. :smile:

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2017, 11:10

Byloby milo z ich strony :). On bardzo chce do Juve i nie mam nic przeciwko. Lazio zdaje sie byc pod sciana.
Mam nadzieje, ze nie sprowadzimy tego bolka Darmiana. Juz wole De Sciglio. Jeden i drugi wyroznia sie tym, ze niczym sie nie wyroznia.

To co, Costa + Keita? Moze Bernardeschi, zalezy czy/jak opylimy Cuadrado. Troche szkoda go, te bramki z Lyonem czy Interem to stadiony swiata. Pewnie duzo bedzie zalezec od woli samego zawodnika.

Jesli tym trzecim w srodku ma dalej byc Dybala, to potrzebujemy jakiegos rzeznika w stylu Casemiro/Vidal. Kogos, kto zacznie sezon na lawce, a skonczy w pierwszym skladzie. Khedira ze swoim 'inteligentnym ustawianiem sie' nie stanowi wielkiej wartosci gdy grasz z Realem czy Bayernem. N'Zonzi wydaje sie spoko, ale te 40 baniek to przesada. Marchisio zostanie jako zmiennik Pjanicia.

Alves niech sie nie osmiesza z darmowym odejsciem. Rozumiem, ze mial sex-telefon od Pepa, ale to bez znaczenia. Oni wyciagneli od nas kolo 15 baniek za niegrajacego Teveza...
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2017, 11:14 przez Garreat, łącznie zmieniany 1 raz.

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2017, 11:11

@MRN - ale ja Cię doskonale rozumiem - dlatego napisałem, że Lazio i Milan pokazały jak się postępuje z takimi co to kontrakt mają ważny, a chcą odejść - albo grasz u nas dalej, albo zapierdzielaj z juniorami po kartofliskach.
Za darmo to się bierze gości bez ważnego kontraktu.

matekkuba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2017, 11:19

Gdyby zmieniło środki o tych 7 czy 8 milionów, już byłoby dużo bliżej do takiego Sidibe.
Nie, nie byłoby. Juventus nie ma braków w budżecie. Jeśli klub jest zdeterminowany, żeby pozyskać jakiegoś zawodnika to za niego płaci. Tak było z Dybalą, tak było z Pjaniciem, tak było z Higuainem. Jeśli Marotta i spółka uznają, że za gracza X klub Y oczekuje za dużo to go odpuszczają. 3-4 lata temu może jeszcze bym się z Twoją argumentacją zgodził. Teraz - zdecydowanie nie.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2017, 11:23

Sprzedaż Alvesa nie ma nic wspólnego z działaniami na rynku. Gdyby ta transakcja naprawdę miała zmienić oblicze transferów do klubu, to podejrzewam, że Marotta wyciągnąłby chociaż te 5 baniek. Najwidoczniej sytuacja materialna jest na dobrym poziomie i nie potrzebujemy dorabiać na jakimś Alvesu. Podpadłeś? Wypieprzaj. Łaski nie robisz, jesteś tak dla nas ważny, że wolimy rozwiązać kontrakt niż się targować z City i tracić cenny czas. ;)

Buty z Berlina? To jest po prostu poniżej poziomu. Świetny piłkarz, żenujący człowiek. Powiedzieć żenujący, to nie powiedzieć nic. Nie wiem co mu odpieprzyło... :facepalm:

Keita za 15 + Sturaro? NIE-MA-SZANS. Nikt chyba tam nie jest taki głupi. Chcą wziąć piłkarza, który nie ma elementarnych umiejętności piłkarskich? Gościa, którego przerasta podanie dalsze niż na 5m? Chłopa, który nie ma kompletnie nic do zaoferowanie, poza bieganiem? Łał. Nie mówiąc już o takiej sztuce piłkarskiego rzemiosła, jak: strzelanie, drybling czy przyjęcie piłki.

Obrazek
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2017, 11:24

Sracie się o podstarzałego gwiazdrora, który pół sezonu kopał się po czole i błagał o odejście, a potem na kilka spotkań przypomniał sobie jak się gra. Dajcie spokój. Już wolę mieć kogoś kto będzie na jakimś niższym poziomie, a dodatkowo będzie się starał bo zawodnik, który nie chce u nas grać nie będzie się przykładał do gry. Mało to razy Alvesowi zdarzało się wyjść na hurra, a potem jego pozycję pokrywał ktoś z pomocy bo była dziura...?
Pogonić przy okazji lub ewentualnie dać pograć Barzagliemu z jakimiś leszczami i PW bo ten materiał ewidentnie został już wyczerpany. Ja liczę na to, że trzon drużyny pozostanie. Główne obawy mam o Bonucciego. Nie wyobrażam sobie obrony Juve bez niego.
A co do kasy i Sturaro...ten interes wygląda zbyt pięknie, a najgorsze w tym wszystkim jest to, że ten patałach przez naszych jest uznawany za przyszłość...żadnych przydatnych umiejętności. Oddać z pocałowaniem ręki i niech kopie się po czole gdzie indziej.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2017, 11:33

mzm pisze:W gruncie rzeczy bardzo prosta sprawa, nie wiem czego tu można nie rozumieć?
Nie wiem, ale już spieszę z tłumaczeniem. Ja nigdzie nie napisałem, że lepiej nie mieć 10 mln niż je mieć. Napisałem, że nie ma pewności czy te pieniądze mają jakikolwiek wpływ na nasze poczynania transferowe, które notabene mnie, jako kibica, interesują najbardziej.

Bardzo upraszczasz biznes, którego nie rozumiesz. To nie jest tak, że tutaj dołożysz kilka milionów i coś dostaniesz, to walka na ryzyko, jeśli uważasz, że jest ono za wysokie, rezygnujesz i tyle. Odejście Alvesa powinno zostać również w to ryzyko wpisane, jak i to, że mógł się na dwa lata połamać, dlatego nie czuję potrzeby lamentowania czy oburzania na działania zarządu. Chcę kolejnego finału LM, tym razem zwycięskiego, chcę kolejnych wielkich sezonów i świetlanej sportowej przyszłości, a jak to się skończy finansowo, mam gdzieś.

Kiss

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2017, 11:40

Skoro mamy sw. Mikolaja w klubie, to chyba trzeba zaczac pisac do niego maile z prosba o 1milion euro. No przeciez budzetu to nie zmieni a mi sie przyda. Marotta pod wzgledem "transferow" out, to byl, jest i bedzie dramat.

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2017, 11:45

pablo1503 pisze:Najwidoczniej sytuacja materialna jest na dobrym poziomie i nie potrzebujemy dorabiać na jakimś Alvesu.
No na pewno będzie dobra po sprzedaży Sandro Bonucciego czy tam Dybali to co tam te 5mln co nie ;) Zresztą przecież tu nie tylko o pieniądze chodzi. Gościu podpisał kontrakt z klubem i jego obowiązkiem jest go wypełnić, a nie wali nagle jakiegoś focha jak dziewczynka i my oczywiście idziemy mu na rękę. Posadzić cwaniaka na trybunach, a te pieniądze które poszłyby na pensję ja odebrałbym jako świetną inwestycję która pokazałaby piłkarzom kto tu rządzi i zaniechała podobnych jaj w przyszłości.
I tak mija dzień po dniu i nadal żadnych konkretnych informacji o wzmocnieniach tylko rozmawiamy kto odejdzie i za ile :facepalm: Nie wiem, może mam ciągle kaca po tym finale, ale jakoś nie widzę tego mercato.

#AllegriOut
kubraczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2017, 11:47

Poprostu pisze:
Były już takie plotki tylko mówiło się o kwocie 12 mln. Jeżeli to nie jest odgrzewany kotlet to coś jest na rzeczy.
Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale kojarzy mi się że chyba juz kiedyś mówilo się o ich zainteresowaniu Sturaro. Jeśli Keita konsekwentnie odmawia przedłużenia kontraktu i przejścia do innego klubu niż Juve to w pewnym momencie Lazio będzie musiało pójść na jakiś kompromis. Ja osobiście nie wierzę że Lotito odda go za rok za darmo. Gadanie żeby wywrzeć presję na piłkarzu

A dla tych co uważają, że Sturaro nic nie umie. My mamy inne oczekiwania. Ktoś kto dla nas jest niewystarczający może być dla innego zespołu wartościowym wzmocnieniem. Zdaje sie ze akurat ze znalezieniem dla niego pracodawcy we Włoszech nie byloby dużego problemu

Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2017, 12:16

Mam wrażenie, że sporo osób piszących jeszcze parę lat temu z sensem cofnęło się w rozwoju...

Jeżeli Marotta podejmie decyzję o oddaniu Alvesa za darmo, to jest to na bank najkorzystniejsza z możliwych opcji dla Juventusu.

Posadzenie na najbliższy sezon Daniego na ławie za karę jest tak skrajnie głupie, że tylko spece z JP mogli to wymyślić... Po pierwsze strata kasy na kontrakt i sprawy okołokontraktowe. Po drugie (i ważniejsze) pokazalibyśmy kolejnym Alvesom, że kontrakt z nami jest jak cyrograf. Takie zachowanie przystoi potęgom pokroju Athletic Bilbao, czy inne Napoli, ale nie nam...

Pomógł nam rozjechać Barcelonę i sam rozjechał Monaco za cenę rocznego kontraktu - opłacało się moim zdaniem. Dziękujemy i powodzenia w nowym klubie.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2017, 12:16

kubraczek pisze:
Poprostu pisze:
Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale kojarzy mi się że chyba juz kiedyś mówilo się o ich zainteresowaniu Sturaro. Jeśli Keita konsekwentnie odmawia przedłużenia kontraktu i przejścia do innego klubu niż Juve to w pewnym momencie Lazio będzie musiało pójść na jakiś kompromis. Ja osobiście nie wierzę że Lotito odda go za rok za darmo. Gadanie żeby wywrzeć presję na piłkarzu

A dla tych co uważają, że Sturaro nic nie umie. My mamy inne oczekiwania. Ktoś kto dla nas jest niewystarczający może być dla innego zespołu wartościowym wzmocnieniem. Zdaje sie ze akurat ze znalezieniem dla niego pracodawcy we Włoszech nie byloby dużego problemu
Dokładnie tak jak piszesz. Podejrzewam, że działacze Lazio wykorzystali już wszelkie możliwe sposoby w sprawie Keity łącznie ze straszeniem trybunami przez cały najbliższy sezon i jeśli sam piłkarz odrzuca nawet korzystniejsze finansowo dla jego obecnego klubu propozycje i chce tylko do Juve, to Lotito będzie zmuszony dążyć do kompromisu. Bardzo możliwe, że Biglia i Milinkovic-Savic również odchodzą z Lazio, więc ich dyrektorzy sportowi, którzy wcześniej interesowali się Sturaro (wartego około 10 mln €, a jednocześnie wciąż dość młodego), wolą taką wymianę, bo będą mieć jeszcze 15 mln € na inny transfer.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Zablokowany