Mercato (LATO 2017)
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Też o tym myślałem. Wielokrotnie się pojawiały głosy, że Raiola chce go u nas, wówczas wielu w to nie wierzyło. Nagle się pojawiło info o tym, że Buffon będzie kończył karierę, to bardzo zaskakujące posunięcie w kierunku Szczęsnego (który nie jest topem, a takim powinniśmy się byli interesować w miejsce Buffona), teraz ta konferencja w Milanie. Ja wiem, że obecnie to jest sportowo podobny poziom, ale tu chodzi nawet o fakt, że Donnarumma u nas byłby przedłużeniem pewnej tradycji - Włoch, numer 1 w reprezentancji. Beppe da się za to pokroić.Vincitore pisze:Nie chcę w to wierzyć, budować teorii, ale cała sprawa śmierdzi na kilometr. O naszym zainteresowaniu Donnarummą mówi się od dawna, przeglądnąłem nawet jakieś informacje z lutego-marca na VS, które miałem zamagazynowane i było wiele przesłanek ku temu, że Raiola chce umieścić młodego u nas. Może Szczęsny był tylko taką zasłoną dymną, albo wiedzieliśmy, że Milan będzie chciał po niego iść w razie niepowodzenia z Gigio i faktycznie zaklepaliśmy go tylko po to, by teraz odklepać i ubić grunt pod rozmowy z Milanem? Sci-fi, sam w to nie wierzę, ale trochę przypomina mi to cofnięcie Siqueiry z lotniska, bo zapaliło się zielone światło do Alexa Sandro.
Vincitore pisze:No i panie Raiola - dałeś pan ciała z Matuidim, masz pan coś do odpracowania w tym klubie, w którym trochę kasy ubiłeś.

Prawdą jest jednak, że jako klub utrzymujemy z Raiolą bardzo dobre relacje. Trochę tych graczy już się przewinęło, nie idziemy z nim na wojnę, dobrze na nas zarabia (Pogba dostał plac gry, a był chłopaczkiem z ulicy - dzięki nam Raiola przytulił gruby pieniądz). Wcale by mnie nie zdziwiło, gdyby szepnął nam słówko przy okazji transferu Francuza do United.
- Poulinho
- Juventino
W ewentualnym dealu nie będzie ważne gdzie Donnaruma chce iść, ile chce zarabiać czy komu kibicuje. Tu będzie ważne ile prowizji zgarnie Raiola. Tak samo było z Pogbąi tak damo będzie z Donnaruma, a za 2-3 lata z Keanem;)
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Watpie ze mlody Gigi do nas przyjdzie. Ladnie mu Mino zamieszal, ze olal swoj ukochany klub, srodowisko w ktoryn summa summarum sie wychowywal.
Zreszta ani mnie to ziembi, ani grzeje. LM mozna wygrac z bramkarzem, z tej "nizszej polki".
Moura wydaje mi sie ze skale talentu ma wieksza, niz Costa, ale ktory da wiecej druzynie ciezko mi powiedziec.
Zreszta ani mnie to ziembi, ani grzeje. LM mozna wygrac z bramkarzem, z tej "nizszej polki".
Moura wydaje mi sie ze skale talentu ma wieksza, niz Costa, ale ktory da wiecej druzynie ciezko mi powiedziec.
- konhup JuveFan
- Juventino
Moim zdaniem to Raiola jest już z kimś dogadany i nie będzie jakiejś wielkiej wojny o Donarumme. Myślę że to będzie Real. Milan też już pewnie od jakiegoś czasu o tym wiedział, a czekali tylko na odpowiedni moment żeby sprawę ogłosić. A moment jest nie najgorszy zważywszy na to że zrobili już w to okienko parę fajnych transferów.
Generalnie to dla mnie temat Donarummy nie jest w to okienko najważniejszy. A sam piłkarz zachował się wobec Milanu jak....lepiej nie pisać bo dostałbym kartkę
Generalnie to dla mnie temat Donarummy nie jest w to okienko najważniejszy. A sam piłkarz zachował się wobec Milanu jak....lepiej nie pisać bo dostałbym kartkę

- Łukasz
- Juventino
Mądrze powiedziane. Drażni mnie deprecjonowanie megaumiejętności Donnarummy. Raiola namieszał mu w głowie odpowiednio ustawiajac priorytety, ale na boisku chłop pokazuje, że już ma kapitalne umiejętności, a na tym jego potencjał się nie kończy.pablo1503 pisze:Ale jakie to ma teraz znaczenie w jaki sposób dostał się do pierwszej drużyny? Fakty są takie, że zadebiutował w cholernie młodym wieku na bardzo odpowiedzialnej pozycji i, co za tym idzie, wykazał się mocną psychiką, ratując Milan niejednokrotnie. Wiele był takich przykładów, w których zawodnicy jakoś szczególnie nie wyróżniali się w juniorach, a potem w dorosłej piłce ich talent niesamowicie eksplodował. Chociażby taki Busquets.Bazyliszek pisze:Nie przesadzasz trochę z tym Messim wśród bramkarzy? niewiarygodnym talentem? Chłopak z pewnością ma talent, ale po prostu jest dziełem przypadku. Wszedł do podstawy Milanu nie dlatego że w primaverze wykazywał się kosmicznym, niepojętym dla zwykłego śmiertelnika talentem tylko dlatego, że wszyscy bramkarze jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności się połamali(...)
Oczywiście mówię tu o samym talencie, a nie ogólnej ocenie jego umiejętności. Na dobrą sprawę może się za kilka lat zatrzymać w rozwoju, ale równie dobrze za kilka sezonów może być absolutnym numerem jeden. Jeżeli on nie jest TOPem wśród talentów(jakkolwiek to dziwnie nie brzmi, ale wiadomo o co chodzi) , to ja naprawdę nie wiem kto jest.
Fajnie by było utrzeć nosa Barcy i Realowi i zgarnąć nowego Pirlo i nowego Buffona. Ale jakoś, niestety, w to wątpię. I nie zdziwię się, jeśli przy obecnym szaleństwie transferowym Donnarumma zbliży się do rekordu Buffona lub nawet go przeskoczy.
- Klorel
- Juventino
Jak dla mnie Milan już dawno został poinformowany, że Gigi nie podpisze z nimi kontraktu. Cena została ustaona, klub wybrany. I to my tym klubem jesteśmy.
Raczej wątpię, ażeby 18 latek szarpnął się na wyjazd zagranicę właśnie teraz. Tym bardziej, że bramka u nas będzie wolna już za rok.
Nie uważam, że Raiola jest Juve cokolwiek winny i nie wierzę, że dziś nagle Milan zorientował się, iż Donnaruma odchodzi.
Duże transfery dogadywane są bardzo często po cichu. Myślę, że młody włoch podpisze z nami kontrakt. Jestem ciekaw tylko kwoty transferu.
Raczej wątpię, ażeby 18 latek szarpnął się na wyjazd zagranicę właśnie teraz. Tym bardziej, że bramka u nas będzie wolna już za rok.
Nie uważam, że Raiola jest Juve cokolwiek winny i nie wierzę, że dziś nagle Milan zorientował się, iż Donnaruma odchodzi.
Duże transfery dogadywane są bardzo często po cichu. Myślę, że młody włoch podpisze z nami kontrakt. Jestem ciekaw tylko kwoty transferu.
http://www.forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=25767
Naklejki, wlepki, plakaty, szablony do malowania, tablice - zapraszam
Naklejki, wlepki, plakaty, szablony do malowania, tablice - zapraszam

- mrozzi
- Juventino
Na pewno jeszcze nie w tym momencie. Za rok kończy mu się kontrakt i każdy zdaje sobie sprawę, że nie będzie to konieczne. Albo Milan zaakceptuje warunki oferty, albo klub poczeka do przyszłego lata. I tyle.Łukasz pisze:I nie zdziwię się, jeśli przy obecnym szaleństwie transferowym Donnarumma zbliży się do rekordu Buffona lub nawet go przeskoczy.
Dla samego Donnarummy również kuszącą może być perspektywa przejęcie sterów po Buffonie. Ma to swoją wymowę. I pięknie by to wyglądało w CV Raioli.
- DonPatch
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Szczerze wątpię, żeby gruby był jakimś romantykiem i podniecał się, że wspólnie z młodym Gigim napisał piękną historięCavAllano pisze: Dla samego Donnarummy również kuszącą może być perspektywa przejęcie sterów po Buffonie. Ma to swoją wymowę. I pięknie by to wyglądało w CV Raioli.

Fajne te newsy ostatnio - najpierw Verratti, teraz Donnarumma (ileż on ma tych podwójnych literek).
Co do Donnarummy - fakt, jak na swój wiek jest świetny. Pytanie, czy jest świetnym bramkarzem w ogóle (dla mnie jeszcze nie) i czy jego rozwój będzie tak gwałtowny jak dotychczas (wtedy będzie absolutnym topem). Dużo niewiadomych, ryzyko zależne od ceny.
e: dzięki, tak bardzo skupiłem się na podwójnych literkach, że pomyliłem się gdzie indziej

Ostatnio zmieniony 15 czerwca 2017, 21:01 przez DonPatch, łącznie zmieniany 1 raz.

- mrozzi
- Juventino
To może być smaczek całej transakcji. I tak sądzę, że Beppe zrobi wszystko co w naszej mocy, bo z takich okazji się po prostu korzysta. Uda się lub nie, ale na pewno nie przejdziemy obok tego obojętnie. Jeśli już nie wiemy o tym od jakiegoś czasu i stąd choćby te dziwne zabiegi z Schickiem...DonPatch pisze:
Szczerze wątpię, żeby gruby był jakimś romantykiem i podniecał się, że wspólnie z młodym Gigim napisał piękną historię![]()
Co do Donnammury
Donnarumma.

Tak sobie czytam newsy i komentarze na stronach poświęconych Milanowi i oni KOMPLETNIE nie biorą pod uwagę możliwości, że to Juventus przejąłby ich bramkarza.

Ostatnio zmieniony 15 czerwca 2017, 21:04 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Szilgu
- Juventino
To największy bulshit na tym forum od czasów Giovinco na śpd.Bazyliszek pisze:Nie przesadzasz trochę z tym Messim wśród bramkarzy? niewiarygodnym talentem? Chłopak z pewnością ma talent, ale po prostu jest dziełem przypadku. Wszedł do podstawy Milanu nie dlatego że w primaverze wykazywał się kosmicznym, niepojętym dla zwykłego śmiertelnika talentem tylko dlatego, że wszyscy bramkarze jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności się połamali, więc musieli go wziąć z primavery, gdyby nie to dalej hasałby z resztą rówieśników na treningi młodzieżówy. Jak już był w seniorach, to nie bronił jakoś szczególnie super, kilka parad fajnych miał, jakiś tam obroniony rzut karny no super, tylko też spora część bramek Milan tracił właśnie przez Donnarume i to takie szmaty, że hej no ale 17 lat i podstawa w Milanie? fama poszła w świat. Raiola już wtedy wiedział że grubo na nim zarobi i dopina swego. Nie wydaje mi się by poradził sobie w Realu, spali się, Milan był dla niego idealnym miejscem na ten moment, ale zobaczymy co czas pokażępablo1503 pisze:Dać sobie spokój z Donnarummą. Po cholerę nam on? Niewiarygodny talent, być może nawet poziom talentu a'la Messi wśród bramkarzy. Umiejętności ogromne, ale chyba charakter nie za fajny. Drużyna, która go wychowała i dała szansę na grę w bardzo młodym wieku, chce przedłużyć z Nim kontrakt oferując najwyższe zarobki w klubie, przypominam - 18-latek, a ten się nie zgadza? Łał. Średnio mnie interesuje, że Raiola jest jego agentem, gdyby chłopak miał olej w głowie, to sam podpisałby kontrakt. .
Pytanie jest teraz takie. Czy dla Raioli bardziej kuszący jest wielki transfer do Realu, walczenie o wpływy w ManU z Mendesem, czy może wielki transfer następcy Buffona?
Obawiam się, że walka z Mendesem będzie priorytetem. A i piniondz z prowizji od ManU może ładny wpaść.
- Cabrini_idol
- Juventino
Juve potrzebuje znaleźć takich graczy patrząc na zbliżające się rozstania z Buffonem , Chiellinim.... żeby dusza tego zespołu przetrwala a nie takich. ...

- Piotr Juvefan
- Juventino
Cabrini_idol pisze:Juve potrzebuje znaleźć takich graczy patrząc na zbliżające się rozstania z Buffonem , Chiellinim.... żeby dusza tego zespołu przetrwala a nie takich. ...
A gdzie się Chiellini wybiera, bo nic o tym nie wiem

Takich graczy,przywiązanych jak na pierwszym zdjęciu znajdziesz.Są to przeważnie wierni, ale tylko solidni (tacy Sturaro kochający Juve),więc chcąc nie chcąc musimy zatrudniać tych drugich,jeśi chodzi nam o to samo na koniec sezonu

- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Niedobrze mi się robi jak czytam spekulacje dotyczące Realu. Tutaj 40 mln za 16-letniego trampkarza z Brazylii, tutaj ponad 100 za Mbappe po jednym dobrym sezonie, tam 6 mln rocznie dla 18-letniego Donnarummy... Poprzewracało się we łbie Perezowi od ostatnich sukcesów. I co z tego, że Juventus robi systematycznie krok do przodu, skoro Królewscy i szejkowie robią w tym samym czasie dwa... :roll:
Co do Donnarummy to sam nie wiem. Z jednej strony dołączam do tych, którzy twierdzą, że jest to okazja, którą należałoby wykorzystać za wszelką cenę, z drugiej - osoba Raioli i warunki, które stawiał z młodym kierownictwu Milanu budzą mój niesmak i wątpliwości.
Co do Donnarummy to sam nie wiem. Z jednej strony dołączam do tych, którzy twierdzą, że jest to okazja, którą należałoby wykorzystać za wszelką cenę, z drugiej - osoba Raioli i warunki, które stawiał z młodym kierownictwu Milanu budzą mój niesmak i wątpliwości.
- Vincitore
- Juventino
Naturalnie jest tak jak mówisz, Ty to wiesz i ja to wiem, ja jednak myślałem o czymś innym, a konkretnie miałem na myśli focha Paraticiego, którego liczę, że Mino będzie chciał jakoś zrekompensować.CavAllano pisze:Vincitore pisze:No i panie Raiola - dałeś pan ciała z Matuidim, masz pan coś do odpracowania w tym klubie, w którym trochę kasy ubiłeś.Tu się nie zgodzę absolutnie. Akurat Raiola nam go ułożył i piłkarz chciał do nas przejść, mówił o tym otwarcie. To szejk z PSG w ostatnim momencie wszystko zablokował, chcąc być może rewanżu za transfer Comana. Raiola na to żadnego wpływu nie miał.
Prawdą jest jednak, że jako klub utrzymujemy z Raiolą bardzo dobre relacje. Trochę tych graczy już się przewinęło, nie idziemy z nim na wojnę, dobrze na nas zarabia (Pogba dostał plac gry, a był chłopaczkiem z ulicy - dzięki nam Raiola przytulił gruby pieniądz). Wcale by mnie nie zdziwiło, gdyby szepnął nam słówko przy okazji transferu Francuza do United.

Wrzesień 2016
Ja już kiedyś powiedziałem co myślę o Raioli - jest jaki jest, ale od piłkarskich najemników się nie ustrzeżemy (nikt się jeszcze nie ustrzegł), a jeśli najemnicy, to poproszę tylko i wyłącznie od Mino.Juventus w trakcie letniego okienka transferowego negocjował transfer Blaise Matuidiego, lecz ostatecznie starania Bianconerich nie zostały zwieńczone sukcesem. Agent Francuza przyznał natomiast, że jeden z działaczy Starej Damy nadal ma to mu za złe. "Fabio Paratici jest nadal na mnie wściekły, ale to nie moja wina" przyznał Mino Raiola w rozmowie z Rai Sport. "Długo negocjowaliśmy, ale zainterweniował Nasser Al-Khelaifi i zablokował transfer. Paratici jednak nie musi się denerwować, ponieważ nieprawdą jest, że negocjujemy przedłużenie kontraktu Matuidiego. W styczniu trudno jest wyciągnąć zawodnika z PSG, ale zobaczymy".
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Jeśli młody Gigi zawitał by do Juve, to pytanie po jakim czasie, za ile i gdzie odejdzie
:C

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.