Mercato (LATO 2017)
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Nieskromnie; ale taka prawda jest; najlepszy zabieg marketingowy w tym przypadku, taki żeby był rozgłos i żeby kasa się zgadzała, to kampania "jeden Gigi odchodzi drugi przychodzi", namaszczenie przez Buffona jako jego następca w klubie i w kadrze; czyli Donnarumma w Juve. Ale jak będzie ostatecznie to dopiero zobaczymy. Nic mnie w sumie tutaj nie zdziwi.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Szczerze mnie w ogóle te transfery nie przekonują, widzę tutaj 4 niewiadome i jednego pewniaka - Szczęsnego.Crunny pisze:W tej chwili po wykupieniu Bentancura, Cuadrado i Benatii oraz sprzedaniu Comana i Zazy wychodzimy na ok. -10 mln.
Szczęsny 15 mln
N’Zonzi 40 mln
D.Costa 40 mln
Bernardeschi 40 mln
Schick 30 mln
De Sciglio za rok za darmo
Keita za rok za darmo
To już wychodzi - 175 mln + kasa ze sprzedaży Neto, Asamoah i Leminy
Takie zakupy śmierdziałyby mi odejściem kogoś ważnego :roll:
Schick - nie odmawiam mu talentu, są opinie, że będzie z niego mega piłkarz, pewnie z czasem się rozwinie, ale kurczę gość był jeszcze do niedawna rezerwowym w Sampie. Na ligę pewnie wystarczy, ale czy będzie wzmocnieniem na LM? Wątpię.
Bernardeschi - podobna sytuacja, z tym, że na poprzednich stronach niektórzy wyrażali opinię, że nawet w Serie A ich nie przekonuje. Ponownie na ligę pewnie wystarczy, na LM niekoniecznie.
N’Zonzi - gość ma 28 lat, za chwilę 29 a w poważnej piłce spędził jak dotychczas zaledwie 2 sezony. Wcześniej słabiutkie kluby angielskie. Gdyby był takim mega kozakiem to myślę, że już dawno jakiś czołowy klub wykupiłby go do siebie gdy grał jeszcze w Anglii. Na ligę bardzo spoko, na LM już jak dla mnie niekoniecznie, kwota transferu biorąc pod uwagę za ile poszedł Tolisso - dla mnie absurdalna. Szkoda, że budowanie dobrych relacji za pomocą Llorente pewnie nie przyniesie nam żadnych korzyści, ale czas się nauczyć, że na rynku transferowym nie ma sentymentów - są tylko interesy.
D.Costa - co do niego mam najmniejsze wątpliwości, myślę, że u nas odpali, ale znowu przychodzi po średnim sezonie to raz. Dwa, że podobna sytuacja jak z N’Zonzim - dopiero dwa lata w mocnej lidze. Na plus to, że jest już ograny w pucharach i występował w topowym klubie w przeciwieństwie do N’Zonziego (z całym szacunkiem do Sevilli i ich wyników w LE). Kolejna kwestia to te sławne "dobre relacje". Oddajemy im Vidala w totalnie promocyjnej cenie (wiem, że miał kłopoty poza boiskiem i sam chciał odejść, no, ale miał ważny kontrakt i był na swojej pozycji topem. Inne topowe klubu nie mają sentymentów i nie puszczają swoich graczy nawet na ich wyraźną prośbę, że przywołam chociażby Matuidiego czy Witsela. Jak dla mnie taki Vidal niesamowicie przydałby się zarówno w poprzednim jak i nadchodzącym sezonie, a nawet jeśli już był mus go puścić to można było wycisnąć z tego transferu znacznie więcej). Kolejna kwestia wykupujemy za naprawdę niemałe pieniądze rezerwowego Benatię + ten transfer Vidala, a tutaj na żadną promocję w przypadku Costy się nie zanosi.
U Wojtka razi mnie tylko trochę wysokość kontraktu - czy Gigi czasem kilka sezonów temu nie zgodził się na obniżkę kontraktu z 6 do 4 melonów? Trochę dziwne, żeby rezerwowy póki co bramkarz zarabiał tyle co kapitan, ale cóż takie mamy czasy.
Na koniec jeszcze dodam, żeby uprzedzić zarzuty, że ufam zarządowi i wykonują w ostatnich latach naprawdę świetną robotę. Kogokolwiek by nie ściągnęli to nowi zawodnicy będą mieli u mnie kredyt zaufania. Po prostu brakuje mi w przewijających się nazwiskach, zawodników na "już", którzy już w momencie przyjścia są topami i wiadomo, że z miejsca podnoszą jakość wyjściowej jedenastki. Schick i Bernardeschi to dla mnie melodia przyszłości, a N’Zonzi czy Costa nie mogą być bezsprzecznie z miejsca uznanymi za topów - musieliby to dopiero udowodnić na boisku, bo są duże wątpliwości szczególnie w przypadku N’Zonziego.
Odnosząc się do wiadomości z ostatniej chwili, to jeśli Donnarumma byłby dostępny, to jednak bez wahania odpuściłbym Szczęsnego i skupił się na młodym Włochu. Niesamowity talent mielibyśmy bramkarza na lata, działaj Marotta.
- Piotr Juvefan
- Juventino
W obliczu zaistniałej sytuacji z Gigim juniorem nie chce w Juve żadnego Wojtka Szczęsnego. Powinniśmy za Neto sprowadzić typowego zmiennika a za rok... Marotta musisz!
PS: Jeszcze wygram zakład o dobry trunek,że Donnaruma skończy w Juve.
PS: Jeszcze wygram zakład o dobry trunek,że Donnaruma skończy w Juve.
Ostatnio zmieniony 15 czerwca 2017, 17:57 przez Piotr Juvefan, łącznie zmieniany 1 raz.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Pedulla' informuje, że Real przebił ofertę Milanu i zaoferował mu 6 mln plus bonusy rocznie.
Pewnym jest to, że zmieni klub w tym okienku, bo już ma kosę z kibicami, którzy w trakcie sezonu by mu tego nie darowali (nie wybaczą mu, że jeszcze jakiś czas temu całował herb). Do tego to nie mediolańczycy będą rozdawać karty, choć kibice naiwnie łudzą się, że wyciągną w zamian Jamesa... Gościowi się kończy za rok kontrakt, chce odejść, za agenta ma Raiolę - co by Milan nie zrobił będzie tu przegrany.
Nie byłoby lepszego scenariusza niż rozbrat Buffona z piłką przy jednoczesnym pozyskaniu nowego numeru 1 reprezentacji na wiele lat. Marzenie - Beppe musi walczyć do upadłego. Z drugiej strony taki Real czy PSG mogą mu zaoferować dużo więcej. Musiałby się uprzeć na nas, żeby się udało...
Pewnym jest to, że zmieni klub w tym okienku, bo już ma kosę z kibicami, którzy w trakcie sezonu by mu tego nie darowali (nie wybaczą mu, że jeszcze jakiś czas temu całował herb). Do tego to nie mediolańczycy będą rozdawać karty, choć kibice naiwnie łudzą się, że wyciągną w zamian Jamesa... Gościowi się kończy za rok kontrakt, chce odejść, za agenta ma Raiolę - co by Milan nie zrobił będzie tu przegrany.
Nie byłoby lepszego scenariusza niż rozbrat Buffona z piłką przy jednoczesnym pozyskaniu nowego numeru 1 reprezentacji na wiele lat. Marzenie - Beppe musi walczyć do upadłego. Z drugiej strony taki Real czy PSG mogą mu zaoferować dużo więcej. Musiałby się uprzeć na nas, żeby się udało...
Ostatnio zmieniony 15 czerwca 2017, 18:02 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tony Montana
- Juventino
Pewnie tak, ale Raiola potrafi windować ceny zawodników, którzy są pod jego skrzydłami, więc nawet w przypadku odejścia źle byśmy na sprowadzeniu jego nie wyszli19 pisze:Z tym Donnarummą na lata bym nie przesadzał, bo jego agentem jest Raiola. Pewnie jego kariera w Juve potrwałaby tyle ile Szczęsnego czyli 4 może 5 lat.

- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Donnarummą z Milanu odejdzie teraz. Pójdzie tam gdzie Raiola będzie chciał go umieścić. Gdyby do nas trafił to Buffon będzie musiał podzielić się trochę miejscem w bramce.
- Tony Montana
- Juventino
Szczęsny też miał mieć, niby zagwarantowane te 20 spotkań w sezonie, więc dla młodego Gigiego z pewnością znalazłoby się miejsce. A z marketingowego i wizerunkowego punktu widzenia, byłby to majstersztyk - to jest prawdopodobnie przyszły bramkarz reprezentacji :hellyes:19 pisze:Donnarummą z Milanu odejdzie teraz. Pójdzie tam gdzie Raiola będzie chciał go umieścić. Gdyby do nas trafił to Buffon będzie musiał podzielić się trochę miejscem w bramce.
- mrozzi
- Juventino
Dokładnie. Raiola to jest zawsze pan sytuacji i nawet jeśli klubom wydaje się, że mają kontrolę nad sytuację to nie mają.19 pisze:Donnarummą z Milanu odejdzie teraz. Pójdzie tam gdzie Raiola będzie chciał go umieścić. Gdyby do nas trafił to Buffon będzie musiał podzielić się trochę miejscem w bramce.

- Piotr Juvefan
- Juventino
Spokojnie może dokończy sezon w Milanie mimo wszystko i odejdzie za darmo. Ja liczę na taki scenariusz.

- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Niestety, ale trochę was zasmucę i te czasy, gdy nawet za świetnych piłkarzy z kończącym się za rok kontraktem płaciło się 5-8 mln € odeszły w niepamięć. Ktokolwiek będzie chciał wyciągnąć Donnarummę z Milanu, ten musi zapłacić mediolańczykom z 30-40 mln €. Jeśl nie, to Milan na złość może posadzić go przez rok na trybunach (podobna sytuacja jak z Keitą i Lazio). Mnie jakoś nie cieszy ta informacja o nieprzedłużaniu kontraktu przez młodego Gigiego, gdyż teraz Milan może włączyć się do walki o Szczęsnego (bo raczej nie wierzę w plotki o poważnym zainteresowaniu Polakiem Interu, gdy mają w składzie Handanovica). Nawet jeśli Szczęsny jest zdecydowany na Juve, to w takiej sytuacji będziemy mogli zapomnieć o jakiejkolwiek obniżce ceny za Wojtka z awizowanych 15-16 mln €. Zresztą chyba nawet nie chcę żadnych piłkarzy ze stajni Raioli w Juve, bo to wróży tylko same kłopoty i coroczne negocjowanie podwyżki bądź transferu do innego klubu.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- mrozzi
- Juventino
Nie licz na to. Zjedzą go tam kibice po tym co odstawił i jaki z niego był farbowany lis.Piotr Juvefan pisze:Spokojnie może dokończy sezon w Milanie mimo wszystko i odejdzie za darmo. Ja liczę na taki scenariusz.
- ice
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Trzeba pamiętać o jednym. Raiola to pracownik piłkarza i będzie robił wszystko co najlepsze dla swojego pracodawcy. Tym bardziej że jest na prowizji. Nie można wieszać na nim psów i gościa obrażać. Niech walczy o kasę i tyle. Takie czasy.
- pablo1503
- Juventino
Dać sobie spokój z Donnarummą. Po cholerę nam on? Niewiarygodny talent, być może nawet poziom talentu a'la Messi wśród bramkarzy. Umiejętności ogromne, ale chyba charakter nie za fajny. Drużyna, która go wychowała i dała szansę na grę w bardzo młodym wieku, chce przedłużyć z Nim kontrakt oferując najwyższe zarobki w klubie, przypominam - 18-latek, a ten się nie zgadza? Łał. Średnio mnie interesuje, że Raiola jest jego agentem, gdyby chłopak miał olej w głowie, to sam podpisałby kontrakt.
Przyjdzie do nas i co? Z miejsca 5-6 baniek, a po dwóch latach kolejna podwyżka? A jak nie to co? Groźby transferem? Nawet pięciu lat by tu nie spędził, a po tym czasie zaczęłaby się kolejna saga pt. 'Szukamy następcy Gigiego', tyle że tym razem młodego.
W moich oczach stracił naprawdę wiele.
Przyjdzie do nas i co? Z miejsca 5-6 baniek, a po dwóch latach kolejna podwyżka? A jak nie to co? Groźby transferem? Nawet pięciu lat by tu nie spędził, a po tym czasie zaczęłaby się kolejna saga pt. 'Szukamy następcy Gigiego', tyle że tym razem młodego.

W moich oczach stracił naprawdę wiele.