Mercato (LATO 2017)
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Pisałem o tym 40 mln plus bonusy wcześniej, ale nie wiadomo, jak to interpretować. To info pojawiło przy okazji doniesień o graczu Bayernu, choć Di Marzio napomknął tam też o Bernardeschim.realbs pisze:Juventus is ready to pay €40m + bonuses for Bernardeschi. (@DiMarzio)
Muszą go kupić. Jedno z moich największych marzeń jeśli chodzi o piłkarzy z Serie A :hellyes:
JMercato mówi, że Costa jest już od paru godzin w Turynie. Dziś nocuje w hotelu, a jutro spotkanie z Agnellim(ciekawe czemu miałby się spotykać z prezydentem klubu)

Odnośnie tych jmercato to taki samozwańczy król mercato ( :lol: ), ale kilka strzałów mieli. Jako jedni z pierwszych wrzucili info o Schicku u nas, wcześniej bodaj info o Benatii. Akurat w to, że Costa jest w Turynie można jak najbardziej uwierzyć, bo Bayern szybciutko będzie sobie chciał zbalansować Tolisso.

Ja tam fenomenu Bernardeschiego nie rozumiem, ale chętnie zmienię zdanie, kiedy wreszcie zacznie grać na wysokim poziomie.

- realbs
- Juventino
Testy Schicka prawdopodobnie jutro via. Fantagazetta
) ale kompletnie nie wiem jak się można Bernardeschim nie jarać. Gość potrafi obsadzić każdą pozycję od pomocy w górę, posiada świetny drybling, dobry przegląd pola, ciąg na bramkę, i umiejętności ostatniego podania. Na dodatek gość jest Włochem, i ma zaledwie 23 lata. Będą z niego ludzie, zobaczycie :czytaj:
Pstryczek w nos ładny(Ja tam fenomenu Bernardeschiego nie rozumiem, ale chętnie zmienię zdanie, kiedy wreszcie zacznie grać na wysokim poziomie.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
To, że nie jestem zwolennikiem jego transferu nie znaczy, że nie cieszyłbym się z jego bramek.
Jeśli faktycznie byśmy go wzięli to będę mu życzył jak najlepiej.

- tomassi14
- Juventino
[RAF]ErrazoR pisze:Do odstrzelenia
Lemina 20-25 mln
Sturaro 15-20 mln
Neto 7-10 mln
Lichsteinter -???
Asamoah 8-10 mln
Cuadrado ?? 25-35 mln
Rincon 5-10 mln
De Ceglie -koniec kontraktu
Czyli mamy
Schick zaklepane
Costa po slowie
N zonzi po slowie
BERNARDESCHI mamy pole position
plus Bentacur
Cardala
Orsolini
Szczesny nie mam pojecia
Bez przesady z tymi sprzedazami....
jesli przyjdzie Nzonzie to Rincon jego zastepca jako przecinak
Cuadrado out? hmm w taki sposob to my znow bedziemy
Wg mnie powtarzam po raz enty. Max musi okreslic taktyke
4-3-2-1 ? 4-3-3 ? 4-2-3-1 ?
tutaj akruat wszystko by gralo z nowymi zawodnikami...przy grze z trojka pomocnikow mozna by bylo jeszcze "wykorzystac" Marchiso ? i wtedy to tak by bylo Marchiso (Bentacur )- Nzonzi - Pjanic
Pytanie, jak sie ogarnie bentacur .....bo moze sie okazac ze rok nikt nie bedzie plakal za verratim
jesli chodzi o skrzydla to dobrze by bylo ogarnac coste i balde ....bernadeshi tak ( Włoch ) ale pewnie w przypadku spienieznienia Cuadrado ....jest jeszcze Orsolini ( czy zostanie pewnie okaze sie w trakcie przygotowan )
Nzonzi najbardziej mi przeszkadza jego wiek - gdyby mial 25-26 lat bylbym w 100% na tak....zeby nie bylo kilka klubów przejawia nim zainteresowanie w tym miedzy innymi Barcelona
To zadanie scoutow i Maxa dobrze wybrac ale w podobnej cenie byli by Fabinho i William Carvalho
Wszyscy skupiaja sie na ataku a zapominaja troche o obronie ... jesli sprzedany zostanie Asamoah to zostaniemy tylko z Sandro na lewej
wiec co ....Spinazzola ? Matia De Sciglio ? Conti ?
Uwazam ze dwoch z nich powinno sie pojawic u nas ....
Jesli chodzi o bramke ,,,, to Szczesny w miare dobry uksztaltowany pilkarz, w tej cenie lepszego nie znajdziemy, Ma pewnosc siebie, i duze ego zeby wejsc w buty buffona ....
- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Federico Bernardeschi - drybling podanie strzał. Balde Keita - bardzo dużo niekonwencjonalnych zagrań. We trójkę z Dybalą ładnie mogli by klepać. Kogoś takiego brakuje na skrzydłach. Costa - wiek/jakości/ostanie sezon - w ogóle nie wart 45-50 jak sobie życzy wg mediów Bayern. Poza tym - jeżeli dostali w całkiem przyzwoitej cenie Vidala, nas chcą zedrzeć -nie ładnie. Chociaż Beppe na Comanie ich zdarł i to równo. Jeżeli chce się wygrać LM trzeba wydawać kupę siana rocznie na transfery. Lub kupić młodziaka i liczyć, że wyrośnie z niego Messi/Ronaldo. 10 ostatnich złotych piłek zgarnęli we dwójkę (liczę z tegoroczną, bo nie ma innej możliwości). Juventus, przy takiej Serie A jak jest to i tak cud, że dwa finały LM w 3 lata. Ale niestety, brakuje kogoś kto robi różnicę. Higuain w finale nie dostał wsparcia, Dybala przepadł gdzieś w czeluściach finału. Atak, atak i jeszcze raz atak. 2-3 skrzydłowych i ktoś o charakterystyce N'Zonziego.
- Effe
- Bawarczyk
Jeżeli naprawdę cena jest ustalona na 45-50 to znaczy, że po negocjacjach będzie z 35. Jednak nawet bez nich przy obecnych realiach to jest promocja więc nie wiem o jakim "zdarciu" mówisz.towalski pisze:Costa - wiek/jakości/ostanie sezon - w ogóle nie wart 45-50 jak sobie życzy wg mediów Bayern. Poza tym - jeżeli dostali w całkiem przyzwoitej cenie Vidala, nas chcą zedrzeć -nie ładnie.
- jurson09
- Juventino
Trochę nie rozumiem pojęcia "przepłacenia" w kontekście transferów. Piłkarz w odróżnieniu od np. lodówki jest "towarem" unikatowym. Nie ma naklejonej metki z ceną i nie można sobie go wklepać do porównywarki cen, żeby zobaczyć w którym sklepie dostaniemy go najtaniej, żeby nie "przepłacić".
Wartość zawodnika to kompromis między żądaniami klubu sprzedającego, a oczekiwaniami klubu kupującego. Tak w sumie działa handel w ogóle.
Jeśli zapłacimy za Coste 40 mln to znaczy że tyle jest on dla nas warty. Jeżeli uznamy że Bayern chce za dużo to go zwyczajnie nie kupimy i uderzymy po kogoś innego. Jedno jest pewne ktoś jakościowy na skrzydło na pewno do nas zawita. Je czekam z niecierpliwością.
PS. Jeśli kupimy Coste będzie to mega wzmocnienie moim zdaniem.
Wartość zawodnika to kompromis między żądaniami klubu sprzedającego, a oczekiwaniami klubu kupującego. Tak w sumie działa handel w ogóle.
Jeśli zapłacimy za Coste 40 mln to znaczy że tyle jest on dla nas warty. Jeżeli uznamy że Bayern chce za dużo to go zwyczajnie nie kupimy i uderzymy po kogoś innego. Jedno jest pewne ktoś jakościowy na skrzydło na pewno do nas zawita. Je czekam z niecierpliwością.
PS. Jeśli kupimy Coste będzie to mega wzmocnienie moim zdaniem.
Juve per sempre sara...!!!!
- mzm
- Dortmundczyk
No tak, Bayern chce 50, Juve daje 40-45 i po negocjacjach ma wyjść 35. Nie wiem jak do tego doszedłeś, rekinie biznesu.Effe pisze:Jeżeli naprawdę cena jest ustalona na 45-50 to znaczy, że po negocjacjach będzie z 35. Jednak nawet bez nich przy obecnych realiach to jest promocja więc nie wiem o jakim "zdarciu" mówisz.
Z pewnością prędzej Costa jest wart 50, niż Bernardeschi >30. Włoch to średniak.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
W tej chwili po wykupieniu Bentancura, Cuadrado i Benatii oraz sprzedaniu Comana i Zazy wychodzimy na ok. -10 mln.
Szczęsny 15 mln
N’Zonzi 40 mln
D.Costa 40 mln
Bernardeschi 40 mln
Schick 30 mln
De Sciglio za rok za darmo
Keita za rok za darmo
To już wychodzi - 175 mln + kasa ze sprzedaży Neto, Asamoah i Leminy
Takie zakupy śmierdziałyby mi odejściem kogoś ważnego :roll:
Szczęsny 15 mln
N’Zonzi 40 mln
D.Costa 40 mln
Bernardeschi 40 mln
Schick 30 mln
De Sciglio za rok za darmo
Keita za rok za darmo
To już wychodzi - 175 mln + kasa ze sprzedaży Neto, Asamoah i Leminy

Takie zakupy śmierdziałyby mi odejściem kogoś ważnego :roll:
Ostatnio zmieniony 15 czerwca 2017, 11:47 przez Crunny, łącznie zmieniany 1 raz.
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- WhySoSerious?
- Juventino
Costa - jestem na tak, nawet za te 45 mln. I mam wizję ustawienia go, mimo wszystko, na prawym skrzydle, przeciwko lewej nodze. Wespół z Danim mogliby robić niezłą robotę prawą stroną :hellyes:
Szczęsny - na pewno nie za 15 mln. Wystarczy, że pensje będzie miał wysoką, ale przyda się taki wesołek w szatni wg mnie. Poza tym bardzo dobry bramkarz, na Serie A super, te 20 spotkań śmiało możemy mu dać pograć. Bez obaw o spadek jakości w bramce
Schick - wiem, że młody. Coś tam na livescorach widziałem, że strzelał dla Sampdorii sporo w końcówce sezonu i w zasadzie tyle o nim wiem. Jeżeli jednak jesteśmy nim zainteresowani to spoko, ufam zarządowi. Jednego cracka z Czech już mielismy, jestem na tak
Bernardeschi - nie grzeje mnie koleś, ani nie ziębi. Dobrze, że Włoch. Dobrze, że młody. Na pewno potencjał ma i przydałby się do pomocy, ale żeby się na niego napalać, to raczej nie.
N'zonzi - totalnie nie mówi do mnie ten człowiek. Kongijskie pochodzenie, pewnie muzułmanin? Same problemy wobec tego. Ramadan, te sprawy. Ja jestem sceptycznie nastawiony do tego transferu, co nie oznacza, że nie potrzebujemy na tej pozycji sporego wzmocnienia...
Szczęsny - na pewno nie za 15 mln. Wystarczy, że pensje będzie miał wysoką, ale przyda się taki wesołek w szatni wg mnie. Poza tym bardzo dobry bramkarz, na Serie A super, te 20 spotkań śmiało możemy mu dać pograć. Bez obaw o spadek jakości w bramce

Schick - wiem, że młody. Coś tam na livescorach widziałem, że strzelał dla Sampdorii sporo w końcówce sezonu i w zasadzie tyle o nim wiem. Jeżeli jednak jesteśmy nim zainteresowani to spoko, ufam zarządowi. Jednego cracka z Czech już mielismy, jestem na tak

Bernardeschi - nie grzeje mnie koleś, ani nie ziębi. Dobrze, że Włoch. Dobrze, że młody. Na pewno potencjał ma i przydałby się do pomocy, ale żeby się na niego napalać, to raczej nie.
N'zonzi - totalnie nie mówi do mnie ten człowiek. Kongijskie pochodzenie, pewnie muzułmanin? Same problemy wobec tego. Ramadan, te sprawy. Ja jestem sceptycznie nastawiony do tego transferu, co nie oznacza, że nie potrzebujemy na tej pozycji sporego wzmocnienia...
- pablo1503
- Juventino
Fajnie, że Juventus jest ready to pay, ale przypominam, że to jeszcze nic nie znaczy, bo na dobrą sprawę to właśnie Viola musi być ready to sell.realbs pisze:Juventus is ready to pay €40m + bonuses for Bernardeschi. (@DiMarzio)
Muszą go kupić. Jedno z moich największych marzeń jeśli chodzi o piłkarzy z Serie A :hellyes:

Można, ja się Nim kompletnie nie jaram. Bynajmniej nie mówię, że jest słaby, ale zanim wyrobię sobie opinię na temat konkretnego zawodnika, to lubię pooglądać jego mecz - am YT mi nie wystarczy, bo każdy wie, że z bele kogo można zrobić boga futbolu.realbs pisze:kompletnie nie wiem jak się można Bernardeschim nie jarać. Gość potrafi obsadzić każdą pozycję od pomocy w górę, posiada świetny drybling, dobry przegląd pola, ciąg na bramkę, i umiejętności ostatniego podania. Na dodatek gość jest Włochem, i ma zaledwie 23 lata. Będą z niego ludzie, zobaczycie :czytaj:
W ciągu dwóch sezonów oglądałem go w akcji ile razy? Może 15, może trochę więcej. Czyli szału nie ma, bo zapewne w tym czasie rozegrał grubo ponad 60 spotkań, no ale jakiś tam zalążek opinii posiadam. W znacznej większości tych meczów był po prostu słaby. Głupie dryblingi i ciągłe straty piłki. Wyglądał trochę na takiego gościa, który musi mieć dobry humor, żeby dobrze zagrać. Jakkolwiek to głupio nie brzmi. Często było widać, jak traci piłkę po czym totalnie to olewa, spuszcza głowę na dół i najchętniej udałby się pod prysznic. Jest po prostu nijaki, gra od niechcenia.
Ale powtarzam, oglądałem niewielki procent jego występów w ciągu dwóch lat i to naturalne, że każdy będzie miał obniżkę formy. No cóż, ja miałem takiego pecha, że akurat trafiałem na te gorsze mecze.

A, i jeszcze co do 'zaledwie' 23 lat. Powiedziałbym raczej 'już'. On pomału powinien wchodzić w wiek dla ukształtowanego piłkarza, a ciągle patrzy się na niego przez pryzmat talentu. Ileż to drużyn jest na świecie, których kluczowymi zawodnikami są 18, 19 czy 20-sto latkowie? 23 już nie robi takiego wrażenie, jak kiedyś.
Aczkolwiek chce się mylić.

- Simi
- Qualità Juventino
Jakoś Pogba nie grał źle podczas ramadanu, ale już mieliśmy muzułmanina który ewidentnie podczas ich święta grał dużo gorzej, a mowa tutaj o Sissoko.WhySoSerious? pisze: N'zonzi - totalnie nie mówi do mnie ten człowiek. Kongijskie pochodzenie, pewnie muzułmanin? Same problemy wobec tego. Ramadan, te sprawy. Ja jestem sceptycznie nastawiony do tego transferu, co nie oznacza, że nie potrzebujemy na tej pozycji sporego wzmocnienia...

- WhySoSerious?
- Juventino
I właśnie Sissoko miałem w pamięci. Totalny zjazd formy, a niestety okres ramadanu, to najgorętszy okres sezonu dla drużyn z topu. Sorry, ale ja tego nie kupujęSimi pisze:Jakoś Pogba nie grał źle podczas ramadanu, ale już mieliśmy muzułmanina który ewidentnie podczas ich święta grał dużo gorzej, a mowa tutaj o Sissoko.WhySoSerious? pisze: N'zonzi - totalnie nie mówi do mnie ten człowiek. Kongijskie pochodzenie, pewnie muzułmanin? Same problemy wobec tego. Ramadan, te sprawy. Ja jestem sceptycznie nastawiony do tego transferu, co nie oznacza, że nie potrzebujemy na tej pozycji sporego wzmocnienia...

- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Takie wyliczanki nie mają sensu. Nawet gdybyśmy znali wszystkie raty i zobowiązania transferowe, które musimy w danym roku rozliczeniowym zapłacić i które otrzymujemy to zapewne nadal byłoby zbyt skomplikowane żeby robić sobie proste dodawanie i odejmowanie.Crunny pisze: Takie zakupy śmierdziałyby mi odejściem kogoś ważnego :roll:
W artykule L'Équipe o Tolisso pojawiło się info o osobistym zaangażowaniu Maxa w negocjacje z zawodnikiem. Fani Juve oczywiście odbili piłeczkę i pisza, że to było pewnie przed zmianą taktyki a w dwójce pomocników Francuz jest nie do przyjęcia (

Z ciekawości przejrzałem ustawienie Bayernu z zeszłego sezonu i to jest przekładaniec 433 z 4231. Czyli elastyczny taktycznie Allegri wybiera N'Zonziego (bo wyższy, lepszy w odbiorze i 4231 albo śmierć) a Carlo zgarnia za podobne pieniądze Tolisso? Sorry, nie kupuję tego.
Albo zawodnik Sevilli to jest plan B i chcieliśmy sprawdzić ile da się ubić z obowiązkowej klauzuli albo z naszym mercato jest naprawdę źle...
calma calma