Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
zuravski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2017, 20:08

Akurat urugwajczyka widziałbym u nas na rezerwie. To taki drugi pastore moim zdaniem, choć sporo osób porównuje go do Pogby. Gdyby chłop nabrał masy mięśniowej to byłby strasznym kocurem, bo technicznie wydaje się być świetny i zmysł taktyczny również posiada. W każdym razie jeśli dojdzie do wypożyczenia to chciałbym aby była to Atalanta i w miarę możliwości włączono w taki transfer Spinazzole do nas.

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2017, 20:19

Nie wiem czy już dzisiaj było, ale wrzucę.

Allegri w szerszym wywiadzie, wypowiedział się, że myślał o opuszczeniu Juventusu po Cardiff. Dodatkowo, powiedział, że Douglas Costa to bardzo ciekawy piłkarz, którego chce. Schick nie jest potwierdzony, ale robi w młodym wieku niesamowite rzeczy. Co dla mnie najciekawsze: nie prosił N'zonziego. Chce iść w 4-2-3-1, co do De Sciglio to "defensywnie gramy dobrze". Dodatkowo będziemy musieli zastąpić tych, którzy odejdą, ale zarząd świetnie się z tego wywiązuje.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2017, 20:22

Czyli tak jak zwykle...trener jedno, a zarząd drugie. Czyli wiadomo już czemu odszedł Conte.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2017, 20:30

Ale z roku na rok jesteśmy lepszą drużyną.Progres jest super. Dlatego mi to nie przeszkadza że to zarząd decyduje kogo trenować ma Allegri. Wychodzimy na tym dobrze. Teraz dojdzie duża kasa, którą mamy. I z roku na rok będziemy mieć więcej. Od 2011 roku Ci ludzie mnie nie zawiedli na końcu każdego z tych 6 sezonów.

Będzie dobrze.

Obrazek
gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2017, 20:38

Oczywiście, że będzie dobrze :). Tym bardziej, że w taktyce, którą graliśmy pod koniec, najbardziej koślawe były skrzydła. Costa, Orsolini i Keita, byliby dobrymi wzmocnieniami.

Co do N'zonziego jeszcze, to Max powiedział takie zdanie: "rozmawiałem z zarządem i jeżeli na tę pozycję będą dostępni na rynku piłkarze, to spróbujemy pozyskać najlepszych." - czyli wnioskować można z tego, że Allegri poprosił o środkowego pomocnika, a Marotta i reszta, wyciągnęli Francuza z Sevilli.

Thog

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2017, 20:41

zuravski pisze:Akurat urugwajczyka widziałbym u nas na rezerwie. To taki drugi pastore moim zdaniem, choć sporo osób porównuje go do Pogby. Gdyby chłop nabrał masy mięśniowej to byłby strasznym kocurem, bo technicznie wydaje się być świetny i zmysł taktyczny również posiada. W każdym razie jeśli dojdzie do wypożyczenia to chciałbym aby była to Atalanta i w miarę możliwości włączono w taki transfer Spinazzole do nas.
Prawda jest taka że kibice Boca dziwią się że ktoś za tyle go kupił i że absolutnie nie jest tego wart, takie porównania raczej można spotkać pod filmikami na youtubie. Będę trzymać kciuki, chociaż szanse są niewielkie.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2017, 20:43

Vincitore pisze:Lyon poinformował, że zarobił za Tolisso 41,5 mln + 6 kolejnych jeżeli bonusy wejdą w życie. To już wiem czemu nie mogliśmy się dogadać.
Wszystko w temacie. Nasi chcieli za niego dac max 35 mln. Prawie 50 to gruba przesada jak na nasze mozliwosci i chec wzmocnienia srodka.

Rummenigge powiedzial, ze wybral go sobie Ancelotti i pozostawili z tylu silna konkurencje spoza Niemiec. Od razu do glowy nasuwa sie Juventus. W obliczu tej ceny faktycznie byc moze o niego walczylismy, ale ta kwota nas przerosla.
Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2017, 20:45 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

zuravski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2017, 20:43

Czyli można się spodziewać, że Nzonzi nie przyjdzie do nas :smile: . Może to i dobrze. A tak na poważnie, cierpliwości Panowie, cierpliwości, okienko dopiero się rozpoczyna.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2017, 20:56

Chyba część z nas przejawia zbyt duży entuzjazm w związku z naszymi młodymi zawodnikami (szczególnie tyczy się to Orsoliniego oraz Bentancura). Obaj mają po 20 lat i to dobry wiek do wkraczania w świat piłki na najwyższym poziomie, ale chyba zbyt dużo po nich oczekujecie. Orsolini nie zagrał nawet sezonu w Serie A, a i ten ostatni w Serie B nie był jakiś nadzwyczajny w jego wykonaniu, ale po dobrych występach na MŚ U-20 duża ilość forumowiczów widzi w nim poważna wzmocnienie naszej obecnej kadry. Natomiast odnośnie Bentancura najbardziej obawiam się aklimatyzacji we Włoszech oraz tego jak odnajdzie się w europejskich realiach futbolu od strony taktycznej (szczególnie w tak trudnej pod tym względem lidze włoskiej). Osobiście uważam, że najlepszym rozwiązaniem zarówno dla Włocha jak i Urugwajczyka będzie wypożyczenie ich na minimum sezon do jakiejś drużyny z Serie A (może Atalanty bądź Sassuolo czy też Sampdorii).

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2017, 21:02

Iluż to 20-latków.. BA! nastolaktów wkraczało z buta w świat powaznej piłki nożnej. Wymieniałbym i wymieniałbym. Oczywiście nie każdy kończył swoja karierę grając nadal na najwyzszym poziomie.

Orsolini to mega talent. Gdzies widziałem jakiś felieton o nim pokazujący jego młodzieńcze lata. Później Ascoli i teraz repra młodzieżowa. Kolo rozwija się w mega szybkim tempie i Juventus to zauważył. Takiego piłkarza młodego, rozwijającego się tak szybko bierze się od ręki, póki jeszcze można. Bo cena za niego rośnie w gigantycznym tempie. Tak mi się wydaje. I tak właśnie zarząd zadziałał. Casus Verrattiego ich nauczył ;) A pewnie czują podobny talent ;)

Wiadomo, nie jest to gotowy materiał do podstawy. Ale z ławki albo od początku na słabszego rywala w pytę. Zobaczymy.. myślę, że chłopak zaskoczy szatnię i trenera Allegriego jak swego czasu Pogba ;), który z buta wszedł w team.

ps nadal uważam, że Pogba gdyby tu został, rozwijałby się dalej i notował progres, czego nie można stwierdzić po 1 sezonie MU.

Obrazek
zuravski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2017, 21:05

Orsoliniego z tego co wiem większość zagorzałych kibiców śledziła porządnie na przełomie lutego i marca kiedy powoli spekulacje transferowe wchodziły w życie, więc to nie jest tak, że jeden turniej zrobił na nas wrażenie (a przynajmniej na mnie). Co do Bentancura i porównań do Pastore i Pogby, fakt krążą one pod highlightami na youtubie, ale chyba nie są one bezpodstawne? Z pogbą to może bym się jeszcze wstrzymał, ale wypisz wymaluj Pastore nie tylko ze względu na postawę piłkarza, ale sposób w jaki się porusza.

Natomiast Boca niech się dziwi, zresztą chłopak ma dopiero 20 lat, więc to chyba normalne, że wciąż posiada braki.

Jakie problemy z aklimatyzacją? Czy Dybala takie posiadał? Wcześniej wspomniany Pastore? Cavani? No nie wiem, ale jak dla mnie dla latino-amerykańskich zawodników najlepszym wyborem jest Hiszpania, potem Włochy chociażby ze względu na mentalność i barierę językową, a raczej jej brak, więc czemu miałby Bentancur mieć problem z adaptacją we włoskiej lidze? Bo jest taktyczna? W takim razie każdy inny obywatel Europy, Azji, Ameryk, Afryki zawsze będzie miał ten problem, bo włoska piłka ma swój charakter i kwestia adaptacji to gdybanie i raczej wymówka dla słabych.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2017, 21:17

Co innego jest zaczynać swoją przygodę w Italii od Palermo, a co innego w Juventusie, gdzie każda strata punktów nakręca opinie o nadciągającym kryzysie, jeden słaby występ jest szczegółowo analizowany w mediach. Zresztą Pastore i Dybala w swoich pierwszych sezonach to tam chyba po dwie bramki strzelili, Cavani z pięć.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2017, 21:18

@Cabrini_idol
Nie mam wątpliwości, że Orsolini ma wielki talent i fajnie, że to Juventus stał się posiadaczem jego karty wyprzedzając inne kluby. Jednak przykładów w drugą stronę odnośnie tego ilu to nastolatków zapowiadających się na świetnych graczy nie osiągnęło nic znaczącego też można wymieniać bez końca. Przypomnę tylko, że Pogba przychodząc do nas miał chociaż śladową ilość minut w Premier League oraz trenował z pierwszym zespołem United. Odnośnie dostawania szans z ławki czy od początku na słabszego rywala, to raczej marnie to widzę, szczególnie po tym ile sobie pograł w zeszłym sezonie wychwalany przez wielu Kean (nawet w kilku spotkaniach gdzie wynik był przesądzony i mógł dostać z kwadrans gry, to i tak Allegri nie dawał mu szansy). Nawet w nic nie znaczącej Coppa Italia, w której powinni grać rezerwowi i młodzież (by być gotowi do gry w razie urazu lub kartek kogoś z podstawowego składu) niepotrzebnie się napinamy i wystawiamy mocną 11stkę. Jeszcze tamten sezon w CI można spokojnie wytłumaczyć, bo była szansa na pierwszą potrójną koronę w historii Juve, ale w następnym roku chciałby żeby w pucharze wreszcie dostali szanse praktycznie rezerwowi.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2017, 21:24

Ale on ma 20 lat ... nie 17-18-19. Ma 20 lat i wybija się z 2 poziomy w Ascoli czy młodzieżówce. Wydaje mi się, że ten chłopak strasznie się rozwija i nawet ten obóz letni i sezon przygotowawczy pokażą, że takiego piłkarza trzeba wprowadzać do 1 zespołu.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2017, 21:25

dimebag11 pisze:Chyba część z nas przejawia zbyt duży entuzjazm w związku z naszymi młodymi zawodnikami (szczególnie tyczy się to Orsoliniego oraz Bentancura). Obaj mają po 20 lat i to dobry wiek do wkraczania w świat piłki na najwyższym poziomie, ale chyba zbyt dużo po nich oczekujecie. Orsolini nie zagrał nawet sezonu w Serie A, a i ten ostatni w Serie B nie był jakiś nadzwyczajny w jego wykonaniu, ale po dobrych występach na MŚ U-20 duża ilość forumowiczów widzi w nim poważna wzmocnienie naszej obecnej kadry.
Akurat ja obserwuję go regularnie od dłuższego czasu i to jest talent czystej wody. Nie zagrał ani sezonu w Serie A? Owszem, ale Verratti też nie zagrał, co nie przeszkodziło mu zrobić furory we Francji. Podobnie jak Orsolini był swego czasu wyróżniającym się graczem. Co do tego, że nie zagrał jakiegoś nadzwyczajnego sezonu się kompletnie nie zgodzę, nie patrz na suche statystyki. Ten gość dostał nagrodę dla najlepszego młodego gracza tych rozgrywek. Akurat po nim, po Schicku czy ewentualnie po Keicie mamy pełne prawo, by wiele oczekiwać.

Bentancur też był uważany przez trenera Boki za jednego z najlepszych graczy, których kiedykolwiek trenował.

Zablokowany