Mercato (LATO 2017)
- pumex
- Juventino
Potwornie zazdroszczę tego transferu Bayernowi i jednocześnie jestem mega rozczarowany, że Francuz nie trafił do nas.Osgiliath pisze:
Tolisso w Bayernie do 2022 roku. Od 40 do 45 mln € za transfer. Także ten temat możemy zamknąć.

- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Ja też. Pasował czy nie do naszej układanki, świetny gość, a będzie jeszcze lepszy. Co ciekawsze, wszystko wskazuje na to, że idzie za tę samą (bądź niewiele większą) kwotę, o której pisało się w lutym w kontekście Juve. Czyli wszelkie plotki o tym, że Aulas nagle zwiększył żądania za Tolisso do 60-70 mln się nie sprawdziły (chyba, że jeszcze nie wiemy o jakichś mega bonusach).pumex pisze:Potwornie zazdroszczę tego transferu Bayernowi i jednocześnie jestem mega rozczarowany, że Francuz nie trafił do nas.Osgiliath pisze:
Tolisso w Bayernie do 2022 roku. Od 40 do 45 mln € za transfer. Także ten temat możemy zamknąć.
Szkoda.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Samego Tolisso bardzo zaluje, bo, jak wspominalem, jestem fanboyem jego talentu. Jednoczesnie jednak ufam w 100% zarzadowi. Skoro go odpuscili, a wyraznie odpuscili, to wiedza co robia. Mam jedynie nadzieje, ze nie dadza za N'Zonziego tyle ile zapisane w klauzuli, bez przesady.
Allegri w tym wywiadzie powiedzial otwarcie, ze Costa jest naszym celem, a sam nie mial jakichs konkretnych oczekiwan.
Allegri w tym wywiadzie powiedzial otwarcie, ze Costa jest naszym celem, a sam nie mial jakichs konkretnych oczekiwan.
- zuravski
- Juventino
W takim razie jeśli pozostajemy przy 4-2-3-1 to ja wzmocnień upatrywałbym w Coście, Fabinho, Szczęsnym, Balde, Schicku, Bernardeschim tylko i wyłącznie przy założeniu, że Cuadrado odejdzie, a jakieś spekulacje na ten temat są i kimś na prawą obronę. Przy sprzedaży kilku grajków, byłoby to kapitalne okienko lekko zahaczające o sci-fi, ale wciąż realne. Na pewno dwie pozycje na skrzydło są do obsadzenia, to jest mus moim zdaniem i gadanie, że tylko Costa przyjdzie z Schickiem do ataku to moim zdaniem herezja. Tam jest potrzebny jeszcze jeden zmiennik, dlatego Balde must in. Pomoc z Pjaniciem, Fabinho, Markizem, Khedira i Sturraro byłaby super. W obronie proszę tylko o Spinazzole i będzie naprawdę super.
p.s: Czy ktoś się orientuje co z Bentancurem? Może on być jakąś kartą przetargową przy transferze Schicka? Bo z tego co się orientuję to ma on zostać w Juve, ale nie jestem pewien? Koledzy po fachu może lepiej wiedzą?
p.s: Czy ktoś się orientuje co z Bentancurem? Może on być jakąś kartą przetargową przy transferze Schicka? Bo z tego co się orientuję to ma on zostać w Juve, ale nie jestem pewien? Koledzy po fachu może lepiej wiedzą?
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Naprawdę scenariusz, w którym Tolisso miał na stole dwie oferty i wybrał Bayern, jest aż tak niewiarygodny?CavAllano pisze:Samego Tolisso bardzo zaluje, bo, jak wspominalem, jestem fanboyem jego talentu. Jednoczesnie jednak ufam w 100% zarzadowi. Skoro go odpuscili, a wyraznie odpuscili, to wiedza co robia

Dla mnie na przykład jest mało prawdopodobne, że zakładając podobna cenę wybierzemy gracza o pięć lat starszego niż Tolisso czy Fabinho. I jeśli aktywujemy klauzule gracza Sevilli to znaczy, że coś nam nie pykło i uruchomiliśmy plan awaryjny. W każdym razie nie wiemy nic na pewno, te gdybanie ma mieć charakter rozrywkowy a tu już pojaiwły się groźby screenów.

Po przebiciu klauzuli inne karty przetargowe chyba nie będa potrzebne. Byc może casus Orsoliniego czyli ocena na obozie przygotowawczym. Chyba jednak z gory zaloza wypozyczenie bo przy dwojce srodkowych pomocnikow presja i odpowiedzialnosc zarazem mocno rosna i mimo, ze chlopak jest bardzo, bardzo obiecujacy nie bedziemy ryzykowac.zuravski pisze: p.s: Czy ktoś się orientuje co z Bentancurem? Może on być jakąś kartą przetargową przy transferze Schicka? Bo z tego co się orientuję to ma on zostać w Juve, ale nie jestem pewien? Koledzy po fachu może lepiej wiedzą?

Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2017, 19:17 przez Pluto, łącznie zmieniany 1 raz.
calma calma
- Shadow Marshall
- Juventino
Czyli Lyon chciał 50 mln...Bayern utargował 2,5 mln, resztę dorzucił w bonusach...nie ma tematu. Szkoda. 50 mln za niego to za dużo.Vincitore pisze:Lyon poinformował, że zarobił za Tolisso 41,5 mln + 6 kolejnych jeżeli bonusy wejdą w życie. To już wiem czemu nie mogliśmy się dogadać.
Żeby nie było 40 mln za N'Zonziego to tak samo spora przesada. Ja osobiście liczę na kwotę między 25-30.
- [RAF]ErrazoR
- Juventino
Panowie a moze blaszczykowski na skrzydlo???
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Tak i jeszcze Sławek Peszko do tego, bo jest kibicem Juve, a ponadto nie marnuje żadnej setki.[RAF]ErrazoR pisze:Panowie a moze blaszczykowski na skrzydlo???
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli