Mercato (LATO 2017)
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Takiego okna to w ich wykonaniu chyba nie było nigdy. Rozumiem 1 top za ogromne pieniądze. A tu mowa o 2 zawodnikach, którzy spodziewają się zarobków rzędu 15 mln rocznie, nie mówiąc o tym, że karta Sancheza to co najmniej 60 mln, Verrattiego co najmniej 70/80. A gdzie jeszcze Tolisso... Nie dajmy się zwariować, bo to bujdy.dimebag11 pisze:Ogólnie, to bym sie nie zdziwił żeby przynajmniej dwóch z trzech wymienionych zawodników zawitała do Monachium. Bayern często wyłapuje najlepszych graczy Bundesligi, ale czasami potrafią walnąć z grubej rury i wydać sporo kasy w jedno okienko na yagranicyne gwiazdy (szczególnie jeśli sprzedadzą Vidala np. do Chelsea, Renato Sanchesa oraz Douglasa Costę).CavAllano pisze:
Sanchez, Tolisso i Verratti w Bayernie - :rotfl: Wyłączcie internety, bo łykacie już wszystko co Wam zaserwują radosne pismaki.
- wagner
- Juventino
Sezon 2016/2017 - 29 meczów lewoskrzydłowy, 5 prawoskrzydłowyCabrini_idol pisze:Ale czy on jest prawo czy lewo skrzydłowym?
2015/16 - 25 lewoskrzydłowy, 10 prawoskrzydłowy, 8 ofensywny pomocnik
Dla ciekawostki jego pozycja w Doniecku:
2014/15 - 1 lewoskrzydłowy, 25 prawoskrzydłowy (poprzednie sezony wyglądały na Ukrainie podobnie jeśli chodzi o pozycje)
Jeśli Costa przejdzie do nas za 30/35 mln to jest to adekwatna kwota co do jego wartości, co w obecnych czasach jest ewenementem.
- konhup JuveFan
- Juventino
Jeśli to prawda z Costą, to naprawdę dobry transfer. Prawda jest taka, że jest bieda na rynku jeśli chodzi o dostępnych skrzydłowych. Taki Di Maria byłby o wiele droższy, więcej by zarabiał a gwarancji też nie byłoby żadnej. Costa miał słabszy poprzedni sezon, ale jeśli u nas odpali to będzie top 3 skrzydłowych. Czuję, że to będzie w rzeczywistości trochę mniej niż 40 mln, ale tak czy siak taka jest niestety rzeczywistość jeśli chodzi o ceny piłkarzy.
Fajnie by było gdyby Lotito się ugiął i jednak udałoby się klepnąć Keitę. Bernardeschi mnie w ogóle nie przekonuje.
Fajnie by było gdyby Lotito się ugiął i jednak udałoby się klepnąć Keitę. Bernardeschi mnie w ogóle nie przekonuje.
- zuravski
- Juventino
Gdyby Costa w parze z Bernardeschim do nas zawitali i ktoś do pomocy tu mam wątpliwości i staram się nie wypowiadać to okno ofensywne byłoby jak najbardziej in plus.
Drażni mnie strasznie to lamentowanie wielu użytkowników, którzy prostych realiów ekonomicznych nie potrafią zrozumieć i już widzą Sanchezów, Carrasco, Hazarda itp zawodników.
Serie A to nie ta liga płacowa co Premier League czy też La Liga to primo. Dwa, Juventus nie ma modelu biznesowego opartego o ciągłe zapożyczanie się tylko dąży do tego aby rok w rok generować zyski, bo jest spółką akcyjną. Dlatego wracając do samej serie a bardzo prawdopodne jest, że przyszły sezon podniesie jej atrakcyjność za sprawą wielu aspektów( nie chce robić off topu) i płace stopniowo się zwiększą, a to z kolei zaprocentuje większym zainteresowaniem zawodników klasy światowej (miejmy taką nadzieję).
Costa to absolutny top, Bernardeschi to półka niżej, ale warto przydusić Violę i dać im tego cholernego Rincona, o którym kilka razy mówiłem. Wtedy w 3 dychach może się zamkniemy, podkreślam może! Co do reszty, poczekajmy, cierpliwie, bardzo cierpliwie i zaufajmy zarządowi.
Ps: zrobię screena postów tych wszystkich malkontentów, którzy zapewne rok w rok powtarzają tę samą śpiewką i każdemu z osobna wyślę na priv, kiedy okaże się Costa będzie kluczowym zawodnikiem w Juve (zakładając, że do nas trafi)
Drażni mnie strasznie to lamentowanie wielu użytkowników, którzy prostych realiów ekonomicznych nie potrafią zrozumieć i już widzą Sanchezów, Carrasco, Hazarda itp zawodników.
Serie A to nie ta liga płacowa co Premier League czy też La Liga to primo. Dwa, Juventus nie ma modelu biznesowego opartego o ciągłe zapożyczanie się tylko dąży do tego aby rok w rok generować zyski, bo jest spółką akcyjną. Dlatego wracając do samej serie a bardzo prawdopodne jest, że przyszły sezon podniesie jej atrakcyjność za sprawą wielu aspektów( nie chce robić off topu) i płace stopniowo się zwiększą, a to z kolei zaprocentuje większym zainteresowaniem zawodników klasy światowej (miejmy taką nadzieję).
Costa to absolutny top, Bernardeschi to półka niżej, ale warto przydusić Violę i dać im tego cholernego Rincona, o którym kilka razy mówiłem. Wtedy w 3 dychach może się zamkniemy, podkreślam może! Co do reszty, poczekajmy, cierpliwie, bardzo cierpliwie i zaufajmy zarządowi.
Ps: zrobię screena postów tych wszystkich malkontentów, którzy zapewne rok w rok powtarzają tę samą śpiewką i każdemu z osobna wyślę na priv, kiedy okaże się Costa będzie kluczowym zawodnikiem w Juve (zakładając, że do nas trafi)
- mrozzi
- Juventino
Żeby jeszcze go chcieli lub chcieli się w ogóle z nami dogadywać, tak generalnie. Viola będzie w tej relacji grać cnotkę niewydymkę. Wiele osób na forum wychodzi z założenia, że pieniądze wszystko rozwiążą, bo Bernardeschi i tak chce odejść. Odejść chce, ale ludzie z zarządu Fiorentiny nienawidzą nas szczerze, będą pracować nad sprzedażą gracza do innego klubu niż nasz, najlepiej za granicę (przypominam sytuację Cuadrado). A chyba nikt nie jest tak naiwny i nie myśli, że Juventus jest jedyną ekipą zainteresowaną usługami Włocha. A przypominam, że miałby to być jeden z najdroższych transferów w historii tego klubu, podczas gdy ten gość nie jest absolutnie zaprawiony w bojach.zuravski pisze:Costa to absolutny top, Bernardeschi to półka niżej, ale warto przydusić Violę i dać im tego cholernego Rincona, o którym kilka razy mówiłem. Wtedy w 3 dychach może się zamkniemy, podkreślam może! Co do reszty, poczekajmy, cierpliwie, bardzo cierpliwie i zaufajmy zarządowi.
- gucio_juve
- Juventino
- gucio_juve
- Juventino
Hmm. Nieskromnie przypomnę, że byłeś jednym z głównych "fapaczy" do Tolisso, kiedy jeszcze pojawiały się plotki, dotyczące jego "pewnego przejścia" do nas - jakieś 2 miesiące temu. Wtedy nie miałeś wątpliwości taktycznych co do FrancuzaCavAllano pisze:Tak trudno pojąć, że Juventus ODPUŚCIŁ tego gracza, bo nie bardzo pasuje nam do taktyki? Sami fani mieli swoje wątpliwości, choćby na tym forum - wielu zastanawiało się gdzie byśmy go mogli wrzucić do naszej układanki. To jest celowy zabieg zarządu - akurat jeśli chodzi o grę do tyłu to N'Zonzi jest lepszym zawodnikiem, lepiej sobie radzi z odbiorem. Już od ładnych paru tygodni pisze się o tym, że Marotta się waha i swoje powody ma na pewno. Klasa zawodnika przednia, ale kierowanie się zasadą "oby tylko jakość miał" jest absurdalna (były tu na forum takie ananasy i będą wiedziały, że chodzi o nich).

Zabawne, że pisze to osoba, która 3/4 postów nabiła w temacie mercatoCavAllano pisze: Sanchez, Tolisso i Verratti w Bayernie - rotfl Wyłączcie internety, bo łykacie już wszystko co Wam zaserwują radosne pismaki.

- mrozzi
- Juventino
To, że byłem i jestem fanem talentu tego chłopaka nie oznacza, że pozostaję głuchy na to co się dzieje wokół, staram się zrozumieć podejście ludzi z zarządu. Przyjąłem do siebie to, że klub waha się co do jego kandydatury. Rzygać się już chce od głosów na forum, że ten czy inny się nie nadaje, te wszystkie głosy niezadowolenia. Większości na forum NIC poprzednie okienka nie nauczyły. Nie mógłbyś prosić o wywiad Allegriego, bo nie do końca jego słowa świadczą o zainteresowaniu klubu pewnym typem zawodników. Nie "stosuję" żadnego uwielbienia względem N'Zonziego - stwierdzam fakt, że jest to dobry zawodnik, klasowy (faktem jest, że miał kapitalną pierwszą część sezonu, ale nie jest to mój zawodnik-marzenie i NIGDZIE tego tak nie przedstawiłem), odpowiadając na głosy tych wszystkich malkontentów. A wracając do Tolisso - chciałem, by zarząd go upchał, ale jestem to w stanie przyjąć, że szukamy kogoś, kto w 100% odciążyłby Pjanicia. Tolisso W TYM KONKRETNYM aspekcie ustępuje graczowi Sevilli, odwrotnie rzecz ma się, jeśli chodzi walory ofensywne.gucio_juve pisze:Hmm. Nieskromnie przypomnę, że byłeś jednym z głównych "fapaczy" do Tolisso, kiedy jeszcze pojawiały się plotki, dotyczące jego "pewnego przejścia" do nas - jakieś 2 miesiące temu. Wtedy nie miałeś wątpliwości taktycznych co do FrancuzaCavAllano pisze:Tak trudno pojąć, że Juventus ODPUŚCIŁ tego gracza, bo nie bardzo pasuje nam do taktyki? Sami fani mieli swoje wątpliwości, choćby na tym forum - wielu zastanawiało się gdzie byśmy go mogli wrzucić do naszej układanki. To jest celowy zabieg zarządu - akurat jeśli chodzi o grę do tyłu to N'Zonzi jest lepszym zawodnikiem, lepiej sobie radzi z odbiorem. Już od ładnych paru tygodni pisze się o tym, że Marotta się waha i swoje powody ma na pewno. Klasa zawodnika przednia, ale kierowanie się zasadą "oby tylko jakość miał" jest absurdalna (były tu na forum takie ananasy i będą wiedziały, że chodzi o nich).
. Dodatkowo, mógłbym poprosić o wypowiedź Allegriego, dotyczącą profilu zawodnika do środka pola i dlaczego Tolisso miałby tam nie pasować. Mógłbym, ale tego nie zrobię. Dodam, że podobne uwielbienie jak wtedy do Tolisso, stosujesz teraz do N'zonziego. Troszkę więcej konsekwencji.
Zabawne jest to, że jestem jedną z tą osób, która zazwyczaj jest z drugiej strony w grupie wrzucających doniesienia, które czytasz (jako jedna z pierwszych osób pisałem o Higuainie u nas). To po pierwsze. Po drugie nie łykam doniesień o Verrattim i N'Zonzim w jednym okienku, bo trochę rozsądku zachowałem. W przeciwieństwie do niektórych, jak widać na załączonym obrazku.gucio_juve pisze:Zabawne, że pisze to osoba, która 3/4 postów nabiła w temacie mercato.
- Cabrini_idol
- Juventino
Rozsądek jest taki, że mamy 120-130 mln budżet transferowy na ten sezon. Każdy wie, ze mogliśmy sobie pozwolić rok temu na Higuaina jak i na pozostanie Pogby. Widać to choćby po naszym dochodzie, który oscyluje za ten sezon w granicach 550 mln.
Pytanie zasadnicze czy Juventus chce wydać 120-130 mln na transfery ? Czy chce działać jak w poprzednich kilku latach, gdzie transfery out pokrywały się z wydatkami na transfery in, co równoważyło sytuację budżetowa w klubie. Bo to, że kasa siedzi wiemy. Pytanie jak dalej zarząd będzie budował zespół aby wejść na poziom Realu czy Bayernu.
Powiem szczerze, że osobiście nie bawi mnie wyrzucanie 150 mln euro w jedno okienko. Ale cholera jasna. 2 finały LM , dwa przegrane w ciągu 3 lat. Dlaczego? Bo ofensywą wygrywa się LM. Ostatnią drużyną, która na MEGA farcie wygrała LM opierając grę na defensywie było CFC w 2012. Pół dekady temu. Ta drużyna potrzebuję buta konkretnego. Inaczej możemy znowu powtórzyć Berlin i Cardiff.
Pytanie zasadnicze czy Juventus chce wydać 120-130 mln na transfery ? Czy chce działać jak w poprzednich kilku latach, gdzie transfery out pokrywały się z wydatkami na transfery in, co równoważyło sytuację budżetowa w klubie. Bo to, że kasa siedzi wiemy. Pytanie jak dalej zarząd będzie budował zespół aby wejść na poziom Realu czy Bayernu.
Powiem szczerze, że osobiście nie bawi mnie wyrzucanie 150 mln euro w jedno okienko. Ale cholera jasna. 2 finały LM , dwa przegrane w ciągu 3 lat. Dlaczego? Bo ofensywą wygrywa się LM. Ostatnią drużyną, która na MEGA farcie wygrała LM opierając grę na defensywie było CFC w 2012. Pół dekady temu. Ta drużyna potrzebuję buta konkretnego. Inaczej możemy znowu powtórzyć Berlin i Cardiff.
Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2017, 16:30 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Siedzę i czytam te wszystkie doniesienia prasowe - tutaj ogromne dzięki dla wszystkich, którzy te ploteczki wrzucają na forum - i myślę sobie, że te dotychczas łączone z nami nazwiska nie robią jakiegoś szału. Tzn. nie są to w żaden sposób zawodnicy słabi, ale jak na ekipę, która chciałaby iść po LM w następnym sezonie, to jednak powinniśmy uderzać w zawodników klasy Verattiego i Di Marii, a nie Costy, Berny i N'Zonziego. Mogę naturalnie się mylić i może okazać się, że to będą strzały w dziesiątkę (o ile przyjdą), ale na razie tak jakoś zupełnie nie czuję tego, że w jakimś wielkim stopniu wzmacniamy skład, a już w szczególności, że uderzymy po tych ewentualnych wzmocnieniach po LM. No cóż, zobaczymy, co będzie dalej i czym nas Szalonooki zaskoczy. Rozsądek podpowiada, żeby jemu zaufać kolejny raz i tak też mam zamiar uczynić.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- gucio_juve
- Juventino
Wszystko okej. Tylko mam wrażenie, że odnosisz moją wypowiedź dotyczącą smutku, do porównania wartości piłkarskich Tolisso i N'zonziego. Gdzie oczywiście nic takiego nie miało miejsca. Bayern na transferze Costy do nas, wyjdzie po prostu lepiej na polu decyzji biznesowej. Opchnie nam po kiepskim sezonie piłkarza, z 10 milionowym zyskiem (o ile kwota się potwierdzi), a kupi zawodnika po świetnym sezonie, za takie same pieniądze. Jedyna różnica to pozycja na boisku. Rzecz jasna, w dłuższym terminie może się okazać, że to my wyjdziemy lepiej, ale tu i teraz to proste, że to Niemcy zrobili lepszy deal
.
. Nie neguję Twoich postów, które tutaj umieszczasz. Ale przypomnij sobie, ile razy w ciągu poszczególnych okien, wrzucałeś posty dotyczące poszczególnych transferów. Jakby done dealio się sprawdzało, to nasz atak wyglądałby teraz tak: Higuain, Lacazette, James, Dybala. Albo środek pomocy: Verratti, Pjanić, Iniesta, Hazard, Tolisso i Bóg wie jeszcze kto. Piszę to dlatego, że można doszukiwać się hipokryzji w takich wypowiedziach, jak:

IZI menZabawne jest to, że jestem jedną z tą osób, która zazwyczaj jest z drugiej strony w grupie wrzucających doniesienia, które czytasz (jako jedna z pierwszych osób pisałem o Higuainie u nas). To po pierwsze. Po drugie nie łykam doniesień o Verrattim i N'Zonzim w jednym okienku, bo trochę rozsądku zachowałem. W przeciwieństwie do niektórych, jak widać na załączonym obrazku.

Sanchez, Tolisso i Verratti w Bayernie - rotfl Wyłączcie internety, bo łykacie już wszystko co Wam zaserwują radosne pismaki.
- Piti
- Juventino
Kod: Zaznacz cały
http://transfery.info/101972,oficjalnie-bruma-w-lipsku

Kod: Zaznacz cały
https://www.transfermarkt.de/emil-forsberg/profil/spieler/111078
- Cabrini_idol
- Juventino
http://www.football-italia.net/104132/a ... s%E2%80%99
Allegri udzielił wywiadu w którym mówi, że kontynuujemy 4231 i potrzebujemy skrzydłowych. Skład jest kompletny poza kilkoma pozycjami z przodu. Całości nie chce mi się tłumaczyć.
Allegri udzielił wywiadu w którym mówi, że kontynuujemy 4231 i potrzebujemy skrzydłowych. Skład jest kompletny poza kilkoma pozycjami z przodu. Całości nie chce mi się tłumaczyć.

- wagner
- Juventino
Zwrócę tym miejscu uwagę na to, że obecnie Costa w Bayernie zarabia 5,5 mln.RICTOR pisze:GDM - dogadaliśmy się z samym Costą, podobno na 6 mln. netto za sezon
http://blog.sportbazar.pl/wykopalisko/b ... -pilkarzy/
http://www.totalsportek.com/money/bayer ... -salaries/
Z uporem maniaka dalej oczekuje pisania o systemach 4-3-1-2 i 4-3-3 z VerrattimCabrini_idol pisze:Allegri udzielił wywiadu w którym mówi, że kontynuujemy 4231 i potrzebujemy skrzydłowych. Skład jest kompletny poza kilkoma pozycjami z przodu. Całości nie chce mi się tłumaczyć.