Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2017, 12:42

No tak Szczęsny.

To moje liczenie z nudów oczywiście z przymrużeniem oka ;)

News może nie bezpośrednio związany z Juve ale pośrednio. Bo mówi się, że po zakontraktowaniu Sancheza Bayern odpala z miejsca Costę. Podobno MC przebił finansowo BM i oferuję 60 mln za Chilijczyka. Oczywiście również mogą więcej zaoferować mu na kontrakcie.

Obrazek
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2017, 13:31

mzm pisze:
vitoo pisze:
Wybaczcie, ale mam wrażenie, że część forum obecnie wychodzi z założenia, że Costa i N'Zonzi są blisko Juve, więc piszemy o nich w samych pozytywach. Nic to, że kibice Bayernu żegnają Costę bez żalu...
Benatia też był żegnany bez żalu, Mandzukicia chciano wręcz na taczkach wywieźć z Madrytu, żeby nie wspomnieć jak to Barzagliego chcieli zatrzymać Wolfsburgu, że aż krzyknęli: 300 tys. euro. Po Danim Alvesie w Katalonii i Khedirze na Bernabeu też wszyscy płakali. Legendy głoszą, że potok łez dopłynął niemal do Turynu.
No tak, masz rację. Ale żeby była jasność - ja nie wątpię w to, że Costa posiada spore umiejętności. Jedynie zwracałem uwagę na to, że kibice Bayernu, którzy zazwyczaj oglądali występy Brazylijczyka, mają do niego sporo zarzutów. A, przypominam, że Juventus szuka piłkarzy, którzy pociągną ten wózek w decydujących momentach. I tu pojawia się pytanie, czy Costa faktycznie takim graczem jest? :think: Nie będę miał pretensji, jeśli kwota transferu zamknie się w tych 35 mln i Marotta do pary dorzuci jakiegoś Bernardeschiego. Jeżeli jednak wybulimy na Brazylijczyka te plus-minus 50 mln i okaże się, że w jakiś sposób będzie to później blokować nasze dalsze działania na rynku to będę trochę rozczarowany. Liczę jednak, że Marotta jakoś fajnie to rozegra.

Z drugiej strony będący melodią przyszłości Włoch z Fiorentiny to podobny (jeśli nie większy) wydatek, a Di Maria i Sanchez to propozycje raczej nierealne. Więc może jednak na tego Costę, pomimo jego wad, nie wypada tak kręcić nosem...

Jeszcze raz powtórzę: jeśli dołączy do nas trio Schick, Costa i Bernardeschi/Keita - będę zadowolony. Jeśli jednak sprowadzenie jednego miałoby się odbywać kosztem innego i skończyłoby się na dwóch graczach z tego grona to już nie będzie to tak fajnie wyglądać.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2017, 13:51

wagner pisze:Mowa o Diego
:smile: :smile: :smile: Nie no, Dieguś aż tak dużo przekładanek chyba u nas nie robił, chociaż jak sobie przypomnę jak często holował piłkę bez większego sensu i skutku, to faktycznie mógł chociaż potańcować.

vitoo, wszyscy raczej nie przyjdą, bo jeszcze jest kwestia środkowego pomocnika, na pewno nie wywalimy stu baniek bez jakiejś większej sprzedaży, zwłaszcza że poza Schickiem wszyscy nowi będą mieli tłuste kontrakty :think:

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2017, 14:11

Podobno transfer Tolisso nie wyklucza transferu Verrattiego do Bayernu :prochno:

Niżej:

Też czytałem o plotkach, że Vidal chce odejść :P Bepe Marotta lubi to :dance:
Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2017, 14:17 przez gucio_juve, łącznie zmieniany 1 raz.

Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2017, 14:15

gucio_juve pisze:Podobno transfer Tolisso nie wyklucza transferu Verrattiego do Bayernu :prochno:
Jeśli miałby odejść Renato Sanches i Vidal (a są gdzieś tam jakieś pogłoski) to nic dziwnego ;)

realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2017, 14:23

Douglas Costa will join Juventus for €40m, The deal is closed. [Bild]

Oprócz tego, Everton złożył ofertę za Lemine i Neto opiewającą na 32 miliony euro. Brać z pocałowaniem ręki.

EDIT: Prezydent Sevilli ponownie udzielił wywiadu w mediach mówiąc, że N'Zonzi odejdzie tylko wtedy, jeśli wpłacona zostanie klauzula. Błazny z JMercato piszą, że transfer N'Zonziego do Juve to na 100% zasłona dymna, powołując się właśnie na słowa o klauzuli która nie została wpłacona, a wg. mediów N'Zonzi jest już dogadany z Juve. Oczywiście nie należy brać słów JMercato na poważnie, bo jeszcze żadna ich teoria się nigdy nie sprawdziła. Piszę to jedynie w ramach ciekawostki, bo chłopaki mają tutaj z jakiegoś powodu wielu zwolenników.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2017, 14:34

Nikt nie da za Neto i Lemine 32 mln euro. Ściema.

Jeszcze jak za Neto wyciągnąć jakieś maksymalne 15 mln tak za takiego ogora jak Lemina, rezerwowego rezerwy nie da nikt 18 -20 mln.

Vidala bym przytulił za 25 mln. :prochno:

Zdajecie sobie sprawę, że na rynku nie ma żadnych topowych skrzydłowych ? Costa to bardzo dobry wybór z tych co się wymienia. Jedynie Sanchez byłby lepszą opcją ale on chce minimum tyle ile zarabia Lewy czyli 15 mln netto za sezon. A sam zawodnik to wydatek 60-70 mln.
Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2017, 14:38 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 4 razy.

Obrazek
gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2017, 14:35

Ogólnie to smutno to wygląda. Bayern sprzeda nam Costę za 40 milionów, sfinansuje Tolisso, a my do tego jeszcze weźmiemy N'zonziego. Chyba wolałbym kupić Francuza (o ile ten chciał do nas przejść) i rozejrzeć się za innym skrzydłowym. Ale niebiosa wiedzą, co nam jeszcze zafunduje Marotta :pray:

zuravski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2017, 14:43

Tyle, że Tolisso nie jest nam potrzebny ludzie ile razy to będzie wałkowane, że zawodnicy są kupowani pod taktykę. Oczywiście wielu tutaj się upierało, że jakość jest najważniejsza, ale idąc tym tropem ja mógłbym sobie zażyczyć Hazarda do pomocy bo jakościowy to zawodnik, ale po cholerę on nam tam?

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2017, 14:51

Cabrini_idol pisze: Zdajecie sobie sprawę, że na rynku nie ma żadnych topowych skrzydłowych ? Costa to bardzo dobry wybór z tych co się wymienia. Jedynie Sanchez byłby lepszą opcją ale on chce minimum tyle ile zarabia Lewy czyli 15 mln netto za sezon. A sam zawodnik to wydatek 60-70 mln.
Tak fo roku cos nie tak. Jak nie ma napastnika na rynku i trzeba wydac 90mln za Igle, tak teraz nie ma skrzydlowych i def pomocnikow tez i trzeba bedzie wplcvic klauzule za N'Zonziego

Zawsze cos...

vitoo :ok: Samym Costa rowniez bylbym rozczarowany, ale w parze z Keita/Berna juz lepiej. Mimo wszystko jednak dla mnie to pilkarz jednowymiarowy - zwod, rura do przodu i dosrodkowanie/strzal. Poza tym tak jak wspomniales, zasadnicze pytanie. Czy to zawodnik gotowy pociagnac zespol.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2017, 14:51

Ouh_yeah pisze:vitoo, wszyscy raczej nie przyjdą, bo jeszcze jest kwestia środkowego pomocnika, na pewno nie wywalimy stu baniek bez jakiejś większej sprzedaży, zwłaszcza że poza Schickiem wszyscy nowi będą mieli tłuste kontrakty :think:
Cóż, prawdę mówiąc, to po informacjach o tym, że odpuszczamy Higuaina pomocy w celu wzmocnienia skrzydeł to myślałem, że zamierzamy naprawdę solidnie je wzmocnić. Nie wiem, może wymagam zbyt wiele, ale dla mnie sam Costa to jednak trochę mało i nie jest to wzmocnienie, jakiego oczekiwałem. :think:

Nie chciałem się wcześniej wdawać w tę gównoburzę odnośnie Mandżukicia, ale po przedłużeniu przez Chorwata kontraktu naszła mnie myśl, czy aby ta decyzja nie odbije nam się czkawką w przyszłym sezonie. Nie wiem, czy nie lepiej byłoby go odpalić, przytulić trochę grosza i jakoś fajnie to spożytkować. Bardzo doceniam to, co Mandżukic zrobił dla Juve w tym sezonie, lubię go, jego charakter i waleczność, ale spójrzmy prawdzie w oczy - atutów klasowego skrzydłowego to on jednak nie posiada.
Cabrini_idol pisze:Zdajecie sobie sprawę, że na rynku nie ma żadnych topowych skrzydłowych ? Costa to bardzo dobry wybór z tych co się wymienia. Jedynie Sanchez byłby lepszą opcją ale on chce minimum tyle ile zarabia Lewy czyli 15 mln netto za sezon. A sam zawodnik to wydatek 60-70 mln.
Tutaj akurat racja, biorąc pod uwagę inne opcje, kandydatura Costy się broni.

realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2017, 14:52

Cabrini_idol pisze:Nikt nie da za Neto i Lemine 32 mln euro. Ściema.
Może i ściema, a może nie. Przypominam, że Everton to klub z Anglii. W tej lidze nie istnieje takie pojęcie jak "rozsądne wydawanie pieniędzy". Wystarczy spojrzeć za ile tam chodzą tacy zawodnicy jak Stones, Wijnaldum czy Sane.

Coraz więcej źródeł mówi o tym, że witamy Coste.

Obrazek

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2017, 14:56

Może trochę głupie pytanie bo sam oglądałem wiele spotkań Bayernu z Costa. Ale czy on jest prawo czy lewo skrzydłowym?

W zasadzie to on gra i tu i tu... Sandro i Costa na jednej stronie to niezły mlynek dla przeciwnika :smile:

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2017, 14:57

gucio_juve pisze:Ogólnie to smutno to wygląda. Bayern sprzeda nam Costę za 40 milionów, sfinansuje Tolisso, a my do tego jeszcze weźmiemy N'zonziego. Chyba wolałbym kupić Francuza (o ile ten chciał do nas przejść) i rozejrzeć się za innym skrzydłowym. Ale niebiosa wiedzą, co nam jeszcze zafunduje Marotta :pray:
:facepalm: Tak trudno pojąć, że Juventus ODPUŚCIŁ tego gracza, bo nie bardzo pasuje nam do taktyki? Sami fani mieli swoje wątpliwości, choćby na tym forum - wielu zastanawiało się gdzie byśmy go mogli wrzucić do naszej układanki. To jest celowy zabieg zarządu - akurat jeśli chodzi o grę do tyłu to N'Zonzi jest lepszym zawodnikiem, lepiej sobie radzi z odbiorem. Już od ładnych paru tygodni pisze się o tym, że Marotta się waha i swoje powody ma na pewno. Klasa zawodnika przednia, ale kierowanie się zasadą "oby tylko jakość miał" jest absurdalna (były tu na forum takie ananasy i będą wiedziały, że chodzi o nich).
zuravski pisze:Tyle, że Tolisso nie jest nam potrzebny ludzie ile razy to będzie wałkowane, że zawodnicy są kupowani pod taktykę. Oczywiście wielu tutaj się upierało, że jakość jest najważniejsza, ale idąc tym tropem ja mógłbym sobie zażyczyć Hazarda do pomocy bo jakościowy to zawodnik, ale po cholerę on nam tam?
:ok:

40 mln na Coste to za dużo, spodziewałem się max do 35. Ale i tak uważam, że dobrze robimy biorąc go do nas. Nie ma innych sensownych i realnych z naszego punktu widzenia możliwości - Sanchez chce 2 x tyle co najlepiej zarabiający u nas Higuain, do tego idźcie się dogadać z Arsenalem, przy całym tym zainteresowaniu osobą Chilijczyka... My chcemy wzmocnić pierwszy skład, ale też zdecydowanie przebudować ławkę, nie możemy sobie pozwolić na ściągnięcie ledwie 2 graczy za tak ogromne pieniądze.

Sanchez, Tolisso i Verratti w Bayernie - :rotfl: Wyłączcie internety, bo łykacie już wszystko co Wam zaserwują radosne pismaki.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2017, 15:05

CavAllano pisze:
Sanchez, Tolisso i Verratti w Bayernie - :rotfl: Wyłączcie internety, bo łykacie już wszystko co Wam zaserwują radosne pismaki.
Ogólnie, to bym sie nie zdziwił żeby przynajmniej dwóch z trzech wymienionych zawodników zawitała do Monachium. Bayern często wyłapuje najlepszych graczy Bundesligi, ale czasami potrafią walnąć z grubej rury i wydać sporo kasy w jedno okienko na yagranicyne gwiazdy (szczególnie jeśli sprzedadzą Vidala np. do Chelsea, Renato Sanchesa oraz Douglasa Costę).
Odnośnie naszych transferów, to moglibyśmy pomału finalizować nowe nabytki (np. Schicka) oraz rozmawiać o sprzedażach, bo niby wiele nazwisk jest z nami łączona, a tak naprawdę nie wiadomo co jest prawdą, a co tylko wymysłem dziennikarzy.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Zablokowany