Mercato (LATO 2017)
- Piti
- Juventino
Generalnie jakby nie patrzeć to odkąd Marotta jest w klubie, to większość jego transferów to byli piłkarze, po których jakoś specjalnie nie płakanoCrunny pisze: Niepokoi mnie też to, że żaden kibic Bayernu nie płacze z powodu jego odejścia. Oni od 2 lat oglądają go na co dzień, my nie. No ale jeśli Paratici i nasi skauci go pozytywnie oceniają, to ufam im jak cholera.

Niemożliwe.. przecież koleś ma roczny kontrakt. Nie wierze by odrzucili 25-30...Choć założe się że za granice to by odpalili komukolwiek za te 20..cóż. Keita chociaż młody, po świetnym sezonie i przede wszystkim zna calcio, chce do nas i pewnie nie zażyczyłby sobie ponad 6 kafli eurasów za rok, no ale pewnie przyjdzie ten cały Douglaswloski pisze:Najgorsze że według Lazio to Lotitowy pokemon jest tyle sam wart....Bazyliszek pisze:Kur.. 45 mln za brazylijskiego pokemona po kiepskim sezonie :doh: bierzmy tego Keite już...
- Łukasz
- Juventino
Hernanes w ogóle mi się nie zapisał w głowie z przekładanek. Raczej ze strzału z obu nóg i ociężałości.Bazyliszek pisze:zajeżdża mi tutaj historią innego pokemona z brazylii który też tak lubił machać nóżkami i robić przekładanki średnio przy co drugim kontakcie z piłką, mowa o Hernanesie
- pablo1503
- Juventino
Żaden kibic UTD nie płakał za Pogbą.Crunny pisze:Niepokoi mnie też to, że żaden kibic Bayernu nie płacze z powodu jego odejścia. Oni od 2 lat oglądają go na co dzień, my nie. No ale jeśli Paratici i nasi skauci go pozytywnie oceniają, to ufam im jak cholera.
Żaden kibic Wolfsburga nie płakał za Barzaglim.
Żaden kibic Milanu nie płakał za Pirlo.
Żaden kibic City nie płakał za Tevezem.
Jak dla mnie dobry prognostyk

Vidal w ostatnim sezonie też nie porywał formą, był cieniem samego siebie + ekscesy poza boiskowe. Efekt? Większość nie przejmowała się jego odejściem, a raczej kwotą, za którą został sprzedany. Czy to znaczy, że jest/był słabym piłkarzem? Bynajmniej.
Żyjemy w czasach, w których taki Mbappe po rozegraniu jednego profesjonalnego sezonu jest wyceniany na 120 baniek. Niejaki Vinicius został pozyskany przez Real za 40 baniek + zmienne, a cała kwota może osiągnąć, podobno, jakieś 60mln, a warto przypomnieć, że w momencie
zakupu chłopak nie rozegrał ani jednej minuty w dorosłej piłce. Dopiero kilka dni później dostał swoje pierwsze 10min.
40mln. nie jest absolutnie wygórowaną ceną.

- Piti
- Juventino
Fakt robił to rzadziej już u nas. Możliwe że mu Allegri prawdopodobnie nie kazał bo nic nie wnosiłyŁukasz pisze:Hernanes w ogóle mi się nie zapisał w głowie z przekładanek. Raczej ze strzału z obu nóg i ociężałości.Bazyliszek pisze:zajeżdża mi tutaj historią innego pokemona z brazylii który też tak lubił machać nóżkami i robić przekładanki średnio przy co drugim kontakcie z piłką, mowa o Hernanesie

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Racja, w obecnych czasach wyznacznikiem wartości i poziomu zawodnika jest rozpacz kibiców drużyny z której odchodzi :hellyes:Crunny pisze:Niepokoi mnie też to, że żaden kibic Bayernu nie płacze z powodu jego odejścia.
Jak już pisałem, wychodzi na to, że mamy w drużynie samych nieudaczników bo za nikim nikt nie płakał jak odchodzili do Juve.
Za Mandżurem nikt nie płakał.pablo1503 pisze: Żaden kibic UTD nie płakał za Pogbą.
Żaden kibic Wolfsburga nie płakał za Barzaglim.
Żaden kibic Milanu nie płakał za Pirlo.
Żaden kibic City nie płakał za Tevezem.
Za Khedira nikt nie płakał.
Za Pjaniciem nikt nie płakał.
Za Alvesem nikt nie płakał.
Za Cuadrado nikt nie płakał.
Za Dybala nikt nie płakał.
Do dupy taką drużyna :lol:
Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2017, 08:13 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.

- Cabrini_idol
- Juventino
Tolisso za 40 mln w Bayernie. Ogłoszenie to kwestia godzin.

Nie wiem jak Bayern obrabia laski, ale oni zawsze kupują po promocyjnych cenach. ZAWSZE.
Juventus are also willing to sign Milan Skriniar from Sampdoria & there were contacts for the defender. (Il Secolo XIX)
Doszliśmy do porozumienia z Costą. 5 mln za sezon plus bonusy. Teraz mamy się dogadać z Bayernem. - praktycznie wszystkie dzienniki o tym piszą.

Nie wiem jak Bayern obrabia laski, ale oni zawsze kupują po promocyjnych cenach. ZAWSZE.
Juventus are also willing to sign Milan Skriniar from Sampdoria & there were contacts for the defender. (Il Secolo XIX)
Doszliśmy do porozumienia z Costą. 5 mln za sezon plus bonusy. Teraz mamy się dogadać z Bayernem. - praktycznie wszystkie dzienniki o tym piszą.
Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2017, 08:54 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

- szymken
- Juventino
La Stampa - Marotta chce i Douglasa i Bernardeschiego. Do tego Pedulla chyba napisał, że niby Bernardeschi miałby być za Juana, w co średnio wierzę, znaczy w to, że odpalimy Juana.
A Keita niby powiedzial swoim przyjaciołom, że po wakacjach idzie do Turynu. Il Messaggero
A Keita niby powiedzial swoim przyjaciołom, że po wakacjach idzie do Turynu. Il Messaggero
Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2017, 10:04 przez szymken, łącznie zmieniany 2 razy.
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Spokojnie, za chwilę okaże się, że 40 płatne w jednej racie i 15 bonusów.
Należy się zastanowić co to znaczy dla nas, a znaczy chyba tyle, że nie zobaczymy zestawienia z trójką środkowych pomocników.
Należy się zastanowić co to znaczy dla nas, a znaczy chyba tyle, że nie zobaczymy zestawienia z trójką środkowych pomocników.
calma calma
- -10-
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Patrząc na doniesienia prasowe i łączonych z nami zawodników można dojść do wniosku, że odchodzimy od aktualnego systemu 4-2-3-1. Nie mamy możliwości finansowych na obstawienie przodu pamiętając przy tym o ławce rezerwowych, gdzie jedynym ofensywnie uosobionym zawodnikiem jest Cuardado.
Spróbujemy 4-3-3 na wzór Realu:
Costa-Higuain-Dybala
Kedira-N'Zozi-Pjanić
Bądź taktykę rzekomo lubianą przez Maxa 4-3-1-2 i do tej taktyki sądzę, że przyjdzie ktoś z wymienionych: N'Zozi/Verratti/James Rodríguez/Rakitic (dalej twierdzę, że przyjdzie w przypadku odejścia do Barcelony Verrattiego)
1.
Higuain-Dybala
Pjanić
Kedira-N'Zozi-Verratti
2.
Higuain-Dybala
James Rodríguez
Kedira-N'Zozi-Pjanić
3.
Higuain-Dybala
Pjanić
Kedira-N'Zozi-Rakitic
Spróbujemy 4-3-3 na wzór Realu:
Costa-Higuain-Dybala
Kedira-N'Zozi-Pjanić
Bądź taktykę rzekomo lubianą przez Maxa 4-3-1-2 i do tej taktyki sądzę, że przyjdzie ktoś z wymienionych: N'Zozi/Verratti/James Rodríguez/Rakitic (dalej twierdzę, że przyjdzie w przypadku odejścia do Barcelony Verrattiego)
1.
Higuain-Dybala
Pjanić
Kedira-N'Zozi-Verratti
2.
Higuain-Dybala
James Rodríguez
Kedira-N'Zozi-Pjanić
3.
Higuain-Dybala
Pjanić
Kedira-N'Zozi-Rakitic
Z Juventusem od 1997 roku.
- Cabrini_idol
- Juventino
Keita told his friends: "After my holidays, I will go to Turin" [Il Messaggero]
.
Jestesmy na pole position w sprawie Bernarderschiego.
http://www.juvefc.com/juventus-pole-pos ... nardeschi/
On i Costa to nasze cele na teraz jeśli chodzi o skrzydła.
Jeśli chodzi o Keitę to chcemy zadać kolejny cios w plecy jakiejś drużynie w rodzimej lidze. Tak jak rok temu Romie czy Napoli
Dzisiaj mają odbyć się testy medyczne Schicka. Czekamy. To będzie kocur jakich mało.
Il Tempo pisze również, że mamy wypożyczyć Lealiego do beniaminka Benevento. Bo jak wiemy, Włoch wrócił z wypożyczenia z OP.
Jeśli chodzi o Keitę to chcemy zadać kolejny cios w plecy jakiejś drużynie w rodzimej lidze. Tak jak rok temu Romie czy Napoli
Costa (35mln + bonusy),Berna(40mln) ,Keita(18-20mln),Nzonzi (30 mln) ,Schick ( 30,5 mln płatnie w 3 ratach, czyli 10 mln w pierwszej racie ), Orsolini - IN . Wydatki plus minus 130-140 mln.
Lemina(10-15 mln), Lichy (4-5mln), Coman (21 mln) Zaza (18mln), Neto (10-15mln) - zysk plus minus 70 mln.
Czyli - 70 mln z transferów. To chyba realne nie ?
Zadowoleni bylibyście z takiego okienka ?
Fajna sprawa, że mamy Lirole i Spinazzolę na wypożyczeniach. To fajne nazwiska odnośnie boków obrony na przyszłe okienko letnie - 2018.

Dzisiaj mają odbyć się testy medyczne Schicka. Czekamy. To będzie kocur jakich mało.
Il Tempo pisze również, że mamy wypożyczyć Lealiego do beniaminka Benevento. Bo jak wiemy, Włoch wrócił z wypożyczenia z OP.

Costa (35mln + bonusy),Berna(40mln) ,Keita(18-20mln),Nzonzi (30 mln) ,Schick ( 30,5 mln płatnie w 3 ratach, czyli 10 mln w pierwszej racie ), Orsolini - IN . Wydatki plus minus 130-140 mln.
Lemina(10-15 mln), Lichy (4-5mln), Coman (21 mln) Zaza (18mln), Neto (10-15mln) - zysk plus minus 70 mln.
Fajna sprawa, że mamy Lirole i Spinazzolę na wypożyczeniach. To fajne nazwiska odnośnie boków obrony na przyszłe okienko letnie - 2018.

- Poulinho
- Juventino
W zeszłym roku postanowiliśmy sobie wybrać zawodników z Romy i Napoli, w tym z Lazio, Fiorentiny i Sampdorii, kto w przyszłym roku
?
Jeśli faktycznie ma przyjść (w co szczerze wątpię) - Schick, Costa, Bernaderdeschi i Keita, do tego Orsolini (jeśli Max sobie zażyczy) to jest to krok w stronę przemeblowania naszej ofensywy, nie wiem czy nie trochę zbyt drastyczny. Przyjście trzech - czterech skrzydłowych oznaczałoby, że w zespole będzie ich aż sześciu-siedmiu. Coś mi się to nie widzi
Podobno ManUtd odpuszcza Fabinho, jeśli miałbym wybierać pomiędzy N'Zozim a nim to jak dla mnie Brazylijczyk jest lepszą opcją, no ale zobaczymy
Żal mi tego Tollisso, bo chłopak zapowiada się na naprawdę świetnego gracza, choć akurat ostatnio Bayernowi stępił się trochę zmysł do transferów.

Jeśli faktycznie ma przyjść (w co szczerze wątpię) - Schick, Costa, Bernaderdeschi i Keita, do tego Orsolini (jeśli Max sobie zażyczy) to jest to krok w stronę przemeblowania naszej ofensywy, nie wiem czy nie trochę zbyt drastyczny. Przyjście trzech - czterech skrzydłowych oznaczałoby, że w zespole będzie ich aż sześciu-siedmiu. Coś mi się to nie widzi

Podobno ManUtd odpuszcza Fabinho, jeśli miałbym wybierać pomiędzy N'Zozim a nim to jak dla mnie Brazylijczyk jest lepszą opcją, no ale zobaczymy

Żal mi tego Tollisso, bo chłopak zapowiada się na naprawdę świetnego gracza, choć akurat ostatnio Bayernowi stępił się trochę zmysł do transferów.
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Cabrini_idol pisze:Keita told his friends: "After my holidays, I will go to Turin" [Il Messaggero]
.
Jeśli chodzi o Keitę to chcemy zadać kolejny cios w plecy jakiejś drużynie w rodzimej lidze. Tak jak rok temu Romie czy Napoli![]()
Kto ma być zmiennikiem Alvesa? Po co Orsolini skoro chcesz ściągnąć aż dwóch skrzydłowych, ma rywalizować o miejsce z Cuadrado, Dybalą, Costą, Pjacą i Bernardeschim?
Dajcie sobie spokój z takim szacowaniem kosztów, bo potem będzie płacz jak dojdzie do prawdziwych transferów.
- Virgil
- Juventino
Nie ma to jak liczyć kasę za Comana ale nie odejmować za Benatię
Cabrini już liczy wydatki na piłkarzy których nie ma jeszcze w Turynie i zyski ze sprzedaży piłkarzy którzy nadal tutaj są :rotfl:
Ale co tam Draxler on :czytaj:
Pogba na pewno zostaje :czytaj:
Na tą chwilę to wszystko można między bajki włożyć bo zarówno Viola jak i Lazio nie muszą wcale swoich graczy do Juve sprzedawać, szczególnie że wątpię abyśmy kupili wszystkich zawodników o których się mówi w prasie
Szczególnie że trójka z nich to skrzydłowi.

Cabrini już liczy wydatki na piłkarzy których nie ma jeszcze w Turynie i zyski ze sprzedaży piłkarzy którzy nadal tutaj są :rotfl:
Ale co tam Draxler on :czytaj:
Pogba na pewno zostaje :czytaj:
Na tą chwilę to wszystko można między bajki włożyć bo zarówno Viola jak i Lazio nie muszą wcale swoich graczy do Juve sprzedawać, szczególnie że wątpię abyśmy kupili wszystkich zawodników o których się mówi w prasie