Mercato (LATO 2017)
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Haha. Typowy Januszowy newsCabrini_idol pisze:Media we Włoszech również piszą, że Verratti ma ofertę z Barcy ale czeka na Juve

Tyle tych nazwisk jest w kontekscie naszego Mercato ze prócz Schicka i Szczesnego to nie wierze w żadne.
Co roku kupujemy kogoś,kto zaskoczył wszystkich, więc mysle ze bedzie w tym roku to samo.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Cuadrado idealny zmiennik ? Pokazal to, gdy stracil miejsce w skladziw kosztem Alvesa, zero pozytku.
Jezeli trafilby sie chetny i koszty transferu by sie zwrocily, to jak najbardziej.
Mandzu, Keita, Berna, Schick, Orsolini, Pjaca na skrzydla by wystarczyli.
Ten agent Verrattiego jest niewydarzony.
Jezeli trafilby sie chetny i koszty transferu by sie zwrocily, to jak najbardziej.
Mandzu, Keita, Berna, Schick, Orsolini, Pjaca na skrzydla by wystarczyli.
Ten agent Verrattiego jest niewydarzony.
- pumex
- Juventino
Mówić prawdę? Ja Cuadrado pożegnałbym bez większego żalu, byleby wpłynęła za niego dobra oferta i znalazł się w jego miejsce ktoś lepszy. W akcjach Kolumbijczyka zazwyczaj jest sporo przypadku, zawsze mi to przeszkadzało i nigdy nie ukrywałem, że nie jestem entuzjastą zawodników o profilu Cuadrado, Salaha etc.
A z niego taki dobry rezerwowy, jak dobra jest jego forma, która jest bardziej zmienna niż baba w ciąży. Im mniej będziemy opierać drużynę (ławkę również) na piłkarzach, którzy nie mając formy zaliczają zjazd do poziomu irytującego konia z klapkami na oczach, tym lepiej.
A z niego taki dobry rezerwowy, jak dobra jest jego forma, która jest bardziej zmienna niż baba w ciąży. Im mniej będziemy opierać drużynę (ławkę również) na piłkarzach, którzy nie mając formy zaliczają zjazd do poziomu irytującego konia z klapkami na oczach, tym lepiej.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
@Makiavel, tak tak, wiem, gdyby nie Morata to Niemcy by wygrali wojnę.
@kapuśniaczek, podejrzewam że gdybyśmy chcieli N'Zonziego po klauzuli, to pewnie by już dawno był po badaniach, tak że wszystko wydaje się iść po myśli "dobry zawodnik, ale nie szalejmy". Z Bernardeschim chyba jest tak samo, gdybyśmy weszli z grubą kasą to już w maju byłby nasz, bo sprawa kontraktu ciągnie się od dawna.
@kapuśniaczek, podejrzewam że gdybyśmy chcieli N'Zonziego po klauzuli, to pewnie by już dawno był po badaniach, tak że wszystko wydaje się iść po myśli "dobry zawodnik, ale nie szalejmy". Z Bernardeschim chyba jest tak samo, gdybyśmy weszli z grubą kasą to już w maju byłby nasz, bo sprawa kontraktu ciągnie się od dawna.
- kamil-8853
- Juventino
Ciężko mi uwierzyć w przyjście Verattiego. Może w głowie Maxa rodzi się pomysł na przejście do formacji 4-3-3 ? Jednak w tym przypadku poza Włochem musimy dodatkowo kupić zawodnika o charakterystyce N'zonziego. Tylko na starcie te dwie operacje to wydatek rzędu 130 - 140 mln. Nie zapominajmy że wiąże się to dodatkowo z kolejną zmianą pozycji dla Dybali (Prawe skrzydło). Wracając do obecnej formacji 4-2-3-1 skoro gramy 1 nominalnym napastnikiem zastanawiający jest fakt przedłużenia kontraktu z Mandzukiciem (skoro prawie na pewno przychodzi Schick) a nie jest tajemnicą że nasze skrzydła trochę zawodziły w tym sezonie i głośno mówi się o naszym zainteresowaniu Berną i Keitą (nie wspominając o Coscie) Jak by tego było mało wykupiliśmy Cuadrado a już w kolejce ustawia się Orsolini i rekonwalescent Pjaca.
- Cabrini_idol
- Juventino
Muriel ma być zastępcą Blade w Lazio. Chyba trochę mięknie nasz Lolek i szuka alternatyw. Bo zostanie z kasztanem w kieszeni w 2018 roku jak nie pójdzie na rękę Juve i go nie sprzeda tego lata.
Podobna sytuacja z Nzonzim. Ma umowę z nami, chce do nas. Nasza oferta to 30 mln. Klauzula 40 mln. Myślę, że skończy się na 30 mln plus jakieś 2-3 mln w bonusach. Super cena za takiego piłkarza.
Do tego Verratti i Schick i możemy spać spokojnie
Podobna sytuacja z Nzonzim. Ma umowę z nami, chce do nas. Nasza oferta to 30 mln. Klauzula 40 mln. Myślę, że skończy się na 30 mln plus jakieś 2-3 mln w bonusach. Super cena za takiego piłkarza.
Do tego Verratti i Schick i możemy spać spokojnie

- kubraczek
- Juventino
Zgodzę się z tym tylko połowicznie. Cuadrado może być wartościowym zmiennikiem o ile jest w formie. Jeśli nie jest w formie to nie daje nam żadnego pożytku. A jak bywa z jego formą to widzieliśmy ostatnio.Cabrini_idol pisze:Ale po co sprzedawać Cuadrado ? Przecież to idealny zmiennik na Serie A. Jakość na ławce też musimy mieć, a co by nie mówić o Kolumbijczyku to jest to fajna opcja na ławę i na spotkania gdzie typ może wnieść trochę polotu.
Według Sky Costa zażyczył sobie 7 mln euro + bonusy
Podobno Valencia cały czas pyta się o Leminę, ale bardziej prawdopodobnym kierunkiem jest Anglia. Chcemy 18 - 20 mln euro, a Arsenal i Watford są gotowe, aby spełnić nasze oczekiwania.
Sturaro ma pozostać w Turynie. Taka jest wola piłkarza oraz Allegriego.
Ostatnio zmieniony 13 czerwca 2017, 11:24 przez kubraczek, łącznie zmieniany 1 raz.
Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
- Sorek21
- Juventino
Pamiętacie jak Ibra przeszedł z Barcelony do Milanu ? Raiola straszył Katalończyków Realem a naprawdę dopinał transfer do Włoch.Z Verattim może być podobnie.Barcelona może być straszakiem.
Skoro rok temu Marotta wmaiał wszystkim ( mimo matematyce Pogba = Igła+Pjanić ) że stać nas było na kupno Gonzalo bez sprzedaży Pogby to zapewne w tym roku stać nas na Verattiego.Wyniki były lepsze niż rok temu.
Media mogą pisać co chcą a gdzieś w tle toczą się prawdziwe rozmowy transferowe o których nikt nie ma pojęcia jak np kiedyś z Hamsikiem.
Skoro rok temu Marotta wmaiał wszystkim ( mimo matematyce Pogba = Igła+Pjanić ) że stać nas było na kupno Gonzalo bez sprzedaży Pogby to zapewne w tym roku stać nas na Verattiego.Wyniki były lepsze niż rok temu.
Media mogą pisać co chcą a gdzieś w tle toczą się prawdziwe rozmowy transferowe o których nikt nie ma pojęcia jak np kiedyś z Hamsikiem.
- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Keita Balde świetny skrzydłowy. Duży potencjał, przegląd pola, zastawienie się, obrót z piłką, potrafi świetnie ze skrzydła wbić w pole karne piłę, czego nie potrafi ani Mandzu ani Cuadrado.
- Piti
- Juventino
A co było kiedyś takiego enigmatycznego z Amżikiem mógłbyś przypomnieć?Sorek21 pisze: Media mogą pisać co chcą a gdzieś w tle toczą się prawdziwe rozmowy transferowe o których nikt nie ma pojęcia jak np kiedyś z Hamsikiem.

Nie róbcie nadziei na Verrattiego.. choć fajnie wyglądałby z dyszką na plecach, która jest wolna

//
Coś mi się obiło o uszy nt. naszego zainteresowania Emre Canem z Liverpoolu, co sądzicie? moim zdaniem za słaby na podstawe Juve, ale perspektywiczny.
Piłkarz Vidalopodobny z tego co ludzie tutaj twierdzą wiesz, dobry w przodzie, fajne podanie, drybling i technika ale w destrukcji też całkiem całkiem ponoć.RoyM pisze:Mógłby ktoś napisać parę zdań o Tolisso? Chyba jego transfer do Bayernu jest pewny, a nic o nim nie wiem. To jest przecinak, rozgrywający, b2b? Nawet przykład podobnego zawodnika do niego mi wystarczy
- Poulinho
- Juventino
Sprzedać Cuadrado
gość przez całe zeszłe lato czekał specjalnie dla nas na walizkach w Londynie, ryzykując, że w razie niepowodzenia transakcji pomiędzy Chelsea, a Juve spędzi sobie rok na trybunach, dodatkowo rozegrał bardzo przyzwoity sezon, a są niektórzy mówią: "a niech spada!". Po pierwsze Kolumbijczyk jest całkiem dobrym grajkiem, nie jakąś gwiazdą i motorem napędowym, ale jeśli drużyna gra dobrze to on również, po drugie wydaliśmy na niego całkiem ładną sumkę, a wątpię, że w razie transferu by się zwróciła, po trzecie dobrze wpisuje się w naszą taktykę (tak wiem wiem, najpierw zawodnik potem taktyka, niemniej jednak jeśli mamy grać 4-2-3-1 to jest nam potrzebny), po czwarte przy jego sprzedaży potrzebowalibyśmy nie dwóch, a trzech dodatkowych skrzydłowych, nie widzę tego 
Pewnie znowu będziemy świadkami Marotta style, media zaczną mówić o zainteresowaniu graczami x,y,z, a dwa-trzy dni przed zakończeniem transakcji nagle pojawi się gracz a
jeśli mamy już teoretycznie Schicka i Szczęsnego, to pewnie pod koniec tygodnia lub na początku następnego dostaniemy jakąś "bombę"
jest połowa czerwca, więc chyba na to czas 

Pewnie znowu będziemy świadkami Marotta style, media zaczną mówić o zainteresowaniu graczami x,y,z, a dwa-trzy dni przed zakończeniem transakcji nagle pojawi się gracz a

- Tarnos15
- Juventino
Z takimi długoterminowymi dealami nie byłbym tak spokojny, bo to my możemy zostać z kasztanem w kieszeni jak zostaliśmy bez skrzydłowego "bo Berardi już pewny jak nie teraz to za rok.. etc" i zostaliśmy bez środkowego pomocnika bo Witsel "super dogadany podjarany - dłuższe czekanie, większa nagroda i nie damy sie wykiwać ruskom". O innych mniej dogadanych jak Matuidi nie wspominając. A to tylko przykłady z ostatniego roku - cofając się dalej mamy tego więcej.Cabrini_idol pisze:Bo zostanie z kasztanem w kieszeni w 2018 roku jak nie pójdzie na rękę Juve i go nie sprzeda tego lata.
- Cabrini_idol
- Juventino
Dlatego mówię, że to pies ogrodnika. Może być tak jak piszesz, że w ciągu roku się zmieni sytuacja i Blade pokocha nowy klub ($) i tak jak Witsel nas wydyma na koniec. Ale tak czy siak Lolito nic nie zarobi w 2018 czy pójdzie do Juve czy do kogoś innego za darmo.
Teraz może przytulic 20 mln. Na ulicy nie leżą.
Teraz może przytulic 20 mln. Na ulicy nie leżą.

- pumex
- Juventino
Odpowiedziałbym podobnie. Uogólniając, coś pomiędzy Vidalem i Pogbą. Przecinaka czy klasycznego defensywnego pomocnika z niego raczej Ancelotti nie zrobi, bo szkoda byłoby hamować jego inklinacje ofensywne - ma chłopak zmysł do znalezienia się pod bramką rywala. Zresztą, umiejętność ustawienia się i cechy czysto defensywne wg mnie do doszlifowania. Natomiast jest dość mobilny, trochę w kierunku b2b, nieźle radzi sobie w powietrzu, potrafi nieźle dograć. Moim zdaniem to materiał na naprawdę klasowego pomocnika, strasznie żałuję, że nie przejdzie do Juve.Bazyliszek pisze:Piłkarz Vidalopodobny z tego co ludzie tutaj twierdząRoyM pisze:Mógłby ktoś napisać parę zdań o Tolisso? Chyba jego transfer do Bayernu jest pewny, a nic o nim nie wiem. To jest przecinak, rozgrywający, b2b? Nawet przykład podobnego zawodnika do niego mi wystarczy