Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 15:02

Ale za rok pewnie dostaną od sponsora 40-50 mln rocznie więcej z tytułu sponsoringu. Czy to od Nike czy od Arabów czy kogoś innego.

Oni nie liczą się z kosztami, jeśli podpisują umowę na 40 mln rocznie z zawodnikiem już niemłodym (30 lat ), za chwilę zaczynają przebudowę stadionu a w kuluarach mówi się również o przebudowie składu, szczególnie pomocy i boków obrony . Skąd wezmą hajs ? Z kredytu ;)

Juventus działa inaczej. I chwała im za to. Bo ta bańka za kilka lat pęknie i zostaną tylko kluby zdrowe. Jesteśmy kopią Bayernu Monachium z przed 6-7 lat.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 15:06

Po pierwsze Marco odrzucił 15 baniek w Paryżu. Jeśli nie chce tam już grać, bo to jednak nie jest klub pierwszego sortu (sukcesy sportowe), to być może faktycznie pieniądze nie są to kluczowym aspektem. Wcale bym się nie zdziwił, gdyby w innym klubie chciał 10 mln.

Może i Barcelonę stać, ale to tworzenie komina płacowego. Dostanie te 15 baniek i co dalej? Nagle się zgłosi pół składu, że chce więcej.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 15:07

Ale my go też nie kupimy także śpijcie spokojnie ;)

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 15:10

Przekalkulowałem to i nie stać nas na Verrattiego za 100 mln i 15 mln pensji dla niego czy tam nawet 12-13mln pensji.

Jeszcze nie. Tym bardziej, że mamy inne pozycje też do obstawienia w to mercato, na które mówi się mamy około 120-130 mln euro. Plus nie wiem jak to wygląda z pensjami ile możemy podnieść nasz wydatek na pensję piłkarzy. Pewnie po odejściu Lichego i Leminy zwolni się kilka mln. Myślę, że z nowym budżetem będziemy mieć do wyrzucenia 10-11 mln na pensję ( ogólnie) plus kwoty zwolnione ze sprzedaży czy amortyzacja niektórych piłkarzy po tym sezonie. Czyli jeden top (7-8 mln netto pensji) i 2 piłkarzy z zarobkami 2-3 mln.

Obrazek
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 15:17

Trenerem Bari ma podobno zostać Grosso, dodatkowo interesują się zawodnikami z naszej primavery: Anderssonem, Da Silvą i Matheusem, chcą także zatrzymać na kolejny sezon Macka.

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 15:21

Fajne porównanie statystyczne z LM na VS ktoś wrzucił co by udowodnić, że N'Zonzi to nie jest zwyczajny drewniak, który nie wie co zrobić z piłką jak już ją ma przy nodze.

http://funkyimg.com/i/2uamW.jpg

I nikt mi nie musi mówić, że statystyki nie grają, ale pewien pogląd na to co piłkarz robi na boisku (a już szczególnie gdy chodzi o taką pozycję jak DM, którego robotę na boisku niewielu dostrzega) dają.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 15:37

CavAllano pisze:Tolisso w bardzo wielu aspektach jest podobny do Pjanicia
Gdybyś napisał tak o Verrattim to bym nic nie pisnął, ale czy Tollisso jest podobny do Bośniaka? Co najwyżej po części, ale generalnie Francuzowi bliżej do Pogby (lub nawet Vidala) niż do Pjanicia. Ale to tak na marginesie.

Mnie się wydaje, że tu zbyt często pada argument o tym, że N'Zinzi pasuje do naszej taktyki, a już ktoś inny nie pasuje. Panowie, jakość - to ona ostatecznie decyduje. Reszta momentami brzmi jak motywowanie wyboru Puolsena - "bo szybszy niż Xabi Alobso".

A zastanawianie się, czy Verratti przejdzie do Juve i jednoczesne deprecjonowanie szans Barcy, "bo w Katalonii będą musieli zrobić komin płacony", to już w ogóle jakaś abstrakcja.

Ja przede wszystkim liczę na transfer piłkarzy, którzy na wejściu dadzą gwarancję (o ile o takowej można w ogóle mówić) podniesienia poziomu w najważniejszych meczach. A czy to będą obrońcy, pomocnicy czy napastnicy to szczerze mówiąc mniej mnie interesuje. Jakość! Natomiast jeśli tacy są całkowicie poza zasięgiem, to zadowolę się kimś, u kogo zachodzi podejrzenie, że w najbliższym czasie podskoczy o poziom lub dwa. Dlatego np taki Costa mnie nie rajcuje.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 15:42

pumex pisze:
CavAllano pisze:Tolisso w bardzo wielu aspektach jest podobny do Pjanicia
Gdybyś napisał tak o Verrattim to bym nic nie pisnął, ale czy Tollisso jest podobny do Bośniaka? Co najwyżej po części, ale generalnie Francuzowi bliżej do Pogby (lub nawet Vidala) niż do Pjanicia. Ale to tak na marginesie.
Czytaj ze zrozumieniem. ;) A przypominam sobie, że zarzucałeś to innym (akurat nie mnie). Nigdzie nie napisałem, że to tacy sami gracze.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 16:12

Crunny pisze:Higuain
D.Costa - Dybala - Cuadrado
Pjanic - N’Zonzi
A.Sandro - Chiellini - Bonucci - D.Alves
Buffon

Schick
Mandzukic - Pjaca - Orsolini
Marchisio - Khedira
Spinazzola - Rugani - Benatia - De Sciglio
Szczęsny

Jeśli nikt kluczowy nie odejdzie, to tak to powinno wyglądać. Do odstrzału będą: Neto, Asamoah, Lichtsteiner, Lemina, Sturaro. De Sciglio może przyjść dopiero w 2018 razem z Keitą. Wtedy za De Sciglio zostanie pewnie do końca kontraktu Lichtsteriner.
Nie wiem co musiałby zacząć robić Khedira żeby ludzie zaczęli go doceniać. Deprecjonowanie wkładu Niemca w obecny Juventus, to jedna z najsmutniejszych rzeczy na tym forum. Całe szczęście, że to Allegri zna się na piłce i ustala skład, a orędownicy zesłania Samiego na ławkę będą musieli się obejść smakiem. Rok temu była identyczna sytuacja - przymiarki i rozpisywanie składów z Matuidim, Andre Gomesem czy Witselem kosztem Khediry.

Analogiczna sytuacja jest z Mandzukiciem - nieistotne kto do nas dołączy - Douglas Costa, Di Maria czy Bernardeschi - upłynie sporo wody w Wiśle nim zluzuje Chorwata na skrzydle (o ile zluzuje w co wątpię, bo Max graczy o tym profilu uwielbia).
Ostatnio zmieniony 12 czerwca 2017, 16:13 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.

Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 16:12

Cabrini_idol pisze:Przekalkulowałem to i nie stać nas na Verrattiego za 100 mln i 15 mln pensji dla niego czy tam nawet 12-13mln pensji.
Teraz ma gdzieś tyle ile u nas Higuain, to nagle miałby mieć x2 ? :roll:

Zero szacunku dla Pogby
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 16:21

Taka ofertę odrzucił od Psg. 15 mln za sezon. Myślisz że przyjdzie do Juve pracować za połowę tej kwoty ?

Barca jest w stanie mu tyle dać. Tak jak MC czy Bayern

Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 16:22

pumex pisze:Mnie się wydaje, że tu zbyt często pada argument o tym, że N'Zinzi pasuje do naszej taktyki, a już ktoś inny nie pasuje. Panowie, jakość - to ona ostatecznie decyduje. Reszta momentami brzmi jak motywowanie wyboru Puolsena - "bo szybszy niż Xabi Alobso".
Ale to nie o to Pumexie się rozchodzi. Ja na to patrzę tak, skoro nasi działacze twierdzą, że Tolisso nie pasuje do naszej taktyki i robią podchody pod N'Zonziego to znaczy, że według nich to on bardziej pasuje. I teraz ja się nie czuję bardziej wykwalifikowany od nich by oceniać przydatność potencjalnych zawodników więc próbuję sobie argumentować jakoś te decyzje. Oczywiście na forum każdy może mieć swoje zdanie.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 16:24

Cabrini_idol pisze:Taka ofertę odrzucił od Psg. 15 mln za sezon. Myślisz że przyjdzie do Juve pracować za połowę tej kwoty ?

Barca jest w stanie mu tyle dać. Tak jak MC czy Bayern
Ja zgaduję, że to ma być teoria spiskowa do tego, że on tyle zażądał, żeby go puścili.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 16:43

Sky sports przeprowadzilo wywiad z Buffonem. Powiedział, że po MS kończy na 99% karierę , ogólnie.

Delektujmy sie. Bo to ostatni sezon ostatniego z wielkich 😉

Obrazek
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 16:47

JuveNews.eu - Juve skręca w kierunku Mahreza. FI .

Osobiście nie jestem jakimś jego fanem ale to gość który używa mózgu na boisku czego o Cuadrado nie można powiedzieć.

Zablokowany