Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 14:31

Poprostu pisze: - Marco odrzucił propozycje 15mln za sezon z PSG.
15 netto ? 21 zarabia Ronaldo.

Nie wiem czy stać nas na wydatek taki. 10 mln myślę, że moglibyśmy dać ale 15.... :whistle:

Obrazek
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 14:35

Cabrini_idol pisze:

Nie wiem czy stać nas na wydatek taki. 10 mln myślę, że moglibyśmy dać ale 15.... :whistle:
Verratti declined a new deal offered by PSG. €15m net wages were offered. Wychodzi na to, że netto. Mark na tuz.com piszę, że Marco najbardziej chce do Barki.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 14:35

Osgiliath pisze:Nie wiem, czy gdzieś była ta informacja, ale oferowaliśmy (albo mieliśmy zamiar zaoferować) 16 mln € dla Sassuolo za młodziaka Pellegriniego, który jednak wybiera się do Romy w ślad za byłym już trenerem Sass, ponieważ Roma aktywowała szybko klauzulę odkupu właśnie ze względu na zainteresowanie Juve. Szkoda, bo w oczach wielu chłopak miał przyszłość.
Wszystkich zdolnych nie weźmiemy, a jednak budżet musimy szanować.

Co do Verrattiego - kusi, ale my mamy wzmacniać skrzydła. :think: Ten gość wygląda jako transfer numer 1 w Europie, ale pochłonąłby lwią część naszej kasy.
Cabrini_idol pisze:

Zastanów się czy nas stać na drugi tak duży transfer z rzędu, przy innych wydatkach. Zresztą Verratti mógł odrzucić 15 mln, bo nie widzi się w PSG. W innym klubie być może pogodziłby się z mniejszymi pieniędzmi.

szymken

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 14:38

N'zonzi wystarczy ( obstawiam go juz dość dawno), a jak się go uda dziabnąć za mniej niż 40, to świetny deal. Tak myślałem czemu niby z Sevillą mamy świetne kontakty i doszlo do mnie, że myśmy im Llorente za darmo oddali przecież. Może Beppe zbierze owoce swojej dobroci ? ;)

Przy naszej taktyce, taki środę pola wzmocniony Stevenem jest optymalny. Do tego są w odwodzie Bentancur i Mandragora.

Ciekawa sprawa tej płatności za Schicka. Bo jak chcemy to odłożyć w czasie, to na kogoś ściubimy. Oby nie na jakiegoś Ozila. Tego Di Marie bym jakoś przeżył, ale mam swoje obawy dalej. Zresztą mamy problem z PSG, to nie wiem czemu tu by miało iść prościej. No nic zobaczymy, bo może być i tak, że się na Coscie skończy, co by mi pasowało.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 14:40

Nie wierzę w to, on od czasu gdy wylądował w PSG co roku krzyczał o podwyżkę...i ją dostawał.

Nie wierzę, że mając 15 mln na stole ( Od Barcy może tyle dostać) odrzuci ją i pójdzie do Juve zarabiać prawie 2x mniej. Ale ja nie wiem....

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 14:43

szymken pisze:Do tego są w odwodzie Bentancur i Mandragora.
Być może Mandragorę oddamy do Sampy w ramach rozliczenia za Schicka. Bentancur faktycznie zostaje. To samo Orsolini, w jego przypadku bralibyśmy pod uwagę jedynie wypożyczenie.

Mnie tam nic nie zdziwi, bo wiemy nie od dziś, że Marotta ma ogromną słabość do Verrattiego, do tego to Włoch. Na pewno zrobią wszystko co w mocy, by go wziąć, ale pytanie, czy to ma sens. Barca może zrobić z niego swój cel numer 1, u nas z kolei celem numer 1 być nie powinien. Musielibyśmy zmienić priorytety na okienko. Do gry w dwójce z Pjaniciem się nie nadaje.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 14:44

Czy ja wiem, czy Barca mu może dać 15. Przecież są w trakcie negocjowania kontraktu Messiego, lada dzień będą mieli budżet płacowy naciągnięty do granic możliwości.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 14:46

Ouh_yeah pisze:Czy ja wiem, czy Barca mu może dać 15. Przecież są w trakcie negocjowania kontraktu Messiego, lada dzień będą mieli budżet płacowy naciągnięty do granic możliwości.
I co z tego, oni się zadłużają, banki im dają hajsy i tak już od dobrych kilku lat to wygląda. Żyją na kredyt.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 14:48

Kilka osób pisze o tym, że Barcelona ma jednak nie tak dobrze z budżetem na okienko, więc kto tam wie...

Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 14:49

Cabrini_idol pisze:
Nie wierzę, że mając 15 mln na stole ( Od Barcy może tyle dostać) odrzuci ją i pójdzie do Juve zarabiać prawie 2x mniej. Ale ja nie wiem....
Ja za to nie wierzę, że w Barcelonie dostałby te 15 mln, według informacji za 2016 r. po 16 mln mają Suarez i Neymar (nie wiem czy czasem nie dostali już podwyżki), a Messi przecież niedawno zawołał ponad 40 mln. To ogromne obciążenie dla budżetu i też ogromny komin płacowy, bo aktualnie czwartym najlepiej zarabiającym piłkarzem jest Iniesta, który dostaje 8 mln.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 14:52

Juventus też by musiał zrobić niezły komin płacowy, żeby konkurować z takimi kwotami :redface:

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 14:52

Wy nie rozumiecie pewnych kwestii. W Barcelonie czy Realu od dawna żyją na kredyt i dalej w to brną. Są na tyle mocną marką, że banki dają im tą kasę, bo wiedzą, że małą łyżeczką będą skrobać od nich hajs z procentami spowrotem.

Fakt faktem sponsorów mają konkretnych, ale to i tak nic w porównaniu do ich wydatków, które są ogromne i zadłużają kluby.

Mówi się, że nie mają budżetu a kilka dni temu dali 40mln, CZTERDZIEŚCI Messiemu za rok gry a za chwilę mają okienko w którym muszą przebudować pomoc i boki obrony.
Ostatnio zmieniony 12 czerwca 2017, 14:54 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 14:53

Tylko zastanawia mnie po co w ogóle mielibyśmy dłubać przy Verrattim, skoro nijak nie pasuje on do taktyki, którą mamy preferować? Albo nasi blefują zarówno co do zainteresowania nim, albo blefują co do taktyki, co by jednak uzasadniało zainteresowanie Marco :think:

Po prawdzie, to w 4-3-3 mamy mieć Schicka na zastępstwo Igły, na prawej hasałby Paolo i Juan a na lewej szykowany byłby Keita, więc do pomocy pakiet Nzonzi + Verratti... #fantamercato trochę (bardzo).

Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 14:56

Cabrini_idol pisze:Wy nie rozumiecie pewnych kwestii. W Barcelonie czy Realu od dawna żyją na kredyt i dalej w to brną. Są na tyle mocną marką, że banki dają im tą kasę, bo wiedzą, że małą łyżeczką będą skrobać od nich hajs z procentami spowrotem.

Fakt faktem sponsorów mają konkretnych, ale to i tak nic w porównaniu do ich wydatków, które są ogromne i zadłużają kluby.
Ale tu nie do końca chodzi o to czy mają hajs czy nie mają, bo zapewne "lekką" ręką mogliby rzucić kwotę która zadowoli Verrattiego, bardziej chodzi o to czy są na tyle nierozsądni ;) Juventus podwyższa swoim graczom zarobki cały czas, ale robi to jednak "delikatnie" i z głową. 15 mln dla Verrattiego w Barcelonie i 40 mln dla Messiego to zapewne cały nasz budżet wynagrodzeń i choć Barcelona to znacznie bogatszy od nas klub to raczej nie sądzę, by blokowali sobie budżet na kilka lat, a to do tego by prowadziło, szczególnie, że gdzieś tam w głowie muszą mieć negocjacje i przedłużenie umowy z Neymarem, który mało sobie nie zażyczy.

borysfcb

Katalończyk
Katalończyk

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 15:00

Barcelona akurat od ladnych paru lat splaca po 50 mln rocznie swoj dlug zaciagniety jeszcze za Gasparta (z wyjatkiem jednego okna w 2014, gdy kupowalismy Suareza i wymienialismy pol kadry). Messi duza czesc swojej nowej pensji dostanie w gotowce za podpis. Budzet nam tez znaczaco wzrasta przez nowe kontrakty z Nike i Rakutenem - w tym roku przychod ma wyniesc 800 mln euro... Nie martwilbym sie zbytnio o pensje Marco u nas

Co do rozsadku - to tego absolutnie w klubie nie ma. Sypiemy pilkarzom takie pensje, ze pozniej ich przez to nigdzie nie mozemy sprzedac. Tacy Gomes i Paco zarabiaja po 5 mln euro netto. Ot caly sekret naszych beznadziejnych transakcji out
Ostatnio zmieniony 12 czerwca 2017, 15:02 przez borysfcb, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany