Mercato (LATO 2017)
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Sampdoria podobno chciałaby od nas Spinazzole na wypożyczenie, moim zdaniem Marotta nie powinien się na takie rozwiązanie godzić, tylko chłopaka ściągnąć i zrobić z niego zmiennika Sandro.
Wreszcie pojawiły się perspektywy na to by uzupełnienie składu stanowili nasi młodzi zawodnicy a nie ściągani za 10 czy 15 mln Euro piłkarze ze średniaków Serie a. Podobną politykę ma Real, który ściąga za duże pieniądze zawodników, którzy mają realne szanse na grę w pierwszej jedenastce, a uzupełnieniami składu są zdolni gracze.
Wreszcie pojawiły się perspektywy na to by uzupełnienie składu stanowili nasi młodzi zawodnicy a nie ściągani za 10 czy 15 mln Euro piłkarze ze średniaków Serie a. Podobną politykę ma Real, który ściąga za duże pieniądze zawodników, którzy mają realne szanse na grę w pierwszej jedenastce, a uzupełnieniami składu są zdolni gracze.
- TURINIO
- Juventino
Rozegraliśmy naprawdę znakomity sezon, jednak porażka, a bardziej przebieg meczu finałowego przeciwko Realowi powinien dać naszym włodarzom do myślenia.
Jesteśmy w tej chwili absolutnie topową drużyną, lecz trzeba zrobić wszystko by w przyszłym sezonie znów z powodzeniem walczyć w Europie.
Myślę, że mecz z Realem pokazał przede wszystkim słabość naszej 2 linii, która została totalnie zdominowana. 2 sprawa to brak alternatyw z przodu, jak również jakości na bokach ofensywy. Mam dużo szacunku zarówno do Mandzukicia jak i Cuadrado, lecz moim zdaniem nie są to piłkarze mogący być naszymi podstawowymi zawodnikami w 4-2-3-1, jeżeli wciąż zamierzamy tak grać.
Podsumowując- Wg mnie w trakcie Mercato 2017 Marrotta i Paratici powinni skupić się na wzmocnieniu środka pola przynajmniej jednym topowym zawodnikiem. Pytanie teraz- jaki powinien być idealny partner do gry z Pjaniciem w środku? Na pewno ktoś lepiej czujący się od niego w destrukcji, dający nam siłę fizyczną w środku pola, jednocześnie ogarnięty w ataku- potrafiący włączyć się do akcji ofensywnej. Po prostu lepsza wersja Khediry. Kandydatury?
- N'Zonzi wg mnie na pewno nie jest lepszym zawodnikiem od Niemca, nie ma sensu w niego inwestować.
- Verrattiego łączy wiele z Pjaniciem, nie jest też zawodnikiem, który da nam siłę fizyczną w 2 linii.
Inne pomysły?
Priorytetem powinno być również pozyskanie przynajmniej jednego, a najlepiej dwóch naprawdę wysokiej kasy skrzydłowych. Za Douglasem Costą przemawia praktycznie wszystko. Ograny, wszechstronny (może gra z powodzeniem na obu skrzydłach) światowej klasy skrzydłowy.
Di Maria jest 2 lata starszy i mam wrażenie, że o ile przed Brazylijczykiem wszystko co najlepsze przed nim, to z Argentyńczykiem jest odwrotnie.
Wydawanie grubych pieniędzy na blisko 30-letniego i chyba nieco zgranego już byłego skrzydłowego Realu i MU nie byłoby chyba dobrym pomysłem.
Gdyby udało się pozyskać jednego topowego skrzydłowego, to mając w drużynie klasycznych skrzydlowycch- ów Topa i Cuadrado, a do tego Mandzukicia i rekonwalescenta Pjace wyglądałoby to już nieźle. Oprócz tego zastanowiłbym się nad pozostawieniem któregoś z 2 młodych- Keana bądź Orsoliniego.
Podsumowując- przynajmniej po 1 topowym zawodniku na środek i na skrzydło. To powinny być priorytety na to Mercato.
Jesteśmy w tej chwili absolutnie topową drużyną, lecz trzeba zrobić wszystko by w przyszłym sezonie znów z powodzeniem walczyć w Europie.
Myślę, że mecz z Realem pokazał przede wszystkim słabość naszej 2 linii, która została totalnie zdominowana. 2 sprawa to brak alternatyw z przodu, jak również jakości na bokach ofensywy. Mam dużo szacunku zarówno do Mandzukicia jak i Cuadrado, lecz moim zdaniem nie są to piłkarze mogący być naszymi podstawowymi zawodnikami w 4-2-3-1, jeżeli wciąż zamierzamy tak grać.
Podsumowując- Wg mnie w trakcie Mercato 2017 Marrotta i Paratici powinni skupić się na wzmocnieniu środka pola przynajmniej jednym topowym zawodnikiem. Pytanie teraz- jaki powinien być idealny partner do gry z Pjaniciem w środku? Na pewno ktoś lepiej czujący się od niego w destrukcji, dający nam siłę fizyczną w środku pola, jednocześnie ogarnięty w ataku- potrafiący włączyć się do akcji ofensywnej. Po prostu lepsza wersja Khediry. Kandydatury?
- N'Zonzi wg mnie na pewno nie jest lepszym zawodnikiem od Niemca, nie ma sensu w niego inwestować.
- Verrattiego łączy wiele z Pjaniciem, nie jest też zawodnikiem, który da nam siłę fizyczną w 2 linii.
Inne pomysły?
Priorytetem powinno być również pozyskanie przynajmniej jednego, a najlepiej dwóch naprawdę wysokiej kasy skrzydłowych. Za Douglasem Costą przemawia praktycznie wszystko. Ograny, wszechstronny (może gra z powodzeniem na obu skrzydłach) światowej klasy skrzydłowy.
Di Maria jest 2 lata starszy i mam wrażenie, że o ile przed Brazylijczykiem wszystko co najlepsze przed nim, to z Argentyńczykiem jest odwrotnie.
Wydawanie grubych pieniędzy na blisko 30-letniego i chyba nieco zgranego już byłego skrzydłowego Realu i MU nie byłoby chyba dobrym pomysłem.
Gdyby udało się pozyskać jednego topowego skrzydłowego, to mając w drużynie klasycznych skrzydlowycch- ów Topa i Cuadrado, a do tego Mandzukicia i rekonwalescenta Pjace wyglądałoby to już nieźle. Oprócz tego zastanowiłbym się nad pozostawieniem któregoś z 2 młodych- Keana bądź Orsoliniego.
Podsumowując- przynajmniej po 1 topowym zawodniku na środek i na skrzydło. To powinny być priorytety na to Mercato.
"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' 

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Sam Aulas zdaje sobie sprawę z tego, że tyle nie dostanie. To są negocjacje. Strony często spotykają się gdzieś po środku. A Tolisso chce odejść. Pamiętajmy o tym, że Lyon w ostatnich dniach poważnie zainteresował się też Benatią.19 pisze:65mln za Tolliso to przesada, a transfer typu Lemina plus 40mln za młodego Francuza to głupi pomysł. Lubie Tolliso ale przy takiej sytuacji lepiej poszukać innego pomocnika.
Pewnie chodzi mu o to, że pozostawimy u siebie Orsoliniego.Antichrist pisze:Byłoby dosko, gdyby przyszedł do nas.Cabrini_idol pisze:I znowu agent Verrattiego w akcji.
http://www.football-italia.net/103874/j ... active-psg
,,Juventus will certainly do something special in the next transfer window,”

- Vincitore
- Juventino
Agent Orsoliniego jest także agentem Verrattiego, a chłopaki wklejały tutaj stronę wcześniej jakieś jego cytaty na temat Marco w Juve. CiekawePoprostu pisze:Agent Orsoliniego wczoraj rozmawiał z Paraticim. Możliwe, że młody zostanie u nas do zimy, żeby się pokazać Maxowi.

- 19
- Juventino
Dobrze, ale ta kwota startowa jest przesadą. Lyon interesuje się Benatią, fajnie tylko jak sobie wyobrażasz ten transfer? 40mln plus Benatia? Moim zdaniem to za duża oferta.CavAllano pisze:
Sam Aulas zdaje sobie sprawę z tego, że tyle nie dostanie. To są negocjacje. Strony często spotykają się gdzieś po środku. A Tolisso chce odejść. Pamiętajmy o tym, że Lyon w ostatnich dniach poważnie zainteresował się też Benatią.
- mrozzi
- Juventino
Ten agent to dziwak i strasznie kombinuje, chyba bardziej od Raioli. Raz gada, że nie ma szans na transfer Marco do Włoch, bo ten jest szczęśliwy w Paryżu, następnie Juve to bardziej atrakcyjna opcja. Jak dla mnie naszym kosztem podbija cenę innym, bo akurat my skupiamy się na skrzydłach. Zresztą w obecnym ustawieniu Verratti nie ma prawda bytu, bo musiałby posadzić na ławce Pjanicia. A to nie jest możliwe. Chyba, że zmieniamy ustawienie na 3 pomocników, ale szczerze nie widzę negocjacji z PSG w jego sprawie. Co innego Di Maria, który może się uprzeć na odejście.
- Cabrini_idol
- Juventino
Dlaczego ktoś chce sprzedać Benatię ? 

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Verratti tylko do 433, a i tak będzie nam dalej brakować kogoś fizycznego. Poza tym wydawanie z 80mln na szklanego Verrattiego, gdy trzeba kupić dwóch skrzydłowych, byłoby dziwne. Dodatkowo transfer Verrattiego i gra 433 oznaczałaby przesunięcie Dybali na prawe skrzydło.
Co do Orsoliniego, z jednej strony fajnie gdyby został, ale z drugiej potrzebujemy dwóch skrzydłowych w tym jednego topa. Jeśli jego pozostanie wiązałoby się z przyjściem tylko jednego, to jestem na nie.
Co do Orsoliniego, z jednej strony fajnie gdyby został, ale z drugiej potrzebujemy dwóch skrzydłowych w tym jednego topa. Jeśli jego pozostanie wiązałoby się z przyjściem tylko jednego, to jestem na nie.
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Dokładnie, na Włocha trzeba by wydać lwią część naszego budżetu transferowego na co nie możemy sobie pozwolić. To jedno. Druga sprawa to to, co napisał TURINO - od kreowania gry mamy Pjanicia, do którego akurat większych zarzutów nie można mieć. Więc niech nikt się nie łudzi, Verratti w Juve to sci-fi.CavAllano pisze:Na Verrattiego nie liczcie, bo to mrzonki.
- mrozzi
- Juventino
Przecież Ci jasno napisałem. Czy Ty wiesz jak funkcjonują negocjacje? Nikt nie pisze o tym, byśmy mieli sprostać ich wymaganiom. Sam Aulas zdaje sobie sprawę, że nikt mu tyle nie da. Myślałem, że wystarczająco jasno się wyraziłem. Bardzo wątpliwe, że Aulas dostanie więcej niż 45 mln.19 pisze:Dobrze, ale ta kwota startowa jest przesadą. Lyon interesuje się Benatią, fajnie tylko jak sobie wyobrażasz ten transfer? 40mln plus Benatia? Moim zdaniem to za duża oferta.CavAllano pisze:
Sam Aulas zdaje sobie sprawę z tego, że tyle nie dostanie. To są negocjacje. Strony często spotykają się gdzieś po środku. A Tolisso chce odejść. Pamiętajmy o tym, że Lyon w ostatnich dniach poważnie zainteresował się też Benatią.
Nikt nie chce sprzedać Benatii. Piszę jedynie o tym, że Lyon go chce, my rzekomo Tolisso, więc Beppe może kombinować w ten sposób.
- Vincitore
- Juventino
Bayern daje 40 mln za Tolisso, więc najpewniej odbiją się na dzień dobry od ściany, albo Aulas próbuje nas wypuścić w maliny, byśmy przepłacili pod wpływem impulsu.
Benatia w Lyonie? Średni pomysł jak dla mnie, ale te plotki ze De Vrijem w ostatnich dniach mogą dotyczyć właśnie zastępstwa dla Medhiego.
Benatia w Lyonie? Średni pomysł jak dla mnie, ale te plotki ze De Vrijem w ostatnich dniach mogą dotyczyć właśnie zastępstwa dla Medhiego.
- 19
- Juventino
CavAllano pisze:
Przecież Ci jasno napisałem. Czy Ty wiesz jak funkcjonują negocjacje? Nikt nie pisze o tym, byśmy mieli sprostać ich wymaganiom. Sam Aulas zdaje sobie sprawę, że nikt mu tyle nie da. Myślałem, że wystarczająco jasno się wyraziłem. Bardzo wątpliwe, że Aulas dostanie więcej niż 45 mln.
Nikt nie chce sprzedać Benatii. Piszę jedynie o tym, że Lyon go chce, my rzekomo Tolisso, więc Beppe może kombinować w ten sposób.
No negocjacje nie wyglądają tak że ja daje 20 Ty chcesz 40 to kończymy na 30. Jeśli to prawda, że Aulas chce 65mln to nie zejdzie na 45mln, bo to taki sam dziwny człowiek jak Zamparini. Moim zdaniem dobrym rozwiązaniem byłoby dorzucenie Benatii ale do 20mln a nie do 40mln.
- TURBOPAWEL
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
to może 4-3-3 (doniesienia medialne imo na to wskazują, do tego automatycznie tworzy nam się mocna ławka rezerwowych) +veratti +tolisso? wystarczyłby keita na skrzydło i dybala wolny elektron w trójce
Ostatnio zmieniony 09 czerwca 2017, 12:07 przez TURBOPAWEL, łącznie zmieniany 2 razy.
- mrozzi
- Juventino
A w życiu. Tolisso jawnie chce odejść z klubu (podobnie jak Lacazette), natomiast na jakieś licytacje w sprawie tego gracza się nie zanosi. NIKT nie da za niego 50 mln. Te 65 mln to taka kwota z czapy, by wyciągnąć od Marotty więcej. 45 mln za tego gracza to odpowiednia kwota. O wiele trudniej by było, gdyby Lyonowi udało się wygrać LE.
Teraz pytanie jakie ustawienie planuje zarząd. Finał LM trochę obnażył pomysł z dwójką w środku.
Teraz pytanie jakie ustawienie planuje zarząd. Finał LM trochę obnażył pomysł z dwójką w środku.