Gonzalo Higuain
- Shadow Marshall
- Juventino
No i co z tego? Potrzebowaliśmy zawodnika który wbije we wszystkich rozgrywkach ponad 30 goli...mamy takiego. Ty i Twoi zwolennicy czepiacie się jedynie kwoty, a nie klasy zawodnika. Gdybyśmy zapłacili za niego...60mln to byłoby lepiej bo np Real chyba tyle samo zapłacił za Benzemę który czasem odwali coś kosmicznego, a tak przez większość czasu kopie się po czole? Klepnięcie takiego transfery nie było proste...nie chodzi o Igłę tylko o zawodnika tej klasy...Cavani nie chciał do Juve, a inni...nie wiadomo może nie byli zainteresowani albo naszym jakoś nie pasowali. Koniec końców mamy Igłę i ja nie mam zamiaru z tego powodu płakać,a kwota jaką za niego daliśmy...pfff okazało się, że murzyn którego pogoniliśmy za transferowy rekord został bez żalu zastąpione przez człapiącego Serba czy cholera wie jakiej on jest nacji...staty z całego sezonu pokazują, że Pjanic był lepszy chyba pod każdym względem.Maly pisze:@Shadow Marshall: musisz strasznie nie ogarniać rzeczywistości
po 1 Napoli wiedziało od początku o naszym zainteresowaniu tylko ich prezydent robił ładną minę do złej gry
po 2 klauzule odstępnego pisane w popłochu są dla klubów spoza Włoch
no i na koniec... jak się okazało wcale nie osłabiliśmy Napoli, czy może raczej atak Napoli nie stracił na jakości
- Cabrini_idol
- Juventino
Strzelił 5 bramek.
Suarez to top nie ? Wiesz ile namucił? całe 3.
Benzema wiesz ile ? 5
Aguero ...5
Lewy trochę więcej, Ronaldo i Cavani.
Higuain zaliczył bardzo dobry sezon. Następny będzie jeszcze lepszy.
Suarez to top nie ? Wiesz ile namucił? całe 3.
Benzema wiesz ile ? 5
Aguero ...5
Lewy trochę więcej, Ronaldo i Cavani.
Higuain zaliczył bardzo dobry sezon. Następny będzie jeszcze lepszy.

- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Juve uzupełni skład to Higuain zacznie strzelać więcej w ważnych meczach, ważne, żeby kolejny finał (jak już pisałem tu i tam - spodziewam się takiego w przeciągu dwóch lat, może nawet i za rok) nie był zawalony taktycznie.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
potrzebowaliśmy drużyny, która wygra LM, taką kompletował Marotta i to się nie udałoShadow Marshall pisze:Potrzebowaliśmy zawodnika który wbije we wszystkich rozgrywkach ponad 30 goli...
Pjanic lepszy od Pogby? w których statystykach bo nijak tego nie widzę, nawet asyst ma mniej mimo, że kopał wszystkie wolne i rożne

ja do Igły nic nie mam, ani za finał ani za jakikolwiek inny mecz, po prostu nie ma się czym podniecać, że strzelił 30 goli bo to przy tylu meczach ile grał coś normalnego w TOPowym klubie ;] wiem, że w przeszłości na szpicy były takie tuzy jak Mandzukic czy Llorente więc dla większości 30 goli to coś niebywałego ale radzę wyjść ciut dalej niż Juventus i zobaczyć co robią inni, Higuain nawet nie był w top3 w Serie A żeby padać przed nim na kolana, a jego zastępca w Napoli strzelił od niego więcej w tak na prawdę pół sezonu...
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Cabrini_idol
- Juventino
Tak atakowaliśmy LM ale nie byliśmy faworytem nawet po transferach Pjanica i Higuaina. Barca,Real,Bayern a nawet PSG byli większymi faworytami.
Każdy marzył i miał podstawy do tego aby wygrać LM. Ale NIE BYLIŚMY faworytami. Poza tym liczę, że Pjanic i Higuain w następnym sezonie zagrają jeszcze lepiej. Nabrali doświadczenia w Juve, poznali szatnię, metodykę i ogólnie środowisko Juve.
Każdy marzył i miał podstawy do tego aby wygrać LM. Ale NIE BYLIŚMY faworytami. Poza tym liczę, że Pjanic i Higuain w następnym sezonie zagrają jeszcze lepiej. Nabrali doświadczenia w Juve, poznali szatnię, metodykę i ogólnie środowisko Juve.

- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Wystarczy popatrzeć ile sytuacji stworzyła Roma Edinowi czy Napoli Mertensowi i porównać to z sytuacjami jakie miał Higuain. Mały proszę nie błaznuj. Przecież ten Gonzalo niejednokrotnie miał pół sytuacji na mecz z czego strzelał bramkę. Gdyby nasza pomoc stworzyła Higuainowi chociaż 3-4 okazje na mecz, to grubasek zakończyłby sezon znowu z wynikiem 30+.Maly pisze:dla większości 30 goli to coś niebywałego ale radzę wyjść ciut dalej niż Juventus i zobaczyć co robią inni, Higuain nawet nie był w top3 w Serie A żeby padać przed nim na kolana, a jego zastępca w Napoli strzelił od niego więcej w tak na prawdę pół sezonu...
P.S.
Mertens w SerieA - 35 meczów - 2.560 minut
Higuain w SerieA - 38 meczów - 2.967 minut
Więc proszę o nienaginanie faktów.

- LordRahl
- Juventino
HAHAH :rotfl: :rotfl: Nie no przeginaszMaly pisze:
Pjanic lepszy od Pogby? w których statystykach bo nijak tego nie widzę, nawet asyst ma mniej mimo, że kopał wszystkie wolne i rożne![]()
Pogba 51 meczy, 4,350 minut rozegranych, 9 goli i 6 asyst we wszystkich rozgrywkach.
Pjanic 47 spotkań, 3,427 minut rozegranych, 8 goli i 15 asyst we wszystkich rozgrywkach.
Nie ośmieszaj się Mały.
Na dodatek po 39 grach:
Pogba miał 70 wykreowanych szans i niecałe 76% udanych odbiorów, a skutecznośc podan na poziomie 84,6%.
Pjanic miał 76 szans, 77,4% odbiorów, podania ze skutecznością 86,3%.
- Maly
- Juventino
jak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to się nie wypowiadaj ;]
było napisane "okazało się, że murzyn którego pogoniliśmy za transferowy rekord został bez żalu zastąpione" i ja odnosiłem się do ZASTĄPIENIA Pogby, tak więc ZASTĄPIĆ Pogbę znaczy się mieć lepsze statystyki niż on MIAŁ, a jakie miał to sobie sprawdź ;] no i dobrze policz te asysty Pjanica bo chyba źle spojrzałeś... następnie tak jak pisałem podziel je przez wolne i rożne
@Sila Spokoju: przede wszystkim chodziło mi o to, że Napoli nie odczuło straty Higuaina, w drugiej kolejności zaś to o czym piszesz - z połową sezonu rzeczywiście przesadziłem przyznaję, ale mimo wszystko Martens grał mniej (dolicz jeszcze kilka meczów nie na ataku a na skrzydle) a strzelił więcej...
ale tak jak pisałem - nic do Igły nie mam, ale po prostu przesadzacie, nie dokonał niczego niezwykłego (jak sezon temu w Napoli) a oceniacie go tak wysoko wydaje mi się tylko przez pryzmat naszych poprzednich "snajperów"
było napisane "okazało się, że murzyn którego pogoniliśmy za transferowy rekord został bez żalu zastąpione" i ja odnosiłem się do ZASTĄPIENIA Pogby, tak więc ZASTĄPIĆ Pogbę znaczy się mieć lepsze statystyki niż on MIAŁ, a jakie miał to sobie sprawdź ;] no i dobrze policz te asysty Pjanica bo chyba źle spojrzałeś... następnie tak jak pisałem podziel je przez wolne i rożne
@Sila Spokoju: przede wszystkim chodziło mi o to, że Napoli nie odczuło straty Higuaina, w drugiej kolejności zaś to o czym piszesz - z połową sezonu rzeczywiście przesadziłem przyznaję, ale mimo wszystko Martens grał mniej (dolicz jeszcze kilka meczów nie na ataku a na skrzydle) a strzelił więcej...
ale tak jak pisałem - nic do Igły nie mam, ale po prostu przesadzacie, nie dokonał niczego niezwykłego (jak sezon temu w Napoli) a oceniacie go tak wysoko wydaje mi się tylko przez pryzmat naszych poprzednich "snajperów"
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- pablo1503
- Juventino
Wszystkim, którzy uważają, że Higuain nie przydał się zespołowo, bo bez niego i tak wygralibyśmy mistrzostwo, proponuję rozbieg i uderzenie głową w ścianę. Poważnie.
Niektórzy twierdzą, że można równie dobrze postawić na ataku Matriego, a mistrzostwo i tak zostałoby w Turynie. Hm, nie byłbym tego taki pewien. Nie wiem czy jest to krótka pamięć, czy ignorancja, ale te osoby <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> się mylą. Proponuję zobaczyć wszystkie bramki Argentyńczyka. Ile z nich było cholernie ciężkich do wykończenia? Ile było bardzo ważnych w kontekście wygranej? Masa.
Osobiście uważam, że Gonzalo rozegrał świetny sezon. To nie Real, Napoli, Bayern czy Barcelona, gdzie napastnik ma przynajmniej 3-5 okazji na mecz. Lewy, Ronaldo, Suarez może i strzelają więcej, ale spójrzcie na ich bramki. Pół to dostawienie nogi, a drugie pół to sytuacja oko w oko z bramkarzem, po świetnym podaniu w uliczkę. Oczywiście hiperbola poszła w ruch, bo wiadomo, że nie wszystkie gole zostały zdobyte w taki prosty sposób, ale analogia zachowana.
Ile takich dogodnych okazji miał Argentyńczyk? Ile razy na mecz mierzy się z bramkarzem sam na sam? Chociaż to pytanie powinno brzmieć ile razy w sezonie, bo to można policzyć na palcach jednej ręki. Takiemu Suarezowi kreują więcej 100% sytuacji w ciągu 10 meczów, niż Higgi ma przez cały sezon. Łeb sobie daje uciąć, że gdyby grał w którymś z wyżej wymienionych zespołów, to w dorobku miałby pewnie nieźle ponad 40 bramek w całym sezonie.
Niektórzy twierdzą, że można równie dobrze postawić na ataku Matriego, a mistrzostwo i tak zostałoby w Turynie. Hm, nie byłbym tego taki pewien. Nie wiem czy jest to krótka pamięć, czy ignorancja, ale te osoby <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> się mylą. Proponuję zobaczyć wszystkie bramki Argentyńczyka. Ile z nich było cholernie ciężkich do wykończenia? Ile było bardzo ważnych w kontekście wygranej? Masa.
Osobiście uważam, że Gonzalo rozegrał świetny sezon. To nie Real, Napoli, Bayern czy Barcelona, gdzie napastnik ma przynajmniej 3-5 okazji na mecz. Lewy, Ronaldo, Suarez może i strzelają więcej, ale spójrzcie na ich bramki. Pół to dostawienie nogi, a drugie pół to sytuacja oko w oko z bramkarzem, po świetnym podaniu w uliczkę. Oczywiście hiperbola poszła w ruch, bo wiadomo, że nie wszystkie gole zostały zdobyte w taki prosty sposób, ale analogia zachowana.
Ile takich dogodnych okazji miał Argentyńczyk? Ile razy na mecz mierzy się z bramkarzem sam na sam? Chociaż to pytanie powinno brzmieć ile razy w sezonie, bo to można policzyć na palcach jednej ręki. Takiemu Suarezowi kreują więcej 100% sytuacji w ciągu 10 meczów, niż Higgi ma przez cały sezon. Łeb sobie daje uciąć, że gdyby grał w którymś z wyżej wymienionych zespołów, to w dorobku miałby pewnie nieźle ponad 40 bramek w całym sezonie.

- DonPatch
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Igła to po prostu taki piłkarz, który paradoksalnie prędzej strzeli gola będąc tyłem do bramki, z dwójką obrońców na plecach na 20 metrze, niż będąc sam na sam z bramkarzem. I być może takiego profilu napastnika Juve potrzebowało.

- Maly
- Juventino
@pablo1503: pomijam już jak beznadziejni muszą być napastnicy Barcelony Bayernu i Realu, że mając po 3-5 sytuacji na mecz na pustą lub sam na sam kończą sezon nie z +100 a tylko z 25-30 golami, pragnę ci przypomnieć, że Igła gra u nas od tego sezonu więc poprzednie 5 scudetto zdobyliśmy bez niego, bez takiego typu zawodnika i stąd prosty wniosek, że nie inaczej byłoby teraz ;]
odszedł z Napoli ale nie wydaje mi się, żeby po nim płakali w tej chwili - nie on to strzelał kto inny, w inny sposób, inaczej, może gorzej może lepiej ale jednak strzelali te gole, w lidze zdobyli ich... o 14 goli więcej, podczas gdy my zaledwie dwa (oni punktów 4 więcej my 0) więc drużynowo skoku jakościowego w ofensywnie nie zaliczyliśmy, nie on to strzelałby dla nas kto inny, tak jak w poprzednich pięciu sezonach...
ps. a swoją drogą policz dobrze liczbę goli z 5-6 metra + te gdzie przed sobą miał tylko bramkarza
odszedł z Napoli ale nie wydaje mi się, żeby po nim płakali w tej chwili - nie on to strzelał kto inny, w inny sposób, inaczej, może gorzej może lepiej ale jednak strzelali te gole, w lidze zdobyli ich... o 14 goli więcej, podczas gdy my zaledwie dwa (oni punktów 4 więcej my 0) więc drużynowo skoku jakościowego w ofensywnie nie zaliczyliśmy, nie on to strzelałby dla nas kto inny, tak jak w poprzednich pięciu sezonach...
ps. a swoją drogą policz dobrze liczbę goli z 5-6 metra + te gdzie przed sobą miał tylko bramkarza
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Maly
- Juventino
nie jest zbędny tylko nie jest niezbędny
taki to sport
poza może Ronaldo i Messim każdy jest do zastąpienia chociaż i bez nich można wygrywać ;]
taki to sport

magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Makiavel
- Juventino
@pablo1503 Przecież grał w Realu i nie miał "nieźle ponad 40 bramek w sezonie", więc może ten rozbieg i ściana to dla Ciebie?
Z kompilacji którą wrzucił Maly mi wyszło 20 +/- 2 bramki strzelone sam na sam lub po przez dostawienie nogi/strzał z paru metrów po dokładnym podaniu kolegi.
Wydaliśmy ogromne pieniądze i nie uzyskaliśmy progresu dzięki temu wydatkowi. Tylko tyle i aż tyle.
Z kompilacji którą wrzucił Maly mi wyszło 20 +/- 2 bramki strzelone sam na sam lub po przez dostawienie nogi/strzał z paru metrów po dokładnym podaniu kolegi.
Wydaliśmy ogromne pieniądze i nie uzyskaliśmy progresu dzięki temu wydatkowi. Tylko tyle i aż tyle.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- Cabrini_idol
- Juventino
Makiavel pisze:@pablo1503 Przecież grał w Realu i nie miał "nieźle ponad 40 bramek w sezonie", więc może ten rozbieg i ściana to dla Ciebie?
Sam nie uzyskałeś progresu.

Higuain za 90 mln lepszy niż Morata za 70.
Ostatnio zmieniony 09 czerwca 2017, 11:36 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.