Mercato (LATO 2017)
- CzeczenCZN
- Juventino
A powiedz mi czy media mówią o sprowadzeniu tylko 1 klasowego pomocnika? Czyli jak np. Tolisso to już nie Fabinho?RICTOR pisze:Laudisa podaje Costę i N'Zonziego jako nazwiska, które chce Max.
Mi osobiście marzy się 2 klasowych więc pytam...
Aha i czy są jakieś wieści w sprawie Marco V?
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Skoro Max zostaje i mówiło się, że chce zostać przy 4-2-3-1 to przyjdzie raczej tylko jeden środkowy i ze dwóch skrzydłowych.
Agresti pisał, że Verratti nie, a Di Marzio chyba podawał, że Barca chce Marco.
Edit: JuveeeeAle, który jest dziennikarzem Sky (nie piłkarskim) podał, że Bonucci nie był nigdy tak blisko opuszczenia klubu. Mamy za niego na biurku 3 oferty (chyba Real, City i Chelsea). Zarząd ma porozmawiać z Leo i zdecydować wkrótce, chociaż w tym przypadku już nie istnieje status "nie na sprzedaż".
Agresti pisał, że Verratti nie, a Di Marzio chyba podawał, że Barca chce Marco.
Edit: JuveeeeAle, który jest dziennikarzem Sky (nie piłkarskim) podał, że Bonucci nie był nigdy tak blisko opuszczenia klubu. Mamy za niego na biurku 3 oferty (chyba Real, City i Chelsea). Zarząd ma porozmawiać z Leo i zdecydować wkrótce, chociaż w tym przypadku już nie istnieje status "nie na sprzedaż".
- Osgiliath
- Juventino
Kiedyś tam się pisało, że byliśmy na rozmowach z agentem Marco, ale nie w jego sprawie, ale w sprawie innego gracza z jego stajni, tj. młodego pomocnika z Pescary, który potencjałem ma być zbliżony do Verrattiego, nie mniej teraz coś ucichło...RICTOR pisze:Agresti pisał, że Verratti nie, a Di Marzio chyba podawał, że Barca chce Marco.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Koulibaly chyba to był? Właśnie jakiś dziennikarz zatweetował, że do Pescary ma dojść od nas Ganz w ramach operacji z tym właśnie Koulibalym 

Luca Cilli @Luca_Cilli
·
30s
Rivoluzione @PescaraCalcio: vicino l'arrivo di #Ganz dalla @juventusfc che rientra nell'operazione #Koulibaly. In difesa piace #Troest
- jareckik
- Juventino
Jak widać sprawdza się model sprzedaży potencjalnej gwiazdy za gruby hajs i sprowadzenie innch może lepszych dlatego nie zdziwił bym się gdyby Leo odszedł aczkolwiek bardzo bym nie chciał
- meda11
- Juventino
- tony89
- Juventino
Jeśli ta oferta jest prawdziwa...to co tu dużo mówić, to jest bardzo dobra oferta. Pomocnik o charakterystyce jakiej szukamy, plus tir pieniędzy.
Zrozumiałbym to gdybyśmy zaczęli stawiać na Ruganiego, wzrósłby grając przy naszych weteranach, ale jak czytam że próbujemy kupić kolejną szklankę z Lazio, to sam nie wiem co o tym myśleć.
Zrozumiałbym to gdybyśmy zaczęli stawiać na Ruganiego, wzrósłby grając przy naszych weteranach, ale jak czytam że próbujemy kupić kolejną szklankę z Lazio, to sam nie wiem co o tym myśleć.
- Cabrini_idol
- Juventino
Ale 55 mln to wg mnie za mało . 70 mln to odpowiednia cena. Bo ile kosztował Luiz . Ile trzeba byłoby wyłożyć za Ramosa? No właśnie . Leo to nadal top 3 stoperów na świecie . Powiem tak nie lubię Leo, po prostu, drażni mnie ale wolałbym aby został. Po co kombinować tam gdzie wszystko działa. U nas problem jest w ofensywie.
Matic to leszcz.
Matic to leszcz.

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Tak, tak na pewno. Nie dość że sam Matic jest wart z 40, to ma świetny sezon za sobą.cinek_uk pisze:55mln + Matic za Boucciego. Ten Conte oszalał...
Na nie że ma 29 lat. Wolalbym Fabinho. Tylko tak jak mówimy trzeba patrzeć na zawodników młodych i tych którzy nas przybliża do tego zasranego pucharu.
Jeśli miałby odejść Leo i dzięki temu mielibyśmy prawie 200mln na transfery, to jestem na tak. Bardzo go lubię, ale myślę że historia z Pogba może powtórzyć Pogba-Pjanic. Bonu-Rugani. Niestety Kielon ma 33lata i też pomału będzie schodził że sceny, a tak szybką zmiana podstawowych stoperów to nic dobrego. Rugani-Benatia to jednak za mało. Poza tym Bonu jest dużo lepszy i mniej irytujący niż Kielon.
Ostatnio zmieniony 07 czerwca 2017, 20:36 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 1 raz.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Brazylijskie media podają, że Dani Alves daje nam ultimatum. Kontrakt do 2019 albo odchodzi. FI.
Jak ktoś z BPL rzuci hajs to ja bym go pożegnał. Dał nam dużo ale to mógł być tylko przebłysk.
Jak ktoś z BPL rzuci hajs to ja bym go pożegnał. Dał nam dużo ale to mógł być tylko przebłysk.
- tony89
- Juventino
Ale o jakiej szybkiej zmianie stoperów mówimy. To nie jest zmiana pary, tylko jednego doświadczonego, kosztem młodszego, który od dwóch lat jest w drużynie. Spójrz chociaż na Real, 31 letni Ramos i młody Varane, a naszych nakryli czapką.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 77 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Już jaśniej o jaką zmianę stoperów niż napisał to Alexinhio-10tony89 pisze:Ale o jakiej szybkiej zmianie stoperów mówimy. To nie jest zmiana pary, tylko jednego doświadczonego, kosztem młodszego, który od dwóch lat jest w drużynie. Spójrz chociaż na Real, 31 letni Ramos i młody Varane, a naszych nakryli czapką.
to się chyba nie da wytłumaczyć. W tym okienku odszedłby Bonucci a w jego miejsce wskoczył Rugani, a za sezon-dwa trzeba mieć na uwadze bardzo prawdopodobny koniec kariery Kielona, który ma już niestety 33 lata, a wiadomo, że ze zdrowiem bywało u niego różnie. W ten sposób z podstawowej od lat pary stoperów Juventusu Bonucci-Chiellini nie zostanie nikt z wymienionej dwójki, a pamiętajmy o tym, że Barzagli też powoli zmierza ku końcowi profesjonalnej gry w piłkę (możliwe, że to będzie po MŚ w 2018).
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli