Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2017, 17:08

Auriema na Tutto mówi, że Neto był już dogadany z Watfordem jednak pojawiło się Napoli i chyba oni są na prowadzeniu.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2017, 17:09

Laudisa podaje Costę i N'Zonziego jako nazwiska, które chce Max.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2017, 17:18

RICTOR pisze:Laudisa podaje Costę i N'Zonziego jako nazwiska, które chce Max.
A powiedz mi czy media mówią o sprowadzeniu tylko 1 klasowego pomocnika? Czyli jak np. Tolisso to już nie Fabinho?

Mi osobiście marzy się 2 klasowych więc pytam...

Aha i czy są jakieś wieści w sprawie Marco V?

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2017, 17:21

Skoro Max zostaje i mówiło się, że chce zostać przy 4-2-3-1 to przyjdzie raczej tylko jeden środkowy i ze dwóch skrzydłowych.

Agresti pisał, że Verratti nie, a Di Marzio chyba podawał, że Barca chce Marco.

Edit: JuveeeeAle, który jest dziennikarzem Sky (nie piłkarskim) podał, że Bonucci nie był nigdy tak blisko opuszczenia klubu. Mamy za niego na biurku 3 oferty (chyba Real, City i Chelsea). Zarząd ma porozmawiać z Leo i zdecydować wkrótce, chociaż w tym przypadku już nie istnieje status "nie na sprzedaż".

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2017, 17:47

RICTOR pisze:Agresti pisał, że Verratti nie, a Di Marzio chyba podawał, że Barca chce Marco.
Kiedyś tam się pisało, że byliśmy na rozmowach z agentem Marco, ale nie w jego sprawie, ale w sprawie innego gracza z jego stajni, tj. młodego pomocnika z Pescary, który potencjałem ma być zbliżony do Verrattiego, nie mniej teraz coś ucichło...

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2017, 17:50

Koulibaly chyba to był? Właśnie jakiś dziennikarz zatweetował, że do Pescary ma dojść od nas Ganz w ramach operacji z tym właśnie Koulibalym ;)
Luca Cilli @Luca_Cilli
·
30s

Rivoluzione @PescaraCalcio: vicino l'arrivo di #Ganz dalla @juventusfc che rientra nell'operazione #Koulibaly. In difesa piace #Troest

cinek_uk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2017, 18:50

55mln + Matic za Boucciego. Ten Conte oszalał...

Gigi + Alex + Pavel + Camor + Treze = Juventus
jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2017, 19:23

Jak widać sprawdza się model sprzedaży potencjalnej gwiazdy za gruby hajs i sprowadzenie innch może lepszych dlatego nie zdziwił bym się gdyby Leo odszedł aczkolwiek bardzo bym nie chciał

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2017, 19:30

jareckik pisze:nie zdziwił bym się gdyby Leo odszedł
Tym bardziej że ostatnio wyznał że spuszcza się oglądając niemal wszystkie mecze Premier League, bo to najlepsza liga na świecie. Za dobry chajs proszę bardzo. Nie ma ludzi niezastąpionych.

Obrazek
tony89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2017, 19:37

Jeśli ta oferta jest prawdziwa...to co tu dużo mówić, to jest bardzo dobra oferta. Pomocnik o charakterystyce jakiej szukamy, plus tir pieniędzy.

Zrozumiałbym to gdybyśmy zaczęli stawiać na Ruganiego, wzrósłby grając przy naszych weteranach, ale jak czytam że próbujemy kupić kolejną szklankę z Lazio, to sam nie wiem co o tym myśleć.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2017, 19:40

Ale 55 mln to wg mnie za mało . 70 mln to odpowiednia cena. Bo ile kosztował Luiz . Ile trzeba byłoby wyłożyć za Ramosa? No właśnie . Leo to nadal top 3 stoperów na świecie . Powiem tak nie lubię Leo, po prostu, drażni mnie ale wolałbym aby został. Po co kombinować tam gdzie wszystko działa. U nas problem jest w ofensywie.

Matic to leszcz. :prochno:

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2017, 19:46

cinek_uk pisze:55mln + Matic za Boucciego. Ten Conte oszalał...
Tak, tak na pewno. Nie dość że sam Matic jest wart z 40, to ma świetny sezon za sobą.

Na nie że ma 29 lat. Wolalbym Fabinho. Tylko tak jak mówimy trzeba patrzeć na zawodników młodych i tych którzy nas przybliża do tego zasranego pucharu.

Jeśli miałby odejść Leo i dzięki temu mielibyśmy prawie 200mln na transfery, to jestem na tak. Bardzo go lubię, ale myślę że historia z Pogba może powtórzyć Pogba-Pjanic. Bonu-Rugani. Niestety Kielon ma 33lata i też pomału będzie schodził że sceny, a tak szybką zmiana podstawowych stoperów to nic dobrego. Rugani-Benatia to jednak za mało. Poza tym Bonu jest dużo lepszy i mniej irytujący niż Kielon.
Ostatnio zmieniony 07 czerwca 2017, 20:36 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 1 raz.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2017, 19:53

Brazylijskie media podają, że Dani Alves daje nam ultimatum. Kontrakt do 2019 albo odchodzi. FI.

Jak ktoś z BPL rzuci hajs to ja bym go pożegnał. Dał nam dużo ale to mógł być tylko przebłysk.

tony89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2017, 19:55

Ale o jakiej szybkiej zmianie stoperów mówimy. To nie jest zmiana pary, tylko jednego doświadczonego, kosztem młodszego, który od dwóch lat jest w drużynie. Spójrz chociaż na Real, 31 letni Ramos i młody Varane, a naszych nakryli czapką.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 77 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2017, 20:07

tony89 pisze:Ale o jakiej szybkiej zmianie stoperów mówimy. To nie jest zmiana pary, tylko jednego doświadczonego, kosztem młodszego, który od dwóch lat jest w drużynie. Spójrz chociaż na Real, 31 letni Ramos i młody Varane, a naszych nakryli czapką.
Już jaśniej o jaką zmianę stoperów niż napisał to Alexinhio-10
to się chyba nie da wytłumaczyć. W tym okienku odszedłby Bonucci a w jego miejsce wskoczył Rugani, a za sezon-dwa trzeba mieć na uwadze bardzo prawdopodobny koniec kariery Kielona, który ma już niestety 33 lata, a wiadomo, że ze zdrowiem bywało u niego różnie. W ten sposób z podstawowej od lat pary stoperów Juventusu Bonucci-Chiellini nie zostanie nikt z wymienionej dwójki, a pamiętajmy o tym, że Barzagli też powoli zmierza ku końcowi profesjonalnej gry w piłkę (możliwe, że to będzie po MŚ w 2018).

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Zablokowany