Transfery w Europie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2017, 17:20

Taka tam ploteczka.

Według portugalskiego dziennika "A Bola" Real Madryt otrzyma ofertę w wysokości co najmniej 180 mln euro za Cristiano Ronaldo. Dziennik pisze, że cztery kluby mogą “stracić głowę dla najlepszego piłkarza świata”. Które? Spekuluje się o Manchesterze United, PSG, Monaco i którejś drużynie z ligi chińskiej.

Łady hajsik. A my podobno mamy w granicach 120 baniek na całe okienko :D

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2017, 18:18

Real sprzeda Moratę i Jamesa i będzie miał więcej niż my na okienko, nie musi sprzedawać Ronaldo

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2017, 18:28

Maly pisze:Real sprzeda Moratę i Jamesa i będzie miał więcej niż my na okienko, nie musi sprzedawać Ronaldo
Jasne. Za Morate nie da nikt więcej niż 40 mln. A za Jamesa krzyczą 70 mln, czym odstraszają każdego. Jak sprzedadzą ich za 85 mln razem to będzie sukces. Ale chętnych na Jamesa nie widać. Nie za te kwoty które chce Real.

Obrazek
Gaiu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2017, 19:26

pablo1503 pisze:
Grzegorz Jaskólski pisze:To on "zrobił mi" sezon 14/15
Ale co zrobił? W sensie, że strzelił w półfinałach i przyczynił się do awansu do finału? To samo można powiedzieć o Alvesie czy Higuainie.
Dużo zrobił. Gole w półfinałach to oczywiście "truskawka na torcie", ale poza tym:
- gole w 1/8 z Borussią,
- rzyganie koło ławki w 1/4 z Monaco (na nim był też rzut karny),
- gol na 1:1 w Berlinie,
- kapitalny farfocel i cieszynka w okularach przeciwsłonecznych z Interem.

Sezon później było już gorzej, ale nadal mogę wyróżnić trzy ekscytujące rzeczy:
- kapitalny występ z City, gol na 1:2,
- kontra wszech czasów w Monachium,
- wejście smoka w finale Pucharu Włoch.

Dawno nikt mi nie dostarczył TAKICH emocji. To jest nieporównywalne z innymi piłkarzami Juve w ostatnich latach. Mówisz o Danim albo Gonzalo - ok, niby wagowo podobne trafienia, też półfinały LM, ale jednak podnieta troszkę mniejsza. Może wynika to z faktu, że Morata jest od nich przystojniejszy, albo po prostu z roku na rok coraz mniej jara mnie ten sport.

Gdybym miał do wyboru Moratę za 40 baniek i Pipitę za 90, to bym się nawet nie zastanawiał...

Cabrini_idol pisze:A za Jamesa krzyczą 70 mln, czym odstraszają każdego.
Cena kompletnie z tyłka. Facet tak rzadko wstaje z ławki... Więcej niż 30 za niego nie dostaną.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2017, 19:30

Zrozumcie ludzie, że Morata grając jako podstawowy napastnik zawodzi w większość meczów. Koleś wystrzela w ważnych meczach( i to nie we wszystkich ). Na 4 spotkania 3 gra słabo a 1 kapitalnie. Drużyna z topa potrzebuje napastnika który strzela minimum w co 2 spotkaniu. Higuian około 50 spotkań 34 bramki. Podobnie Costa, Ronaldo , Suarez, Lewy, Abomejang . Morata to drugi Solskjaer.

Chłop ma 25 lat i jest wiecznym rezerwowym. Do tego się nadaje najlepiej . Nikt za niego nie da więcej niż 40 mln. Wiadomo o uksus mieć takiego rezerwowego. Ale to nie jest żaden top za którego ktoś zapłaci 90 mln które podobno chce Real.

Obrazek
joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2017, 22:46

A moim zdaniem Real jest w stanie Moratę pchnąć za te 60 i to lekko. Tego im zawsze zazdrościłem, że potrafili sprzedawać swoich grajków za konkretny hajs. Nie to co w Barcelonie, wysokie kontrakty a potem wypożyczenia bo sam zawodnik nie chce odchodzić zrywając intratną umowę. Inna sprawa, że w Katalonii zawodnicy takiej klasy są rzadko na wylocie.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2017, 22:59

Sorry to chyba nie pamiętasz czasów, kiedy gonili piłkarzy za grosze a Ci później robili grę w innych klubach. Np Robben.

Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2017, 23:07

Grzegorz Jaskólski pisze:Może wynika to z faktu, że Morata jest od nich przystojniejszy
Bo jest przystojniejszy? Serio? :facepalm: Jesteś dziewczyną?

Chętnie zobaczę czy Morata się sprawdzi jako pierwszy napastnik. Denerwuje mnie już to płakanie za nim jakby to był Top 3 napastników z Messim i Ronaldo.

joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2017, 23:09

Cabrini_idol pisze:Sorry to chyba nie pamiętasz czasów, kiedy gonili piłkarzy za grosze a Ci później robili grę w innych klubach. Np Robben.
Akurat Robben w tamtym czasie (i przez sporą część swojej kariery) więcej spędzał czasu w szpitalu niż na boisku. W Bayernie faktycznie złapał drugi oddech.

EDIT: Media podają, ze Morata w United za 73 bańki. Typowałem właśnie koło 70.

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2017, 21:39

Zatem Morata zostanie najdroższym Hiszpanem w historii, a chłopcom na Juvepoland odpadnie argument, że jego talent dostrzega tylko Maly i ja :prochno: Kwota transferu mnie nie dziwi. Sezon temu pewnie byłoby to ok. 60 baniek w euro, teraz też 60 mln, ale funtów.
Dodam jeszcze, że musi być to potwornie frustrujące dla, i tak sfrustrowanych, hejterów tego gracza: 25 lat jesienią a w CV Real (2 razy LM, mistrzostwo kraju), Juventus (2 mistrzostwa, dwa puchary, finał LM z golem) a teraz ManU. Jeszcze mu Bayern został i zrobi koronę europejskich klubów :prochno: A może tam trafić za 2-3 lata jako następca Lewandowskiego.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2017, 22:02

Co z tego że wygrał z realem dwa razy CL i raz mistrzostwo kraju skoro jego udział przy tych tytułach był nikły?

Morata nie potrafi być regularny i to jest jego problem. Nadaje się tylko jako joker.

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2017, 22:14

Drugi najlepszy strzelec Realu w lidze, 7. w całej lidze, 8. w lidze w klasyfikacji kanadyjskiej. Faktycznie jego wkład w wygraną był nikły :prochno: W obu finałach LM grał, w obu edycjach strzelał gole. Idzie to wielkiego klubu, kierowanego przez wielkiego trenera.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2017, 22:20

Makiavel, jak na troskliwego ojca przystało, obniża swoje wymagania wobec Moraty z tygodnia na tydzień. Niedawno pisał tutaj, że Alvaro już za rok, dwa zdetronizuje Messiego i Ronaldo, teraz potwierdzeniem jego klasy ma być transfer do pogrążonego w kryzysie United, z którego w jakiś magiczny sposób wysnuł wniosek, że Morata może zastąpić Lewego w Bayernie. No ubaw po pachy.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2017, 22:47

Ale co z tego jak w MU też będzie rezerwowym :rotfl:

Obrazek
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 08:29

@Ouh_yeah Po pierwsze od "redaktor JP" oczekiwałbym dwóch rzeczy: czytania ze zrozumieniem regulaminu (2e) i czytania ze zrozumieniem postów, do których się odnosi. Nigdy nie napisałem, że zdetronizuje, tylko, że ma czas i może zdetronizować. Było to bodaj rok czy dwa temu. Po wtóre do ManU poszedł m.in. Paul Pogba, do którego 3/4 tego forum śliniło się od kiedy był u nas i którego uważano za drugiego Zizou (czyli kogoś więcej niż Messi czy Ronaldo). Po trzecie w ManU ma zastąpić Ibrę, który jest lepszym piłkarzem od Lewandowskiego. Po czwarte nie wiem na jakiej podstawie uważasz przyszłe przejście Moraty do Bayernu za niemożliwe. Nie powiedziałem, że na pewno tam przyjdzie, ale że jest taka opcja, co spowodowało by, że chłopak, powodując ogromne bóle u Ciebie i twoich koleżków, zaliczyłbym najlepszy klub we Włoszech, Hiszpanii, Anglii i Niemczech. Na razie jest w 3/4 tego, jeśli potwierdzą się informacje o jego transferze do United.

ODPOWIEDZ