Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 20:54

Co wy z tym Sandro? Po tym jak Dybala przedłużył umowę, jest ważnym elementem planu marketingowego i spalił się w finale, Sandro jest najrozsądniejszym źródłem pieniędzy.
Świetny wahadłowy ale co najwyżej dobry obrońca a w czwórce obrońców aspekty defensywne biorą górę. Z Realem rozklepany, z Barca jeśli do kogoś można się było przyczepić to do pana dryblera. Oczywiście nawet w takim ustawieniu ofensywne umiejętności u bocznego się przydają ale nie pod skrzydłami Maxa, nie w najważniejszych meczach.
Jedyny problem to, że przespaliśmy zastępstwo. Kolasinac już sprzątnięty, Rodriguez za chwilę również.

calma calma
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 20:55

Superancko sprzedamy Sandro a z De Ceglie przedłużamy kontrakt i znowu mamy TOPa na LO, uff jak to dobrze :hellyes:

jurson09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 21:00

Na razie to zaczął się szał pismaków. O ile wiadomo że młody Czech jest już raczej na pewno nasz to wątpię abyśmy puścili Bonucciego i Sandro. Ja wiem, że pismaki już przywykli że co roku z Juve odchodzi przynajmniej jedna gwiazda więc idą tym tropem.

Co do sprzedaży to j_mercato twierdzi o dziwo że Bonucci i Sandro są nietykalni.

To oznacza tylko jedno - sezon ogórkowy zaczął się na dobre.

Juve per sempre sara...!!!!
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 21:13

ozob pisze:Jakby siadlo z Keita i Bernardeachim to bylbym kontent. Do tego Pjaca, za rok Orsolini i ze skrzydlami bylby spokoj.
Kontent to bym był gdybyśmy wygrali LM. Oni nam jej nie dadzą, a nie mamy ŻADNEGo atopowego skrzydłowego w składzie. Chciałbym ich dwóch, ale to oznacza że żaden top na tą pozycję nie przyjdzie.

Pamiętacie że o Igle i Pjanicu była cisza, a nagle bum. Może teraz też tak będzie.

Ktoś pisał że Di Maria nigdy nie był topem, skomentuje to tak : :shock:

Na środek, jeśli ma przyjść jakiś tur to Fabinho.

Wszedłem sobie na transfermarkt i sprawdzilem kto by mógł przyjść na skrzydło i podnieść nieziemsko poziom. Tak na prawdę jedynym jest Sanchez. Jest jeszcze James, Coutinho, Eriksen, ale nie dość że są to ŚPO, to nie dałbym głowy za to, żeby ten poziom mega podnieśli.

Pluto Prawie cały sezon, gdy Juve gralo kupę, to Sandro był najlepszym piłkarzem. Niestety wraz z mistyczną wiosną, spadła forma Sandro.
Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2017, 21:20 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 2 razy.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 21:18

Pluto pisze:Co wy z tym Sandro? Po tym jak Dybala przedłużył umowę, jest ważnym elementem planu marketingowego i spalił się w finale, Sandro jest najrozsądniejszym źródłem pieniędzy.
Świetny wahadłowy ale co najwyżej dobry obrońca a w czwórce obrońców aspekty defensywne biorą górę. Z Realem rozklepany, z Barca jeśli do kogoś można się było przyczepić to do pana dryblera. Oczywiście nawet w takim ustawieniu ofensywne umiejętności u bocznego się przydają ale nie pod skrzydłami Maxa, nie w najważniejszych meczach.
Jedyny problem to, że przespaliśmy zastępstwo. Kolasinac już sprzątnięty, Rodriguez za chwilę również.
To jest mocny kandydat do miana najgłupszy post roku.

Alex Sandro jes w top 3 na świecie na swojej pozycji a ty byś go sprzedał? Tak długo czekaliśmy na następce Zambrotty żeby go teraz taj po prostu sprzedać jak jeszczcze na rynku nie ma kogo kupić.

Pierwszy do opylenia powinien być Bonu albo ostatecznie Dybala,którego łatwiej zastąpić.

Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 21:19

Pluto pisze:Co wy z tym Sandro? Po tym jak Dybala przedłużył umowę, jest ważnym elementem planu marketingowego i spalił się w finale, Sandro jest najrozsądniejszym źródłem pieniędzy.
:rotfl: Człowiek to się na tym forum sporo ciekawych rzeczy dowie :) Jeden z lepszych bocznych jacy grali w Juve przez ostatnie 20 lat jest spokojnie do zastąpienia przez Kolasinica lub Rodrigueza, ten drugi to juz zupelny sredniak, a obaj z praktycznie zerowym doświadczeniem w Europie, no, ale pewnie mają jaja, a nie jak Sandro, który jest jak cały Juventus czyli "dobry wujek" :smile: :lol:

Zero szacunku dla Pogby
DonPatch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 21:21

I to jest właśnie najsmutniejsze. Podczas gdy kibice Reali, Barcelon i innych Bayernów zastanawiają się, jakiego topa kupić, my myślimy , czyja sprzedaż przyniesie najmniejsze straty :confused:

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 21:24

Olek1987 pisze:
:rotfl: Człowiek to się na tym forum sporo ciekawych rzeczy dowie :) Jeden z lepszych bocznych jacy grali w Juve przez ostatnie 20 lat jest spokojnie do zastąpienia przez Kolasinica lub Rodrigueza, ten drugi to juz zupelny sredniak, a obaj z praktycznie zerowym doświadczeniem w Europie, no, ale pewnie mają jaja, a nie jak Sandro, który jest jak cały Juventus czyli "dobry wujek" :smile: :lol:
A Ty chłopie nie potrafisz dyskutować bez : :rotfl: :smile: . Leczysz sobie kompleksy na tym forum ? Każdy podchodzi emocjonalnie do tego wszystkiego co dzieje się z Juve i każdemu zdarzy się napisać jakaś głupotę. Nie rznij cwaniaka.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 202 razy

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 21:26

Bo sternicy przytoczonych przez Ciebie klubów mają gdzieś zdanie piłkarza, który dobrowolnie podpisał kontrakt. Nie jesteś na sprzedaż, koniec i kropka, płacimy Ci za granie to graj. Nie to pójdziesz na trybuny. U nas nieco inaczej jest - szefie chcę odejść, proszę o transfer. Ale podpisałeś kontrakt, naprawdę nie chcesz zostać ? Nie szefie, chcę spróbować nowych doświadczeń. No ok, skoro tak bardzo chcesz ale zastanów się jeszcze.
- dobra, zastanowię się ale...
Alexinhio-10 pisze:Leczysz sobie kompleksy na tym forum ? Każdy podchodzi emocjonalnie do tego wszystkiego co dzieje się z Juve i każdemu zdarzy się napisać jakaś głupotę. Nie rznij cwaniaka.
tak to właśnie z nim jest. Wielki Perykles leczy kompleksy, poluje tylko na to czy na to i nie przepuści aby dorznąć komuś. Ale jak ma nie leczyć kompleksów skoro jego ambicje znajdują się na najniższym poziomie ? Juve dostaje w czachę 1-4 ale dla niego to nic takiego ;)

Nawet nie dopuszczam do siebie myśli, że Sandro może odejść, tym bardziej po dwóch latach...nie wierzę w to ale jeżeli okaże się prawdą to oznacza, że nie jesteśmy dla zawodników atrakcyjnym klubem. Jeżeli Bonu miałby odejść to niech odejdzie, płakał za nim nie będę ale za Sandro zapłaczę.
Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2017, 21:33 przez MRN, łącznie zmieniany 3 razy.

Obrazek
Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 21:28

Alexinhio-10 pisze:
Olek1987 pisze:
A Ty chłopie nie potrafisz dyskutować bez : :rotfl: :smile: . Leczysz sobie kompleksy na tym forum ? Każdy podchodzi emocjonalnie do tego wszystkiego co dzieje się z Juve i każdemu zdarzy się napisać jakaś głupotę. Nie rznij cwaniaka.
No dlatego ja tez podszedłem emocjonalnie do największej głupoty jakąna temat Juve przeczytałem w ostatnich latach.

A co się dzieje z Juve? o czymś nie wiem? Jak na razie mamy najlepszy okres od ponad 20 lat, oby tak dalej...

Zero szacunku dla Pogby
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 21:53

@ RICTOR

To jest bełkot i nie wiem, czy powinniśmy sobie tym zaprzątać głowy. To wygląda tak jakby gość grał w managera i miał swój, kompletnie oderwany od rzeczywistości pomysł na ten zespół. Jego zdaniem Bonucci podjął decyzję i chce odejść, także Sandro poprosił o możliwość odejścia.

Powtarzam, jeśli chcemy grać o LM nie mamy prawa oddawać naszych graczy. Niech się Marotta nauczy asertywności, postępuje jak się postępuje od dawna w innych wielkich klubach. Masz kontrakt, podpisałeś, to siedź na dupie i nie pajacuj, bo w przeciwnym razie wyciągniemy konsekwencje. A on wszystkich traktuje jak członków rodziny. Przy tych ciągłych zmianach NIGDY nie zbudujemy zespołu, który wygra LM. Czas najwyższy na jakąś stabilizację, a nie oglądamy co roku kompletnie inny Juventus. Nam wystarczy dorzucić ze 2 klocki do pierwszego składu i wzmocnić ławkę, ot to.

kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 21:59

Z tego co kojarzę to na początku roku kiedy głośno było o zainteresowaniu Angoli Alexem to sam zainteresowany wypowiedział się ze czuje się mega szczęśliwy w Turynie i nigdzie się nie wybiera. Wiem wiem piłkarze raz mówią tak później odchodzą ale skoro żegnamy Ase to chorym rozwiązaniem będzie pozbywanie się jedynego na ten moment nominalnege LO. Poza tym Alex to również super alternatywa do 4-4-2, 3-5-2 czy nawet 4-3-3 a wiadomo że takich zawodników Max kocha najbardziej:)

Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 22:01

kamil-8853 pisze:Z tego co kojarzę to na początku roku kiedy głośno było o zainteresowaniu Angoli Alexem to sam zainteresowany wypowiedział się ze czuje się mega szczęśliwy w Turynie i nigdzie się nie wybiera.
Potwierdził to zresztą w połowie kwietnia tego roku.

Zero szacunku dla Pogby
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 22:07

Olek1987 pisze:
Alexinhio-10 pisze:
Olek1987 pisze:
No dlatego ja tez podszedłem emocjonalnie do największej głupoty jakąna temat Juve przeczytałem w ostatnich latach.

A co się dzieje z Juve? o czymś nie wiem? Jak na razie mamy najlepszy okres od ponad 20 lat, oby tak dalej...
W większości przypadków wchodzisz na forum żeby coś komuś wytknąć i się pośmiać. Leczymy kompleksy ?

Cokolwiek się dzieje z Juve jest emocjonalne, dla każdego fana i nie mówię tu jedynie o finale.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 22:10

CavAllano pisze:A jak do tych doniesień mają się te mówiące o tym, że Polak tęskni za Anglią i chce powrotu do Arsenalu? Ja wiem, że Kanonierzy go po prostu nie chcą, ale pojawiały się głosy, że Szczęsnemu nie bardzo pasuje życie we Włoszech.
Nie ufaj tak bezgranicznie mediom. Tak naprawde nie wiemy, jak jest w rzeczywistosci i tylko szczera rozmowa z Wojtkiem przy wodce da Ci ta wlasciwa odpowiedz.
pumex pisze:pomysł ze Szczęsnym w ogóle mi się nie podoba.
Polak, to dobry bramkarz i fajny transfer, ale takze mam mieszane uczucia, co do slusznosci wydania tej kasy. Bo po (wlasciwie niepotrzebnym) Benatii, teraz Marotta wydaje na (nie do konca na juz potrzebnego) Szczesnego. Aha - nie wierze, ze za niegrajacego Neto zgarniemy nawet 10mln. A tak jeszcze poza tym, to mam wrazenie, ze ci, ktorzy teraz sa niezadowoleni z przyjscia rodaka do Juve, to w sezonie najbardziej beda sie moczyc na widok tego, co wybroni.

A poza tym:
- zmienic ustawienie na 4-3-3
- kupic dwojke Fabinho, Tolisso
- kupic Coste i jedziem

Zablokowany