Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 18:54

Cabrini_idol pisze: Wklej te wypowiedzi. Poważnie. Nie widziałem nigdzie takich wypowiedzi. To jest gówniarz, który chce 5 mln za sezon gry a nie żaden charyzmatyczny zawodnik. Oczywiście mega utalentowany gówniarz.
Nie on chce, ale Raiola i już zdążył namącić w głowie temu gimbusowi.

A co do talentu to czy aby tak utalentowany? wiek odgrywa tutaj bardzo ważną role, ważniejszą niż tak naprawdę talent bo wszedł szturmem do podstawy za Mihajlovicia. To tak jakby u nas Buffon sie wysypał i Neto, a do bramy wskoczyłby jakiś gimbus 17 letni z Primavery. Nie bronił jakoś specjalnie dobrze, ale bronił. No i fama by poszła w świat, że w wielkim Juve broni jakiś szczyl i robiono by z chłopa talent czystej wody bo przecież taki młody i już w seniorskiej drużynie gra

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 18:58

Ludzie my nie jesteśmy ŻADNYM Top 4 Europy! Powiem więcej NIE MA Top 4 Europy! Jest Top 3. My jesteśmy drużyną, którą można wymieniać w jednym ciągu z Atletico, z PSG, Chelsea z Manchesterem City, ale nie z Realem M, Barceloną i Bayernem. Skoro ktoś twierdzi inaczej, to niech mi powie ile razy wygraliśmy CL od 2010 roku, byliśmy 2 razy w finałach, tak jak Atletico właśnie. Mało tego, w ciągu 4 ostatnich sezonów to jednak Atletico osiągnęło lepszy wynik - 2 x finał, raz ćwierćfinał i raz półfinał, a my 2 x finał, raz 1/8, raz... 3 miejsce w fazie grupowej CL.

Aha jeszcze jedno gdybyśmy trafili na Bayern w którejś fazie w 2015 i 2017 pewnie by finału nie było... Atletico potrafi wykopywać Bayern. Mówienie o patencie na Real M - Super! Zawsze pokonujemy ich na styk tak było w 2003 roku - czyli wieki temu i w 2015 roku.

Kolejny argument - Nasza jedenastka z 2015 roku z Berlina i z Cardiff - wskaż różnice i wskaż je w Realu M 2014 i Realu M 2017...

Odejście Vidala było największą głupotą zarządu 2015 - OK rozumiem Pirlo - miał swoje lata i swoje dla nas zrobił, Tevez - od początku wiedzieliśmy w co się pakujemy, ale przez te 2 lata spełnił pokładane w nim nadzieje. No ale Vidal?! Nie! Takich zawodników się nie sprzedaje, a potem poszło - następny był Pogba. Oddałbym Dybale i Higuaina byle tylko oni nie odchodzili wtedy. Dlaczego? Byli filarami drużyny o czym mowa na początku.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 18:59

Cabrini_idol pisze:Wklej te wypowiedzi. Poważnie. Nie widziałem nigdzie takich wypowiedzi, że to urodzony PRZYWÓDCA i ma mega charyzmę. To jest gówniarz, który chce 5 mln za sezon gry a nie żaden charyzmatyczny zawodnik. Oczywiście mega utalentowany gówniarz.
Nie obiecuję, że wkleję, bo szukanie może być czasochłonne, zwłaszcza wypowiedzi Mihajlovicia, który przecież już jakiś czas z Gigio nie pracuje. Żeby była jasność, ani ja, ani jego trenerzy nie robili z niego Bóg wie kogo, ale podkreślali, że jak na swój wiek ma ponadprzeciętne umiejętności kierowania defensywą, między nim a kolegami z przodu jest ten flow i na pewno w tym wieku jest to rzadko spotykane.

A wymaganiami płacowymi młodego bym się nie przejmował i nie wiązał z jego osobowością. Nic dziwnego biorąc pod uwagę, że jego karierą kieruje Raiola.

Obrazek
ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 19:16

Widze, ze usuwasz posty. :prochno: Jezeli jednak bedziesz chcial zarzucic mi, ze nie na temt to spojrz na ten swoj w moja strone. :prochno:

No, ale sie zachowalo:

Pumex miszczu bajania pozbawiony krzty odwagi, aby sie przyznac do glupoty, o tej (powtorze ja jeszcze raz):

Cytat:
18-letni Donnarumma ma w sobie więcej cech przywódczych niż Szczęsny

To jest przedmiotem beki z ciebie i to:

Cytat:
Ale nie jest to tożsame z umiejętnościami przywódczymi często potrzebnymi bramkarzowi - moim zdaniem tego Wojtkowi brakuje, tej umiejętności kierowania defensywą

Gadasz jakies trzy po trzy, za ja ci cos sugeruje, a tymczasem wysmiewamt to, ze 18-letni bramkarz ma wiecej cech przywodczych i w zamysle wiekszs umiejtnosci kierowania defensywa niz 27 letni Wojtek, ktory ma o wiele wiecej doswiadczenia niz mlody Wloch. Czy to jest powazne? I w dodatku niczym tego nie podpierasz procz wlasnym widzi mi sie i mitycznymi wypiwiedziami kogos tam, ktore ciezko bedzoe ci znalezc.

Wakacje sa, idz krowy pasc i tylko nie zapomnij kapelusza, aby ci w glowke jeszcze bardziej nie przygrzalo.

La fidanzata d'Italia
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 19:24

Usuwam posty, bo odbijasz piłeczkę bez zamiaru dyskusji na argumenty. Jednocześnie publicznie ostrzegam Cię, że kolejne tego typu zagrania spowodują bana.
ozob pisze:Gadasz jakies trzy po trzy, za ja ci cos sugeruje, a tymczasem wysmiewamt to, ze 18-letni bramkarz ma wiecej cech przywodczych i w zamysle wiekszs umiejtnosci kierowania defensywa niz 27 letni Wojtek, ktory ma o wiele wiecej doswiadczenia niz mlody Wloch. Czy to jest powazne?
Masz jakiś argument, poza wiekiem jednego i drugiego? Wg informacji mediów Milan chce zaproponować Gigio opaskę kapitana, czemu w jednej z wypowiedzi przyklasnął Abbiati, chwaląc osobowość 18-latka. Czy ktoś kiedyś zaproponował Szczęsnemu opaskę kapitana? Wątpię. Z Arsenalu odszedł bez większego żalu, z Romy też prawdopodobnie odejdzie bez rozpaczy kibiców. Ale myl dalej charyzmę i osobowość z temperamentem :ok:

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 19:29

pumex pisze: Wg informacji mediów Milan chce zaproponować Gigio opaskę kapitana, czemu w jednej z wypowiedzi przyklasnął Abbiati, chwaląc osobowość 18-latka. :
Tylko dlatego, że próbują go przekonać do pozostania. Bo niby kto ma tam dostać opaskę kapitańską ? Przecież poza nim i Romagnolim nikt nie prezentuje poziomu Milanu. Chociaż w sumie poziom Milanu to pojęcie względne od 5 lat.
Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2017, 19:37 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 19:34

Cabrini_idol pisze:
pumex pisze: Wg informacji mediów Milan chce zaproponować Gigio opaskę kapitana, czemu w jednej z wypowiedzi przyklasnął Abbiati, chwaląc osobowość 18-latka. :
Tylko dlatego, że próbują go przekonać do pozostania
Jako osoby z zewnątrz tego niestety nie wiemy, możemy gdybać i bazować na medialnych doniesieniach ;) Mimo wszystko nie wierzę, że Milan rozważałby proponowanie opaski Donnarummie tylko ze względu na chęć przekonania go do podpisania kontraktu. Bez przesady.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 19:37

Nie tylko dlatego, napisałem, że w zasadzie to oni nie mają za dużego wyboru komu dać bo tylko on ( Milanista) i Romagnoli prezentują poziom jaki Milan chciałby mieć. Czytaj pumex do końca. Wiem, że masz kaca moralnego po sobocie, jak każdy ale czytaj ;)

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 19:48

Cabrini_idol pisze:Nie tylko dlatego, napisałem, że w zasadzie to oni nie mają za dużego wyboru komu dać bo tylko on ( Milanista) i Romagnoli prezentują poziom jaki Milan chciałby mieć. Czytaj pumex do końca. Wiem, że masz kaca moralnego po sobocie, jak każdy ale czytaj ;)
Wiesz, tylko chodzi o to, że ja niekoniecznie wiem, jaki poziom mentalny prezentują inni piłkarze Milanu. Dobre słowa pod tym względem czytałem właśnie o Donnarummie, a doniesienia medialne to potwierdzają. Opaskę nie zawsze przyznaje się zważywszy na poziom stricte sportowy, doświadczony jest Antonelli, Bonaventura to kawał piłkarza jak na warunki Milanu. Nie mówię, że nie masz racji, być może ją masz, ale to póki co tylko nasze gdybanie :)
RICTOR pisze:- Douglas Costa nie do końca nas przekonuje
Wg mnie słusznie nasi mają obawy odnośnie Brazylijczyka. Guardiola świetnie go wkomponował w swoje tryby, ale po jego odejściu czar prysł. Piłkarz szybki, z bardzo dobrym dryblingiem i dobrymi centrami, czyli pozornie taki, którego nam trzeba, ale jednak nie do końca przekonuje, tym bardziej przez wzgląd na cechy wspólne z Cuadrado, zwłaszcza te negatywne.

edit:
Poprostu pisze:
pumex pisze:i dobrymi centrami,
Obejrzyj przyjacielu mecz z Realem i zweryfikuj swój pogląd ;)
Nie oceniajmy po jednym meczu. Za panowania Guardioli centry Costy siały spustoszenie wśród rywali Bayernu.
Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2017, 19:53 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 19:50

pumex pisze:
i dobrymi centrami,
Obejrzyj przyjacielu mecz z Realem i zweryfikuj swój pogląd ;)

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 20:05

Poprostu pisze:Obejrzyj przyjacielu mecz z Realem i zweryfikuj swój pogląd ;)
Spróbuj wypośrodkować swój pogląd i obejrzyj to:
Swoją drogą z perspektywy czasu to jestem pod wrażeniem, jak my wtedy z nimi graliśmy :|

Mimo wszystko odnośnie skrzydłowych to najlepiej gdzieś to z balansować i wydać pieniądze na jakąś gwiazdę (Di Maria / Costa) i jakiegoś młodziaka, który trochę jechał by na fantazji (Keita / Bernardeschi). Mam jednak przeczucie, że skończy się jak zawsze. Media będą wałkować i zapewniać o pozyskaniu tych samych nazwisk przez kolejny miesiąc, a Marotta wyciągnie gwiazdy z kapelusza. Mam nadzieję, że będą to sygnały jednak jednoznaczne, Liga Mistrzów była, jest i będzie priorytetem dopóki nie odniesiemy sukcesu.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 20:08

Marzy mi się Fabinho i Tolisso w jednym okienku, ale to raczej nierealne. Szkoda bo potrzebujemy ich jak płuca powietrza.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 20:27

Sky podaje, że to Di Maria jest naszym głównym calem a alternatywą Costa.

Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 20:33

Na wstępie zaznaczę, Momblano to gość znany z bycia bajkopisarzem i posiadania "parcia na szkło", jednak swoje znajomości też posiada i czasem poda prawdziwe info. Do rzeczy. W swoim atykule twierdzi, że to Alex Sandro poprosił o sprzedaż. Całość wrzucę bo napisał o kilku sprawach, ale teraz nie mam czasu ani tłumaczyć ani robić syntezy. Może CavAllano albo ktoś inny streści.
Leonardo Bonucci ha fatto la sua scelta: ciao Torino, ciao Juventus, goodbye. La cifra è difficile da stabilire. 50 milioni sembrano realistici, ma soprattutto sotto la Mole la voce è sempre più netta e chiara, vicina più alla sfera del giocatore che a quella della società. E viene dai diretti interessati: “Ce ne andiamo in Inghilterra”. “Ma chi? Dove?”. “Aspetta e vedrai, questa volta è così”. Londra, Chelsea, Conte che resta da (umanamente) scontento al Chelsea, e nei soldini che fanno al momento la differenza non sarebbe solo incluso Bonucci, ma anche Lukaku, Nainggolan e almeno un altro bianconero. Tutto questo nel giorno in cui Allegri incontra la Juventus per rilanciare più che per rilanciarsi. In vista della firma nuovamente ritoccato ai massimali del club, se sarà 2019 allora vuol dire che sarà passata la linea Marotta.

– Patrik Schick vuole SUBITO la Juventus. L’avrebbe ribadito anche sul divano di casa Nedved, giovedì scorso, giovedì pre-Cardiff. Clausola o trattativa? Non dipende dai bianconeri, ma la Sampdoria deve togliersi l’idea di arrivare a Bentancur come partita di giro sul quale lucrare in caso di prepotente valorizzazione. Piuttosto Pjaca, mormora qualcuno…

– In questo momento, a centrocampo, con una sola mossa la Juventus può acquisire Steven Mike Christopher N’Kemboanza N’Zonzi dal Siviglia. Torna prepotentemente di moda, anzi non è mai passato, il nome del franco-congolese. Un puntello che prescinde dal destino di Sami Khedira (che prima o dopo a suo dire finirà negli Stati Uniti), uomo di centimetri e posizione. Non sarà il tanto desiderato Matic o l’energumeno William Carvalho (vecchie indicazioni di Allegri), ma rientra nei giocatori top-list nel ruolo e nella categoria denominata opportunità. Ovviamente, da giocatore idealmente pronto. PS. Fabihno e Tolisso (prezzi fuori mercato) si giocano in teoria una casella a parte, ulteriore, considerati entrambi jolly e entrambi sotto la colonna dei dinamici, occupata attualmente dai traballanti Rincon e Lemina.

– Alex Sandro ha chiesto la cessione. Questo management fin qui ha tendenzialmente sempre accontentato le richieste degli scontenti, alle proprie condizioni. Certo, è il secondo più giovani tra gli attuali titolare. Certo, in giro c’è davvero poco tra specializzati. Certo, Allegri non ne esce pazzo. Certo, De Sciglio in rosa male non potrà fare, ma per il momento se ne sta alle Maldive. Vedremo. Intanto però la Juventus si era premurata di stringere discorsi seri con Emerson Palmieri. Si potrebbe immaginare un ritorno di fiamma per un altro scontento, quel Kurzawa attualmente a Parigi. Teniamoci per ora solo il mero pensiero.

– Douglas Costa in netto vantaggio su Di Maria per la corsia alta. Meno duttile, più funambolico, giramondo quasi alla stessa maniera. 6/7 milioni di distanza per il brasiliano, con il Bayern, non sono un’enormità. Per l’argentino sembra una manovra di quelle che solitamente a Marotta & co. non riescono. O capolavoro o niente telenovela. Grazie. Questa volta ne siamo certi.

Momblano.

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 20:43

@ pumex Nie do końca się z Tobą zgodzę o te zdolności przywódcze Donnarummy. Jego agentem jest Raiola on potrafi zbałamucić i zawodnika i klub. Pamiętasz jaki robił hype z Pogbą? Skończyło się na przedłużeniu kontraktu i daniem mu dychy na plecach. Jak się potem okazało to był świetny chwyt: numer 10 robi wrażenie i kupić numer 10 z Juventusu to dla postronnej osoby wygląda na ogromny manewr transferowy. Zważ na to, że może być to samo z młodym Gigio: opaska kapitana, 18 wiosen to robi wrażenie. Jeszcze Mino doprawi to stwierdzeniem: Mona Lisa wśród bramkarzy i pójdzie za wielki hajs. A co zdolności przywódczych to trzeba w sobie po prostu mieć. Ja myślę, że ani Wojtuś ani Gigio takowych nie posiadają. Może czas to zweryfikuje, ale na tu i teraz myślę tak, a nie inaczej.

Dobrze bardzo dobrze, że rozkminamy tego Costę. Też pamiętam jego początki w Bayernie. Coś mi tu śmierdzi, może być nieogarem taktycznym aka Cuadrado i stracić czasem prąd. Jakby on był taki osom to Bayern nie brałbym pod uwagę sprzedaży Brazylijczyka. Wszak Bawarczycy to ścisły top europejskiego futbol i oni lekką ręką nie opychają swoich piłkarzy.

Di Maria? Jego klasa nie podlega wątpliwości. Pisałem z bardzo dobrym kolegą fanem Realu i powiedział, że Angel był jednym z wielkich architektów decimy Realu z roku 2014, ale potem zaliczył solidny zjazd. I tutaj jest pytanie czy po odcinaniu kuponów od kariery- nazywajmy rzeczy po imieniu w United i PSG jest w stanie wykrzesać z siebie najlepszego siebie za czasów gry w Los Blancos. Ja mam jednak tutaj spore wątpliwości i raczej jestem na nie.

Bernardeschi? Tak ! Kolejny zwolennik jego transferu i talentu melduje się na forum :happy:

Orsolini? Chłopak świetnie sobie poczyna, nie wydaliśmy przypadkowo 18 mln z bonusami za chłopa- jeśli się nie mylę. Teraz na MŚ U-20 ma w dorobku 4 gole, chłopak ma instynkt killera i jak go dobrze poprowadzimy będzie... kolejnym Orsolinim :prochno: . Tak nie pętajmy nóg chłopakowi, zresztą porównania nowy Messi, Robben, Del Piero itp. są krzywdzące. Każdy jest jeden i wyjątkowy.

Szczęsny? Jestem zdania, ktoś tu wrzucił twitta że to opcja przejściowa w oczekiwaniu na Włocha- prawowitego sukcesora Gigiego. Przychylam się do tego.

Schick- Świetnie przyda się, musimy zwiększyć liczebność formacji ofensywnej, rotacja musi tam być. Finałowy mecz z Realem i ogólnie sezon to pokazał. Granie MHD- na ławie do czasu kontuzji Pjaca to jest jednak za mało, żeby zwojować Europę.

Zablokowany