Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 11:12

Ciekaw jestem na ile transfer Szczęsnego niejako potwierdza zbliżający się koniec wielkiej kariery Gigiego. Może jest coś, o czym wie zarząd, a kibice nie i tym właśnie ruchem po części wychodzi to na jaw.

Wojtek głupi nie jest, wie że nie wygryzie Buffona. Tu nawet nie chodzi o poziom sportowy, Gigi będzie grał i grał, nikt nie posadzi go na ławie, nawet w momencie drastycznego obniżenia formy. Nie wierzę, że Polak przyszedłby jako rezerwowy i zgodził się na taką rolę, nie ma szans. Wchodzi w idealny wiek, jest po bardzo dobrym sezonie, jest świadomy swoich umiejętności i co? Miałby ot tak iść na ławę? W wieku 27 lat? Nie kupuje tego.

W dodatku nie ma chyba klubu na świecie, który płaciłby 16 baniek za rezerwowego bramkarza. W takich wypadkach bierze się jakichś młodzików/emerytów.

We'll see. ;)

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 11:20

Jeśli rzeczywiście Wojtek dołączy do nas to wydaje mi się, że za rok możemy widzieć Buffona przede wszystkim w LM a Szczęsnego w lidze. Takie luźne przemyślenie. Coś na wzór Barcelony, gdzie 2 bramkarzy podzieliło się spotkaniami. To nie byłoby głupie. Wojtek w Juve może wreszcie dorósłby bo czasem ma odpały jak nastolatek bo to, że to mega talent wiemy nie od dziś. Już w Romie prezentował wysoki poziom.

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 11:24

Cabrini_idol pisze:Jeśli rzeczywiście Wojtek dołączy do nas to wydaje mi się, że za rok możemy widzieć Buffona przede wszystkim w LM a Szczęsnego w lidze. Takie luźne przemyślenie. Coś na wzór Barcelony, gdzie 2 bramkarzy podzieliło się spotkaniami. To nie byłoby głupie. Wojtek w Juve może wreszcie dorósłby bo czasem ma odpały jak nastolatek bo to, że to mega talent wiemy nie od dziś. Już w Romie prezentował wysoki poziom.
To już chyba lepszy Szczęsny na LM, niż przytulanka Buffon.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 11:27

Mój znajomy, pracujący w Eleven zdradził mi info o Szczęsnym już wczoraj rano, ale nie chciałem o niczym pisać by nie tworzyć negatywnego pru gdyby transfer się rypnął jak Witsela etc. Rozmawiał ze Szczęsnym i Wojtek potwierdził - dostanie 4 mln za sezon i ma zagwarantowane 20 meczów w sezonie. Czyli wygląda to na jakieś 12/13 meczów w Serie A, komplet w pucharze (przy optymistycznym dojściu do finału) i mecz w Lidze Mistrzów z jakimś Ludogorcem.

Aha, ponoć podpis już w tym tygodniu.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 11:28

Olek1987 pisze:
ozob pisze:Miszczu pumex. :prochno:
Ten sam według, którego Pogba nie miał szans na walkę o pierwszy skład?
Ten sam, we własnej osobie ;)

Zanim na dobre zaczniecie się śmiać, polecam zapoznać się z opiniami nt charakteru Donnarummy. Mihailovicia, Montelli i jego kolegów z obrony - to wystarczy, by zamiast robić podśmiechujki zastanowić się, czy aby nie ma w tym deko prawdy.

Ale oczywiście najlepiej stosować retorykę pajaca - "hehehe i emotikonka" :ok:
Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2017, 11:35 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 11:31

Vincitore pisze:Mój znajomy, pracujący w Eleven zdradził mi info o Szczęsnym już wczoraj rano, ale nie chciałem o niczym pisać by nie tworzyć negatywnego pru gdyby transfer się rypnął jak Witsela etc. Rozmawiał ze Szczęsnym i Wojtek potwierdził - dostanie 4 mln za sezon i ma zagwarantowane 20 meczów w sezonie. Czyli wygląda to na jakieś 12/13 meczów w Serie A, komplet w pucharze (przy optymistycznym dojściu do finału) i mecz w Lidze Mistrzów z jakimś Ludogorcem.

Bardzo dobra wiadomość. Wg mnie to jest bardzo mądra decyzja klubu. 16 mln za bramkarza, który pokazał w Romie, że ma mega umiejętności. W dodatku 27 lat to bardzo mało jak na bramkarza. Plus doświadczenie w silnych ligach i zespołach. Poza tym to Polak, mimo wszystko nasz rodak.

Obrazek
kubraczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 11:33

ozob pisze: Taka moja uwaga. Cuadrado stracil miejsce w wyjsciowej XI na rzecz obroncy, Daniego Alvesa, bo najprawdopodobniej w oczach Maxa jest nieograniety taktycznie i w zasadzie ograniczony do jednej pozycji. Dlatego w ujeciu punktu 5 wolabym sprzedac Juana, a na jego miejsce postawic na Orsoliniego.
Moim zdaniem powód jest zdecydowanie bardziej błahy. Alves wreszcie zaczął grać tak jak byśmy sobie tego chcieli. W podobnym momencie Cuadrado całkowicie się zagubił. Ostatnie tygodnie w jego wykonaniu to była seria naprawdę bardzo słabych występów. Prawdę mówiąc to nie tęskniłbym jakoś specjalnie za Juanem, chociaż rozstanie z nim wydaje mi się absolutnie nierealne.

Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 11:37

Skoro polecasz to przytocz. Gwarantuje, ze bedzie smiesznie, bo tak slodzili mlodemu w Milanie przez ostatni rok, ze ten wlasnie pokazuje swoj charakter przy okazji przedluzenia kontaktu. Ciekaww jak tez go okazal, gdy demolowano sztanie Juve. :prochno:

Zreszta charaker charakterem, bo mozna go nabyc (lub nie!) szczegolnie gdy jest sie w tak mlodym wieku jak Donnarumma, ale przede wszysykim Juve powinno patrzec na aspekt sportowy i tu Szczesny znow goruje i jeszcze przez 2-3 lata gorowac bedzie. :whistle:

EDIT: Nie mam absolutniej pewnosci czy Alves wskoczyl na swoj poziom z najlwpszych lat czy mial po prostu dwumiesieczny przeblysk.

EDIT: Nie ma jak to ukarac kartkami odpowiedz na pytanie zawarte w poprzedzajacym poscie. Brawo pumex. :prochno:
Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2017, 11:53 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

La fidanzata d'Italia
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 11:53

Vincitore pisze:Mój znajomy, pracujący w Eleven zdradził mi info o Szczęsnym już wczoraj rano, ale nie chciałem o niczym pisać by nie tworzyć negatywnego pru gdyby transfer się rypnął jak Witsela etc. Rozmawiał ze Szczęsnym i Wojtek potwierdził - dostanie 4 mln za sezon i ma zagwarantowane 20 meczów w sezonie. Czyli wygląda to na jakieś 12/13 meczów w Serie A, komplet w pucharze (przy optymistycznym dojściu do finału) i mecz w Lidze Mistrzów z jakimś Ludogorcem.

Cóż, należałoby go powitać. Nie widzę go jako następcę Buffona, ale z drugiej strony Gigi tak nas rozpieścił, że niemal niemożliwym byłoby znalezienie godnego następcy. Niech się chłopak jeszcze rozwinie i wygra z nami LM.

Z jmercato: Le cifre di #Sczesny molto più basse di quelle che circolano: 11 mln pagabili in 2 esercizi all'@Arsenal e quadriennale a lui a 2,9 + bonus

Mielibyśmy zapłacić raptem 11 mln płatnych w 2 ratach, sam bramkarz dostałby kontrakt 4-letni na 2,9 mln rocznie plus bonusy. Jeśli na takich warunkach to jak za darmo.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 11:56

Super informacja i jak widac calkiem niezle warunki, a mowimy tu o bardzo dobrym bramkarzu. Tylko ten charakter. :lol:

La fidanzata d'Italia
gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 12:00

Dodam od siebie, że łatwiej będzie zastąpić Buffona bramkarzem, który z nim grał, aniżeli Gigi miałby ogłosić koniec, a my wtedy sprowadzamy Szczęsnego czy kogokolwiek innego.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 12:02

Czy wagon fajek tygodniowo jest wliczony w kontrakt? :smile:

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 12:05

CavAllano pisze:Czy wagon fajek tygodniowo jest wliczony w kontrakt? :smile:
Raczej sesja z motywatorem Bonucciego :prochno:

Ok Szczęsny, Schick. Czekamy teraz na bombę. Skrzydłowego.

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 12:24

ozob pisze: Tylko ten charakter. :lol:
Też mi kiedyś przeszkadzał, ale szczerze mówiąc dość już mam w Juventusie grzecznych, kurtuazyjnych i populistycznych ludzi. Po sobotnich wydarzeniach zmieniła mi się optyka i chętnie przyjmę do klubu kogoś z odmiennym zdaniem od ogółu, wyłamującego się poza ramy naszego korporacyjnego ładu. Tak się śmiejemy z tego Neapolu, że buraki z południa, dzicz i brak jakichkolwiek manier, ale kilka z tych ich bezczelnych rytuałów wcieliłbym chętnie do Turynu.

Biały Wilk

Madridista
Madridista

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 12:35

pumex pisze:Łatwo Ci mówić, obserwując z boku ;) Wątpię, żebyś poruszał argument "za takie pieniądze lepszego nie zgarniecie" w kontekście następcy którejś z legend Realu. Przy planowaniu zastąpienia Buffona pieniądze to powinna być ostatnia kwestia brana pod uwagę, jedyne co się powinno liczyć to klasa sportowa.
Z jednej strony masz rację i też uważam, że na zastąpienie Buffona pieniądze powinny być ostatnią kwestią, ale z drugiej strony nie wierzę, że Juventus zapłaci 50 mln + za bramkarza, a poniżej nie wiem czy idzie w stanie wyrwać lepszego od Wojtka. A cena 16 milionów to już w ogóle jakaś abstrakcja. Jednym słowem PROMOCJA.
wagner pisze:Rok to bardzo dużo czasu, a to po takim okresie nastąpi zmiana bramkarza w klubie. Przypomnę, ze klub którego jesteś kibicem Wilku wywalił legendę klubu zastępując go bramkarzem kupionym za... 10 mln ktory stal sie odkryciem w poznym wieku po jednym zaledwie turnieju. Jak widać wystarczyło by zastąpić Ikera. Także użycie słów, ze nikogo... że za taką cenę używał bym ostrożnie.
Keylor był już przez dłuższy czas obserwowany i nie został kupiony przez jeden dobry turniej, a zastąpił Casillasa w naturalny sposób, bo ten już był po prostu za słaby i popełniał katastrofalne błędy. Nikt w końcu nie będzie grał za zasługi, a Wasz Gigi wciąż jest TOPem. Tak czy siak wyrwanie Keylora za takie pieniądze to był wyjątek. Nie sądzę żeby teraz można było kogoś lepszego od Wojtka wyciągnąć za takie pieniądze.
Pluto pisze: Navas jest gorszy od Szczęsnego, wpóścił w samym finale szmate za kołnierz a i tak wygrali.
Charakter to jest akurat ta cecha, której czepiałbym się najmniej u Wojtka, szczególnie po erze troskliwego misia Gigiego to będzie powiew świeżości.
Gorzej z brakiem koncentracji i puszczanymi babolami. W tym sezonie kojarzę jak mu ktoś wepchnął gola strzałem z linii końcowej, sędzie tego niesłusznie nie uznał. W każdym razie, są lepsze opcje?
Czy Navas jest gorszy od Szczęsnego? Nie sądzę. Czy miał gorszy sezon od niego? Zdecydowanie. Natomiast za bramkę wpuszczoną w finale bym go nie obwiniał bo zwyczajnie zabrakło mu centymetrów.

Zablokowany