Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2017, 23:40

GDM: Napoli chce Neto.

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2017, 23:43

LordJuve pisze:
CavAllano pisze: Niektórzy podają, że po finale wściekły był Agnelli. Może przełożyłoby się to na nasze działania na rynku? :think: W sensie chęć pozyskania nie tylko młodych gniewnych, ale też jakiegoś topa/jakichś topów.
Mam nadzieję, że wściekły był też jego kuzyn John Elkann. Mógłby wreszcie coś dosypać do klubowej kasy... :whistle:
Jak narazie to jeden z Elkanów dosypuje ale prochu do nosa :D

Podzielam zdanie chłopaków, jeżeli sprzedamy kolejnego ważnego zawodnika to o sukcesach w Europie.. a szkoda strzępić ryja. Ja rozumiem że pomimo sprzedaży ważnych zawodników wylądowaliśmy w finale ALE.. czemu najlepsze kluby z Europy nie sprzedają tak swoich zawodników?

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2017, 23:43

LordJuve pisze:Mam nadzieję, że wściekły był też jego kuzyn John Elkann. Mógłby wreszcie coś dosypać do klubowej kasy... :whistle:
Gdyby to było takie proste... Sam Elkann stoi na szczycie, ale palcem pewnie nie kiwnie bez zgody rady. Nie jest natomiast tajemnicą, że do tej pory Agnelli stawiał na pierwszym miejscu Scudetto. Teraz mam nadzieję, że LM stanie się faktycznym celem numer 1 bez względu na wszystko. Marotta - przed tobą stresujące 3 miesiące.

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2017, 23:45

Czy ja wiem. Ja bym się osobiście nie zdziwił gdyby nasz zarząd był wyluzowany. Zawsze mnie bawiło jak w tygodniu się toczyły jakieś twarde negocjacje transferowe (albo tak je przynajmniej przedstawiały media) a w niedzielę nasi działacze uśmiechnięci, wyluzowani z rodzinami spędzają czas na plażach a ich fotki latają po necie.
Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2017, 23:46 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

RICTOR pisze: Alex Sandro może odejść.
Że co?

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Bernardeschi ok, młody Włoch, duży talent. Tylko czy wydając 40-50mln nie jesteśmy w stanie kupić kogoś ogranego w pucharach, kogoś kto może nam dać LM (Sanchez)? O Di Marii nie wiem co mam myśleć. W Realu był niesamowity, teraz ma 29 lat i nie wiadomo ile by kosztował. Ciekawe jak to się wszystko potoczy, jaki mają plan.

RICTOR Kto nie ryzykuje nie pije... nie unosi uszatka. Sanchez zjada Igłę na śniadanie. Czy aby nasza nadzieja Paulo Dybała nie zarabia teraz prawie tyle co Igła ?

Push3k Nie wiem czy w Premier League by mu ktoś nawet tyle dał. Zresztą Sancheza chyba Scudetto średnio będzie kręcić, a na LM procentowo szansę nie są za duże :)
Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2017, 23:54 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 3 razy.

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2017, 23:48

Jak Sanchez chce zarabiać więcej niż dostaje najlepiej opłacany u nas Igła, a media twierdzą, że chce nawet nie trochę a znacznie więcej, to go u nas nie zobaczymy. Proste.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2017, 23:50

Adrian27th pisze:Ja powiem wam żę chciałbym Inieste u nas na ławce.
Widać ile dał nam Davi Alves - człowiek ktory wygrywał LM.
Potrzebni nam są ludzie którzy wygrali juz wiele, a chca wiecej.
W życiu nie uwierzę, że się na tę ławkę zgodzi.
RICTOR pisze:GDM: Napoli chce Neto.
Ale ponoć chcemy go oddać za granicę. Chętnych nie powinno zabraknąć.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2017, 23:51

RICTOR pisze:Jak Sanchez chce zarabiać więcej niż dostaje najlepiej opłacany u nas Igła, a media twierdzą, że chce nawet nie trochę a znacznie więcej, to go u nas nie zobaczymy. Proste.
Przebąkiwało się coś o 20 mln brutto. Nie ma szans.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2017, 23:58

Alexinhio-10, ja tylko twierdzę, że przy naszym zarządzie to nie przejdzie. A sam Sanchez to chce chyba zarabiać jak Messi i Ronaldo.

Verona chce wypożyczyć Keana.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 00:15

RICTOR pisze: Verona chce wypożyczyć Keana.
Raiola nalega na kierunek holenderski i pewnie nie będziemy chcieli iść z nim na wojnę. A po wypowiedzi matki Keana wnioskuję, że Grubasek jest bardzo blisko rodziny Moisa i bardzo go wspiera, czytaj, nasz Murzynek będzie posłuszny.

O Chilijczyku zapomnijcie - był już jedną nogą w Bayernie, ale jak się Niemcy dowiedzieli, że chce 20 baniek, to sobie dali spokój. A kasy im przecież nie brakuje. Zresztą spójrzcie na to w ten sposób - z Arsenalem non stop bije się o podwyżkę, a mało tam nie ma.

Jeśli z pary Di Maria - Costa mamy brać jednego to weźmy gracza Bayernu. Młodszy i koszt będzie mniejszy.

Może faktycznie transfer Szczęsnego nie jest chybionym pomysłem. Polskie media zaczną nas wielbić. :smile:

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 00:20

CavAllano pisze:
Jeśli z pary Di Maria - Costa mamy brać jednego to weźmy gracza Bayernu. Młodszy i koszt będzie mniejszy.
Tak tylko który jest nas w stanie bardziej przybliżyć ...ekhm wiemy do czego.

Chciałbym Berne i Keite ale oni nam nie dadzą jakości na juz, nie w Europie. Coraz większy mam mętlik.

Costa to dla mnie lepsza wersja Cuadrado, nie kogoś takiego nam trzeba.

Smolwin

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 00:24

Ten cały Bargiggia ładnie popłynął z tą sprzedażą Sandro. Po latach męczarni z De Ceglie i Molinaro dorobiliśmy się lewego obrońcy z prawdziwego zdarzenia po czym mamy go sprzedać po zaledwie dwóch sezonach gry?
Zresztą i tak na rynku transferowym nie znajdują się gracze, którzy mogliby chociaż po części zastąpić Alexa. W przypadku sprowadzenia Kolasinaca byłbym skłonny w te doniesienia uwierzyć, ale w obecnej sytuacji taki obrót spraw jest pozbawiony jakiegokolwiek sensu.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 00:36

RICTOR pisze:Czy ja wiem. Ja bym się osobiście nie zdziwił gdyby nasz zarząd był wyluzowany. Zawsze mnie bawiło jak w tygodniu się toczyły jakieś twarde negocjacje transferowe (albo tak je przynajmniej przedstawiały media) a w niedzielę nasi działacze uśmiechnięci, wyluzowani z rodzinami spędzają czas na plażach a ich fotki latają po necie.
Od tego mają dyrektora sportowego i trenera, c'nie? Chciałbyś, żeby papież nadzorował parafię w Pierdziszewie Dolnym pod Wychujewem?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 00:38

No właśnie i ten dyrektor sportowy i trener też w niedzielę odpoczywają z rodzinami bo już taka tradycja we Włoszech, że w tym dniu się nie negocjuje transferów.

Jutrzejsze Tutto pisze o niemal oficjalnym Schicku, ofensywie w sprawie Keity i Bernardeschiego i rychłym przedłużeniu kontraktu Maxa. Corriere dello Sport natomiast o Fabinho, Douglasie Costa i Keicie oraz o budżecie w wysokości 128 mln. jaki rzekomo mamy przygotowany.

Zablokowany