Paulo Dybala
- wloski
- Juventino
Ty to widzę lubisz takie rzeczy, czekasz cały sezon na porażkę, żeby sobie pojęczyć jak baba.Makiavel pisze:Dybala jest drugim najlepszym napastnikiem Juve. Problem w tym, że my mamy dwóch napastników w kadrze. Jakby ktoś go chciał za te 100+ bez problemu kupimy zastępstwo i jeszcze zostanie.
W takim wypadku słucham, kim go chcesz zastąpić?
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Akurat pytanie słabe bo w tym okienku na rynku będą Sanchez, Di Maria, James czy Griezmann. Tylko prosze bez tekstów, że na transfermarkt, któremuś mocniej świeci się inna pozycja. Widziałem jak każdy z nich radzi sobie świetnie na 3/4.
Wracając do Dybali, bardzo się cieszyłem, że po bardzo średnim sezonie wskoczył na wyższy poziom w najwazniejszym momencie ale niestety to był tylko przebłysk z miekko grającą Barcą.
Ze zmotywowanym i agresywnym Realem wyszło szydło z worka - chłopak jest drewniany. Jakkolwiek paradosklnie to nie brzmi w zestawieniu z jego świetnie ułożoną lewą nogą i niezłym dryblingiem (w poprzek boiska) - pod presją piłka się od niego odbija.
W pierwszej połowie Real wcale nie był słąbysz - parę razy łapał kontrą zupełnie otwarty Juventus - za każdym razem po stracie Dybali. Problem w tym, że po takim finale sto milionów za tego chłopaka zostaje w sferze marzeń.
Wracając do Dybali, bardzo się cieszyłem, że po bardzo średnim sezonie wskoczył na wyższy poziom w najwazniejszym momencie ale niestety to był tylko przebłysk z miekko grającą Barcą.
Ze zmotywowanym i agresywnym Realem wyszło szydło z worka - chłopak jest drewniany. Jakkolwiek paradosklnie to nie brzmi w zestawieniu z jego świetnie ułożoną lewą nogą i niezłym dryblingiem (w poprzek boiska) - pod presją piłka się od niego odbija.
W pierwszej połowie Real wcale nie był słąbysz - parę razy łapał kontrą zupełnie otwarty Juventus - za każdym razem po stracie Dybali. Problem w tym, że po takim finale sto milionów za tego chłopaka zostaje w sferze marzeń.
Ostatnio zmieniony 04 czerwca 2017, 13:06 przez Pluto, łącznie zmieniany 1 raz.
calma calma
- pablo1503
- Juventino
Di Maria, chyba sobie żartujesz, przecież on ma 29 lat i używa laski do chodzenia.Pluto pisze:Akurat pytanie gówniane bo w tym okienku na rynku będą Sanchez, Di Maria, James czy Griezmann. Tylko prosze bez tekstów, że na transfermarkt, któremuś mocniej świeci się inna pozycja. Widziałem jak każdy z nich radzi sobie świetnie na 3/4.

- Makiavel
- Juventino
@wloski Czekałem cały sezon na wygraną wczoraj i się nie doczekałem. Między innymi dlatego, że nasza gwiazdeczka grała na poziomie Pawła Brożka czy innego tuza z Ekstraklasy.
Dybala nie zanotował progresu od zeszłego sezonu. Moim zdaniem nawet się cofnął. Skoro była tu mowa, że Dybala może pójść za ponad 100 baniek to za 70-90 możemy wyciągnąć baaaardzo wielu dużo lepszych od niego. Choćby tych, których wymienił Pluto.
W tym roku Dybala kończy 24 lata. Wielcy piłkarze w tym wieku robili wielkie rzeczy. Co zrobił Dybala? Zagrał jeden dobry mecz z Barceloną, w tym sezonie wyjątkowo słabą.
Dybala nie zanotował progresu od zeszłego sezonu. Moim zdaniem nawet się cofnął. Skoro była tu mowa, że Dybala może pójść za ponad 100 baniek to za 70-90 możemy wyciągnąć baaaardzo wielu dużo lepszych od niego. Choćby tych, których wymienił Pluto.
W tym roku Dybala kończy 24 lata. Wielcy piłkarze w tym wieku robili wielkie rzeczy. Co zrobił Dybala? Zagrał jeden dobry mecz z Barceloną, w tym sezonie wyjątkowo słabą.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- wloski
- Juventino
Chyba dalej nie jesteś świadomy, że Real to nie są jakieś kaszlaki z Monaco albo Barcelona bezformy tylko drużyna z topu, na którym jest obecnie tylko ona, a reszta jest piętro niżej.Makiavel pisze:@wloski Czekałem cały sezon na wygraną wczoraj i się nie doczekałem. Między innymi dlatego, że nasza gwiazdeczka grała na poziomie Pawła Brożka czy innego tuza z Ekstraklasy.
Real ma bardzo mocną każdą pozycję, obsadzoną najlepszymi graczami. Dybala nie jest z półki C.Ronaldo, Igła również. Trzeba mieć do całego zespołu pretensje (ja je mam) jak zagrali, bo tylko kolektywem mogliśmy to wygrać, a nie Paulo Dybalą. Oczywiście można mówić, że go zastąpimy jakimś Di Marią, Jamesem czy Griezmannem, jasne, że tak, tylko, że to się nie kalkuluje, bo sprzedamy gościa za 100, a to ile musimy wydać na tych pozostałych? Przy dobrym układzie będzie 1:1. Może tylko Di Maria będzie tańszy ze względu na wiek. Jednak z Di Marią, Jamesem czy Griezmannem zamiast Dybali nic lepszego byśmy nie zrobili (no chyba, że razem byliby na boisku w jednej drużynie) bo to nie są gracze bogowie, którzy zmienią losy spotkania.
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
To sa własnie gracze ktorzy zmieniają losy spotkania.
Dybala też to ma, ale ma też bardzo powazne braki techniczne, wczoraj na dobra sprawe nasza gra skonczyla sie jeszcze w pierwszej polowie kiedy Ramos zaczal wysoko wyskakiwac do Paulo. Nie ma 3/4, nie ma plynnosci, nie ma gry.
A Ronaldo nie zrobil wczoraj niczego niezwyklego. Szybkosc plus zgranie druzyny. U nas Dybala wpada na Alvesa u nich idzie pilka w pole karne w ciemno w miejsce, w ktore za chwile ktos wskakuje na pełnej szybkosci.
Ale to juz do tematu o trenerze.
Dybala też to ma, ale ma też bardzo powazne braki techniczne, wczoraj na dobra sprawe nasza gra skonczyla sie jeszcze w pierwszej polowie kiedy Ramos zaczal wysoko wyskakiwac do Paulo. Nie ma 3/4, nie ma plynnosci, nie ma gry.
A Ronaldo nie zrobil wczoraj niczego niezwyklego. Szybkosc plus zgranie druzyny. U nas Dybala wpada na Alvesa u nich idzie pilka w pole karne w ciemno w miejsce, w ktore za chwile ktos wskakuje na pełnej szybkosci.

calma calma
- wloski
- Juventino
Ale drużyna Realu jest o jakieś 3-4 lata przed nami, oni przez ostatnie 2 lata trzonu praktycznie nie zmienili, my wymieniliśmy 7 czy tam 8 piłkarzy.Pluto pisze:To sa własnie gracze ktorzy zmieniają losy spotkania.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
a wielu mnie właśnie wyśmiewało jeszcze kilka dni temu jak pisałem, że brakuje nam schematów...Pluto pisze:Ronaldo nie zrobil wczoraj niczego niezwyklego. Szybkosc plus zgranie druzyny. U nas Dybala wpada na Alvesa u nich idzie pilka w pole karne w ciemno w miejsce, w ktore za chwile ktos wskakuje na pełnej szybkosci.
jeśli Dybala jest warty 100mln tzn, że bezwzględnie należy walić Allegriego bo on zabija tego chłopaka, w tym sezonie Paulo zdobył ledwie 10 goli z akcjii dołożył 7 asyst we wszystkich rozgrywkach ... to są liczby grającego dużo bardziej z tyłu Pogby a nie cofniętego napastnika za 100mln
nie przeczę - często przyjemnie ogląda się go na boisku ale to tyle, za przyjemności nie płaci się 100mln, tyle płaci się za gole, dużo goli
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Dokładnie z finału sprzed 2 lat w wyjściowej 11 nie zmienili się tylko Buffon,Bonu i Barzagli z tym,że Andrea grał na innej pozycji, na 14 graczy którzy wtedy grali w kadrze jest tylko 5, do tej 3 dołącza Markiz i Lichy, ogólnie w obu tych finałach zagrało tylko 4 graczy. Dla porównania we wszystkich 3 finałach Realu grało 8 graczy,także tam widać zdecydowanie większą stabilność, dlatego jestem za tym żeby Juventus kupił max 3 graczy ale takich,którzy wejdą do 11 i będą robić różnicę a nie 6-7 z czego może 1 coś zdziała a reszta będzie uzupełnieniem.wloski pisze:Ale drużyna Realu jest o jakieś 3-4 lata przed nami, oni przez ostatnie 2 lata trzonu praktycznie nie zmienili, my wymieniliśmy 7 czy tam 8 piłkarzy.Pluto pisze:To sa własnie gracze ktorzy zmieniają losy spotkania.
Kolejna rzecz jaka różni oba klubu to kluby to polityka transferowa i kadrowa. W Realu zaplecze tworzą wychowankowie, bądź gracze,którzy za młodego dołączyli do Realu (Morata,Mariano,Asensjo,Vasquez,Nacho,Casilla) a W Turynie, blisko 30 letni Rincon za prawie 10 baniek, Lemina za 10 baniek, Benatia jako 5 stoper za blisko 20 baniek.
- CzeczenCZN
- Juventino
Mi Dybala wczoraj strasznie kogoś przypominał, takiego naszego wychowanka, który wyemigrował do Kanady...
Sądzę że on wczoraj nie zagrałby gorzej.
Serio nie równam Paolo do jakiegoś Rasiaka, bo uważam że Włoch - już 30 letni - nie był złym piłkarzem, po prostu nie był Messim, tak jak i Dybala nie jest.
Sądzę że on wczoraj nie zagrałby gorzej.
Serio nie równam Paolo do jakiegoś Rasiaka, bo uważam że Włoch - już 30 letni - nie był złym piłkarzem, po prostu nie był Messim, tak jak i Dybala nie jest.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Maly pisze: a wielu mnie właśnie wyśmiewało jeszcze kilka dni temu jak pisałem, że brakuje nam schematów...
Bo zabijamy mecze w których możemy przećwiczyć schematy ofensywne i w finale musimy liczyć na to, że zagramy mecz życia, wszyscy będą skoncentrowani, nie przydarzy się żaden błąd i uda się stworzyć dwie-trzy akcje, które wykorzystamy.
Dybała zagrał dużo słabszy sezon niż poprzedni. Po kontuzji nie był sobą. Zobaczymy czy w przyszlym wskoczy na wyższy level.
- marcinek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Paolo płaci frycowe za młody wiek, Ronaldo też w wielu ważnych meczach znikał, a teraz jest jak jak każdy widzi.
Paolo psychicznie przegrywa ważne mecze, ale ma czas oby wskoczył na level wyżej u nas za rok lub dwa a nie już gdzieś indziej.
Paolo psychicznie przegrywa ważne mecze, ale ma czas oby wskoczył na level wyżej u nas za rok lub dwa a nie już gdzieś indziej.
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
bzdury, my zabijamy mecze? czym? staniem we własnym polu karnym? strzelamy na 1-0 i cofka a choćby sobotni mecz powinien ci pokazać, że można inaczej, że można prowadzić 3-1 i cały czas nie schodzić z połowy przeciwnika, atakować i ćwiczyć właśnie atak pozycyjny... ale Maks wymyślił inaczej, że będzie oddawał przeciwnikowi piłkę i liczył na kontratak w wykonaniu MandzukicaAlexinhio-10 pisze:Bo zabijamy mecze w których możemy przećwiczyć schematy ofensywne
@marcinek: zobacz ile goli i asyst miał Ronaldo w wieku 23-4 lat, tam Ronaldo, zobacz Aguero, Teveza, Higuaina i innych, to na prawdę nie jest ten poziom, jeszcze rok-dwa i będzie po prostu wiecznym talentem, który ma fajny drybling w środku pola ale kompletny brak prawej nogi, słabą szybkość, nie najlepszy przegląd pola i często niecelne podania w prostych sytuacjach, 100mln to jest na prawdę cena kosmos, nawet jak na dzisiejsze czasy
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- wojczech7
- Juventino
E tam, liczby to nie wszytko.Maly pisze:bzdury, my zabijamy mecze? czym? staniem we własnym polu karnym? strzelamy na 1-0 i cofka a choćby sobotni mecz powinien ci pokazać, że można inaczej, że można prowadzić 3-1 i cały czas nie schodzić z połowy przeciwnika, atakować i ćwiczyć właśnie atak pozycyjny... ale Maks wymyślił inaczej, że będzie oddawał przeciwnikowi piłkę i liczył na kontratak w wykonaniu MandzukicaAlexinhio-10 pisze:Bo zabijamy mecze w których możemy przećwiczyć schematy ofensywne
@marcinek: zobacz ile goli i asyst miał Ronaldo w wieku 23-4 lat, tam Ronaldo, zobacz Aguero, Teveza, Higuaina i innych, to na prawdę nie jest ten poziom, jeszcze rok-dwa i będzie po prostu wiecznym talentem, który ma fajny drybling w środku pola ale kompletny brak prawej nogi, słabą szybkość, nie najlepszy przegląd pola i często niecelne podania w prostych sytuacjach, 100mln to jest na prawdę cena kosmos, nawet jak na dzisiejsze czasy
Dybala będzie wielki i da nam jeszcze wiele radości.
Liczę, że ta porażka w jakiś sposób związała go z nami jeszcze mocniej. Zadziała jako dodatkowy bodziec do ciężkiej pracy w biało-czarnych barwach. Ma teraz coś do udowodnienia.
Rzucić mu dychę na plecy, dołożyć 2-3 kumatych partnerów w przodzie i budować ofensywę wokół niego.
Ten chłopak to nasza przyszłość.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- livinglegend
- Juventino
Nie po to dajemy tyle kasy za niego a potem jemu (przez co przeciągały się negocjacje) żeby uczył się na błędach w takich meczach. Wnioski można wyciągać po porażce ligowej z Romą albo Interem albo w grupie LM, potem nie ma czasu na naukę tylko trzeba pokazać co się potrafi. Dybala jest u nas drugi sezon i w kluczowych meczach jest nieobecny. Poza tym ma 23 lata a nie 18 i nie jest już młodzikiem. Miał być predatorem właśnie na takie mecze jak finał LM, a był statystą. Finał LM to nie miejsce na naukę tylko na to, żeby pokazać co się już umie.
Arrivederci Mauro e David