Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2017, 13:29

Z Bonuccim jest ten problem, że w pojedynkach 1 na 1 jest najzwyczajnie słaby, dużo słabszy od Barzy i Giorgio. Głównie wyczekuje rywala, nie atakuje jak ww. dwójka czy Rugani, który gra często na pograniczu faulu. Bonucciemu brak agresji, za dobrą cenę i danie szansy Ruganiemu zaakceptowałybym w 100% sprzedaż Leo.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2017, 13:45

Z Leo jest tak, jak ktoś napisał wyżej. Wygrał we Włoszech wszystko co mógł, dwa razy przegrał finał LM, z trenerem też nie ma zbyt ciepłych relacji, więc wczorajsza porażka może być tym co zachęci Włocha do zmiany klubu.

Morata powiedział, że Juventus wygra LM wcześniej czy później, a ja tego się trzymam.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2017, 14:07

annihilator1988 pisze:
Morata powiedział, że Juventus wygra LM wcześniej czy później, a ja tego się trzymam.
Jest co przywoływać, aż mi się przypomniało
AdiJuve pisze:Z Bonuccim jest ten problem, że w pojedynkach 1 na 1 jest najzwyczajnie słaby, dużo słabszy od Barzy i Giorgio. Głównie wyczekuje rywala, nie atakuje jak ww. dwójka czy Rugani, który gra często na pograniczu faulu. Bonucciemu brak agresji, za dobrą cenę i danie szansy Ruganiemu zaakceptowałybym w 100% sprzedaż Leo.
A co wczoraj został ograny przez kogoś 1 na 1? :facepalm: Źle pokrył przy trzecim golu. Przy pierwszym szkoda, że tego nie zablokował lub że bardziej nie zmienił kierunku, ale jakoś specjalnie Buffona nie zmylił, bo i tak byłaby siata. Ja bym go nie sprzedawał. Dużo zmian nie potrzebujemy, przydałby się ktoś bardziej charakterny od Khediry do środka, zmiennik dla Higuaina, Dybali, Cuadrado oraz ktoś za Mandzukica. Ewentualnie jakiś zmiennik za Mario, bardziej skrzydłowy niż napastnik. Też może trzeba zwiększyć konkurencję w obronie, Allegri musi bardziej naciskać na podstawowych Bonucciego i Chielliniego Ruganim i Benatią. Nie może być pewniaków w składzie, rywalizacja o pierwszy skład zawsze zwiększa poziom zawodników.
Ostatnio zmieniony 04 czerwca 2017, 14:15 przez dawid1897, łącznie zmieniany 2 razy.

FORZA JUVE!!!
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2017, 14:09

Wydaje mi się, że wczoraj coś pękło nie tylko w kibicach ale także i w niektórych piłkarzach. Bonu, Khedira, Barzagli,Mandzu,,Buffon to wielcy mistrzowie ale ile można wygrywac tylko we Wloszech. Wiadomo, że Gigi zostanie ale wyczuwam wietrzenie szatni. Ta drużyna moim zdaniem potrzebuje nowego impulsu jakim by była nowa konkurencja w składzie. 4231 w tym sezonie dało nam bardzo dużo jednak chciałbym wrócić do 4312 i przesunięciu Dybali bliżej bramki przeciwnika. Może właśnie Bernardeschi za duetem HD?

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2017, 15:48

A ja uważam że zgubiło nas to co udawało się zawdonikom i trenerowi ukrywać cały sezon - nie mamy kadry na takie granie.

Bramka - tutaj wiadomo
Obrona - środek obrony wiadomo jest moc mimo błędów jakie popełniali na przyszłość też jesteśmy zabezpieczeni jest Rugani,Caldara. Ale boki obrony już wyglądają słabo - Lichy jesy cienki i stary a Sandro nie ma zmiennika jakiekolwiek na którego można liczyć.
Pomoc - Patologia to co się stało w tej formacji. Pjanic się ogarnął ale brakuje mu siły i kondycji. Nie namy tutaj nic zero siły fizycznej,zero dynamizmu. Nie ma ławki. Nie ma nikogo kto pociągnie grę, nikogo kto wejdzie ofensywnie w pole karne wspierac napastników czy postraszy strzałem. A kogoś takiego od 2 sezonów chciał już Allegri.
Atak - nie ma żadnych znienników, Dybala nie ma zmiennika, brak nomonalnych skrzydłowych napastników. Higuain to wyrzucona lasa bo on w ważnych meczach znika a na serie A nie potrzebujemy gościa za 90mln. Wystarczy zobaczyć ile i komu Higuain strzelał gole w meczach o wysoką stawkę.

Marotta po prostu pod względem LM skopał to mercato zawodowo ale pisałem o tym przed sezonem chawała kadrze i Allegriemu że dopiero w finale zostało to tak brutalnie zweryfikowane. Ale ani Barca w tym sezonie ani Porto ani Monaco to nie ten kaliber drużyn aby to zwrryfikować i obanżyć. A Real wsiadł na nas w drugiej połowie i tyle. A przez cały mecz mieliśmy konkretnych sytuacji tyle co kot napłakał.

Chyba musimy iść w przebudowę ale to jak Marotta mając środki i możliwości w kilka lat rozmonotwal najlepszą pomoc w Europie do poziomu średniaków to kryminał. Wyrzucenie 90mln na Higuaina nie pomaga.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2017, 15:50

dawid91@
zostal przynajmniej raz, przez Modricia gdzieś ba 20m gdzie faulował na żółtko,ale sedzia nie zauważył w ogóle faulu. Bonucci jest tym ostatnim obrońcą i rzadko zostaje 1na1, potrafi się świetnie ustawiać,grać głową,ale jego wyjscia do rywali nierzadko kończą się przegranymi pojedynkami. Jak kogoś trzeba poświęcić zeby zrobić skok jakościowy to właśnie Bonu, można sporo zarobić a i jest go kim zastąpić.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2017, 15:58

Nic nie mówiłem bo wierzyłem w trenera, ale wystawienie Barzagliego źle mi się kojarzyło. Trudno. Nie twierdzę, że to wina tego zawodnika, ale jak graliśmy z Monaco to zaskakująco łatwo dochodzili do sytuacji. Mecz przegrany. Trudno. Żyje się dalej. Bardzo lubię ten klub, ale nie mam zamiaru szat zdzierać za niego.
Lepiej wszystko na trzeźwo i na spokojnie.
Potrzeba kilku zmian w klubie i każdy to wie. Ciągle ktoś nam przypisuje taką cechę, że mamy doświadczoną kadrę. Doświadczoną w czym? Chyba nie w meczach o stawkę bo w tych nasza kadra zawodzi. Środek pola nam padł i źle zrobiono grając dwójką. Tam trzeba zmian bo poza Pjanicem to reszta w ofensywie jest jałowa. Ktoś smęcił nad Tolisso...błagam taki gracz to nam potrzebny jak adrenalina dla serca.
Tolisso + Fabinho do środka, Rugani jako podstawowy obrońca, a na prawej obronie może grać jakiś dzieciak który na Serie A wystarczy.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2017, 17:21

Za długo zwlekalismy że zmiana taktyki. Wszystkie transfery robione pod 352, brak skrzydłowych, to się zemscilo. Chyba trzeba trochę przewietrzyc szatnie. Jeśli chcemy kiedykolwiek wygrać ten puchar, to musimy ściągać topow. Na skrzydło musi przyjsc jakiś kozak, który z miejsca podniesie poziom i za takiego nie uważam Coste, a na pewno nie Keite i Berne. Gdyby tylko Sanchez był młodszy...

Trzeba też popracować mocno nad aspektem ofensywnym. To już nie te czasy gdzie LM dało się wygrać obroną.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2017, 18:05

Nie bardzo, do 352 trzeba topowej pomocy my nie mamy na tą chwilę dwóch takich zawodników w 352 kto by grał ? Lemina ? Przecież u nas przy dwójce pomocników nie ma rotacji bo Marchisio jest z zerową formą. Na wahadła nie ma też w 352 konkretnych zmienników. W ataku kto by rotował ?

To tylko moje zdanie ale nam biorąc pod uwagę kadrę najbardziej pasowałoby
4312
Alves/Conti-Chellini-Bonucci-Sandro
Tolisso/Fabinho-Pjanic-Khedira/Marchisio
Bernardeshci/Ozil
Dybala-Higuain

Wiadomo że Ozil to teoria ale to jest właśnie Top na tej pozycji.
Po prostu przy 4231 Dybala gra słabo dużo lepiej wygląda jako pełnoprawny napastnik.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2017, 20:02

Zobaczcie jaką Real ma ławkę.
Morata, James, Asensio, Danilo,Kovacic.
Oni tak rotują składem że na ten finał byli gotowi na 100 procent.
Naszym zabrakło w drugiej połowie sił, ewidentnie nasi przestali grać.

My potrzebujemy obecnie nie wzmocnien do przodu a szczęścia bo żadna drużyna na świecie nie miała szans wygrać z Realem wczoraj, bo nawet jak im coś nie wyjdzie to sędzia pomaga jak było z akcją Cuadrado czy skandalem w dwumeczu z Bayernem.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2017, 21:40

Ja mam tylko nadzieję,że pójdziemy w jakość a nie ilość, bo tej drużynie nie trzeba kolejnych Rinconow,Lemin czy Benatii tylko kogoś pokroju Sancheza,Verratteigo czy nawet Eriksena. Oczywiście nie wszyscy na raz.
Ale jak pisałem, nawet gdyby sprzedano Bonu to obrona i tak nie potrzebuje jakiś drastycznych wzmocnień tylko musowo Conti w miejsce Lichego.Do pomocy i ataku po jednym wielkim gracz, bez względu na cenę, jeżeli chce się wygrać LM trzeba ściągać piłkarzy,którzy podniosą poziom drużyny.Sanchez + Verratti to byłoby idealne rozwiązanie, jeżeli brak kasy i trzeba kogoś poświecić to pierwszy w kolejce powinien być Bonu, wg mnie nie jest niezbędny w drużynie, ma go kto zastąpić a można na nim zarobić dobry pieniądz,który posłuży do ściągnięcia bardziej potrzebnych graczy.
Podziękować Leminie,Rinconowi,Lichemu.
Jeżeli znowu Marotta uraczy nas ściągnięciem 6-7 zawodników z których żaden nie będzie topem to niestety ale ciężko będzie coś ugrać, bo ta drużyna nie potrzebuje rewolucji tylko 2-3 konkretnych wzmocnień,które sprawią,że w końcu uszaty trafi do Turynu.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2017, 22:08

No właśnie. Myślę, że w pierwszej kolejności niestety, ale trzeba się pozbyć z tej drużyny piłkarzy, którzy pobierają zbyt wysokie, nieadekwatne do tego ile i jak grają, pensje. Flagowy przykład to ten nieszczęsny Asa (do którego nic osobiście nie mam, lubię gościa), który jak ktoś pisał uparcie nadaje się na jakieś Bolognie czy Genuy więc nie ma sensu go ruszać. Tyle, że jest masa piłkarzy w Serie A, która gorzej w takich meczach od Poniedziałka nie zagra a będzie szczęśliwa gdy będzie miała choćby połowę jego pensji. Tak samo ma się sprawa ze Stefanem czy nawet Benatią. Jeśli nie chcemy się całkowicie pozbywać Sturaro, bo Włoch i jakiś tam potencjał ma, to powinien on pójść na wypożyczenie. Mimo, że odmówić mu nie można tego, że potrafi czasem zagrać mecz życia nawet ze świetną europejską drużyną to nie jest ktoś kogo można wpuścić na boisko z nadzieją, że może coś zmieni, gdy wyjściowej jedenastce nie idzie. Z tej perspektywy beznadziejnie też wygląda ściąganie Szczęsnego i płacenie mu 4 mln. za sezon żeby zagrał ~20 meczy w pucharze i z ogonem ligi.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2017, 22:17

Asa zarabia 1,4 mln. Rzeczywiscie kosmos jak na rezerwowego. :prochno:

La fidanzata d'Italia
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2017, 22:21

Spinazzola prawdopodobnie za połowę tego grałby zadowolony, nie gorzej od Poniedziałka a dodatkowo to piłkarz ze statusem wychowanka. Pozdrawiam :papa:

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2017, 22:22

ozob pisze:Asa zarabia 1,4 mln. Rzeczywiscie kosmos jak na rezerwowego. :prochno:
Jeszcze nie przyzwyczaiłeś się jakie tu niektórzy bzdury piszą?

A tak aprops kiedy koniec bana ma swiatpilka? Bo widzę tutaj się męczysz ;).

Zablokowany