LM 16/17 (FINAŁ): JUVENTUS 1-4 Real Madryt

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2017, 20:36

Ej Mirki, mam takie pytanie: czy jakas stacja (najlepiej polska) bedzie przeprowadzac w przeciagu calego dnia (az do wieczornego finalu) jakies takie krotkie wejscia/studio z Cardiff i tego, co tam sie aktualnie dzieje w jednej i drugiej druzynie? Jeszcze najlepiej, zebym mogl to przez neta zobaczyc, bo nie mam telewizora.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2017, 20:49

Ja sam się sobie dziwię, bo do tego finału podchodzę na dużym spokoju. Albo inaczej - emocje są ogromne, od tygodnia rozgrywam ten mecz w głowie na wszelkie możliwe sposoby, ale nie ma tej gigantycznej obawy o wynik, co zazwyczaj. Najlepsze, że nie umiem wytłumaczyć dlaczego tak się dzieje. Pewnie po części wpływ na to ma kampania klubu #ITSTIME (swoją drogą genialna pod każdym względem), ale też ta pewność bijąca z tego zespołu. Nie jest to jakieś tam pompowanie balonika czy lekceważenie rywala, bo ten jest najwyższych lotów, po prostu do jakichś 3 miesięcy od tej drużyny bije niesamowity spokój i konsekwencja w dążeniu do celu, a wiadomo, że celem jest uszaty.

Także forza Juve! :juve: Jutrzejszy dzień w pracy będzie masakryczny, w głowie tylko jedno. Natomiast sobota to już będzie na granicy przytomności - takie emocje.

Obrazek
Wolf05

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2017, 20:52

CavAllano pisze:Ja rozumiem co tam jest napisane, chodzi o sam pomysł wypuszczenia takich koszulek. Ktoś by to nosił w przypadku ewentualnego przegranego finału?
Pewnie nikt, ale chodzi o to ile się ich sprzeda. A w przypadku wygranej najpierw sprzedadzą się koszulki a por 12 a potem koszulki 12. Tak czy siak dodatkowo kasa dla klubu. Marketing, skądś te pieniądze muszą się brać :)

Titelitury

Madridista
Madridista

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2017, 21:13

Jako fan Realu jestem stosunkowy spokojny o finał, ale to może dlatego, że to 3 finał Królewskich w przeciągu ostatnich 4 lat. Oby kolejny wygrany. :lol:

Skład na spotkanie IMO będzie wyglądał tak:

Navas - Carvajal - Ramos - Varane - Marcelo - Case - Modric - Kroos - Isco - Benzema - Ronaldo

Jest to na teraz najbardziej zrównoważona jedenastka. Fajnie, że Navas w końcu wrócił do wysokiej dyspozycji. O Daniela też jestem spokojny, gość powinien dać radę. Na naszą niekorzyść na pewno działa dość długi rozbrat z piłką, jednak nie graliśmy poważnego meczu już od 2 tygodni.

Mimo wszystko jestem dobrej myśli, praktycznie każdy gość z naszej kadry może strzelić klasycznego gola z dupy, bądź popisać się kapitalną akcją. Nigdy wcześniej nie widziałem tak zjednoczonej szatni Realu. Dokonamy czegoś historycznego, obronimy to!

Oby Gonzalo zrewanżował się nam za słupek z Lyonem i przestrzelił kilka setek. :D Najbardziej obawiam się Dybali, to jest prawdziwy crack.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2017, 21:29

Titelitury pisze:Jako fan Realu
(...)
Wolf05 pisze:(...)
Jak już tu jesteście to powiedzcie mi jak odwołacie się do tego tekstu?
http://www.realmadryt.pl/index.php?co=a ... 284&kom=ok
Juventus nie wygrał nadal trofeum po wcześniejszym pokonaniu Realu. Jak autor tekstu może pisać o wyrównywaniu rachunków nie biorąc pod uwagę tego co dokonało się w 98 roku? Co za pieprzona hipokryzja i jednostronne podejście do sprawy.

To ma być poważny serwis? Kto pozwala na umieszczanie takich tekstów, szczególnie z tą końcówką?
"Skopcie im w Cardiff dupę i dajcie mi odejść z tego świata z wyrównanymi rachunkami. "

Wydawało by się, że redaktorzy nie dopuszczą do wstawienia czegoś takiego, ale widać fani hiszpańskich ekip to stan umysłu, nawet wśród tych, którzy powinni zachować powagę.
Ostatnio zmieniony 01 czerwca 2017, 21:38 przez Push3k, łącznie zmieniany 1 raz.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
NotSoEasyAsUXpecteD

Katalończyk
Katalończyk

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2017, 21:37

Witajcie!
W imieniu polskich kibiców Barçy życzę Wam powodzenia w Finale LM z Realem. Niech Juve wygra dla Was, Barcelonismo i wszystkich kibiców Bayernu. ;)

Força Juve!
Visca el Barça y Visca Catalunya!

PS. Jak mawia klasyk: "Juve campeón y nada mas" :hellyes:

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2017, 21:43

Push3k pisze:To ma być poważny serwis? Kto pozwala na umieszczanie takich tekstów, szczególnie z tą końcówką?
Ale czego się spodziewać po hala dzieciach ? Kto to powiedział, że z pianą na ryju do nowych startuję ? Dziwi go to ?

Zniszczmy tych hala kopaczy w sobotę na boisku, wtedy gimnazja spuszczą flagi do połowy na znak żałoby co będzie miodem na moje serce.

Obrazek
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2017, 21:46

Zwątpiłem. Usuwam tam konto.
alessandro1977 pisze:
Push3k pisze:To ma być poważny serwis? Kto pozwala na umieszczanie takich tekstów, szczególnie z tą końcówką?
Ale czego się spodziewać po hala dzieciach ? Kto to powiedział, że z pianą na ryju do nowych startuję ? Dziwi go to ?

Zniszczmy tych hala kopaczy w sobotę na boisku, wtedy gimnazja spuszczą flagi do połowy na znak żałoby co będzie miodem na moje serce.
Nie... skoro typ zaczął kibicować koło 2003 roku to zapewne ma już 20 lat. To kwestia mentalności kibiców. Ona jest taka sama od wielu lat, nie ma tu znaczenia czy oni dorośli czy nie.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2017, 21:59

NotSoEasyAsUXpecteD pisze:Witajcie!
W imieniu polskich kibiców Barçy życzę Wam powodzenia w Finale LM z Realem. Niech Juve wygra dla Was, Barcelonismo i wszystkich kibiców Bayernu. ;)

Força Juve!

Dzięki. :ok: Wysyłajcie dużo pozytywnej energii w naszą stronę!

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2017, 22:13

pumex pisze:Ja sam się sobie dziwię, bo do tego finału podchodzę na dużym spokoju(...) nie ma tej gigantycznej obawyo wynik, co zazwyczaj.
W domu wszyscy zdrowi? :prochno:

Kurde, czekam cholernie i nerwy są, ale nie te negatywne, wręcz przeciwnie.

Pamiętam, że w przerwie niesławnego już meczu z Bayernem miałem złe przeczucie. Niby prowadziliśmy dwoma bramkami i widziałem szansę na awans, tak nie wyobrażałem sobie, żeby Guardiola odpadł już w 1/8 LM.
Teraz mam bardzo podobnie, ale role obracają się o 180 stopni. Niby jakaś tam część mnie zdaje sobie sprawę, że Real jest w stanie wygrać ten cholerny mecz, ale wiem, po prostu wiem, że Juventus tego nie jest w stanie przegrać. Wiem, paradoks, mogę sobie wyobrazić wygraną Realu, ale nie jestem w stanie porażki Juventusu.

Będzie dobrze, musi być. ;)

Obrazek
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2017, 22:20

pablo1503 pisze:
pumex pisze:Ja sam się sobie dziwię, bo do tego finału podchodzę na dużym spokoju(...) nie ma tej gigantycznej obawyo wynik, co zazwyczaj.
W domu wszyscy zdrowi? :prochno:

Kurde, czekam cholernie i nerwy są, ale nie te negatywne, wręcz przeciwnie.

Pamiętam, że w przerwie niesławnego już meczu z Bayernem miałem złe przeczucie. Niby prowadziliśmy dwoma bramkami i widziałem szansę na awans, tak nie wyobrażałem sobie, żeby Guardiola odpadł już w 1/8 LM.
Teraz mam bardzo podobnie, ale role obracają się o 180 stopni. Niby jakaś tam część mnie zdaje sobie sprawę, że Real jest w stanie wygrać ten cholerny mecz, ale wiem, po prostu wiem, że Juventus tego nie jest w stanie przegrać. Wiem, paradoks, mogę sobie wyobrazić wygraną Realu, ale nie jestem w stanie porażki Juventusu.

Będzie dobrze, musi być. ;)
O to to. To samo chcialem napisac.
W przerwie meczu Bayern-Juve bylem chyba jedyną osobą w barze, która nie byla pewna zwycięstwa Juve. Nie mogłem uwierzyć, że Bayern odpadnie. Natomiast teraz nie wierzę, że Juventus to odda. Real nie gra kosmicznego sezonu, nie widzialem meczu, w którym by mnie przekonali, że są kosmitami. Natomiast nasza koncentracja, dyscyplina, konskewencja z jaką trzymamy sie wcześniej założonej taktyki - to wszystko i Allegri dają mi poczuć, ze Juventus pozamiata.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2017, 22:27

Szikit pisze: W przerwie meczu Bayern-Juve bylem chyba jedyną osobą w barze, która nie byla pewna zwycięstwa Juve.
Ja po pierwszej połowie w pubie rzuciłem, że jeszcze jest druga połowa. Obawiałem się, bo wiadomym jest, że Bayern potrafi szybko wracać, a też dobrze wchodzi w broniące się ekipy. Oczywiście Juve dało się zmusić do cofnięcia się, a dalej już znamy.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2017, 23:10

CavAllano pisze:
NotSoEasyAsUXpecteD pisze:Witajcie!

Força Juve!

Dzięki. :ok: Wysyłajcie dużo pozytywnej energii w naszą stronę!
Wszystko fajnie, ale Barca bardziej chce porażki Realu niż naszego zwycięstwa i dlatego nas tak wspierają;D Gdybyśmy grali w finale z np. Chelsea to mieliby nas gdzieś :D

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2017, 23:25

Wojtek pisze: Wszystko fajnie, ale Barca bardziej chce porażki Realu niż naszego zwycięstwa i dlatego nas tak wspierają;D Gdybyśmy grali w finale z np. Chelsea to mieliby nas gdzieś :D
No i co z tego? :smile: Ważne, że cały świat prócz Realu będzie chciał zwycięstwa Juve. Okoliczności mnie nie obchodzą. Ale nie mam wątpliwości, że szczerze nam tego życzą. ;)

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2017, 00:31

CavAllano pisze:
Wojtek pisze: Wszystko fajnie, ale Barca bardziej chce porażki Realu niż naszego zwycięstwa i dlatego nas tak wspierają;D Gdybyśmy grali w finale z np. Chelsea to mieliby nas gdzieś :D
No i co z tego? :smile: Ważne, że cały świat prócz Realu będzie chciał zwycięstwa Juve. Okoliczności mnie nie obchodzą. Ale nie mam wątpliwości, że szczerze nam tego życzą. ;)
Zapomniałeś o Rzymie,Neapolu,Florencji, części Turynu, Mediolanu i jeszcze kilku miejscach we Włoszech:D

Oby Pipita był w sobotę wstanie w końcu udźwignąć ciężar takiego meczu. Dla graczy Juve to jest szansa by stać się piłkarzami o których mówi każdy, wygranie LM to prestiż, kasa ale i pamięć kibiców na wieki.

Zablokowany