Transfery w Europie
- pumex
- Juventino
Podchodzisz do tego szczypku zbyt ideowoszczypek pisze:Może, nie może. Zgodził się, nie musiał. To pewne ryzyko, które podejmuje zarówno zawodnik jak i klub (bo zawodnik wcale nie musi stać się topem, a płacić trzeba). Więc moim zdaniem można negocjować awans, ale nie go wymagać. Wymagania to może stawiać Arsenal.Szikit pisze:Zgodził się na tą pensję, gdy odchodzil wypychany z Barcy. Teraz jest topem, którego chce wiekszosc klubow z czolowki. Wiec moze miec wieksze wymagania.

Póki co wiele wskazuje na to, że przed nami rekordowe okienko. Końcówka maja, a przez media hurtem przewijają się astronomiczne kwoty. Przeraźliwie szybko wzrasta średnia kwota, którą trzeba zapłacić za byle wyróżniającego się piłkarza. Studzi to trochę mój entuzjazm wynikający z rozwoju finansowego Juve, bo w zestawieniu z wymaganiami obecnego mercato nie wygląda on już tak okazale.
Aa, Lacazette potwierdził, że po sezonie żegna się z Lyonem. Wg mnie świetny napastnik, mogący grać również nieco z boku.

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
zbyt ideowo? chyba kompletnie oderwanie od rzeczywistości
już nie będę pytał czy to samo mówiłeś przy Dybale ale jak sam zatrudniasz się u pracodawcy i dostajesz umowę na 2.5 roku (teraz to max, kiedyś dało się dużo więcej) to nie masz prawa iść prosić o podwyżkę? nie rozśmieszaj mnie...
ps. zaraz pewnie usłyszę nieśmiertelne - nie da się tego porównać
już nie będę pytał czy to samo mówiłeś przy Dybale ale jak sam zatrudniasz się u pracodawcy i dostajesz umowę na 2.5 roku (teraz to max, kiedyś dało się dużo więcej) to nie masz prawa iść prosić o podwyżkę? nie rozśmieszaj mnie...
ps. zaraz pewnie usłyszę nieśmiertelne - nie da się tego porównać

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
No i to jego prawo, aczkolwiek klub wcale nie musi się na to godzić, bo ma zawodnika z ważnym kontraktem i ustaloną kwotą.pumex pisze:Sanchez chce zarabiać więcej mimo wcześniej ustalonej kwoty i próbuje negocjować
Maly nam trochę odleciał, więc tłumaczę. Jeśli dany zawodnik ma kontrakt na 3 lata i w połowie tego okresu zaczyna walczyć o podwyżkę to klub może albo mu ją dać i przedłużyć kontrakt (coś jak Dybala) lub nie robić nic, ponieważ nie musi, wówczas zawodnik nie przedłuża kontraktu i klub oddaje go za darmo, a na to nie każdego stać, nie każdy chce (Lewandowski w Bvb czy Llorente w Bilbao - nie chodziło wprawdzie o podwyżki, ale zasady to zasady, kontrakt to kontrakt).
Ja więc nie mówię, że Sanchez nie powinien walczyć o większy hajs, ale musi liczyć się z tym, że do końca kontraktu to Arsenal ma nad nim władzę.
Pracodawca może Ci dać podwyżkę, przedłużyć umowę ale może powiedzieć, że zobowiązałeś się pracować za tyle i tyle przez tyle i tyle i masz taki obowiązek, a potem droga wolna. Oczywiście jest tu tez kwestia zwolnienia przed końcem umowy.
- Maly
- Juventino
teraz się zgodzę
aczkolwiek mimo wszystko w przypadku klubu słabo trzymać zawodnika na siłę, niezadowolonego w dodatku... myślę, że po części właśnie przez słabą atmosferę uciekła im LM

magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
http://www.goal.com/en/news/11/transfer ... ID=HP_HN_1
https://www.transfermarkt.pl/bernardo-s ... ler/241641
Bernardo Silva w City za 70 mln!
https://www.transfermarkt.pl/bernardo-s ... ler/241641
Bernardo Silva w City za 70 mln!
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- joy
- Katalończyk
43 mln funciaów to chyba mniej niż 70 mln euro.
A co do podwyżek to generalnie w futbolu jest tendencja to renegocjacji umów 2 lata przed końcem, czym jednocześnie klub zabezpiecza się przed puszczeniem zawodnika (pół) darmo. Chociaż jeśli się nie mylę to np. Verratti dostawał nową umowę w PSG co roku. Natomiast mnie się nie podoba to, że (wg spekulacji) piłkarze czasami tuż przed końcem umowy są niejako szantażowani że jeśli nie przedłużą umowy to spędzą ostatni rok na trybunach, co może być szczególnie dotkliwe rok sezon przed imprezą reprezentacyjną.
A co do podwyżek to generalnie w futbolu jest tendencja to renegocjacji umów 2 lata przed końcem, czym jednocześnie klub zabezpiecza się przed puszczeniem zawodnika (pół) darmo. Chociaż jeśli się nie mylę to np. Verratti dostawał nową umowę w PSG co roku. Natomiast mnie się nie podoba to, że (wg spekulacji) piłkarze czasami tuż przed końcem umowy są niejako szantażowani że jeśli nie przedłużą umowy to spędzą ostatni rok na trybunach, co może być szczególnie dotkliwe rok sezon przed imprezą reprezentacyjną.
- Maly
- Juventino
rok temu dawało tyle CFC więc czemu z dupy? tyle jest po prostu wartPush3k pisze:Słuchajcie. Morata ma przejść do Milanu za 60-70 mln. Cena trochę z dupy.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Dawali rzeczywiście czy to jednak była tylko plota?Maly pisze:rok temu dawało tyle CFC więc czemu z dupy? tyle jest po prostu wartPush3k pisze:Słuchajcie. Morata ma przejść do Milanu za 60-70 mln. Cena trochę z dupy.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- Maly
- Juventino
różni ludzie to potwierdzali w tym sam Morata
ja odnoszę wrażenie, że Real po prostu nie chciał go sprzedać w pierwsze okno żeby nie wyszło, że odkupili go od nas tylko po to żeby od razu sprzedać, pewnie nawet my dawaliśmy z 40-50 (-30 odkupu) bo przecież negocjacje trwały tygodniami więc po prostu nie wyglądałoby to za ładnie jakby polecieli na te kilka mln w umie naszych niby super relacji między klubami
ja odnoszę wrażenie, że Real po prostu nie chciał go sprzedać w pierwsze okno żeby nie wyszło, że odkupili go od nas tylko po to żeby od razu sprzedać, pewnie nawet my dawaliśmy z 40-50 (-30 odkupu) bo przecież negocjacje trwały tygodniami więc po prostu nie wyglądałoby to za ładnie jakby polecieli na te kilka mln w umie naszych niby super relacji między klubami
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Nie żal wam w Barcelonie tego Silvy? Charakterystyka skrojona pod Blaugrane, zresztą nie bez przyczyny zainteresował się nim Guardiola.joy pisze:43 mln funciaów to chyba mniej niż 70 mln euro.
Nie dramatyzowałby gdyby usiadł na ławce, cena do przjęcia, na mnie robi lepsze wrażenie niż Coutinho.
calma calma
- Biały Wilk
- Madridista
Dawali, było to potwierdzone przez klub.Push3k pisze:Dawali rzeczywiście czy to jednak była tylko plota?
Ostatnio zmieniony 28 maja 2017, 12:41 przez Biały Wilk, łącznie zmieniany 1 raz.
- panlider
- Juventino
Polityka transferowa City to jest dla mnie największa zagadka XXI w. Ta drużyna praktycznie od zawsze nie ma dobrego bramkarza, ich obrona to kiepski żart, nie mają też żadnego sensownego defensywnego pomocnika (sorry, ale ani Fernando ani Fernandinho nie mogą być za takiego uznani, o Delphie to w ogóle nie ma co gadać). Mają za to chyba z 6 piłkarzy, którzy mogą grać na skrzydle i co okienko kupują następnego. Ktoś może wytłumaczyć o co chodzi? 

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- pablo1503
- Juventino
Niejaki Ederson(Benfica), podobno duży talent, nie wiem, nie oglądam, lada chwila stanie się drugim najdroższym bramkarzem w historii - zaraz po Gigim.
Nie mamy jeszcze czerwca, a Pep wydał już prawie 90 baniek.
Nie mamy jeszcze czerwca, a Pep wydał już prawie 90 baniek.