Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2017, 10:27

alessandro1977 pisze:Mnie cały czas zastanawia ten Strootman. Byłyby jaja gdybyśmy Romie jeszcze jego klepnęli :D
Renga cały czas o tym Strootmanie a zastanawiam się czy to nie ten, który jako pierwszy rzucił na temat Igły ?
Pjanić, Strootman, Khedira, Marchisio...genialne :ok:
Oglądałem w tym sezonie trochę spotkań Romy i Strootman w żadnym z nich nie zachwycił, do tego jest podatny na kontuzje, dajmy sobie z nim spokój.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 25 maja 2017, 10:32

No wiesz, wszystko kwestia ceny co nie zmienia faktu, że to bardzo dobry grajek. Zauważyłem, że każdy kto potencjalnie ma do nas trafić jest krytykowany bo ostatnio nic nie gra :
Pirlo, Barzagli, Tevez, Pjanić, Alves, wymieniać dalej ? :hellyes:

Obrazek
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 25 maja 2017, 10:40

Pjanic jak przyszedł do Juve miał za sobą bardzo dobry sezon.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
mzm

Dortmundczyk
Dortmundczyk

Nieprzeczytany post 25 maja 2017, 10:45

alessandro1977 pisze:No wiesz, wszystko kwestia ceny co nie zmienia faktu, że to bardzo dobry grajek. Zauważyłem, że każdy kto potencjalnie ma do nas trafić jest krytykowany bo ostatnio nic nie gra :
Pirlo, Barzagli, Tevez, Pjanić, Alves, wymieniać dalej ? :hellyes:
Może to dlatego, że faktycznie często kupujecie zawodników czy to zakiszonych w zbyt małych na ich możliwości klubach, czy to już trochę zakurzonych i delikatnie wypalonych, a po przeprowadzce do Turynu odżywają i grają świetnie.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2017, 10:47

Pjanić tylko w statystykach tylko miał dobry sezon. Kolo człapał, truchtał i wydawał się robić łaskę, że w ogóle gra. W ostatnim sezonie w Romie w 10 meczach nie potrafił zagrać na takich obrotach co w jednym meczu LM w koszulce Juve.
Khedira to też przecież nic nie grał, leczył kontuzje i już miało być po nim.
Mario został przez Atleti oddany z pocałowaniem w rękę. Powtarzam - niemal każdy kto do nas ma trafić poddawany jest krytyce, potem nagle okazuje się, że pod wodzą Maxa zaczyna grać, tak samo będzie z niechcianym przez większość MDS. Skąd te narzekania ?
mzm pisze:Może to dlatego, że faktycznie często kupujecie zawodników czy to zakiszonych w zbyt małych na ich możliwości klubach, czy to już trochę zakurzonych i delikatnie wypalonych, a po przeprowadzce do Turynu odżywają i grają świetnie.
To głównie mam na myśli ale są tacy, którzy jeszcze się nie nauczyli i prawdopodobnie nie dotrze już do nich, że po przejściu do Juve zawodnicy nagle odżywają. Najlepiej krytykować i każdy wymieniony przeze mnie grajek był krytykowany. Nie chcę kopać na forum a mógłbym to zrobić - Pjanić był człapakiem i leniem nie godnym koszulki Juve ;)
Ostatnio zmieniony 25 maja 2017, 10:54 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 maja 2017, 10:53

alessandro1977 pisze:Powtarzam - niemal każdy kto do nas ma trafić poddawany jest krytyce, potem nagle okazuje się, że pod wodza Maxa zaczyna grać, tak samo będzie z niechcianym przez większość MDS.
W temacie mercato przewija się również nazwisko Douglasa Costy - tego samego, którego kibice Bayernu oddają z pocałowaniem ręki. Najwyraźniej kluby nie uczą się na błędach :lol:

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2017, 10:54

kubraczek pisze:Calciomercato:

- Sprawa Tolisso całkowicie wstrzymana. Podają, że w ostatnich dniach skontaktowaliśmy się z Lyonem, który zażyczył sobie 60 mln euro. Dla nas są to warunki nieakceptowalne.
No nic dziwnego...ja osobiście miałem cichą nadzieje na to, że zatrzymamy się gdzieś między 35-40 mln, ale 60...?! Koniec tematu.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2017, 11:00

Tutaj błędy klubów nie maja nic do rzeczy. Na formę składa się wiele czynników, wbrew pozorom otoczenie i komfort psychiczny też. Costa w Bayernie najwyraźniej ma nie po drodze z Ancelottim ale to kozak. Jestem przekonany, że nagle przypomniałby sobie jak się gra a w przyszłym okienku ustawiłaby się po niego kolejka chętnych. MDS ma spory potencjał, jest młody i dostosował się poziomem do Milanu gdzie jest ogólny chaos. To jest wynalazek Allegriego i myślę, że pod jego opieką wskoczyłby na wyższy poziom. Niektórzy też nie pamiętają jakie kiedyś babole sadził Bonucci, teraz nawet za 60 mln nie chcą go sprzedać :lol:

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2017, 11:05

Negri pisze:
alessandro1977 pisze:Powtarzam - niemal każdy kto do nas ma trafić poddawany jest krytyce, potem nagle okazuje się, że pod wodza Maxa zaczyna grać, tak samo będzie z niechcianym przez większość MDS.
W temacie mercato przewija się również nazwisko Douglasa Costy - tego samego, którego kibice Bayernu oddają z pocałowaniem ręki. Najwyraźniej kluby nie uczą się na błędach :lol:
Tyle, że to nie jest tak, że kibice oddają go, bo jest słaby. On po prostu podpadł im przez swoje wypowiedzi. W trakcie sezonu insynuował, że nie czuje się zbyt szczęśliwy w Monachium, a kibicom się to najzwyczajniej w świecie nie spodobało. Stwierdzili, że skoro nie jest mu tu dobrze, to niech wypieprza. Niechęć do Brazola nie ma nic wspólnego z aspektem sportowym.

Trochę tak jak u nas z Pogbą. Mało który kibic chciałby ujrzeć Paula w biało-czarnym trykocie, nie ze względów sportowych, bo to nadal koks, ale ze względów poza boiskowych. ;)

Zmiennik dla Gonzalo - Schick
Ktoś na skrzydło - Keita i/lub Costa/Bernardeschi

Tyle mi wystarczy. Jedyne czego nam w tej chwili brakuje, to zmienników i lewo-skrzydłowego, takiego z prawdziwego zdarzenia. Uwielbiam Mario, ale nie oszukujmy się, nie jest on wartością dodaną w ataku.

Obrazek
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2017, 11:06

De Sciglio mnie w ogóle nie przekonuje, to taki piłkarz bez jaj - przeciętny we wszystkim. Ale skoro Max w niego wierzy, to jego broszka - pracował z nim, wie lepiej, na co go stać. Z drugiej strony - prawych obrońców na rynku obecnie za dużo to nie ma. Jeśli odstawiamy na boczny tor Lichta, to tylko chyba jeszcze Darmian jest w miarę sensowną alternatywą.
ForzaItanimulli3vujcm pisze: Fabinho/Tolisso + Iniesta/De Rossi
:lol:
Ostatnio zmieniony 25 maja 2017, 11:17 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2017, 11:08

Tak patrzę na tych piłkarzy, którymi według mediów jesteśmy zainteresowani i zawsze pojawia się 2-3 dni później news "Inter zainteresowany celem transferowym Juventusu!", "Roma ubiegnie Juventus w podpisie o gracza xyz?", "Napoli włącza się do wyścigu o cel transferowy Juve!" etc.

Zazwyczaj potem, gdy faktycznie inny zespół zakupi danego zawodnika, okazuje się mniejszym lub większym niewypałem transferowym :D choć w opinii wielu użytkowników JP jest on uznawany za jakiś "skarb". Dlatego też całkowicie ufam zarządowi i jeśli uznają, że dany zawodnik nie jest wart swojej ceny to dla mnie oznacza, że faktycznie nie jest ;)

60 mln za Tolisso to ogromna ilość pieniędzy i choć chłopak wygląda na materiał na świetnego piłkarza to suma jest strasznie wysoka.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2017, 11:09

Tak jak to ujął mrozzi...Max zasłużył na "swój" transfer. Conte tez miał zachcianki, które zostały spełnione - Isla, Padoin, Peluso :)
Poulinho pisze:Tak patrzę na tych piłkarzy, którymi według mediów jesteśmy zainteresowani i zawsze pojawia się 2-3 dni później news "Inter zainteresowany celem transferowym Juventusu!", "Roma ubiegnie Juventus w podpisie o gracza xyz?", "Napoli włącza się do wyścigu o cel transferowy Juve!" etc.
Bo wiedza, że Juve dla nich to wzór do naśladowania. U nas praktycznie każdy okazuje się wzmocnieniem więc liczą na to, że i u nich będzie to samo.
Napoli wzięło sobie Milika, który miał być następcą Igły :lol:

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 25 maja 2017, 11:20

alessandro1977 pisze:Tak jak to ujął mrozzi...Max zasłużył na "swój" transfer. Conte tez miał zachcianki, które zostały spełnione - Isla, Padoin, Peluso :)
Strasznie dziwne myślenie, ja rozumiem zachciankę, ale kto jako zachciankę wybiera zawodnika przeciętnego? To tak jakbym miał zachciankę na pizzę i mógł zjeść ją w dobrej, włoskiej knajpie ale wybrałbym mrożonkę z Biedronki.

Z tym Conte to ja myślę, że on musiał wybrać zawodnika przeciętnego, bo w tamtym okresie na innych nie było nas stać i to on sobie z tych przeciętnych wybierał. Wybierał z mrożonek, Max może chodzić po knajpach.

Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2017, 11:25

[quote="szczypek"
Strasznie dziwne myślenie, ja rozumiem zachciankę, ale kto jako zachciankę wybiera zawodnika przeciętnego? To tak jakbym miał zachciankę na pizzę i mógł zjeść ją w dobrej, włoskiej knajpie ale wybrałbym mrożonkę z Biedronki. [/quote]

Bardziej to wygląda tak, ze Allegri stwierdza, że dany piłkarz ma potencjał, a zarząd ufa, ze tak jest ;)

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2017, 11:29

Też o tym pomyślałem. Zarząd zapewne nie chciałby ot tak spełnić zachcianki Maxa gdyby nie to, że sam wierzy w zawodnika. Pamiętajcie, że w ostatnim czasie decyzje podejmowane przez zarząd na ogól są trafne mimo krytyki JP :hellyes:
Sam zaliczałem się do naczelnych hejterów Marotty, który nieźle skopał mi dupę. Już się nie odważę :)

Obrazek
Zablokowany