LaLiga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 08:58

jak już ktoś wkleił w wątku finałowym Real ostatnio 59 lat temu zdobył jednocześnie mistrzostwo Hiszpanii i LM, tzn. Puchar Europy, z czego wynika, że dubletu w postaci mistrzostwa kraju i Ligi Mistrzów nigdy nie zdobył

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 09:21

Oni teraz wygrali ligę po trudnym sezonie, wygrali półfinał z Atletico. Jest pewna szansa, że po tych dwóch tygodniach od ostatniego meczu nie wczują się w wagę spotkania oraz będą rozkojarzeni.

...choć nie wiem kto w to uwierzy. Obie ekipy zagrają maks.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 28 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 09:55

rammstein pisze:jak już ktoś wkleił w wątku finałowym Real ostatnio 59 lat temu zdobył jednocześnie mistrzostwo Hiszpanii i LM, tzn. Puchar Europy, z czego wynika, że dubletu w postaci mistrzostwa kraju i Ligi Mistrzów nigdy nie zdobył
Zdobył 2x dublet liga + Puchar Europy, ale to było na samym początku w latach 50, potem już się to nie udało Realowi, warto też zaznaczyć,że Juventus nigdy nie zrobił takiego dubletu, dla porównania taka Barca ma ich 5, zawsze LM w parze z mistrzostwem. Statystyk do tego meczu jest mnóstwo jedne są za Juve inne za Realem a jak będzie na boisku to zobaczymy:)

Biały Wilk

Madridista
Madridista

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 15:49

Pewne jest, że na boisku będzie ogień i obie ekipy dadzą z siebie wszystko! Mistrzostwo poświętowane, ale teraz już powoli zaczynam żyć finałem Champions League! :)

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 09:32

chyba nikt nie wrzucał tu
http://hoofoot.com/?match=Real_Madrid_4 ... 2017_05_14
chodzi o gol na 1-0, który nie powinien być uznany, na prawdę jeśli Włosi narzekają na sędziowanie to to co się dzieje w Hiszpanii to jakaś kpina z piłki, na prawdę...
najlepsze, że na YT łątwo trafić na filmiki w stylu "Big Referee Mistakes In Favour of Real Madrid 2016/17 HD" i to samo na Barcelonę ;)

widział ktoś może taką tabelę korzyści z błędów sędziowskich z tej ligi i podrzuciłby linka? bo ja znalazłem tylko to:
http://www.marca.com/en/football/spanis ... b45ca.html

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 10:16

Maly pisze:chyba nikt nie wrzucał tu
http://hoofoot.com/?match=Real_Madrid_4 ... 2017_05_14
chodzi o gol na 1-0, który nie powinien być uznany, na prawdę jeśli Włosi narzekają na sędziowanie to to co się dzieje w Hiszpanii to jakaś kpina z piłki, na prawdę...
najlepsze, że na YT łątwo trafić na filmiki w stylu "Big Referee Mistakes In Favour of Real Madrid 2016/17 HD" i to samo na Barcelonę ;)

widział ktoś może taką tabelę korzyści z błędów sędziowskich z tej ligi i podrzuciłby linka? bo ja znalazłem tylko to:
http://www.marca.com/en/football/spanis ... b45ca.html
Też ostatnio szukałem czegoś podobnego, niestety się nie udało :/ szkoda, że było to robione w styczniu, takie zestawienie na koniec sezonu byłoby bardziej miarodajne.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 10:29

tak ale to cały czas nic nie mówiące top10

zresztą tak się zastanawiam czy to byłoby miarodajne bo Real czy Barca nawet jeśli dostawały prezent przy stykowym wyniku to i tak mogło się skończyć 5-0 i co wtedy? pewnie błąd "nieznaczący" i 0 pkt w takiej tabeli

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 10:50

Tam przecież nawet nie mają goal-line i metrowych bramek nie uznają:)
A co do tego wolnego to ciekawy przypadek bo sędzia nie pokazał chyba,że grają na gwizdek, także nie wiem w myśl jakiego przepisu ten gol miałby nie być uznany.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 11:30

w myśl przepisu, że w obrębie pola karnego wszystko grane jest na gwizdek ;) już to jest kilka lat po tych sławnych golach w LM, jakby nie było tego przepisu to by takich prób było po kilka na kolejkę

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 11:41

Hiszpania jeśli chodzi o standardy sędziowania jest cofnięta w rozwoju i zabetonowana. Oni tam są przeciwko VAR.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 11:42

Maly pisze:w myśl przepisu, że w obrębie pola karnego wszystko grane jest na gwizdek ;) już to jest kilka lat po tych sławnych golach w LM, jakby nie było tego przepisu to by takich prób było po kilka na kolejkę
A widzisz to wtedy zachowanie sędziego karygodne bo jeszcze sam odsunął piłkarzy Sevilli od piłki.
Aczkolwiek jak pisałem takie cyrki to tam codzienność, brak goal line też np. Barcie dał się we znaki.

Biały Wilk

Madridista
Madridista

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 12:54

Hiszpania jeśli chodzi o sędziowanie to jest dno dna i w to nikt nie wątpi. Tam potrzebne jest VAR natychmiast jak nigdzie indziej, ale gol Nacho został zdobyty prawidłowo, tak samo jak 2 gole Messiego z wolnych przeciwko Atletico w poprzednich latach.

zxcvb

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 13:51

Maly pisze:w myśl przepisu, że w obrębie pola karnego wszystko grane jest na gwizdek ;) już to jest kilka lat po tych sławnych golach w LM, jakby nie było tego przepisu to by takich prób było po kilka na kolejkę
Aż poczułem potrzebę zarejestrowania się żeby zweryfikować te głupoty, przepisy gry w piłkę są ogólnie dostępne, weź otwórz pdfa i znajdź punkt w regulaminie który o tym mówi, zanim zaczniesz pisać o skandalach nie posiadając podstawowej wiedzy, to są 2 strony nie powinno być zbyt ciężko.

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 14:01

Real i Barca to konie pociągowe hiszpańskiej piłki i być może VAR postrzega się jako zagrożenie ich hegemonii i tym samym zagrożenie dla całego futbolu. ;)
Teza kontrowersyjna ale nie zdziwiłbym się gdyby to był jeden z silniejszych argumentów tamtejszych decydentów.

calma calma
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 14:13

Pluto pisze:Real i Barca to konie pociągowe hiszpańskiej piłki i być może VAR postrzega się jako zagrożenie ich hegemonii i tym samym zagrożenie dla całego futbolu. ;)
Teza kontrowersyjna ale nie zdziwiłbym się gdyby to był jeden z silniejszych argumentów tamtejszych decydentów.
Kiedyś wciskiwali ciemnotę, że we Włoszech się prowokuje, nurkuje, a w meczach się nic nie dzieje, więc lepiej oglądać jak włoska ekipa wysiada z samolotu niż ich grę.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
ODPOWIEDZ