Transfery w Europie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2016, 16:50

Premier League udało na transfery aż 1.4 miliarda Euro! To pierwszy raz kiedy w jednym okienku jedna liga przekroczyła limit biliona.

W drugiej kolejności Serie A 705mln, dalej Bundesliga 540mln, La Liga 470mln, Championship 210mln ( :O ), Lig Ę 190mln.

e: oczywiście, mój błąd :doh:
Ostatnio zmieniony 01 września 2016, 17:23 przez Wojtek, łącznie zmieniany 2 razy.

joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2016, 17:09

Raczej chodzi o miliard :)

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 03 września 2016, 10:59

Update:
- Wilshere na wypożyczeniu z Arsenalu do Bournemouth
- Enner Valencia na wypożyczeniu z WHU do Evertonu
- Lazar Marković ponownie wypożyczony z Liverpoolu, tym razem Sporting CP
- Islam Slimani (krótko z nami łączony) ze Sportingu CP do Leicester za 30 mln €
- Gokhan Inler z Leicester do Besiktasu
- Moussa Sissoko z Newcastle do Tottenhamu za 35 mln €
- Ryan Mason z Tottenhamu do Watfordu
- Arbeloa z wolnego transferu do WHU
- Valencia znalazła zastępce Mustafiego, Ezequiel Garay z Zenitu
- podobno wielki talent Hakim Ziyech z Twente do Ajaxu za 11 mln €

11stka najdroższych tego okienka za hiszpańskim AS:
Obrazek

Ranking 25 klubów, które wydały w tym okienku najwięcej:
http://www.goal.com/en/news/7180/galler ... ture#photo

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 04 września 2016, 21:37

jackop pisze:Ranking 25 klubów, które wydały w tym okienku najwięcej:
http://www.goal.com/en/news/7180/galler ... ture#photo
jeśli się komuś nie chce tego przeklikiwać...:
1. na miejscach 18 i 19 kluby spadkowicze z Premie League
2. Real poza top25
3. najwięcej wydał Guardiola

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 18:24

Real potwierdził transfer niejakiego Viniciusa Juniora z Flamengo. Niby nic nadzwyczajnego, ale ciekawe jest to, że chłopak urodził się w roku 2000, ma JEDEN oficjalny występ w pierwszym składzie drużyny(do tej pory grywał w u 20), a w reprezentacji nadal kopie w u 17. Cena? 45 mln. I to ta oficjalna, bo na dobrą sprawę nie zdziwię się, jak po latach się okaże, że doszły do tego jakieś bonusy, a całościowa kwota wynosi kilkanaście milionów więcej.

On powinien zaczynać dopiero edukację w liceum, a tu taka kwota. Skąd ją wzięli? :prochno:

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 18:31

pablo1503 pisze: On powinien zaczynać dopiero edukację w liceum, a tu taka kwota. Skąd ją wzięli? :prochno:
Odpowiedziałbym Ci na to pytanie w czterech literach, ale się boję kartki.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 20:29

€45 ma klauzulę odejścia więc raczej nic więcej nie dali, może nawet mniej za to, że 2 lata jeszcze u nich pogra
gość niby nowy Neymar (tak mówią) ale wiadomo - w tym wieku to jednak trochę kot w worku... z drugiej strony kogo stać jeśli nie Real? być może ocenili, że lepiej szybko dać 45 niż później licytować się z Barcami i Manchasterami do 150... zresztą kto wie czy za 2 lata tacy zawodnicy nie będą szli za takie właśnie pieniądze?

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 21:51

Pewnie agentom też musieli posmarować i to nie mało. Gdzie podawali,że kwota ma wynieść w sumie ok 61 baniek + 8 dla samego zawodnika co jest dopiero absurdem.
Poza tym Real wykładając taką kasę ryzykuje bardzo dużo, wielki talent wcale nie musi stać się wielkim piłkarzem, najlepszy przykład to chyba Adu,który mało co a wylądowałby ostatni w Sandecji ;) Odegard też na razie nie robi furory w Madrycie. Z Brazylii do Europy ostatnio trafiło sporo talentów i poza Neymarem próżna szukać jakiegoś gracza,który od razu stał się topem, Jesus na razie dobrze zaczyna ale tak ni widu.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 22:06

Maly pisze:gość niby nowy Neymar (tak mówią) ale wiadomo - w tym wieku to jednak trochę kot w worku...
'Trochę' to zarąbiste niedopowiedzenie. :)
Neymar był absolutną gwiazdą ligi. Wykręcał świetne liczby, zdobył nagrodę Puskasa, miał sporo rozegranych meczów w reprezentacji i zdobył tam, jak dobrze pamiętam, ponad 20 bramek.

Vinicius natomiast grał z 14/15/16/17 latkami w Brazylii. Wystąpił w jednym meczu dorosłej drużyny i... w sumie tyle.

Naprawdę zastanawiam się skąd się wziął na niego cały hajp. Na podstawie czego? Gry z dzieciakami? Cholera, dobrych mają PRowców w Brazylii.

Chłopa jest definicją kota w worku. ;)

Obrazek
Biały Wilk

Madridista
Madridista

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 22:45

Jak to mawiają, "kto nie ryzykuje, nie pije szampana". Bez wielkiej podjarki na tą chwilę, suma spora, ale rynek jest dzisiaj tak masakrycznie wypaczony, że nie dziwią mnie kwoty jakie padają. Jeśli chłopak okaże się crackiem to będą to dobrze zainwestowane pieniądze, jeśli nie, no to trudno. Wierzę w to jednak, że skauci Realu dobrze odrobili swoją prace domową. ;) Póki co trzeba czekać, ale ja i pewnie wielu innych kibiców Realu będzie teraz uważniej śledzić ligę brazylijską.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 22:56

Maly pisze:€45 ma klauzulę odejścia więc raczej nic więcej nie dali, może nawet mniej za to, że 2 lata jeszcze u nich pogra
Ja niedawno czytałem, że ta klauzula wynosiła 30 mln, a Real dał więcej, żeby pokazać jak im zależy na zawodniku i by uprzedzić Barcelonę. Nie pytaj mnie, gdzie w tym logika. :prochno: Piszę to za tym, co niedawno podawał realmadrid.pl.

Widzę, że tutaj użytkownicy wypowiadają się o chłopaku tak, jakby zdążyli zapomnieć (albo ten fakt przeoczyli), że to nazwisko kilka tygodni temu przewijało się w kontekście zainteresowanie Juventusu. :D Jak dla mnie -
dzięki Bogu, żeśmy się nie pakowali w niego. W tej chwili to jest kot w worku i pewnie będzie nim jeszcze przez jakiś czas, zanim go europejska piłka nie zweryfikuje. Nawet jeśli ten cały Vinicius będzie drugim Neymarem to i tak żal mi nie będzie. Sam Neymar też żadnym fenomenem nie jest. ;)

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 23:17

Jak czytam takie historie to zawsze przypomina mi się Freddy Adu, z którego chyba już od 12 roku życia robiono nowego Pele. Chłop ostatnio był na testach w Sandecji Nowy Sącz. Tak przy okazji, co słychać u tego młodego bodajże Norwega, który trafił do Realu i ma być następnym zdobywcą Złotej Piłki?

Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 23:40

Vimes pisze:Tak przy okazji, co słychać u tego młodego bodajże Norwega, który trafił do Realu i ma być następnym zdobywcą Złotej Piłki?
Znalazł się na wypożyczeniu w Heerenveen także raczej bez rewelacji póki co.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 09:56

Freddy Adu miał ten problem, że mimo 12 lat wyglądał na 20 więc swoich rówieśników rozstawiał po kątach dzięki masie a nie umiejętnościom, te pokazywał w meczach seniorów i nie były wcale aż takie rewelacyjne, zresztą nikt poważny go nie kupił więc to też o czymś świadczy

a tu koleś ma technikę i szybkość przewyższającą wszystkich dookoła a nie jest po prostu o głowę wyższy no i kolejna sprawa - jest młodszy o rok od Pogby gdy ten przechodził do MU a PP już wtedy mówiono, że super talent i MU też dało za niego nie małe pieniądze a to było 8 lat temu

oczywiście może skończyć jak Coman czy inny zdolny nastolatek ale nie musi, Real stać na takie inwestycje

ps. klauzulę 45mln brałem z wikipedii

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Biały Wilk

Madridista
Madridista

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 13:55

Bo tyle kosztował. Przed przedłużeniem umowy klauzula wynosiła 30 milionów, jednak już po przedłużeniu 45 i taką sumę Real wyłożył. ;)

Przy okazji Real ruszył po Daniego Ceballosa, 20 letni talent z Realu Betis, który miałby przejść za 20 milionów euro i zostać jeszcze przez jeden sezon w drużynie z Sevilli. Moim zdaniem to świetny ruch, bo chłopak ma papiery na "Pana piłkarza", a nawet jeśli nie odpali na tyle na ile Real oczekuje, to i tak sprzeda go spokojnie z zyskiem. Bardzo mi się podoba polityka transferowa Realu w ostatnim czasie.

ODPOWIEDZ