Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 10:07

Ale Alves? Meilibysmy go oddac, bo co, bo stary? Goscia, ktory wrocil do zyciowej formy? Przeciez to jest pozbawione jakiejkolwiek logiki.
Oczywiscie mozemy liczyc, ze to bedzie drugi Cafu, ale prawda jest taka, ze liczenie na jego rownie wysoka forme w przyszlym sezonie to loteria. Od razu mi sie narzuca przyklad Evry, ktory tez wyraznie odzyl w sezonie 13/15 po transfwrze z United, ale swej formy nie utrzymal w nastepnej kampanii i zaczal zaliczac widoczny zjad. Z Danim moze byc to samo, bo jak dobrze powinienes weidziec, wieku na pozycji bocznego obroncy nie oszukasz.

A teraz troche plotek:
1. Prowadzimy w wyscigu o Keite przed Milanem. To ma byc pewnik. Jednakze pojawiaja sie glosy, ze mamy go dogadanego na lato 2018 za darmo z pensja rzedu 4 mln netto. Oznaczaloby to, ze beda dwa transfery na skrzydla.
2. Wedlug innych zrodel niz wczorajsze Costa nie jest takim pewnikiem choc cos przy nim dlubiemy i to powaznie.
3. Interesuje nas takze Di Maria, za ktorego jestesmy w stanie zaplacic 45 mln i dac mu do reki 7 mln.
4. Schick jest praktycznie nasz, a klauzule zaplacimy w dwoch ratach.
5. Z De Sciglio bez zmian.
6. O srodkowym pomocniku nic powaznego nie slychac (poki co?), ale czeka nas rozbrat z Lemina, a teze Sturaro i Mandragora, ktorzy maja wrocic do Genoa. Rincon ma zostac.
7. Allegri po Cardiff ma przedluzyc umowe do 2020 roku z zarobkami rzedu 7 mln netto za sezon.

La fidanzata d'Italia
kd

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 10:42

A teraz troche plotek:
1. Prowadzimy w wyscigu o Keite przed Milanem. To ma byc pewnik. Jednakze pojawiaja sie glosy, ze mamy go dogadanego na lato 2018 za darmo z pensja rzedu 4 mln netto. Oznaczaloby to, ze beda dwa transfery na skrzydla.
2. Wedlug innych zrodel niz wczorajsze Costa nie jest takim pewnikiem choc cos przy nim dlubiemy i to powaznie.
3. Interesuje nas takze Di Maria, za ktorego jestesmy w stanie zaplacic 45 mln i dac mu do reki 7 mln.
4. Schick jest praktycznie nasz, a klauzule zaplacimy w dwoch ratach.
5. Z De Sciglio bez zmian.
6. O srodkowym pomocniku nic powaznego nie slychac (poki co?), ale czeka nas rozbrat z Lemina, a teze Sturaro i Mandragora, ktorzy maja wrocic do Genoa. Rincon ma zostac.
7. Allegri po Cardiff ma przedluzyc umowe do 2020 roku z zarobkami rzedu 7 mln netto za sezon.

1. całe forum mnie do niego przekonało, fajnie ;)
2. kurcze, Brazol na kilka sezonów przed 30 nie jest piłkarzem z odpowiednią mentalnością (poza naszym cudownym Danim)
3. nie wiem po co.... ;/
4. Super.
5. Dawać go, chłopak się ogarnie przy Allegrim
6. Sturaro nie wierzę że odejdzie. Mandragora na pewno maks wyp. a Lemina...hmm często wchodził z ławki, może do podbicia ceny? Faktycznie przy zmianie ustawienia i przy kupnie skrzydłowych, pomocników środkowych juz nam tak nie trzeba. Jedynie z myślą o zmianie pokoleniowej np. Khedira - Tolisso, czy coś w tym kierunku.
7. Oby. To jest Pan Taktyk.

Ogólnie skład jest fajny, oby Pjaca wyzdrowiał i zaczynał sie podciągać, to głębia składu będzie jeszcze większa. I coraz bardziej techniczna.

Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 10:49

Przecież Costa ma 26 lat, w przyszłym sezonie 27, nawet jak na mit o Brazylijczyka to nie jest tak dużo ;)

Di Maria mi nie pasuje, nie wiem, jakoś nie odpowiada mi ten piłkarz swoim nastawieniem. Niemniej jednak jeśli się plotka sprawdzi mielibyśmy argentyński atak :)

Sprzedaż Sturaro? Jestem na tak. Lubię chłopaka, podoba mi się jego charakter, ale pewnego poziomu raczej nie przeskoczy. Może być liderem w średniaku Serie A, ale Juventusu niestety nie podbije. To samo z Leminą, sprzedać i już :) do Premier League nadaje się jak ulał.

Oby jak najszybciej przyklepać Schicka i Keite. Jestem ostro napalony na tych piłkarzy :D

kd

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 11:11

tak wiem że Costa ma 26 lat, kwiat wieku piłkarskiego, jednak kurcze, wiecie o co mi chodzi. Już jest coś nie tak, (może zmiana trenera, może nie) a z Bayernu pokazują go jako pierwszego do odstrzału. Jednak lepiej Coste niż Angela, ale to tylko moje zdanie.

Sebkovič

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 11:12

Zainteresowanie Iniestą to chyba żart? Ktoś coś w temacie tych plotek?

JUVE STORIA DI UN GRANDE AMORE!
Seba :roll:🏆🏆🏆🏆🏆
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 11:17

Zainteresowanie Iniestą jest jak najbardziej spore - o Alvesie, Pirlo też pisaliście, że jest to żart.

Według VS źródeł, A. Di Maria jest naszym głównym celem :prochno:

Obrazek
Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 11:24

kd pisze:tak wiem że Costa ma 26 lat, kwiat wieku piłkarskiego, jednak kurcze, wiecie o co mi chodzi. Już jest coś nie tak, (może zmiana trenera, może nie) a z Bayernu pokazują go jako pierwszego do odstrzału. Jednak lepiej Coste niż Angela, ale to tylko moje zdanie.
Tylko zauważ, że wielu zawodników Bayernu w tym sezonie zaliczyło lekki zjazd formy ;) Boateng, Alaba, Coman czy Muller już nie prezentowali się tak dobrze jak w zeszłym sezonie ;) zaś Costa miał w tym sezonie trochę mniej okazji do pokazania się, bo dotknęły go 3 kontuzje, dodatkowo Ribery oraz Robben byli trochę krócej kontuzjowani niż w zeszłym sezonie. Porównanie minut na boisku daje trochę obrazu gry Brazylijczyka, w zeszłym sezonie miał ich 3300 (zaliczył 7 bramek i 18 asyst), w tym sezonie miał 1900 minut (7 bramek i 9 asyst), więc wcale tak źle nie było. Nie oceniałbym go akurat po tym sezonie, bo był on wyjątkowo nieszczęśliwy dla Bayernu ;)

kd

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 11:29

@Poulinho biało-czarny brachu, masz 100% racji i obyś ją miał jak Costa zawita do Juve, jednak swoje obawy zachowam ;)

a Iniesta już nie jest po prolognacie kontraktu?

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 11:48

Iniesta? Jak najbardziej Marotta Style! Tradycje trzeba kultywować. :)

Ja osobiście nie miałbym nic przeciwko gdyby przyszedł, chociaż z Barcelony bardziej chciałbym... Mascherano. Tak, wiem to odgrzewane co roku, jednak takiego zawodnika nam trzeba! W moim odczuciu przynajmniej.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
ballack13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 11:58

alessandro1977 pisze:Zainteresowanie Iniestą jest jak najbardziej spore - o Alvesie, Pirlo też pisaliście, że jest to żart.

Według VS źródeł, A. Di Maria jest naszym głównym celem :prochno:
hmm na wychodzi na to że na rynku jest dostepnych dwóch ofensywnych pomocników grających na bokach
Di Maria i James
ponoc za Jamesa trzeba dac 50 mln

sciagniecie ktoregos z nich daloby nam duzo w grze z przodu, zarowno jeden jak i drugi potrafi przesadzic i losach spotkania jak i wykreowac akcje dajace szanse bramkowe.

kubraczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 13:09

ozob pisze: 6. O srodkowym pomocniku nic powaznego nie slychac (poki co?), ale czeka nas rozbrat z Lemina, a teze Sturaro i Mandragora, ktorzy maja wrocic do Genoa. Rincon ma zostac.
Skąd info, że mają wrócić do Genui? Faktycznie pojawiła się informacja o zainteresowaniu Mandragorą i Sturaro. O ile wypożyczenie pierwszego nie jest takie niemożliwe o tyle drugi ma pozostać u nas.

Tuttosport uważa, że naszymi priorytetami są: ofensywny pomocnik, pomocnik oraz obrońca. Wymienia się wiele nazwisk. Wśród nich Di Marię, chociaż nim interesują się też inne zespoły, a same negocjacje z PSG mogą być dla nas trudne.

Według LGdS możemy pożegnać się z Neto. Mówi się o Lazio, Napoli lub Evertonie. Jeśli odejdzie to drugim bramkarzem miałby zostać Alex Meret.

Calciomercato (powołując się na Il Secolo XIX) twierdzi, że chcielibyśmy zapłacić za Schicka w dwóch transzach. Jednocześnie Sampdoria cały czas chciałaby, aby młody Czech został z nimi na kolejny sezon. Pojawiło się też info, że Sampdoria jest zainteresowana Spinazzolą.

Co do Costy to zainteresowanie wyraża też Man Utd, ale tutaj podobno dużo zależy od ewentualnego zwycięstwa w Lidze Europejskiej. Wiadomo, że w lidze nie zapewnili sobie awansu do CL. Niby sam Costa lubi Mourinho.

Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 13:30

kubraczek pisze:Ofensywny pomocnik (...) Wymienia się wiele nazwisk. Wśród nich Di Marię.
Di Maria? Rozumiem że chodzi o ofensywnego pomocnika mogącego grać także na skrzydle?

No ale Di Maria to prawoskrzydłowy, to kto na lewe? Mandzukic dalej?

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 13:46

kubraczek pisze:
Według LGdS możemy pożegnać się z Neto. Mówi się o Lazio, Napoli lub Evertonie. Jeśli odejdzie to drugim bramkarzem miałby zostać Alex Meret.
No i to mi się podoba. :ok:

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 14:07

No ale Di Maria to prawoskrzydłowy, to kto na lewe? Mandzukic dalej?
Costa.

La fidanzata d'Italia
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 14:07

Mnie tam najbardziej w tym momencie ineresuje jaki środkowy pomocnik nas wzmocni :think:

Zablokowany