Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2017, 17:47

ballack13 pisze:https://transfery.info/101089,potwierdz ... m-tygodniu

ponoć Tielemans jeszcze w tym tygodniu moze podpisac umowe z Monaco, kwota ktora znalazlem w necie to około 23 mln euro,
Dość niska kwota w porównaniu do hajpu, który jest kreowany od lat wokół tego zawodnika. Mam nieodparte wrażenie, że gdyby przeszedł do City, UTD czy Realu, to cena byłaby znacznie wyższa. To nie pierwszy raz, gdy można zaobserwować taką sytuację, w którym mniejsze kluby płacą relatywnie niskie kwoty.

No cóż, trzeba czekać na rozwój sytuacji i zobaczy się, czy chłopak warty grzechu. Słychać o Nim od lat, a on urodzony dopiero w 1997 :prochno:

Czekam na Schicka. ;)

Obrazek
ballack13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 maja 2017, 18:13

ja mam do konca nadzieje ze skoro mamy nagly zwrot w sprawach Schicka to tutaj takze podzialamy ;)

edit
1 transfer tego okienka?
Według informacji "Premium Sport", Mattia De Sciglio uzgodnił już warunki kontraktu, jaki wkrótce ma podpisać z Juventusem Turyn.

http://www.seriea.pl/348973-de-sciglio- ... tusem.html

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2017, 18:32

ballack13 pisze:ja mam do konca nadzieje ze skoro mamy nagly zwrot w sprawach Schicka to tutaj takze podzialamy ;)

edit
1 transfer tego okienka?
Według informacji "Premium Sport", Mattia De Sciglio uzgodnił już warunki kontraktu, jaki wkrótce ma podpisać z Juventusem Turyn.

http://www.seriea.pl/348973-de-sciglio- ... tusem.html
No coz, nie cieszy mnie to, ale Maxowi się należy za wszystko. Pozostaje mu zaufać.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2017, 18:49

ballack13 pisze:Według informacji "Premium Sport", Mattia De Sciglio uzgodnił już warunki kontraktu, jaki wkrótce ma podpisać z Juventusem Turyn.
Następca Lichtsteinera mogący zagrać również za Sandro. Uważam, że taki piłkarz jak De Sciglio nie jest w stanie rozwinąć się w tak grającym Milanie. Jestem zdania, że w środowisku Juve ten gracz tylko zyska, a my razem z nim. Czekam na potwierdzenie transferu.

Jak nie przekonywał mnie Berardi kilka lat temu tak nie przekonuje mnie Bernardeschi teraz.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2017, 19:41

http://www.juventus.com/en/news/news/20 ... -2020-.php

Oficjalnie Cuadrado wykupiony za 20 mln euro!

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2017, 20:07

Crunny pisze:

Do tego pewnie w nowym sezonie zmieni po raz drugi numer :D. Tak czy siak by z nami pozostał, bo wypożyczenie to było na kilka sezonów, ale wychodzi na to, że Juventus wolał to zamknąć teraz. To dla samego piłkarza jest z punktu psychicznego o wiele lepsze niż forma wypożyczenia, nawet długotrwałego.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 maja 2017, 20:07

Jeśli dobrze jego przesłanie rozumiem to Roberto Renga twierdzi, że powinno nam się udać wyrwać Keitę.

ballack13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 maja 2017, 20:10

wloski pisze:
Crunny pisze:

Do tego pewnie w nowym sezonie zmieni po raz drugi numer :D. Tak czy siak by z nami pozostał, bo wypożyczenie to było na kilka sezonów, ale wychodzi na to, że Juventus wolał to zamknąć teraz. To dla samego piłkarza jest z punktu psychicznego o wiele lepsze niż forma wypożyczenia, nawet długotrwałego.
o ile dobrze pamiętam to zapis w umowie mówił - wygrywamy lige to automatycznie wykup
tak przynajmniej chyba na eleven powiedział komentator

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2017, 20:26

No panowie, za tt: Costa za 28 + 8 w Juve.

La fidanzata d'Italia
szymken

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 maja 2017, 20:27

Jmercato podało, że dogadaliśmy sie z Bayernem w sprawie Costy. Niby 28 i 8 bonusów . No ale to jmercato, wiec nie wiem.😉

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2017, 20:31

RICTOR pisze:Jeśli dobrze jego przesłanie rozumiem to Roberto Renga twierdzi, że powinno nam się udać wyrwać Keitę.
Niektóre źródła twierdza też, że jesteśmy na przedzie przed Milanem.

Co do Schicka to jego agent zaprzeczył dzisiaj, jakoby istniało porozumienie gracza z Juventusem, ale dobrze wiemy jak to funkcjonuje - nic nie będzie mówił przed pełnym klepnięciem tego transferu. Na moje oko od jakiegoś czasu wyraźnie dość blisko naszego klubu są Schick i Keita. Jak dla mnie bomba, będą z nich topy.

A co do Cuadrado bardzo dobra decyzja. Chłopak walnie przyczyniał się do naszych wyników, a samo wypożyczenie trochę nas kosztowało, wykup już teraz był po prostu bardziej opłacalny. Sam musi być wniebowzięty, bo po przejściu pod skrzydła Conte przebierał nogami i chciał tylko powrotu do Turynu. :smile:

Co do Jmercato - twierdzą, że Keita, Schick oraz Costa dostaną bilety do Cardiff już jako gracze Juve.
ballack13 pisze:o ile dobrze pamiętam to zapis w umowie mówił - wygrywamy lige to automatycznie wykup
tak przynajmniej chyba na eleven powiedział komentator
Nie, sami mogliśmy o tym zadecydować.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2017, 20:40 przez mrozzi, łącznie zmieniany 2 razy.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2017, 20:32

Keita i Costa plus Cuadrado, Pjaca i w razie W, Mandzukic wystarczą na skrzydła. Chociaż zamiast Costy wolałbym kogoś bardziej klasowego.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2017, 20:38

Zamiast Costy wolałbym Bernardeschiego ale wiadomo jak na razie to tylko plotki.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2017, 20:45

Kolejne info z Jmercato:

Ultim'ora; Cesar Bottega (ag. D.Costa) è in volo, destinazione Torino. Accordo con lui ad un passo.

Marotta dopo l'accordo trovato col Bayern in queste ore è in contatto col procuratore di Costa. Ci siamo quasi anche con lui: 4,5 l'anno

Cesar Bottega, agent Costy, jest rzekomo w drodze do Turynu. Jesteśmy blisko osiągnięcia porozumienia z piłkarzem. Miałby dostać 4,5 mln rocznie.

Costa troszkę spuścił z tonu, ale początek w Bayernie miał cholernie mocny. Osobiście wolę jego niż tego całego Bernardeschiego, na którego i tak mamy małe szanse.

Warto zauważyć, że Jmercato byli jednymi z pierwszych (jeśli nie pierwszymi), którzy pisali o Benatii oraz Pjacy w Juve. ;)
Alexinhio-10 pisze:Chociaż zamiast Costy wolałbym kogoś bardziej klasowego.
Kto jest Twoim zdaniem bardziej klasowy? Ciężko o takiego. Costa to jest top.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2017, 20:57

Bayern pewnie zgodził się na warunki 28+8, a taka Fiorentina chciała 50 mln za Bernardeschiego. Niby Włoch jest 4 lata młodszy, ale jego liczba meczów w Lidze Mistrzów to okrągłe ZERO. Brazylijczyk wystąpił już w 54 meczach, zdobył w niej 10 goli i zaliczył 14 asyst.

Zablokowany