Mercato (LATO 2017)
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Porównujesz Pogbę do Bonucciego? B. please..alessandro1977 pisze:mrozzi , radziłbym nieco dystansu zachować do wszystkiego bo tak samo pisałeś rok temu w kontekście Pogby
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
A nie było tak, że zarząd się wkurzył na Pogbę bo ten zapowiedział, że po Euro wraca do Turynu i nie ma zamiaru odchodzić? Nie ma co siać fermentu póki co, ale ja również podziwiam tę Waszą pewność co do przyszłości Bonucciego. Wiem, że wariat jest przywiązany do biało-czarnych barw, ale zrozumiałbym sytuację, w której chciałby spróbować teraz czegoś nowego, zwłaszcza, że sporo się u niego działo w ostatnim sezonie i w życiu osobistym i w zawodowym. A przykładów na to, że zarząd nie robi problemów gdy ktoś chce odejść z Turynu, już kilka mieliśmy w ostatnich latach. Dwa lata temu byli tacy, którzy do ostatniej chwili utrzymywali, że Vidal nigdzie nie odejdzie, rok później to samo miało miejsce z Pogbą - gdy media publikowały kolejne szczegóły transferu Francuza do United tutaj niektórzy do samego końca przekonywali, że Pogba po wakacjach w LA leci z powrotem do Turynu. Naprawdę, dziwię się, że są na forum jeszcze użytkownicy, którzy sprzed monitora wyrokują z uśmiechem, że ten a ten na pewno nie odejdzie z Juventusu.CavAllano pisze:Porównujesz Pogbę do Bonucciego? B. please..alessandro1977 pisze:mrozzi , radziłbym nieco dystansu zachować do wszystkiego bo tak samo pisałeś rok temu w kontekście PogbyFrancuz pytany o swoją przyszłość NIGDY nas co do niej nie uspokajał, więc ten przykład jest beznadziejny.

Żeby nie zostać źle zrozumianym to zaznaczę, że sam też uważam, że Bonucci zostanie w Turynie, ale nauczony tym, co było w poprzednich latach, na pewno głowy bym sobie za to nie dał uciąć.

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
W porządku, nie mam nic przeciwko aby tak było, możecie mi wierzyć bo Bonucci to dla mnie symbol odrodzonego Juve. Zaznaczam tylko, że nic mnie nie zdziwi bo wszystko to kwestia ceny i chęci.

- pablo1503
- Juventino
Również mam takie podejście. Uważam, że absolutnie każdy zawodnik może pożegnać się z klubem. No, może poza trójką - Buffon, Chiellini i Marchisio.alessandro1977 pisze:Zaznaczam tylko, że nic mnie nie zdziwi bo wszystko to kwestia ceny i chęci.
Taką mamy politykę i trzeba się z tym pogodzić. Odszedł Tevez, Vidal, Pogba czy Pirlo. Nie widzę powodów, dlaczego miały nie odejść również Leo. Co prawda klub go sam z siebie za cholerę nie sprzeda, ale gdyby ten chciał spróbować swoje siły w Anglii? Myślę, że Marotta nie robiły żadnego problemu.
Swoją drogą, kilka tygodni temu nie mówiło się, że jak Juve zdobędzie potrójną koronę, to pozwolą Bonucciemu odejść?

- Virgil
- Juventino
Ja tylko nie rozumiem co tutaj wiele ma Viola do gadania w sprawie Bernardeshi ego jeżeli ten zapowiedział że nie przedłuży kontraktu i chce do Juve ? Ok mogą się uprzeć, ale ich GM niejako zapowiedział jego sprzedaż. Jak Marotta rzuci te 40-45 mln na stół (abstrahując od tego czy Włoch jest tyle wart) to przy takiej postawie Włocha wiele nie zdziałają.
- wagner
- Juventino
Również podzielam zdanie. Bardziej intryguje mnie do jakiego klubu mógłby dołączyć Bonucci gdyby rzeczywiście zdecydował się odejść. Oferta z przed roku City nie była na tyle atrakcyjna by ten odszedł z Juve więc można jednak stawiadz tezę, że to nie oferowana pensja jest czynnikiem determinującym, a projekt. Na pierwszą myśl przychodzi do głowy oczywiście trio - Real, Barcelona, Bayern, ale i również... Chelsea. Ich projekt i znajomość trenera myślę, ze mogą być atrakcyjne dla Leo. Oczywiście to luźne przemyślenia i chciałbym wierzyć, że ta dyskusja jest bezpodstawna, mi jako kontrargument przychodzi do glowy na pewno chore dziecko. Nie wiem czy dla małego chłopca, który walczył o życie potrzebna jest zmiana otoczenia.pablo1503 pisze:Uważam, że absolutnie każdy zawodnik może pożegnać się z klubem.
- ozob
- Juventino
I Bonucci, ktorych to - cala 4 - Marotta okreslil wczoraj innymi slowy mianem fundamentu Juventusu.No, może poza trójką - Buffon, Chiellini i Marchisio
Marotta stwierdzil, ze Spinazzola tak jak Caldara pozostanie w Atalancie jeszcze na jeden sezon. Z kolei Mediaset wieszczy, ze De Sciglio powiedzial nam tak i do omowienia zostala tylko kwota odstepnego.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2017, 15:23 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.
La fidanzata d'Italia
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Pisałem o tym wcześniej, ale inni zdają się to bagatelizować. Przypominam, że Bonucci dostał nawet od klubu pewien okres wolnego, bo było zagrożenie życia. I tak, jego stan zdrowia może być czynnikiem istotnym, bo chłopiec na pewno jest pod stałą obserwacją tych samych lekarzy.wagner pisze:Nie wiem czy dla małego chłopca, który walczył o życie potrzebna jest zmiana otoczenia.
Żadne poważne źródło o czymś takim nie pisało. Pamiętam jedynie wywiad Bonucciego, który po całym tym zamieszaniu związanym z City wrzucił na FB posta, w którym to wyznał klubowi miłość i dodał, że chce się stać jego legendą. O jego chęci odejścia nigdzie natomiast mowy nie było. Juventus był rok temu słabszy, nie miał szansy na LM, a gość zdecydował się zostać. Ręki sobie za prawie nikogo w dzisiejszych czasach nie dam uciąć (jedynie za Buffona, Marchisio, Chielliniego, Barzagliego), ale nic nie wskazuje na rozbrat Leo z klubem. Póki co bezpodstawnie się zadręczacie, niepierwszy zresztą raz.pablo1503 pisze:Swoją drogą, kilka tygodni temu nie mówiło się, że jak Juve zdobędzie potrójną koronę, to pozwolą Bonucciemu odejść?
Viola ma bardzo wiele do gadania, bo może chcieć oddać chłopaka za granicę, nawet za mniejsze pieniądze. A zainteresowania powinno nie zabraknąć. Jeśli już piszemy o Bernardeschim to powinniśmy jednym tchem wspomnieć o jego problemach ze zdrowiem. Ja wiem, że to Włoch, rozumiem ten cały romantyzm, ale byłby przy tym cholernie drogi.Virgil pisze:Ja tylko nie rozumiem co tutaj wiele ma Viola do gadania w sprawie Bernardeshi ego jeżeli ten zapowiedział że nie przedłuży kontraktu i chce do Juve ? Ok mogą się uprzeć, ale ich GM niejako zapowiedział jego sprzedaż. Jak Marotta rzuci te 40-45 mln na stół (abstrahując od tego czy Włoch jest tyle wart) to przy takiej postawie Włocha wiele nie zdziałają.
Nigdzie nie było też mowy o tym, że Bernardeschi uparł się właśnie na nas. Lubi i szanuje Buffona, ale o niczym to nie świadczy. Tutaj musiałbym postawić weto, że albo Juve, albo nic.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2017, 15:24 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Póki co sprawdziło się w przypadku Teveza, Pogby i Vidala. Ciekawy jestem argumentacji kiedy przyjdzie czas na Dybale - "przecież robi maskę i połączył kampanię marketingową z 21 a w klubie X ten numer jest zajęty".CavAllano pisze:Póki co bezpodstawnie się zadręczacie, niepierwszy zresztą raz.

Albo się starzeję albo dawno nie było w drużynie kogoś kto by mnie wyjątkowo wzruszał ale jeśli ktoś chce odejść z Juve to kop w zad i zjeżdżaj farfoclu, bez ciebie też będziemy wielcy.
calma calma
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ale tego Vidala to my sami wypchnęliśmy. Absolutnie nie zgadzam się żeby wymieniać go w gronie razem z Pogbą i Tevezem.
Osobiście wydaje mi się, że trochę za lekko piszecie, że piłkarze "x, y, z" po wygraniu LM mogą chcieć odejść by szukać nowych wyzwań. To nie tak, że w tym Juventusie wyzwań brakuje chociaż prawdą też jest to, że niektórym coroczne granie na tych samych starych stadionach z autobusami może się zdawać lekko nieznośne. Nie wydaje mi się żebyśmy po tym sezonie znacznie rozbili obecną kadrę a Khedira zostanie. Rzekłem
Osobiście wydaje mi się, że trochę za lekko piszecie, że piłkarze "x, y, z" po wygraniu LM mogą chcieć odejść by szukać nowych wyzwań. To nie tak, że w tym Juventusie wyzwań brakuje chociaż prawdą też jest to, że niektórym coroczne granie na tych samych starych stadionach z autobusami może się zdawać lekko nieznośne. Nie wydaje mi się żebyśmy po tym sezonie znacznie rozbili obecną kadrę a Khedira zostanie. Rzekłem

- ballack13
- Juventino
https://transfery.info/101089,potwierdz ... m-tygodniu
ponoć Tielemans jeszcze w tym tygodniu moze podpisac umowe z Monaco, kwota ktora znalazlem w necie to około 23 mln euro,
ponoć Tielemans jeszcze w tym tygodniu moze podpisac umowe z Monaco, kwota ktora znalazlem w necie to około 23 mln euro,