Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 20 maja 2017, 15:52

ozob pisze:Wbijcie sobie do tych glow, ze Fabinho to srodkowy pomocnik.
Zambrotta to był prawy pomocnik, Thuram prawy obrońca, Piszczek to prawy napastnik, a Mandzukic to środkowy napastnik. Piłkarze od lat zmieniali pozycje w trakcie swoich karier. Fabinho w swojej karierze więcej spotkań rozegrał jako prawy obrońca niż środkowy pomocnik (źródło: https://www.transfermarkt.pl/fabinho/le ... saison=ges). Gdyby do nas przyszedł, to nic, tylko się cieszyć, że mielibyśmy gracza, który może zagrać na 2 pozycjach. Ściągamy Tolisso i Fabinho - Fabinho gra na prawej obronie. Ściągamy Danilo i Fabinho - Fabinho gra w środku pomocy.

Akha72

Laziale
Laziale
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2017, 17:24

CavAllano pisze:W moich oczach Keita ma większy potencjał od Andersona, ale to tylko moja opinia rzecz jasna. Problem polega na tym, że lubi sobie zapyskować, jest krnąbrny, nieposłuszny i ma problem z głową na boisku. ALE. Jednocześnie nie mam wątpliwości, że u nas bardzo by dojrzał, bo nikt by tego nie tolerował. Piłkarsko widać u niego ten magic touch. I przede wszystkim pisze się o bardzo poważnym zainteresowaniu jego osobą z naszej strony. O Andersonie ucichło, chłopak ewidentnie przygasł.
Odnoszę wrażenie, że ten problem charakteru u Keity jest mocno wyolbrzymiany przez media (tak jakby na siłę starano mu się przypiąć łatkę chłopaka, który chce być jak Balotelli), a poza tym dużo częściej jest on poruszany przez dziennikarzy oraz kibiców innych ekip, niż przez nas. Dlatego też uważam, że w wypadku transferu do Juve nie powinien on być brany pod uwagę przy ocenie zawodnika, chociaż to oczywiście tylko moje zdanie. Ja za Keitę chciałbym dobre pieniądze lub np. Sturaro w rozliczeniu (bo na Marchisio to już trochę za późno :D ).

Natomiast z fragmentem o Felipe się nie zgadzam zupełnie, bo chłopak rozgrywa naprawdę dobry sezon (chociaż faktycznie liczby mogą na to nie wskazywać), gra dużo mądrzej, bardziej odpowiedzialnie, drużynowo i zaliczył duży skok w obronie. Jeżeli naszym zawodnikiem sezonu jest Immobile, to Felipe jest tym drugim najlepszym i mam nadzieję, że go zatrzymamy, chociaż też jestem zdania, że Keita potencjał ma większy.

Tam jeszcze był wspomniany Milinković - Savić - chłopak z świetnymi warunkami oraz talentem, ale ma tendencje do znikania na długi czas w meczach, a gra defensywna pozostawia dużo do życzenia, natomiast jeśli w przyszłym sezonie ustabilizuje formę, ograniczy te przestoje i poprawi się jako piłkarz ogólnie to jak najbardziej będzie nadawał się do grania w czołówce.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2017, 18:39

Crunny pisze:
ozob pisze:Wbijcie sobie do tych glow, ze Fabinho to srodkowy pomocnik.
Zambrotta to był prawy pomocnik, Thuram prawy obrońca, Piszczek to prawy napastnik, a Mandzukic to środkowy napastnik. Piłkarze od lat zmieniali pozycje w trakcie swoich karier. Fabinho w swojej karierze więcej spotkań rozegrał jako prawy obrońca niż środkowy pomocnik (źródło: https://www.transfermarkt.pl/fabinho/le ... saison=ges). Gdyby do nas przyszedł, to nic, tylko się cieszyć, że mielibyśmy gracza, który może zagrać na 2 pozycjach. Ściągamy Tolisso i Fabinho - Fabinho gra na prawej obronie. Ściągamy Danilo i Fabinho - Fabinho gra w środku pomocy.
I co z tego, ze wiecej? Piszczek swego czasu tez rozegral wiecej jako napastnik lub pomocnik niz PO, na ktorej to mogl rozkiwtnac jako pilkarz. Jardim uczynil podobna rzacz z Fabinho. Zdefiniowal go jako srodkowego pomocnika gdzie reletywnie gra lepiej i szybciej sie rozwija niz jako prawy obronca. W dodatku jego wzrost, sila, konrola pilki i inyeligencja bosikowa moga byc w pelni wykorzystane na srodku w przeciwienstwie do boku obrony, ktory to niesie ze soba pewne ograniczenia. Chlopak juz na PO nie wroci, bo on od 1,5 roku nie powachal tej pozycji i nie jest to moim widzi mi sie, a decyzja trenera, ktory ma wiedzd o zdolnosciach Fabinho duza wieksza niz Twoja. Z reszta w kontekscie Juve jego nazwisko przewija sie jako wzmocnienie SP, a nie PO wiec Twoje bajanie mozna o kant stolu rozbic. :whistle:

Twitter buczy, ze Schick nasz, a przez wiekszosc kibicow jest uwazany jako zmiennik Igly. Take myslenie o transferze Czechs jest Jak najbardziej zasadne, jednakze radzilbym wziac pod uwage Jak Schick lubi ustawiac sie na boisku i skad wyprowadza swe akcje. Jak na dloni widac, ze dzieki swojemu dryblingowi potrafi kapitalnie schidzic do srodka z prawego skrzydla i cos mi mowi, ze jesli do nas trafi to o pierwszy sklad nie bedzie sie mocowal z Igla, ale z Cuadrado.

Spojrzcie takze na prawa strone i kandydature Keity. To rowniez silny, szybki, wysoki i przebojowy chlopak lubiacy schodzic do srodka. Moze zatem Marotta kombinuje cos takiego:

------------------Igla
-------------(Mandzur)
----Keita----Dybala----Schick
---(Pjaca)------------(Cuadrado)

La fidanzata d'Italia
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2017, 19:52

Tuttosport podaje, że Juve wciąż jest zainteresowane Maticiem, sam piłkarz ma ponoć propozycje odnowienia umowy na biurku, ale nie jest przekonany do tej opcji z powodu utraty miejsca w składzie na rzecz Fabregasa. Jest wielce prawdopodobne, że dostał termin, po którym zostanie wystawiony na listę transferową. Konkurenci: MU

Dziennikarze dokopali się do informacji, że Besiktas jest skłonne płacić 7 mln Mandżukiciowi co rok :) Ciekawostka, turecki klub wysyła interowi uporczywe maile z zapytaniem czy dostaną za darmo Erkina (?) Z jednej strony 7 mln rocznie, z drugiej żal im przeznaczyć 1 mln na zawodnika

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 21 maja 2017, 00:26

ozob pisze:Moze zatem Marotta kombinuje cos takiego:

------------------Igla
-------------(Mandzur)
----Keita----Dybala----Schick
---(Pjaca)------------(Cuadrado)
Kopie w tyłek obu podstawowych, doświadczonych skrzydłowych w życiowej formie (jakkolwiek to by przy Alvesie nie brzmiało) i stawia na wyróżniających się ligowców, którzy nigdy nie grali w LM? :eusa:
Milik dzisiaj znowu nie powąchał murawy, Pjaca na pewno nie zdąży na okres przygotowawczy, możemy go dosłownie wziąć w nawias i nie traktować poważnie w takich rozpiskach.
Tegoroczna krytyczna faza LM doskonale pokazał kogo nam potrzeba, jakiego profilu zawodnicy są kluczem do sukcesu na najwyższym poziomie - techniczni artyści a nie szybcy&wściekli kopacze z Afryki czy Bałkanów.
annihilator1988 pisze:Dziennikarze dokopali się do informacji, że Besiktas jest skłonne płacić 7 mln Mandżukiciowi co rok
Oczywiście zechca go łaskawie wypożyczyć. :prochno:

calma calma
ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2017, 00:33

Dybala tez byl kiedys wyrozniajacym sie ligowcem zanim przeplacilismy za jego karte.

Kto bedzie gral pierwsze skrzpce to zalezy od Maxa, a mi przede wszystkim chodzilo o zbior nazwisk i jak je mozna zmiescic.
techniczni artyści
I Keita i Schick wpisuja sie w powyzsze.

La fidanzata d'Italia
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 21 maja 2017, 00:52

Dla mnie Keita to jest typowy kopnij&biegnij.
Dobry, perspektywiczny, wszystko fajnie ale jeśli trafi się mecz na szczycie to żeby taki biegacz był groźny potrzeba mu Alvesa, Dybali czy Pjanicia, który otworzy mu drogę dryblingiem albo podaniem. To jest na różnica, która być może pozwoli nam w końcu wygrać w LM i tacy gracze powinni być na naszym celowniku latem. Dybala schodzi, Alves odpoczywa na ławce i zaczyna się szarpanina, chciałbym żeby mercato ograniczyło mozliwość takich scenariuszy.

Wałkuje sobie na dobranoc jeszcze raz kompilacje Keity i Andersona z tego sezonu i to jest moim zdaniem różnica między czystej wody talentem piłkarskim tzw. robiącym różnice a atletycznym, który przy okazji kopie piłkę. Milan inwestował w magików z Holandii czy Brazylii i zawojował LM, my w ligowych przepychaczy i jesteśmy królem we Włoszech. Moim marzeniem jest odwrócić ten trend a moment na taką dyskusję jest za sprawą Daniego bardzo na czasie.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2017, 01:08 przez Pluto, łącznie zmieniany 1 raz.

calma calma
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 21 maja 2017, 00:53

ozob w większości się z Tobą zgadzam, ale przestań umniejszać Fabinho jako prawemu obrońcy. W zeszlym sezonie radził sobie rownie na tej pozycji, jak teraz na środku. Mieć takiego piłkarza, który robi różnicę na dwóch pozycjach to skarb.

Cieszą mnie informacje o Schicku.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2017, 01:50

Ja mu nie umniejszam, ale najwyrazniej robi to Jardim, ktory postanowil mu zmienic pozycje na bardziej wymagajaca.

La fidanzata d'Italia
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2017, 10:48

Akha72 pisze:tak jakby na siłę starano mu się przypiąć łatkę chłopaka, który chce być jak Balotelli
Z Pogbą też tak było na początku, Italia chyba ciągle nie przeżyła jeszcze tego Balotellego :P

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2017, 14:49

Najnowsze plotki są takie, że Schick zdecydował się na transfer do nas. Aktywujemy jego klauzule, która wynosi 25m i notabene niedługo wygasa.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 21 maja 2017, 16:53

pablo1503 pisze:
CavAllano pisze:Keita z Schickiem w jedno okienko i byłoby cudnie.
Nie widzi mi się ten Keita. Było głośno o jego talencie bodajże 3 sezony temu, ludzie zaczęli się podniecać, a potem chłopak trochę przepadł. W jego miejsce wskoczył Anderson i historia zatoczyła koło.
Mi sie widzi, ale gosciu ma kontrakt do czerwca 2018, wiec ja bym go w tym roku odpuscil, a namieszal mu w glowie, ze ma niepodpisywac kontraktu i za rok sie witamy w Turynie.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
aras

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 maja 2017, 17:12

Czyżby zapowiedź sprzedaży kolejnych gwiazd?

http://www.seriea.pl/348932-marotta-to- ... riego.html

Myślę, że te okienko będzie podobne do ostatnich. Odejdzie z dwóch- trzech kluczowych graczy , a na ich miejsce wskoczą młode wilki. Zaczynam się przyzwyczajać do tego, że jesteśmy tylko klubem przejściowym dla wielkich gwiazd: Pogba, Vidal, Morata, a teraz może Dybala, Alex...

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2017, 18:01

aras pisze:Czyżby zapowiedź sprzedaży kolejnych gwiazd?

http://www.seriea.pl/348932-marotta-to- ... riego.html

Myślę, że te okienko będzie podobne do ostatnich. Odejdzie z dwóch- trzech kluczowych graczy , a na ich miejsce wskoczą młode wilki. Zaczynam się przyzwyczajać do tego, że jesteśmy tylko klubem przejściowym dla wielkich gwiazd: Pogba, Vidal, Morata, a teraz może Dybala, Alex...
Spokojnie. Tutaj trochę inne tłumaczenie tego wywiadu:
http://www.football-italia.net/102905/m ... t-evaluate

“The transfer market is not just about buying champions, but also not selling them. Juventus do not sell their champions” Marotta told Mediaset Premium.

Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 maja 2017, 18:10

Przecież ten user tak zawsze smęci. Ostatnim razem, co było kilka miesięcy temu, wieszczył przegrany sezon przez spaprane okienko :facepalm:

Agresti uważa, że chcemy przed Cardiff zamknąć transfery Keity i Schicka. Z drugiej strony coraz więcej osób zaczyna straszyć transferem Bonucciego, ale póki co to źródła trochę mniej sprawdzone.

Zablokowany