Mercato (LATO 2017)
- kubraczek
- Juventino
Wszystko wskazuje na to, że nadal jesteśmy nim zainteresowani, ale nie będziemy próbowali pozyskać go za wszelką cenę. Nie zamierzamy się bawić w żadne licytacje. Według Tuttosport w naszym środowisku panuje optymizm. Alternatywami są Matić i Paredes.RICTOR pisze:Na szybko od Agrestiego:
- starania o Tolisso spowolniliśmy, ale nie skreśliliśmy go całkowicie z listy, do 4-2-3-1 szukamy kogoś o innej charakterystyce, samego Corentina dalej uważamy za dobrego piłkarza a Allegri go ceni;
Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Faktycznie coraz wiecej zrodel pisze o autostradzie Juve w kierunku zakontraktowania Schicka. Klepnac jak najszybciej i, miejmy nadzieje, sciagnac go na przyszly sezon na lawke.
W te smieszne nazwiska bedace rzekomo alternatywami dla Tolisso nie wierze. Marotta z geby smietnika nie robi i skoro jego zdaniem pozyskamy "Higuaina srodka pola" to faktycznie to zrobimy.
Przy obecnym ustawieniu najwieksze bomby pojawia sie pewnie na skrzydlach, ale do srodka tez bedziemy potrzebowali jedno mocne nazwisko, bo z klasowych zestaw Pjanic-Khedira-Marchisio to za malo jak na nasze potrzeby.
W te smieszne nazwiska bedace rzekomo alternatywami dla Tolisso nie wierze. Marotta z geby smietnika nie robi i skoro jego zdaniem pozyskamy "Higuaina srodka pola" to faktycznie to zrobimy.

- Shadow Marshall
- Juventino
Matic jest całkiem spoko graczem, ale porównywanie Paredesa do Tolisso...bądźmy poważni. Może gracz Romy jest ok...ale nam trzeba turbo kozaka jakim jest właśnie Tolisso. Mam nadzieje, że mamy zawodnika pozytywnie nastawionego i chętnego na transfer do nas. To by sporo ułatwiło. 30-40 mln mam nadzieje, że wystarczy.
- ozob
- Juventino
Mowil to jednak czesto, gdy gralismy jeszcze 3 w pomocy. Zmiana taktyki na 4-2-3-1 mogla, a raczej powinna zmienic priorytety na takie gdzie glowne srodki ida na skrzydla, a wzmocnienie pomocy uosabia mlody, zdolny i perspektywiczny gracz z papierami na wtargniecie do pierwszej XI. Tolisso, Fabinho, Sergiej? Mam nadzieje, ze to bedzie jeden z nich.Marotta z geby smietnika nie robi i skoro jego zdaniem pozyskamy "Higuaina srodka pola" to faktycznie to zrobimy.
La fidanzata d'Italia
- kubraczek
- Juventino
Milinkovic-Savic wydaje mi się totalną abstrakcją. Przynajmniej w to lato. Przedłużenie kontraktu i deklaracje agenta, że Sergej jest szczęśliwy i kocha Lazio nie skreślają możliwości transferu. Ale trzeba przyznać, że Inzaghi tworzy fajny projekt, który może zachęcić piłkarza do pozostania przynajmniej na rok. Z tego co widziałem to Lazio wycenia go na 35 - 40 mln euro. W umowie nie ma żadnej klauzuli, więc to też pewnie nie ułatwi zakupu.
- wloski
- Juventino
Jedna musi być coś na rzeczy, za dużo osób związanych z piłkarzem i sam piłkarz wspominało. Ja uważam, że ten transfer jest już dawno klepnięty. Taki Keita czy Schick nie są pierwszym transferem o ile ich klepniemy.ozob pisze:Mowil to jednak czesto, gdy gralismy jeszcze 3 w pomocy. Zmiana taktyki na 4-2-3-1 mogla, a raczej powinna zmienic priorytety na takie gdzie glowne srodki ida na skrzydla, a wzmocnienie pomocy uosabia mlody, zdolny i perspektywiczny gracz z papierami na wtargniecie do pierwszej XI. Tolisso, Fabinho, Sergiej? Mam nadzieje, ze to bedzie jeden z nich.Marotta z geby smietnika nie robi i skoro jego zdaniem pozyskamy "Higuaina srodka pola" to faktycznie to zrobimy.
Co do Czecha to pamiętacie kogoś takiego jak Icardi? Patryk chyba podąża podobną droga. Oby tak było, oby był nasz.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Ja zdaje sobie sprawe, ze te slowa Marotty padly przed zmiana ustawienia, ale niewatpliwie potrzebujemy kolejnego srodkowego pomocnika. Jesli mialby to byc Tolisso to bylbym zachwycony. Francuz to swietny material na swiatowego topa, pod pojeciem "Higuaina pomocy" moze sie kryc ktos po prostu bardzo dobry, niekoniecznie chodzi o podobny koszt operacji czy wykup klauzuli w obrebie ligi.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Co z tego, że ma 24 lata? Na pierwszy skład albo chociaż jakąkolwiek rywalizację z A.Sandro nie jest gotowy. Ciężko będzie sprowadzić do nas jakiegoś młodego lewego obrońcę, gdy będzie musiał przez kilka najbliższych lat rywalizować z takim 26-letnim obecnie A.Sandro. Nie zdziwiłbym się, gdybyśmy sięgnęli po jakiegoś trzydziestoparolatka.wloski pisze:Chyba Spinazzola nie dołączy do Juventusu stwierdził, że nie jest gotowy. Ja <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> ten gość ma 24 lata.
- wloski
- Juventino
Po pierwsze zastępstwem Sandro jest Asa i się z tego wywiązuje znakomicie, po drugie Spina by grał wyżej, bo jest urodzonym skrzydłowym i on raczej rzadko gra na pozycji Sandro, on gra wyżej, bo tak jest ustawiona cała Atalanta. Nie rozumiem rozwiązania w którym w obwodzie są dziadki, a tym bardziej w kontekście wymogów jakie nakłada EUFA. Spina normalnie powinien przyjść, a nie płakać, bo naprawdę 24 latkowie powinni rozpychać się po drużynach, a nie grać w Atalantach. Byłby bardzo fajnym zastępcą Mandżukicia w kontekście tego kto nim obecnie jest ...Sturaro.
- Crunny
- Juventino
Mnie do określenia "Higuain pomocy" najbardziej pasuje Hamsik albo Nainggolan 
1. Z wrogiego obozu
2. Kluczowa postać w swoim obecnym klubie
3. Tuż przed 30-tką
4. Doświadczony
5. Ograny we Włoszech
Od Higuaina różni ich to, że nie mają klauzuli oraz że obaj wypowiadali się o nas niepochlebnie.

1. Z wrogiego obozu
2. Kluczowa postać w swoim obecnym klubie
3. Tuż przed 30-tką
4. Doświadczony
5. Ograny we Włoszech
Od Higuaina różni ich to, że nie mają klauzuli oraz że obaj wypowiadali się o nas niepochlebnie.
- kubraczek
- Juventino
Podobno dogadaliśmy się z Pescarą w sprawie transferu Mamadou Coulibaly. Donosi o tym Alfredo Pedulla, Tuttosport czy La Repubblica. Mamy dopiąć szczegóły, ale nie ma wątpliwości co do tego, że go pozyskamy. Możliwe, że pozostanie w obecnym zespole na kolejny sezon, ale mamy podjąć decyzję w okresie przygotowawczym. Póki co nie widziałem żadnych informacji o kwocie transferu.
- Crunny
- Juventino
A propos newsa na głównej o możliwych odejściu D.Alvesa do Anglii, to już dawno pomyślałem sobie, że gdyby u nas w pierwszym sezonie zdobył wszystko, to pewnie po Hiszpanii i Włoszech chciałby właśnie spróbować jeszcze wygrać coś w Anglii.
D.Alves może nie być jedyny. Kolejni to Barzagli, Lichtsteiner, Khedira i Mandzukic. Każdy z nich może po sukcesie w Cardiff poprosić o możliwość odejścia mimo ważnego jeszcze kontraktu. Zawodnicy po 30-tce, niezwiązani jakoś z klubem (jak Chiellini, Bonucci czy Marchisio), po wygraniu wszystkiego, mogą stracić motywację. W dużej mierze przez to przepadł Inter po 2010 roku. Dlatego świetnie, że już teraz rozglądamy się za młodymi i głodnymi sukcesu, pokroju Keity, Schicka, Tolisso itp. Oni przyjdą do nas bez jakiegokolwiek większego sukcesu w karierze, więc będą mieli głód zwyciężania.
D.Alves może nie być jedyny. Kolejni to Barzagli, Lichtsteiner, Khedira i Mandzukic. Każdy z nich może po sukcesie w Cardiff poprosić o możliwość odejścia mimo ważnego jeszcze kontraktu. Zawodnicy po 30-tce, niezwiązani jakoś z klubem (jak Chiellini, Bonucci czy Marchisio), po wygraniu wszystkiego, mogą stracić motywację. W dużej mierze przez to przepadł Inter po 2010 roku. Dlatego świetnie, że już teraz rozglądamy się za młodymi i głodnymi sukcesu, pokroju Keity, Schicka, Tolisso itp. Oni przyjdą do nas bez jakiegokolwiek większego sukcesu w karierze, więc będą mieli głód zwyciężania.
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
@Crunny
Obawiam się, że nawet jeśli wszyscy wymienieni zawodnicy chcieliby opuścić nas po tym sezonie (co wcale nie jest nieprawdopodobne), to najzwyczajniej w świecie nie możemy sobie na to pozwolić, bo oznaczałoby to budowę a nie przebudowę naszej drużyny w przyszłej kampanii. Po kolei:
1) Barzagli ma przed sobą zapewne ostatni sezon w karierze, a jednocześnie jest już jego naturalny zmiennik w postaci Ruganiego, więc z potencjalnym odejściem nikt nie robiłby problemów.
2) Lichy i D. Alves - niestety, ale jednoczesne opuszczenie Juventusu przez obu tych graczy mogłoby się skończyć dla nas katastrofą. Potrzebowalibyśmy kogoś na już do pierwszego składu, ale także zmiennika prezentującego dobry poziom, który w Serie A/Coppa Italia i przypadku urazu lub kartek zastępował tego pierwszego, ale nie był jakimś drastycznym osłabieniem dla drużyny. Według mnie powinien odejść tylko Lichy, a zakupiony zostać np. Conti. Przy odejściu także D. Alvesa celem nr 1 powinien Fabinho.
3) Khedira ciągle jest łączony w prasie z chęcią przenosin do MLS, ale szczerze powiedziawszy, to chyba zbyt wcześnie (tak ze dwa sezony) na sportową emeryturę dla gościa, który gdy mu zdrowie pozwala, to zawsze wychodzi w pierwszym składzie zarówno w topowej drużynie klubowej jak i czołowej reprezentacji na świecie.
Obawiam się, że nawet jeśli wszyscy wymienieni zawodnicy chcieliby opuścić nas po tym sezonie (co wcale nie jest nieprawdopodobne), to najzwyczajniej w świecie nie możemy sobie na to pozwolić, bo oznaczałoby to budowę a nie przebudowę naszej drużyny w przyszłej kampanii. Po kolei:
1) Barzagli ma przed sobą zapewne ostatni sezon w karierze, a jednocześnie jest już jego naturalny zmiennik w postaci Ruganiego, więc z potencjalnym odejściem nikt nie robiłby problemów.
2) Lichy i D. Alves - niestety, ale jednoczesne opuszczenie Juventusu przez obu tych graczy mogłoby się skończyć dla nas katastrofą. Potrzebowalibyśmy kogoś na już do pierwszego składu, ale także zmiennika prezentującego dobry poziom, który w Serie A/Coppa Italia i przypadku urazu lub kartek zastępował tego pierwszego, ale nie był jakimś drastycznym osłabieniem dla drużyny. Według mnie powinien odejść tylko Lichy, a zakupiony zostać np. Conti. Przy odejściu także D. Alvesa celem nr 1 powinien Fabinho.
3) Khedira ciągle jest łączony w prasie z chęcią przenosin do MLS, ale szczerze powiedziawszy, to chyba zbyt wcześnie (tak ze dwa sezony) na sportową emeryturę dla gościa, który gdy mu zdrowie pozwala, to zawsze wychodzi w pierwszym składzie zarówno w topowej drużynie klubowej jak i czołowej reprezentacji na świecie.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli