Premier League
- Vendetta1905
- Chelsea Tifoso
Nie wiem jak możesz mówić że w Londynie Chelsea nie wiele znaczy skoro to jedyny zespół z Londynu który wygrał LM i LE.jackop pisze:Może uwziąłeś się tak na te Koguty, bo nawet w samym Londynie historycznie Chelsea niewiele znaczy, a najważniejszymi są Derby Północnego Londynu (Arsenal - Tottenham)?Nie wiem ile masz lat i od ilu kibicujesz.
Nikomu innemu jak do tej pory się to nie udało kolejna sprawa mówisz że Chelsea przed Romanem nie wiele znaczy to powiem ci że od sezonu 96/97 do 2003 roku Chelsea osiąga podobne rezultaty w lidzę co aktualny Tottenham Ba nawet osiąga więcej Chelsea przed Romanem osiąga 1 mistrzostwo kraju,dwie tarcze wspólnoty,3 puchary Anglii,2 razy Puchar Zdobywców Pucharów.
I Chelsea przed Romanem wykreowała najlepszego pomocnika dekady w całej Anglii mowie tutaj o Lampardzie.
Owszem pomoc finansowa od Romana była kluczowa ale jednak zbyt pochopnie oceniasz Chelsea.
Kolejna sprawa skąd ześ wziął że największe derby w Londynie to Tottenham-Arsenal?

To wygląda kolego tak od największych.
1. Chelsea-Arsenal
2. Chelsea-Tottenham
3. Millwall-West Ham United (Na podstawie tych derbów nawet zrobili film pt Hooligans 2004)
4-Tottenham-Arsenal.
Nie mam bólu że Tottenham wydaję mniej,nie wyprzedaje się i osiąga wyniki w lidze ale z drugiej strony to chyba kibice Tottenhamu mają największy ból do wszystkiego bo mimo wszystko to Chelsea im zawsze pstrykała w nochal nawet przyjście Romana w 2003 podobno był wybór między Tottenhamem a Chelsea.
I to kibice Tottenhamu zawsze robią z siebie ofiarę losu.
I tu masz jeszcze na koniec taką ciekawostkę jak znasz Angielski to zrozumiesz
Since the 1990s, Chelsea become dominant in the meetings with Tottenham, remaining unbeaten by their rivals for over a decade, culminating in a 6–1 win on White Hart Lane.
Tyle

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
LM i LE za Romka. 1 mistrzostwo i krajowe puchary cenisz wyżej? Ok. Niech będzie, że wierzę 
Napisałem historycznie największe derby. Tyle lat oglądania PL w C+, że zdążyłem się nasłuchać, przeglądanie for angielskich zespołów, artykuły prasowe. Jeśli nie wierzysz to trzymaj wikipedie. Jak znasz angielski to zrozumiesz
: https://en.wikipedia.org/wiki/London_derbies
Nigdzie nie napisałem natomiast, że są to najważniejsze derby w całym Londynie. Tak czy inaczej, widać, że punkty od 1 do 4 ustawione przez fana The Blues
Tyle

Napisałem historycznie największe derby. Tyle lat oglądania PL w C+, że zdążyłem się nasłuchać, przeglądanie for angielskich zespołów, artykuły prasowe. Jeśli nie wierzysz to trzymaj wikipedie. Jak znasz angielski to zrozumiesz

Dla porównania Derby Północnego Londynu: https://en.wikipedia.org/wiki/North_London_derbyArsenal F.C.–Chelsea F.C. rivalry – is a more recent rivalry between North London Arsenal and West London Chelsea, which has increased in importance and intensity since Chelsea's emergence in the late 2000s.
Może nieprecyzyjnie się wyraziłem. Dla Tottenhamu (Arsenalu zresztą też) rywalizacja z Chelsea w Londynie historycznie miała drugorzędne znaczenie, co łatwo można potwierdzić zaglądając do internetów.Vendetta1905 pisze:Kolejna sprawa skąd ześ wziął że największe derby w Londynie to Tottenham-Arsenal?
Nigdzie nie napisałem natomiast, że są to najważniejsze derby w całym Londynie. Tak czy inaczej, widać, że punkty od 1 do 4 ustawione przez fana The Blues

Tyle

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
też raczej słyszałem zawsze o meczach Arsenalu z Tottenhamem, o Millwall-West Ham United dowiedziałem się właściwie chyba z filmu, CFC to jednak era nowożytna ale to właśnie taka kwestia - Arsenal z Tottenhamem były tymi najbardziej wyczekiwanymi bo te zespoły grały najlepiej, teraz sytuacja się zmieniła...
natomiast zgodzę się, że CFC z przełomu wieków to był lepszy zespół niż obecne Tottenham (w sensie na przestrzeni kilku lat), przychodzili tam wielcy zawodnicy, były wygrane puchary... w Spurs tego po prostu nie ma - Puchar ligi to jedyna wygrana w ostatnich 25 latach, to chyba mówi wszystko
natomiast zgodzę się, że CFC z przełomu wieków to był lepszy zespół niż obecne Tottenham (w sensie na przestrzeni kilku lat), przychodzili tam wielcy zawodnicy, były wygrane puchary... w Spurs tego po prostu nie ma - Puchar ligi to jedyna wygrana w ostatnich 25 latach, to chyba mówi wszystko
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Gaiu
- Juventino
Dokładnie. Pamięta się drużyny zwycięskie, nawet tak brzydkie jak Grecja 2004, a nie te grające pięknie, strzelające dużo goli, docierające do finałów lub walczące do ostatniej kolejki. Historia woli jednak czempionów.Maly pisze:w Spurs tego po prostu nie ma - Puchar ligi to jedyna wygrana w ostatnich 25 latach, to chyba mówi wszystko
- Vendetta1905
- Chelsea Tifoso
No dzisiaj startuje znowu kolejka nie ukrywam jako fan Chelsea to już dzisiaj możemy zdobyć mistrzostwo mamy wyjazd do West Bromwich Albion i jeśli go wygramy to już zdobywamy mistrza.
Ale jednak ciekawie też zapowiada się niedzielne spotkanie Tottenhamu z Manchesterem United.
To jest zawsze mój rytuał przed każdym meczem o mistrzostwo Chelsea już od lat.
Nasze mistrzostwo zdobyte po 50 latach zawsze to oglądam jak gramy mecz o mistrza
.
Ale jednak ciekawie też zapowiada się niedzielne spotkanie Tottenhamu z Manchesterem United.
To jest zawsze mój rytuał przed każdym meczem o mistrzostwo Chelsea już od lat.
Nasze mistrzostwo zdobyte po 50 latach zawsze to oglądam jak gramy mecz o mistrza

- Osgiliath
- Juventino
Fajnie, że Antkowi się udało z Chelsea zdobyć majstra. To, że jest motywatorem wszyscy wiemy, natomiast w sezonie pokazał, że może się dostosować taktyką i piłkarzami. Imo taki mały prztyczek w nos dla Żoze i Pepa z drużynami za miliony, bo imho skład CFC jakoś strasznie szałowy nie jest.
Abstrahując od tego, ciekawe jak sobie teraz Antek poradzi w LM, bo wiemy, że ta mu nie leży
Abstrahując od tego, ciekawe jak sobie teraz Antek poradzi w LM, bo wiemy, że ta mu nie leży

- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Poradzi poradzi. W Juventusie miał tylko 2 sezony, był świeżakiem i nie oszukujmy się skład miał dość mierny porównując dzisiejszy Juventus. W napadzie biegały takie orły jak Matri, Giovinco, Anelka, Bedtner czy jeden w miarę solidny, ale też bez rewelacji Vucinić. Jedyna przewaga drużyny Conte nad tą kierowaną przez Allegriego to pomoc, gdzie było 4 świetnych graczy.Osgiliath pisze:Abstrahując od tego, ciekawe jak sobie teraz Antek poradzi w LM, bo wiemy, że ta mu nie leży
Teraz Allegri ma wszystko, skrzydła, napad, obronę, pomoc (choć ta akurat mogłaby być lepsza). Nie chcę gdybać po raz kolejny, ale raczej na pewno z obecnym składem i przede wszystkim zdobytym doświadczeniem Conte poradziłby sobie lepiej.
Trzymam kciuki, niech zagrają z nami w przyszłorocznym finale

- Vendetta1905
- Chelsea Tifoso
Antonio Conte to fantastyczny człowiek jak tutaj kolega nade mną wysłał filmik widać doskonale jaka jest atmosfera w zespole.
Jeden za wszystkich wszyscy za jednego i o to chodzi w drużynie.
Co do szałowego składu Chelsea to owszem zgadzam się nie jest on tak mocny jak u innych ekip ale kluczem sukcesu Conte jest jedno że po prostu prostu odmienił Coste,Hazarda i Fabregasa.Wziął genialnego zawodnika, który według mnie jest mózgiem zespołu mówie tutaj o Kante.
Wyciągnął 100% z Luiza,Mosesa,Pedro i Alonso.
Azpi i Tibo to też klasa.
I bardzo słusznie postąpił, że wyrzucił ze składu Ivanovića, bo to człowiek, który już dawno nie prezentował poziomu.
Conte wreszcie podziękował zawodnikom, którzy już dawno powinni pójść mówie tutaj o Obi Mikelu, Ramiresie, Oscarze i właśnie Ivanoviću.
A Jose Mourinho bez takich zawodników sobie nie wyobrażał składu i wystawiał Oscara czy Ramiresa kosztem takiego De Bruyne.
Każdego ciekawi co Conte może ugrać w LM i tutaj też mi się podoba nastawienie bo Jose Mourinho przyjął zasadę że mistrzowskiego składu się nie zmienia i to jest błąd bo zajechał zespół.
A tutaj wiadomo dochodzi LM i trzeba zespół mocno wzmocnić Conte,Roman o tym doskonale wiedzą tym bardziej że prawdopodobnie a nawet więcej niż pewne jest to że Diego Costa odchodzi po tym sezonie do Chin dla mnie na 90%
Jedni piszą że Chiny dają 77mln funtów a niektórzy piszą że nawet 90mln funtów.
Na ten moment lista wzmocnień wygląda tak z ostatnich kilku tygodni kogo media łącza z Chelsea to są Van Dijk,Mertens(Ostatnio o nim piszą nie powiem ciekawy zawodnik),Bakayoko(To chyba nawet więcej niż pewniak),Morata,Lukaku,Laporte,Nainggolan,Sanchez.
Ogólnie Lukaku,Bakayoko na ten moment najmocniej przybliżana do Chelsea.
Jest mistrzostwo teraz walką o Puchar Anglii gramy w finale z Arsenalem na Wembley.
Antonio może zgarnąć dublet w tym sezonie.

No i taka wiśnia na torcie kibice United jak zawsze w formie
Jeden za wszystkich wszyscy za jednego i o to chodzi w drużynie.
Co do szałowego składu Chelsea to owszem zgadzam się nie jest on tak mocny jak u innych ekip ale kluczem sukcesu Conte jest jedno że po prostu prostu odmienił Coste,Hazarda i Fabregasa.Wziął genialnego zawodnika, który według mnie jest mózgiem zespołu mówie tutaj o Kante.
Wyciągnął 100% z Luiza,Mosesa,Pedro i Alonso.
Azpi i Tibo to też klasa.
I bardzo słusznie postąpił, że wyrzucił ze składu Ivanovića, bo to człowiek, który już dawno nie prezentował poziomu.
Conte wreszcie podziękował zawodnikom, którzy już dawno powinni pójść mówie tutaj o Obi Mikelu, Ramiresie, Oscarze i właśnie Ivanoviću.
A Jose Mourinho bez takich zawodników sobie nie wyobrażał składu i wystawiał Oscara czy Ramiresa kosztem takiego De Bruyne.
Każdego ciekawi co Conte może ugrać w LM i tutaj też mi się podoba nastawienie bo Jose Mourinho przyjął zasadę że mistrzowskiego składu się nie zmienia i to jest błąd bo zajechał zespół.
A tutaj wiadomo dochodzi LM i trzeba zespół mocno wzmocnić Conte,Roman o tym doskonale wiedzą tym bardziej że prawdopodobnie a nawet więcej niż pewne jest to że Diego Costa odchodzi po tym sezonie do Chin dla mnie na 90%
Jedni piszą że Chiny dają 77mln funtów a niektórzy piszą że nawet 90mln funtów.
Na ten moment lista wzmocnień wygląda tak z ostatnich kilku tygodni kogo media łącza z Chelsea to są Van Dijk,Mertens(Ostatnio o nim piszą nie powiem ciekawy zawodnik),Bakayoko(To chyba nawet więcej niż pewniak),Morata,Lukaku,Laporte,Nainggolan,Sanchez.
Ogólnie Lukaku,Bakayoko na ten moment najmocniej przybliżana do Chelsea.
Jest mistrzostwo teraz walką o Puchar Anglii gramy w finale z Arsenalem na Wembley.
Antonio może zgarnąć dublet w tym sezonie.

No i taka wiśnia na torcie kibice United jak zawsze w formie

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Jakiejś większej rotacji i tak nie będzie, bo Antonio tak już ma, że raczej gra 13-14 piłkarzami cały sezon, jeśli nikt nie ma poważniejszych kontuzji czy innych wyskoków. Reszta gra albo w najmniej istotnych meczach, albo właściwie wcale. Jedno jest pewne, motywacji i koncentracji przy obronie tytułu nie zabraknie, bo jak zawalą jeden mecz, to ich tak przeczołga, że w następnym każdy będzie zapierniczał za dwóch. A jeśli Costa bierze w ogóle pod uwagę Chiny, to już go praktycznie w Chelsea nie ma
Gratulacje i powodzenia w LM.

Gratulacje i powodzenia w LM.
- jackop
- Juventino
Ależ koncert daje dzisiaj Coutinho. Fantastyczna umiejętność prowadzenia piłki przez Brazylijczyka
Liverpool coraz bliżej powrotu do Ligi Mistrzów.
Gratulacje dla Chelsea.

Gratulacje dla Chelsea.

- jackop
- Juventino
Barcelona? Nawet jeśli, to chłopak zasługuje by popykać w CL na wysokim poziomie. Dla LFC jest wszystkim, czym miał być dla nas Giovinco. GorszaCzęśćMediolanu nadal płacze 

- Cabrini_idol
- Juventino
W dzisiejszym hicie Tott-Manchaster utd chyba śmierdzi remisem na kilka km. Tottenham nie ma szans na mistrza i raczej nie ma szans, żeby spaść z 2 miejsca. MU zaś cała swoją uwagę skierował na finał LE bo są za słabi jeszcze, żeby walczyć na 2 frontach przez cały sezon.
Jak sadzisz jackop, można byłoby siurnąć kupon na remis ? Kurs 4 zł .
edit: ło jezus jaki full-defensywny skład wyjściowy MU. No to już wiemy jak to będzie wyglądać
Jak sadzisz jackop, można byłoby siurnąć kupon na remis ? Kurs 4 zł .
edit: ło jezus jaki full-defensywny skład wyjściowy MU. No to już wiemy jak to będzie wyglądać