Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2017, 11:56

Podobno Ghoulam został nam zaproponowany przed agenta Algierczyka. Napoli chce go sprzedać za granicę. -Il Mattino (Neapolitańskie media)

Fajny opcja, 26 lat. Konkurencja na lewej byłaby ciekawa.

Obrazek
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2017, 12:14

Nie bardzo rozumiem to odpuszczenie Tolisso. To konkretny zawodnik podobnie jak Fabinho. Nasi chyba za bardzo wierzą w naszych graczy bo Pjanic jest super, Claudio szuka formy po cholernie ciężkiej kontuzji, Khedira raz gra kapitalnie, a raz ciężko go dostrzec na boisku. Lemina, Asamoah, Sturaro i Rincon to dobre średniaki na ligę i nic więcej. Jeden z nich na bank odejdzie po sezonie, a Asa jest jeśli można powiedzieć w o tyle komfortowej sytuacji, że jest w stanie zabezpieczyć lewą obronę w razie czego. Fenomen Sturaro dla mnie niezrozumiały. Jakaś drużyna środka ligi czy choćby Roma/Napoli miałyby z niego jakiś pożytek. U nas on tylko miejsce zajmuje. Lemina pewnie odejdzie. Odkąd jest Pjanic murzyn grzeje ławę i się łamie.

Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2017, 12:45

Asamoah to całkiem dobry zmiennik Sandro i tej pozycji powinien się trzymać. Jest na niej wartościowym zawodnikiem, w przeciwieństwie do środka pola, gdzie wygląda strasznie pokracznie.
Rincona również cenie, na ławkę jest ok. Waleczny, myślący, piłka mu nie przeszkadza. Może zostać.
Natomiast Lemina i Sturaro są do pogonienia.
Ten pierwszy jakiś tam talent ma, potrafi popisać się jakimś efektownym zagraniem, ale co z tego, skoro przez większość czasu nic nie pokazuje. Jest klocowaty, spowalnia grę i poza sporadycznymi sztuczkami nic ciekawego nie pokazuje.
Sturaro, no cóż. Nie potrafi przyjąć piłki, nie potrafi jej dobrze podać, o dryblingu nawet nie wspomnę, bo on ma problemy z podholowaniem futbolówki na odcinku kilku metrów, nie mając rywali wokół siebie. Co on robi w drużynie, która zaraz może być najlepszą w Europie, to ja nie wiem.

Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2017, 14:03

Cabrini_idol pisze:Podobno Ghoulam został nam zaproponowany przed agenta Algierczyka. Napoli chce go sprzedać za granicę. -Il Mattino (Neapolitańskie media)

Fajny opcja, 26 lat. Konkurencja na lewej byłaby ciekawa.
Oceniam go niżej niż Kwadwo.
Do rotacji na Puchar Włoch.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2017, 14:19

normalnie już nie śledze tematu mercato z zapartym tchem, bo już bezgranicznie ufam w to, co wymyśli Marotta i Paratici - jednak jest jeden piłkarz, którego zakup byłby moim marzeniem. Pasuje idealnie pod względem taktycznym, marketingowym i mentalnościowym. Yannick Carrasco, idealny na lewe skrzydło. Jeżeli Marotta go kupisz, jestem gotów na klęczkach do Turynu iść ciągnąć ci laske :prochno:

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2017, 14:30

Panie Z.

Popieram w 100%. W zimnie nawet była jedna mała ploteczka n aten temat.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2017, 14:39

pan Zambrotta pisze:normalnie już nie śledze tematu mercato z zapartym tchem, bo już bezgranicznie ufam w to, co wymyśli Marotta i Paratici - jednak jest jeden piłkarz, którego zakup byłby moim marzeniem. Pasuje idealnie pod względem taktycznym, marketingowym i mentalnościowym. Yannick Carrasco, idealny na lewe skrzydło. Jeżeli Marotta go kupisz, jestem gotów na klęczkach do Turynu iść ciągnąć ci laske :prochno:
Mimo że nie był z nami łączony przed przejściem do Atleti, to nie mogę go odżałować, tym bardziej za takie pieniądze.

Mam nadzieję że nie odpuscimy i Shick dołączy do nas. Fabinho to dobre rozwiązanie, obstawi dwie pozycje. Na skrzydla potrzebni dwaj zawodnicy. Wiadomo ktoś na lewą, ale do walki o pierwszy skład z Cuadrado też ktoś powinien przyjść. Kolumbijczyk przeplata dobre mecze że słabymi.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2017, 15:35

pan Zambrotta pisze:normalnie już nie śledze tematu mercato z zapartym tchem, bo już bezgranicznie ufam w to, co wymyśli Marotta i Paratici - jednak jest jeden piłkarz, którego zakup byłby moim marzeniem. Pasuje idealnie pod względem taktycznym, marketingowym i mentalnościowym. Yannick Carrasco, idealny na lewe skrzydło. Jeżeli Marotta go kupisz, jestem gotów na klęczkach do Turynu iść ciągnąć ci laske :prochno:
Kilka miesięcy temu zwróciłem uwagę na tego gracza w kontekście naszej nowej taktyki. Z tego co pamiętam padały argumenty, ze to biały Cuadrado. Niach niach.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2017, 16:44

Fabinho to juz klasowy SP. Dajcie sobie spokoj z tym laczeniem go z LO, bo on juz tam nie gra prawie dwa sezony.

Carrasco, Milinkovic-Savic/Fabinho, Schick, De Sciglio i to by bylo na tyle.

La fidanzata d'Italia
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2017, 16:57

alessandro1977 pisze:To samo było rok temu kiedy odpuściliśmy Andre Gomesa, jeszcze wcześniej kiedy odpuściliśmy Iturbe
Ja się zastanawiam jak Iturbo w ogóle wpadł w naszą sieć skautów, wynalazek jak Elia, tyle że sporo droższy. Co do Gomesa to trzeba było mieć mocno średnie rozeznanie, by upatrywać w nim bóg wie jakiego wzmocnienia. Na szczęście Marotta nie dał się nabrać na jego talent. Podobnie jak na wkopanie się w Gundogana.

Ale serio, nie wiem jak można było się dać nabrać na Portugalczyka.

Ja niestety dla siebie wymagam (za) dużo. Może dlatego łatwiej mi jest krytykować, bo jeśli Juve interesuje się (wg mediów) graczem A, to zazwyczaj jestem w stanie podać opcję B i C, która wydaje mi się lepsza. Dlatego na razie tylko (czasami) zgrzytam zębami i nie komentuje dziennikarskich plotek.
wagner pisze:Kilka miesięcy temu zwróciłem uwagę na tego gracza w kontekście naszej nowej taktyki. Z tego co pamiętam padały argumenty, ze to biały Cuadrado. Niach niach.
Bardzo możliwe, że byłem to ja, aczkolwiek nie pamiętam, czy użyłem dokładnie tego sformułowania.

Na pewno byłem w opozycji do tego transferu. Z resztą nieważne czy to Carrasco, Iniaki Williams czy Douglas Costa. Całkiem fajni zawodnicy, ale dla mnie cel na tą pozycję jest jeden i nazywa się Alexis Sanchez. Dopóki nie zmieni klubu/nie skończy się mercato nadal mam o czym marzyć ;)

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 maja 2017, 18:12

Benatia wykupiony, kontrakt do 2020.

http://www.juventus.com/en/news/news/20 ... -2020-.php

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2017, 18:14

Jackop bo o Ty ekspert jesteś przecież.

Teoretycznie powinniśmy mieć już jedno fajne nazwisko, jak będzie dowiemybsie niedługo , sądzę że po 3 tygodniu maja ruszy machina. Szczególnie że wtedy kończą się praktycznie wszystkie ważne rozgrywki w Europie. Poza Włochami :prochno:

Jedno jest pewne, że piłkarze chcą przychodzić do Juve. Bo mają teraz, właśnie teraz pokaż siły Juventus.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2017, 18:16 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2017, 18:16

albertcamus pisze:Benatia wykupiony, kontrakt do 2020.

http://www.juventus.com/en/news/news/20 ... -2020-.php
No i w pytkę. Jedno zmartwienie mniej. Bardzo solidny grajek. Barzagli już jest na ostatniej prostej do końca kariery, Chiellini też już blisko. Mądra i dobra decyzja.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2017, 18:17

Wykup Benatii był pewien. ;) Marotta zazwyczaj nie odpuszcza graczy, których bierze z prawem wykupu. Odpukać Medhi z dobrym zdrowiem, a czysto piłkarsko to świetny obrońca.

Musi być zadowolony, bo wyraźnie u nas odżył i poczuł klimat zespołu. :ok:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2017, 18:19

Oceniając powoli kończący się sezon, niezależnie od wyniku finału LM, wg mnie na zdecydowanie największe brawa zasługuje Allegri i jego przejście na 4-2-3-1. To było jak wyjście z dołka wykopanego pod nim przez Marottę, który latem ubiegłego roku zawalił wzmocnienie środka pola i nie ma co o tym zapominać tylko dlatego, że wyszliśmy z tego w miarę bez szwanku (mam nadzieję, że nie za wcześnie to piszę i że do finału nie wydarzy się nic dramatycznego).

Generalnie zamierzam walczyć sam z sobą, żeby tym razem wykazać więcej zaufania do ruchów Maroty&co i cierpliwości w ich ocenie. Na teraz mogę rzec tylko tyle, że uważam sprowadzenie klasowego środkowego pomocnika za absolutną konieczność, niezależnie od ustawienia, jakie będziemy preferować w następnym sezonie. Nawet jeśli miałby być to system z dwoma środkowymi, to i tak tercet Khedira-Marchisio-Pjanić to mało jak na klasową drużynę. Warto mieć jeszcze jedną bardzo silną kartę w talii, zwłaszcza że życie nie raz pokazało, że dobrze jest mieć środki do wdrożenia innego systemu niż pierwotnie zakładano (vide obecny sezon), a trudno o to będzie bez czwartego do brydża. Jeden z pary Rincon-Sturaro może być gościem od zadań specjalnych w Pucharze Włoch, natomiast Lemina powinien już być spakowany i czekać na szansę w innych klubie.

Obrazek
Zablokowany