LM 16/17 (1/2): JUVENTUS 2-1 Monaco (4-1)

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2017, 22:47

Gdyby był jakiś Matiello na ławce to można by go było wpuścić w 89 minucie z nakazem przewiezienia glika na sankach.

Mega szkoda mi tej bramki dla Monaco. Nasi widać chcieli już dotrwać małym nakładem sił i się przydarzyło. Dobra trudno.

Nasz 9 finał. Oby po sezonie było 3/9 a nie 2/9.

konhup JuveFan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 maja 2017, 22:48

Glik oczywiście w głowie totalne siano, jeszcze w kadrze będziemy przez niego cierpieć. Całe szczęście że za linią końcową nasi trochę uspokoili Higuaina, bo myślę że przez moment mógł nie myśleć racjonalnie i dać Glikowi po pysku.

Co do meczu, tak jak miało być, szkoda niewykorzystanych okazji, rację mieli komentatorzy że wejście Cuadrado generalnie źle wpłynęło na naszą grę. I ta zmarnowana setka :doh: . Teraz już nic się nie liczy, tylko finał !

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2017, 22:49

No po I połowie mógł się zrobić taki meczyk dupy z batem, ale i tak mamy wielki finał! Genialny Alves! Glika wytrzeć w chusteczkę, i wyrzucić do śmieci.

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2017, 22:50

Alves w pierwszej połowie fe-no-me-nal-ny, w drugiej przygasł, ale mecz zrobił (z Dybalą na prawej gra im się klei kapitalnie, Argentyńczyk z Cuadrado aż tak dobrze się nie dogaduje). Świetny Marchisio, który kontrolował środek i nie tracił piłki nawet z dwoma ludźmi na plecach. Bardzo dobry Higuain i Mandżu (szkoda, że jeszcze w pierwszej po prostopadłe Argentyńczyka nie skończyło się golem).

Glik jest chyba niestety psychiczny. Z premedytacją stawać komuś na więzadła boczne?

Za to fajny obrazek rozciągającego 36-letniego Barzę 18-latka Mbape, który z nim się na boisku mierzył.

Pozwoliliśmy się Monaco wyszaleć przez te pierwsze 20 minut. Potem, zrywami, robiliśmy swoje. Jedynie pod koniec - nieco niepokojąco - lekko się to wszystko wymknnęło spod kontroli. W finale tak być nie może.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2017, 22:52

CO z Samim? Przybijam piątkę, glik to nie Pan, to PAJAC.

dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2017, 22:54

Łukasz pisze:Alves w pierwszej połowie fe-no-me-nal-ny, w drugiej przygasł, ale mecz zrobił (z Dybalą na prawej gra im się klei kapitalnie, Argentyńczyk z Cuadrado aż tak dobrze się nie dogaduje).
Alves w drugiej połowie przygasł bo wrócił na pozycję PO.

Po tym dwumeczu nie pozostało nić innego jak na finał wystawić Daniego na skrzydle :pray: - tam gra fenomenalnie.

Jezeli Allegri zagra 4-2-3-1 to Lichy na PO i Dani na skrzydło. Cuadrado będzie świetną opcją z ławki.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2017, 22:56

Ciekawe co polskie dzienniki sportowe powiedzą o występie glika? :lol: Kara na występy w LM musi być, takie zachowanie powinno być piętnowane. Z przyjemnością oglądałbym krowie oczy, wypowiadające się jak to zostały skrzywdzony.

Co powiedział Mandżukić do tego czegoś? Skrót, będe sobie oglądał na poprawę nastroju
Ostatnio zmieniony 09 maja 2017, 23:02 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 2 razy.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Bobby X

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2017, 22:57

Glik zasłużył na kasacje facjaty pod stadionem!

Juventusie 21 lat temu, w finale z Ajaxem (kibicowałem Litmanenowi) urzekła mnie Twoja postawa, Twoi piłkarze. Kilka miesięcy później szaleńczo zakochałem się w Alessandro Del Piero! Dwa kolejne lata już jako oddany kibic musiałem znieść porażki mimo roli faworyta! I kolejne też. Zdobądź ten puchar ukochana Stara Damo! Forza! Forza! FORZA!

:allegri: na śmietnik
PietroBosman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2017, 22:57

Mamy to!
Juve w pierwszej połowie zabiło Monaco. W drugiej była za bardzo chaotycznie. Za nerwowo. Niepotrzebnie dali się sprowokować Glikowi... powinien dostać karę skoro za spacer po nodze Higuaina nie było kartki.
Brawa dla Mandżukicia, Daniego Alvesa, dla Kielona(PROFESOR) dla całego zespołu.
Wchodzimy do finału!

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2017, 23:01

Glik to typowy przedstawiciel polskiego buractwa. Tępy wyraz twarzy i chamstwo w grze. Powinienem zostać wykluczony na kilka spotkań.

Mecz na spokoju. Scenariusz był do przewidzenia. Finał nie będzie taki łatwy.

borysfcb

Katalończyk
Katalończyk

Nieprzeczytany post 09 maja 2017, 23:07

Alves... Jak mi tego gościa brakuje u nas... Mówiłem tu przed transferem do Was, że to kawał gracza. On UWIELBIA wielkie mecze, tak jakby był do nich stworzony

Aha. Gratulacje! Powodzenia w Finale, chyba tym razem już tego nie wypuścicie :>

Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2017, 23:10

borysfcb pisze:Alves... Jak mi tego gościa brakuje u nas... Mówiłem tu przed transferem do Was, że to kawał gracza. On UWIELBIA wielkie mecze, tak jakby był do nich stworzony

Aha. Gratulacje! Powodzenia w Finale, chyba tym razem już tego nie wypuścicie :>
Wow. szacunecek, dla ,,naszych fanów'' Barcy.

Lalalalalala.... jesteśmy w finale, wjechaliśmy jak po swoje.

P.s glik to....tak jak Arka Gdynia (bez urazy chłopaki z Trójmiasta)

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2017, 23:11

:juve:

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2017, 23:15

Barcelonie dziękujemy za Alvesa :bravo: Gość robi różnicę w Lidze Mistrzów. Glück :mad2: :angry: Jest ogromna szansa na potrójną koronę. Oby nasi atakujący wytrzymali to kondycyjnie, bo na odpoczynek czasu brak, a o zmienników ciężko.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2017, 23:15

Cabrini_idol pisze:Alex oglądał mecz w sklepie RTV AGD? :prochno:

Co z Khedira ?
A może to zdjęcie pochodzi ze studia tv np Sky a on był komentatorem/ gościem ?

Zablokowany