Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2017, 14:52

Podobnym owszem z małą różnicą. Ljalic ma słabą głowę, nie radzi sobie z presją. Co dyskredytuje go już na wejściu. No i ma fatalne ostatnie podanie/strzał coś jak Asamoaha, tyle, że on został przekwalifikowany na obrońcę

Obrazek
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2017, 15:15

Cabrini_idol pisze:Podobnym owszem z małą różnicą. Ljalic ma słabą głowę, nie radzi sobie z presją.
Tu może się zgodzę, choć na pewno nie oceniałbym go przez pryzmat Interu.

Cabrini_idol pisze: ma fatalne ostatnie podanie/strzał
Tu się nie zgodzę. Jest chimeryczny, traci sporo piłek i nie zawsze chce mu się wracać do obrony, ale fajny strzał i podanie akurat ma.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2017, 15:32

Łukasz pisze:Swoją drogą, bardzo podobnym zawodnikiem do Reusa jest Ljajić, jeśli szukamy kogoś na lewe skrzydło w tym stylu ;)
Ogromna różnica klas. Oczywiście abstrahuję pod problemów Niemca ze zdrowiem. Ljajić to przeciętny zawodnik, na pewno nie na Juventus (chyba, że bierzemy pod uwagę ławkę).

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2017, 16:07

Co do upchania Iniesty w składzie w 4-2-3-1 to nie widzę większego problemu, by występował w różnych rolach. Najbardziej widziałbym go jako ew. zmiennika Dybali. W środku też dałby rade. Takich zawodników jak Iniesta zawsze da się gdzieś upchnąć i znaleźć dla nich role. Mimo wszystko jako ten zawodnik szukający miejsca pomiędzy liniami i kreującego sytuacje kolegom z zespołu - tu widziałbym go najbardziej. Dla mnie gra warta świeczki nawet pomimo wieku.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2017, 16:18

CavAllano pisze:
Łukasz pisze:Swoją drogą, bardzo podobnym zawodnikiem do Reusa jest Ljajić, jeśli szukamy kogoś na lewe skrzydło w tym stylu ;)
Ogromna różnica klas. Oczywiście abstrahuję pod problemów Niemca ze zdrowiem. Ljajić to przeciętny zawodnik, na pewno nie na Juventus (chyba, że bierzemy pod uwagę ławkę).
Zdrowy Reus to klasa sama dla siebie, ale... No właśnie nie wiem, czy można od tego abstrahować. Pewnie jestem nieobiektywny, bo Ljajić podoba mi się jako piłkarz od dawna (i od dawna nie potrafi wejść na pułap swojego potencjału), ale tak sobie zestawiłem statystyki Serba z tego sezonu w Toro i Reusa... Jedyny sezon, w którym Niemiec go miażdży (właśnie z powodu kontuzji i niestabilnej formy przy powrotach do zdrowia), to 13/14.

Co oczywiście nie znaczy, że Ljajić to gość na miarę Juve (nie wiem, co ma w głowie) i że chciałbym piłkarza Toro (i byłego grajka Romy) w Juve. Po prostu taka ciekawostka w ramach rozważań, co mamy na własnym włoskim podwórku.

Inna rzecz, że ciekawi mnie, jakiego skrzydłowego szukamy. Bo Mandżukić - choć skrzydłowy z niego nietypowy, bo prawie cały czas gra tyłem [!] do bramki, nie drybluje, ani nie strzela, to jednak ma jedną superzaletę, której Allegri jest na pewno świadomy. Prawie w ogóle nie traci piłek.

Co wy z tym Iniestą? :lol:

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 08 maja 2017, 13:50

Podobnym... Reus zdrowy to ścisła czołówka światowa.

Wątpie jednak gdyż to facet przywiązany ściśle do swojego miasta jakim jest Dortmund. Kiedyś mówił w wywiadzie że dla niego najważniejsza rodzina i przyjaciele których tam ma (poza piłką) i że jest szcześliwy, a było to chyba przy okazji transferu Goetze.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2017, 14:05

Od jakiegos czasu rozgladamy sie za jakims napastnikiem, ktory mialby byc dublerem dla Igly. I wedlug ostatnich plotek najbardziej interesuja nas trzy nazwiska:

- Schick
- Dolberg z Ajaxu
- Werner z Lipska

Cos mi sie zdaje jednak, ze w Turynie ujrzymy Schicka. Przemawiaja za nim na pewno dwie, powazne rzeczy: rzekoma klauzula o calkiem niewysokiej wartosci oraz znajomosc ligi.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 08 maja 2017, 14:27

jakku1 pisze:Cos mi sie zdaje jednak, ze w Turynie ujrzymy Schicka. Przemawiaja za nim na pewno dwie, powazne rzeczy: rzekoma klauzula o calkiem niewysokiej wartosci oraz znajomosc ligi.
Problem polega na tym, że Ferrero kombinuje, by albo tę klauzulę anulować, albo podnieść. Chce zatrzymać gracza mówiąc, że w Juve sobie nie pogra. Czytałem ostatnio wywiad z tym panem.

Dolberg też przekocur.

Hiszpańskie media twierdzą, że Keita jest dogadany z Sevillą. Zobaczymy, jak to się rozwinie i kto kłamie jak Pinokio. ;)

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2017, 14:33

Dolberg to fajny talent ale straszne chucherko. Zanim ogarnąłby się na siłce i zaaklimatyzował w Serie A minęłoby pewnie z 2 lata. Każdy wie jaki jest przeskok Z Eredivisie do PL, Serie A czy Primera. Schick to pewny kocurek. a 22? mln euro w klauzuli to promocja. Ten gościu będzie drugim Ibrą.

Obrazek
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 08 maja 2017, 16:03

CavAllano pisze:Hiszpańskie media twierdzą, że Keita jest dogadany z Sevillą.
Abstrahując od tego, czy walczy o niego Juve to gość może chyba liczyć na zdecydowanie więcej niż transfer do Sevilli, tak mi się wydaje. Z całym szacunkiem dla obu klubów, ale Hiszpanie to podobna odskocznia do czołowych drużyn co Lazio. Moim zdaniem Sevilla w karierze Keity byłaby zbędnym przystankiem, on już może spróbować swoich sił w większych klubach.

Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2017, 16:19

Również tak mi się wydaje, że transfer z Lazio do Sevilli to nie jest jakiś mocny skok jakościowy. Chyba, że chodzi o ligę, a Keicie marzy się hiszpańska (co jest całkiem prawdopodobne), tylko wtedy miałoby to sens.

Schicka musimy zgarnąć za wszelką cenę, on i Tolliso powinni zostać naszą przyszłością bez względu na koszty. Gość nie dość, że już w pierwszym sezonie robi furorę w Serie A, to mając 21 lat wygląda dojrzalej w grze niż niejeden starszy zawodnik. Jasne, przez jeden sezon musiałby się pogodzić z rolą zmiennika, jednak przecież tak naprawdę robił to również w Sampdorii.

Jeżeli chodzi o Tolliso, to mam wrażenie, że albo jest już wszystko dograne i czekamy na koniec sezonu i ogłaszamy, albo temat jest już kompletnie zamknięty (tj. Aulas go do nas nie puści).

DonPatch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 08 maja 2017, 16:22

W takim razie, w jakim klubie Keita by się rozwinął, skoro abstrahujesz od łączenia go z Juve?

Obrazek
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 08 maja 2017, 18:16

DonPatch pisze:W takim razie, w jakim klubie Keita by się rozwinął, skoro abstrahujesz od łączenia go z Juve?
Nie do końca rozumiem o co Ci chodzi. Nie wiem w jakim, jest wiele klubów lepszych od Sevilli, a sam Keita pewnie będzie dość łakomym kąskiem podczas letniego mercato. Tak jak powiedział Poulinho, przejście z Lazio do Sevilli to sportowy skok w górę, ale raczej niewielki. Dlatego w kontekście przyszłości Keity bardziej niż to, że odrzuca ewentualną ofertę od Juventusu, dziwiłoby mnie, gdyby wybrał właśnie Sevillę, tym bardziej już na początku maja. Póki co te doniesienia z Hiszpanii ja osobiście wkładam między bajki.

Edit: Pewnie już wszyscy zdążyli o dzieciaku zapomnieć, ale w Hiszpanii trąbią o tym, że Real zapewnił sobie w przyszłości usługi tego 16-letniego Viniciusa Juniora z Flamengo. Podobno tak im zależy, że przy klauzuli 30 mln są gotowi dać ponad 40. :hellyes: Perez widocznie ciągle choruje na Neymara bo rzucanie takimi kwotami przy nazwisku chłopaka, który w dorosłej piłce jeszcze nic nie pokazał jest absurdalne. Może rzeczywiście Brazylijczyk ma wielki potencjał, choć - jak ktoś słusznie zauważył na realmadrid.pl - nie da się przewidzieć, w jakim kierunku pójdzie kariera 16-latka i czy transfer w tak młodym wieku mu pomoże czy zaszkodzi. Równie dobrze co drugim Ronaldinho może się okazać kolejnym Denilsonem. Zobaczymy za jakiś czas. Mnie osobiście fakt, że Viniciusa nie zobaczymy w Turynie ani grzeje, ani ziębi.

Trochę niepokoją dzisiejsze pogłoski o Schicku, ale liczę, że Marotta coś tam cichaczem dłubie i za chwilę wyskoczy z klauzulą i kontraktem dla Czecha.

DonPatch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2017, 14:49

vitoo pisze:
DonPatch pisze:W takim razie, w jakim klubie Keita by się rozwinął, skoro abstrahujesz od łączenia go z Juve?
Nie do końca rozumiem o co Ci chodzi. Nie wiem w jakim, jest wiele klubów lepszych od Sevilli, a sam Keita pewnie będzie dość łakomym kąskiem podczas letniego mercato. Tak jak powiedział Poulinho, przejście z Lazio do Sevilli to sportowy skok w górę, ale raczej niewielki. Dlatego w kontekście przyszłości Keity bardziej niż to, że odrzuca ewentualną ofertę od Juventusu, dziwiłoby mnie, gdyby wybrał właśnie Sevillę, tym bardziej już na początku maja. Póki co te doniesienia z Hiszpanii ja osobiście wkładam między bajki.
Chodzi mi o to, że być może żaden z lepszych zespołów od Sevilli go po prostu nie potrzebuje. Bo tak naprawdę, ile jest tych lepszych zespołów? Z Hiszpanii 3, Bayern, Juve, PSG (chociaż tu stawiam duży znak zapytania) i naciągane Monaco. Angielska liga to jeden wielki znak zapytania, reszta naszej włoskiej - niższy poziom. Z tych zespołów jedynymi, które miałyby wakaty na pozycji Keity, jest chyba tylko Juve i Atletico .

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2017, 18:01

CavAllano pisze:
jakku1 pisze:Cos mi sie zdaje jednak, ze w Turynie ujrzymy Schicka. Przemawiaja za nim na pewno dwie, powazne rzeczy: rzekoma klauzula o calkiem niewysokiej wartosci oraz znajomosc ligi.
Problem polega na tym, że Ferrero kombinuje, by albo tę klauzulę anulować, albo podnieść. Chce zatrzymać gracza mówiąc, że w Juve sobie nie pogra. Czytałem ostatnio wywiad z tym panem.
W tej sprawie, mam wrazenie, ze jest dokladnie tak jak ostatnio wspominal Nedved - wszystko zalezy od Schicka. Jesli zdecyduje sie do nas dolaczyc, to negocjacji z Sampą pewnie zadnych nie bedzie albo beda w stylu : "to moze 15m plus wypozyczenie Keana i karta Lealiego?".

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Zablokowany