Serie A 16/17 (35): JUVENTUS 1-1 Torino
- CzeczenCZN
- Juventino
Jak napisałem 2 posty wyżej - sytuacje przed rewanżem mamy komfortową - nie jesteśmy z rywalem na styk - wierzysz w to że Monaco strzeli nam 3 gole w Turynie(!), a my przy tym żadnego? W sensie nie że o nic - ale to formalność jest - nie oszukujmy się. Obu finalistów CL 2004 załatwiliśmy w pierwszym meczu. Napisałem że w takim razie jedyny mecz na który musimy się TOTALNIE zmobilizować to finał CL z Realem M. Natomiast drużyna musi być w gazie, musi być na fali, by była w formie, musi mieć pewność siebie przed CARDIFF!!!! Zaś kolejne zwycięstwa najbardziej budują morale zespołu.Vanquish pisze::shock:ForzaItanimulli3vujcm pisze:skoro piszesz o meczach o nic, to od razu dopisz do tego rewanż z Monaco
Finał Ligi Mistrzów to "nic"? Bo w moim mniemaniu rewanż z Monaco jest meczem właśnie o przepustkę na 3 czerwca. Tymczasem we Włoszech wręcz przeciwnie. Jeśli Roma wygra z nami 3-0 to i tak nic nie zmieni, a jeśli 3-0 wygra z nami Monaco... w meczu "o nic"...
- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Nie wierzyłem, że Inter może nam "strzelić 3 gole w Turynie(!), a my przy tym żadnego". Mówi Ci to coś? Ten etap w tych rozgrywkach to nie moment na wystawienie rezerw przy wyniku 2-0, bo Monaco nie położy się w Turynie na trawie. Z tego właśnie powodu należy odetchnąć w weekend żeby we wtorek nie umoczyć.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Jak napisałem 2 posty wyżej - sytuacje przed rewanżem mamy komfortową - nie jesteśmy z rywalem na styk - wierzysz w to że Monaco strzeli nam 3 gole w Turynie(!), a my przy tym żadnego?
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
@Vanquish
Na wyjeździe przegraliśmy wtedy z Interem 3:0, a nie w Turynie i mimo to potrafiliśmy awansować po karnych.
Na wyjeździe przegraliśmy wtedy z Interem 3:0, a nie w Turynie i mimo to potrafiliśmy awansować po karnych.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- CzeczenCZN
- Juventino
My wtedy przegraliśmy na wyjeździe 0-3 - o ile Ci o to chodzi. Tylko że tamto to była totalna olewka.Vanquish pisze:Nie wierzyłem, że Inter może nam "strzelić 3 gole w Turynie(!), a my przy tym żadnego". Mówi Ci to coś? Ten etap w tych rozgrywkach to nie moment na wystawienie rezerw przy wyniku 2-0, bo Monaco nie położy się w Turynie na trawie. Z tego właśnie powodu należy odetchnąć w weekend żeby we wtorek nie umoczyć.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Jak napisałem 2 posty wyżej - sytuacje przed rewanżem mamy komfortową - nie jesteśmy z rywalem na styk - wierzysz w to że Monaco strzeli nam 3 gole w Turynie(!), a my przy tym żadnego?
Ja nie mówię żeby wystawić Primavere we wtorek - OCZYWIŚCIE! - skupienie musi być! Tyle że nie powinniśmy mieć większych problemów. Zresztą, jak mówię co to jest Torino? Drużyna 2 klasy niżej od nas. Mieliśmy wpadkę z Atalantą i wystarczy.
BTW: Tobie jako kibicowi Juventusu nie zależy na wygraniu Derbów? Mi owszem. Zaraz pewnie odpiszesz że z Monaco bardziej - zgadzam się - ale Derby też są ważne.
Zresztą, sam dobrze wiesz jak my gramy - strzelamy 2 gole i cofamy się gramy spokojnie. Większość naszych zwycięstw to jest granie na 40-50% - inaczej byłyby wyniki po 6-0. Tak więc bez obaw, nie musimy cisnąć cały mecz i nie ciśniemy zazwyczaj gdy wygrywamy. Ba! Bardziej mecz z Atalantą dał się we znaki, bo przez 90 minut cisnęliśmy i wyszło tak że, ani 3 pkt., ani zaoszczędzonych sił.

- Cabrini_idol
- Juventino
Derby to Derby. Nie wyobrażam sobie że dzisjaj mamy stracić punkty. Dla wielu kibiców szczególnie tych we Włoszech i Turynie Derby to jeden z najważniejszych meczów.

- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Racja, z Interem było u nich, mea culpa.
W takim razie rezerwy powinny wystarczyć, czyż nie? Z reszta, już się zgubiłem, bo raz mówisz, że trzeba wyjść na Torino najsilniejszym ustawieniem a potem to, co cytuję, czyli nie powinniśmy mieć problemów grajac na 30-40% rezerwa.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Zresztą, jak mówię co to jest Torino? Drużyna 2 klasy niżej od nas.
- CzeczenCZN
- Juventino
Ja po prostu oczekuje zwycięstwa z Torino! Chciałbym też by Higuain i Dybala sobie pograli i byli w gazie, podstawa musi być w gazie. 30%-40% jak na możliwości naszych zawodników z podstawy spokojnie wystarczy, nie trzeba się zarzynać. Zresztą, kiedy my gramy cały mecz na 100%? Rzadko! Nie no, oczywiście kilka zmian powinno być - bo więcej piłkarzy musi być w rytmie meczowym. Odpocząć też - ale mam nadzieje że Higuain dostanie te 20 minut jak coś, przynajmniej.Vanquish pisze:Racja, z Interem było u nich, mea culpa.W takim razie rezerwy powinny wystarczyć, czyż nie? Z reszta, już się zgubiłem, bo raz mówisz, że trzeba wyjść na Torino najsilniejszym ustawieniem a potem to, co cytuję, czyli nie powinniśmy mieć problemów grajac na 30-40% rezerwa.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Zresztą, jak mówię co to jest Torino? Drużyna 2 klasy niżej od nas.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Jeżeli faktycznie Mario zagra dzisiaj na szpicy to coś w kościach przeczuwam, że to będzie jego mecz. Należy się parę bramek chłopu jak nic za to jak haruje dla drużyny.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Moim zdaniem wystawienie składu Neto; Lichtsteiner, Bonucci, Benatia, Asamoah; Cuadrado, Khedira, Lemina, Sturaro; Dybala; Mandzukic;, który wcale nie jest tak mocno rezerwowy, bo 5 zawodników jest praktycznie z pierwszej 11stki, jest korzystne z kilku powodów:
1) Oprócz odpoczynku przed wtorkowym meczem LM (na ten moment najważniejszym spotkaniem w tym sezonie) dla Igły, Sandro, Buffona, Chielliniego, Marchisio, to zmiennicy będą również w cyklu meczowym, a nie tak jak bywało wcześniej, że nie wstawali z ławki np. przez 5 kolejek
2) Jeśli będzie potrzeba, to Max będzie miał większe pole do manewrów z ewentualnymi zmianami, bo po kontuzji Pjacy trio Dybala-Higuain-Mandzukic grało prawie cały czas.
1) Oprócz odpoczynku przed wtorkowym meczem LM (na ten moment najważniejszym spotkaniem w tym sezonie) dla Igły, Sandro, Buffona, Chielliniego, Marchisio, to zmiennicy będą również w cyklu meczowym, a nie tak jak bywało wcześniej, że nie wstawali z ławki np. przez 5 kolejek
2) Jeśli będzie potrzeba, to Max będzie miał większe pole do manewrów z ewentualnymi zmianami, bo po kontuzji Pjacy trio Dybala-Higuain-Mandzukic grało prawie cały czas.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Markiz we wtorek zagra ale na ławie. Khedira + Pjanic to nasz podstawowy duet.dimebag11 pisze: 1) Oprócz odpoczynku przed wtorkowym meczem LM (na ten moment najważniejszym spotkaniem w tym sezonie) dla Igły, Sandro, Buffona, Chielliniego, Marchisio, to zmiennicy będą również w cyklu meczowym, a nie tak jak bywało wcześniej, że nie wstawali z ławki np. przez 5 kolejek
- Kamex22
- Juventino
Neto nie miał obiecane, że będzie mógł pokazać się w większej ilości meczów niż rok temu?szczypek pisze:Może mi ktoś powiedzieć o co chodzi z odpoczynkiem dla Buffona i dlaczego nie może on grać w każdym meczu w tym sezonie?
Zresztą Buffon nie młodnieje. Wiadomo, że gk nie biega tak jak inni, ale zawsze może naciągnąć to i owo.
Fajnie byłoby wygrać, bo seria wygranych u siebie i mecz derbowy, ale bądźmy szczerzy, w obliczu walki na 3 frontach do samego końca zaakceptuję każdy wynik i każdy styl.
Jeszcze tylko 7 meczów (zakładając awans do finału LM)
- CzeczenCZN
- Juventino
Ja tam bym jeszcze poszedł krok dalej. Po meczach z Torino i Romą, gdy wszystko będzie już jasne, fajnie byłoby w meczach z Crotone i Bologną dać szanse Audero, chociaż po kilka minut.
Buffon to pewnie zagra jeszcze w dwóch meczach w tym sezonie: Monaco i Finał CL z Realem M.
Dzisiaj to dobrze by było gdyby Mandzukic coś strzelił. Bo jego dorobek bramkowy wygląda nadzwyczaj biednie. No niech sieknie doppiettę i będzie OK!
Buffon to pewnie zagra jeszcze w dwóch meczach w tym sezonie: Monaco i Finał CL z Realem M.
Dzisiaj to dobrze by było gdyby Mandzukic coś strzelił. Bo jego dorobek bramkowy wygląda nadzwyczaj biednie. No niech sieknie doppiettę i będzie OK!
- albertcamus
- Juventino
A co Wam przeszkadza Neto? W meczach z takimi ogórkami jak Torino to nawet ja mógłbym stanąć między słupkami. Bo co się może stać, jak Toro nie odda żadnego celnego strzału na naszą bramkę?
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
No coz... Wygramy.
Pozdrawiam wariatow, ide pic (z sasiadem).
Pozdrawiam wariatow, ide pic (z sasiadem).
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"