Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2017, 10:41

tak Tello.

Co do Mattia i Conti - to nie wiem, nie znalazlem informacji tak szczegółowych, wiesz jak to jest w mediach, strzelaja informacjami bez szczegółów.

Teraz GDs pisze, że nie ma zadnych negocjacji pomiedzy nami a Lazio ws. Keity. Ale chcemy Senegalczyka, zas podobno Lotito chce 18-20 baniek za niego, co jest zupelnie inna informacją niż wczorajsze - 30 plus 5, i nasz 20 plus7

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2017, 10:55

@Robaku Tak się właśnie zastanawiam w czym rzecz wiesz. Te nazwiska strasznie i równolegle się przewijają, jakby byli graczami na obydwie pozycje - a są na jedną brakującą. Alvesa na bank zostanie, więc się zastanawiam w jakiej roli widzimy jednego z nich? Conti przesunięty wyżej? Nie wiem.

Za Keite nawet 25 mln € to grosze - chłopak będzie topem!

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2017, 11:11

ForzaItanimulli3vujcm pisze:@Olek1987 No cóż? Cieszę się że nie miałem racji, chylę czoła! Bo wolę by Juventus wygrywał - niż powiedzieć "Hahahaha miałem racje!."
No cóż, jakoś mnie to nie dziwi, że ani jeden ani drugi nie rozumie problemu, chodzi tylko i wyłącznie o to, żebyście na drugi raz mieli w pamięci to, że po prostu rzadko macie rację i w związku z tym nie wypisywali bredni jeszcze przed rozpoczęciem sezonu Serie A.

Wybaczcie, ale pisanie textów typu: "nie mamy szans w LM" - gdy w składzie melduje się Higuain, Pjanic, Alves a odchodzi w sumie tylko Pogba to jest posiadanie wiedzy i umiejętność analizowania na poziomie gimnazjalisty, wspomnianego już wcześniej czytlenika BS, a nie kwestia tego, że ktoś zwyczajnie nie miał racji.

Jest na forum kilku ogarniętych użytkowników, którzy hamowali wasze lamenty w trakcie trwania mercato i pozniej w trakcie sezonu, ale Wy do meczu z Barcelona wiedzieliście swoje... :smile:

Zero szacunku dla Pogby
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2017, 11:19

@Olek1987 Ty o ile pamiętam byłeś wściekły jak odchodził Pogba - nie mogłeś tego podarować - do dziś masz podpis.

Nie no nie miałem racji wydawało mi się że skład mamy za słaby i wyjdzie na zero. Wkurzało mnie ponadto to ciągłe przemeblowywanie - Finał CL 2015 pomoc atak - Marchisio, Pirlo, Pogba - Vidal - Tevez, Morata. Po mercato 2016 zostaje tylko Marchisio wychowanek - dziwne to jak na poważny klub - pomijając już szczegółową analizę przyczyn odejścia każdego z nich - wydawało mi się to niepoważne - takie ciągłe przebudowywanie - jak to się ma zgrać? No ale wszystko dobrze się skończyło.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2017, 11:28

ForzaItanimulli3vujcm pisze:@Olek1987 Ty o ile pamiętam byłeś wściekły jak odchodził Pogba - nie mogłeś tego podarować - do dziś masz podpis.

Nie no nie miałem racji wydawało mi się że skład mamy za słaby i wyjdzie na zero. Wkurzało mnie ponadto to ciągłe przemeblowywanie - Finał CL 2015 pomoc atak - Marchisio, Pirlo, Pogba - Vidal - Tevez, Morata. Po mercato 2016 zostaje tylko Marchisio wychowanek - dziwne to jak na poważny klub - pomijając już szczegółową analizę przyczyn odejścia każdego z nich - wydawało mi się to niepoważne - takie ciągłe przebudowywanie - jak to się ma zgrać? No ale wszystko dobrze się skończyło.
Byłem wściekły, głównie ze względu na to, że lubiłem jak gra oraz ze względu na to jak potraktował kibiców i w jaki sposob odszedł, ale ze strony sportowej wiedziałem, że został solidnie zastąpiony.

Co z tego, że został tylko Marchisio z finału CL skoro przyszedł Khedira, Pjanic, Moratę zastąpił Dybala a Teveza zastąpił Higuain do tego po drodze wpadł Sandro i Alves. Na prawdę od przegranego finału CL kadra Juventusu nie straciła na sile, a nawet zyskała, ubiegły rok to pechowa porażka z Bayernem po dobrej grze.

Własnie dlatego te lamenty były kompletnie nieuzasadnione, no, ale mam nadzieje, że w tym roku nie bedzie takich cyrków bo to co się tutaj działo od początku letniego mercato do początku marca 2017 było żałosne. :confused2:

Zero szacunku dla Pogby
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2017, 11:29

Forza, ale zerknij co zrobił z Danim - Maxiu, wsadził go na wahadlo lub też nawet na prawe skrzydło. Wiadomo, że Brazol to top, ale to pokazuje, że nasz trenejro umie wymieszać składniki tak trochę nieprzewidywalnie i da się to oglądać.
Może DeSciglio i Alves będą grali niżej, a np. Conti z Cuadrado wyzej.
Allegri jest tak elastyczny ze na pewno jest w stanie fajnie to poukładać. A warto zwrócic uwagę, że Conti jak i Caldara są bardzo skuteczni.

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2017, 11:51

Skoro idziemy po Keite to zostajemy przy 4-2-3-1, a w takim przypadku raczej nie bedziemy sie nawet ogladac na Verrattiego, nie? Jak wielu z Was w ogole tego nie widze, zeby Wloch wystepowal obok Pjanicia(on musi grac). W takim ukladzie ewidentie brakuje sily i jestesmy skazani na fizyczna porazke.
Alexinhio-10 pisze:Najlepsze jest to ze brak tego środkowego pomocnika, ten błąd Marotty wymusił zmianę ustawienia.
Olek1987, to jest najistotniejszy kontragument do Twojej tezy o lamencie. Pomoc do trojki graczy w tej formacji mielismy(mamy) zbudowaną fatalnie i wszyscy cytowani przez Ciebie odnosili sie do tamtejszej sytuacji, gdzie wszystko bylo pod 4-3-X. Nawet Allegri to widział, ktory z braku laku zredukował tę pomoc do dwojki kosztem wciśnięcia wszystkich naszych ofensywnych zawodnikow z kadry do pierwszego skladu (I chwala mu za to. Ciekawy jestem, czy gdybysmy mieli innego trenera to wpadlby na cos podobnego.) Nie ma sie co oszukiwac, ze gdyby wtedy przyszedl taki Matuidi/Witsel to gadka bylaby zgola odmienna(na pewno), a moze gralibysmy lepiej (moze!) i cos czuje, ze na tym etapie gdy wszyscy byliby zdrowi jak teraz gralibysmy 4-3-1-2.
Olek1987 pisze:
ForzaItanimulli3vujcm pisze:@Olek1987 No cóż? Cieszę się że nie miałem racji, chylę czoła! Bo wolę by Juventus wygrywał - niż powiedzieć "Hahahaha miałem racje!."
Wybaczcie, ale pisanie textów typu: "nie mamy szans w LM" - gdy w składzie melduje się Higuain, Pjanic, Alves a odchodzi w sumie tylko Pogba to jest posiadanie wiedzy i umiejętność analizowania na poziomie gimnazjalisty, wspomnianego już wcześniej czytlenika BS, a nie kwestia tego, że ktoś zwyczajnie nie miał racji.
Zapomniałeś, że Marchisio wyleciał do listopada, więc dwóch ludzi potrzebowaliśmy na gwałt. Każdy miał też w głowie dostępność Khediry na boisku uwzględniając jego poprzednie sezony. Mamy fart, że zagrał pierwszy tak udany dla jego zdrowia sezon od dawna. :dance:

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 maja 2017, 19:32

Agresti napisał, że może się oczywiście mylić, ale według niego nie prowadzimy żadnych rozmów w sprawie Schicka ergo Czech nie przyjdzie. Sanchezem, z jego informacji, także nie jesteśmy zainteresowani w to okienko. Tolisso w systemie z dwójką środkowych pomocników nie przekonuje za bardzo naszych działaczy. Verratti nie przyjdzie. Bernardeschi i Keita bardzo nas interesują, ale według niego te prawdziwe nazwiska, które negocjujemy/zamierzamy negocjować dopiero się pojawią ergo, to co teraz krąży to w większości radosna twórczość.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2017, 19:35

Dziwne. Rozumiem, ze Marotta blefuje mówiąc, ze nie jest zainteresowany. Ale że Nedved blefuje mówiąc, że jesteśmy zainteresowani? :smile:

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 maja 2017, 19:36

Na VS Agrestiemu też ktoś to pytanie dokładnie zadał, i właśnie odpowiedział, że oczywiście może nie mieć racji, ale z jego informacji wynika to co napisał.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2017, 19:38

RICTOR pisze:radosna twórczość.
Jest to wielce prawdopodobne. Ja cały czas mam w pamięci post "z dupy" @CavAllano o jakimś tam dużym nazwisku z Ameryki Południowej, który ma być zaskoczeniem dla wszystkich. Nie było mowa o nazwisku, a za kilka tygodni w przeciągu kilku dni pozyskaliśmy Higuaina. Strasznie ta sytuacja, ten transfer, zapadła mi w pamięć ;) Pjanic też był szybkim transferem. O obu wspomianych nazwiskach pisało się niewiele albo wcale. Mnie osobiście takie założenie, że Sanchez i Verratti to radosna twórczość bardzo intrygują, pobudzają wyobraźnie. To będzie aktywne mercato. :ok:

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2017, 19:52

Ta wypowiedz Nedveda to moze byc zwykle podbijanie ceny za piłkarza dla konkurencji (tak, wiek, ze ma klauzule).

Sam Nedved mowil w jakims wywiadzie wczesniej zapytany czy jest jakis Czech, ktory moglby trafic do Juve, ze nie powie nazwiska, bo jego cena od razu poszybowałaby w górę. Nic tylko podbijamy cenę

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2017, 19:57

Albo naprawdę jesteśmy zainteresowani. On ma klauzulę, więc negocjacje nie muszą iść oficjalna drogą jeszcze. Higuaina nie trzeba bylo negocjowac, ot wpłacona klauzula i ruszamy. A wcześniej wstepne ustalenia czy jest zainteresowany kontraktem z nami. Więc mogło to po prostu jeszcze nie ruszyc. Albo Agresti może sie mylic.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2017, 20:50

szczerze to akurat mnie Agresti zupelnie z tym nie przekonuje, bo od lat pierwszy transfer dopinamy do końca maja, a i Dybala byl grany od kwietnia z tego co pamietam. A Pjanic od polowy maja.
Tutaj mamy imo analogiczną sytuację z Keitą.

Nie wierze także w to, że każdy strzela slepakami. Tych nazwisk przewija się sporo, ale w dobie netu, twittera, zdjęc, selfików - nazwiska wypływają stale i nie wierze w to, że coś dzisiaj uda się ukryć przed prasą dłużej niż na 72h - 96 h.

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 maja 2017, 22:33

Jeśli chodzi o ścisłość to ja to co Agresti napisał ubrałem trochę w słowa po swojemu. Żeby być wiernym oryginałowi to co on napisał "Schick nie, Verratti nie, Bernardeschi bardzo lubimy, Keita bardzo lubimy, ale z tego co mi się wydaje prawdziwe nazwiska jeszcze się nie pojawiły" a na pytanie o Czechu i Nedvedzie odpisał "Z tego co wiem, ale oczywiście mogę się mylić".

Zablokowany