Massimiliano Allegri
- Cabrini_idol
- Juventino
Sukces w Europie plus mistrzostwo lub vicemistrzostwo na krajowym podwórku.Jak na razie Conte to dobry trener na odbudowanie marki (Juve, teraz CFC). Trener na zdominowanie ligi grając TYLKO w lidze. W tym jest chyba obecnie najlepszy na świecie. Ale gdy musi łączyć różne rozgrywki, stosować rotację to gubi się. Tego jeszcze nie ma i dopóki się nie nauczy tych rzeczy, dopóty nie będzie w topie trenerów.Makiavel pisze:@wojczech7 Jak będziesz używał takich trudnych słów, jak algorytm to on cie nigdy nie zrozumie.
Wg niektórych odbudował Juve w słabej Serie A. Obecnie PL to jest poziom Serie A

Poczekajmy rok, zobaczymy co pokaże grając na 3-4 fronty. Co pokaże w lidze i w LM. Najlepsi trenerzy potrafią i tu i tu osiągać przyzwoite wyniki. Simeone i Allegri pokazują od kilka lat, że potrafią to. Bo 2 finały LM Atletico plus mistrzostwo ES czy finał LM i najprawdopodobniej kolejny sukces w LM w tym roku Allegriego plus 3 mistrzostwa z rzędu są nieporównywalnie większym osiągnięciem niż to co pokazał NA RAZIE CONTE.
Algorytm jest prosty. Masz <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> w głowie. Współczuję rodzinie i chłopakowiMakiavel pisze:@wojczech7 Jak będziesz używał takich trudnych słów, jak algorytm to on cie nigdy nie zrozumie.

- SKAr7
- Juventino
Cabri, mieszają Ci się argumenty dyskusji "najlepszy wszech czasów" i dyskusji "najlepszy na teraz". To bez sensu, i wychodzi kwadratura koła. Oczywiście, że Simeone i Allegri zdążyli pokazać, że ładnie łączą w sobie pewne umiejętności pozwalające grać o uszatka, bo są dłużej trenerami, więc mieli więcej szans, minimalizuje się czynnik losowy. Albo robimy spisik co dany trener osiągnał w karierze, albo zastanawiamy się jakie są jego faktyczne umiejętności w obecnym ułożeniu gwiazd i oceniamy w kontekście tego, jakim dysponuje materiałem, czy jego wartość jest dodatnia i jak bardzo. Mieszanie tego jest bez sensu.Cabrini_idol pisze: Simeone i Allegri pokazują od kilka lat, że potrafią to. Bo 2 finały LM Atletico plus mistrzostwo ES czy finał LM i najprawdopodobniej kolejny sukces w LM w tym roku Allegriego plus 3 mistrzostwa z rzędu są nieporównywalnie większym osiągnięciem niż to co pokazał NA RAZIE CONTE.
Nie mam wątpliwości, że Tonio jest na ten moment najlepszym taktykiem na świecie. Może setka trenerów w historii ma na koncie jakieś rewolucyjne zmiany systemowe, jakieś swoje działanie które są komentowane tak szeroko jak bramki największych gwiazd. On ma już na swoim koncie trzy takie ustawienia (Bari, Juventus, Chelsea).
Natomiast to nie jest tak, że nasi forumowi Stefciowie kompletnie pogubili rozum. Mają rację, że Conte ma sporo do udowodnienia, jest sporo znaków zapytania przy jego osobie. Przede wszystkim, czy przy jego temperamencie i nastawieniu na pracę jest w stanie prowadzić klub długofalowo. Do tego niewyparzony język. Z tego tytułu jestem w stanie zrozumieć, że osoba znająca się na piłce jest w stanie całościowo postawić parę nazwisk przed nim.
L'equipe zrobiło analogiczny ranking do włoskiego. Tylko tam głosowali raczej dziennikarze związani z Francją.
A Pep odcina kupony od tego co zrobił jeszcze w 2009. Taki Conte ma trzy rewolucyjne ustawienia, ale one w sumie nie miały takiego wpływu na piłkę jak to ustawienie (i filozofia) Guardioli.
- Forza
- Juventino
Ranking Top 100 najlepszych trenerow swiata wedlug Bravo Sport - kwiecien 2017.
1. Diego Simeone
2. Pep Guardiola
3. Marcelo Lippi
4. Arsene Wenger
5. Massimiliano Allegri
6. Alex Ferguson
7. Antonio Conte
8. Leszek Ojrzynski
9. Laurent Blanc
10. Carlo Ancelotti
.
.
28. Franciszek Smuda
.
39. Juup Heynckes
40. Zinedine Zidane
.
.
62. Jurgen Klopp
.
.
79.Zdenek Zeman
.
81.Jose Mourinho
.
.
100. Grzegorz Nicinski
Andre Vijas-Boas
Carlos Dunga
1. Diego Simeone
2. Pep Guardiola
3. Marcelo Lippi
4. Arsene Wenger
5. Massimiliano Allegri
6. Alex Ferguson
7. Antonio Conte
8. Leszek Ojrzynski
9. Laurent Blanc
10. Carlo Ancelotti
.
.
28. Franciszek Smuda
.
39. Juup Heynckes
40. Zinedine Zidane
.
.
62. Jurgen Klopp
.
.
79.Zdenek Zeman
.
81.Jose Mourinho
.
.
100. Grzegorz Nicinski
Andre Vijas-Boas
Carlos Dunga
- wojczech7
- Juventino
Jak nie kumasz analogii, to nie mamy o czym rozmawiać.alessandro1977 pisze:A co ma piernik do wiatraka, Ty dobrze się czujesz czy tylko nieszczęśliwy jesteś ? :lol:wojczech7 pisze:Ibra też topem nie jest, bo odszedł po calciopoli do znienawidzonego Interu? :lol:
Twój tok rozumowania i argumenty są przekozackie
Jak kumasz (w co wierzę) i uciekasz w ten sposób od odpowiedzi, to pozdrawiam serdecznie.

---
Cabrini - to kto jest w tym TOP 5 obok Allegriego? Dowiem się?

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
jeśli ktoś porównuje 3 scudetto Allegriego do 3 scudetto Conte to chyba ma coś z głową
bez tych Conte nie byłoby żadnego Maksa, one są tyle samo warte co 3 mistrzostwa Niemiec w wykonaniu Guardioli (a tych o ile wiem nikt tu nie poważa)
ps. do kogo należy rekord punktów w ligach top5?

ps. do kogo należy rekord punktów w ligach top5?

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- DonPatch
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
To jakiś fejk, nie ma Michniewicza.Forza pisze:Ranking Top 100 najlepszych trenerow swiata wedlug Bravo Sport - kwiecien 2017.
1. Diego Simeone
2. Pep Guardiola
3. Marcelo Lippi
4. Arsene Wenger
5. Massimiliano Allegri
6. Alex Ferguson
7. Antonio Conte
8. Leszek Ojrzynski
...

- @D@$
- Juventino
@Mały - źle mnie zrozumiałeś, nie miałem zamiaru umniejszac niczego Conte. Powiem nawet, że zaliczam się do jego funbojow. Raczej chodziło mi o to, ze jest na początku drogi by dołączyć do wąskiego grona takich trenerów jak: Lippi, Ancelotti, Mourinho czy Del Bosque, nie kazdego z nich trzeba lubić, ale dokonali rzeczy wielkich.
A jeśli chodzi o fakty, na razie Conte ma 3 mistrzostwa, niezłe, ale nie urywajace dupy występy w pucharach (1/4 LM i 1/2 LE) oraz ćwierćfinał Euro. Z tym ostatnim mam problem, z jednej strony 1/4 dla azzurrich to nigdy nie będzie sukces, z drugiej postawił po turnieju bardzo dobre wrażenie - świetne mecze z Belgią i Hiszpanią (jedni i drudzy rozklepani koncertowo taktycznie), pechowy przegrana z Niemcami.
Co do Premiership - Chelsea jeszcze nie wygrała, mam nadzieję, że Ty i wszyscy którzy gratuluja już Conte tytułu nie zapesza
Jak to zebrać wszystko do kupy, to mamy świetnego trenera, ale jeszcze przed tym największym sukcesem.
@wojciech7 - nie prowokuj tym Zlatanem, bo wywolasz kolejna dyskusję.
A jeśli chodzi o fakty, na razie Conte ma 3 mistrzostwa, niezłe, ale nie urywajace dupy występy w pucharach (1/4 LM i 1/2 LE) oraz ćwierćfinał Euro. Z tym ostatnim mam problem, z jednej strony 1/4 dla azzurrich to nigdy nie będzie sukces, z drugiej postawił po turnieju bardzo dobre wrażenie - świetne mecze z Belgią i Hiszpanią (jedni i drudzy rozklepani koncertowo taktycznie), pechowy przegrana z Niemcami.
Co do Premiership - Chelsea jeszcze nie wygrała, mam nadzieję, że Ty i wszyscy którzy gratuluja już Conte tytułu nie zapesza

Jak to zebrać wszystko do kupy, to mamy świetnego trenera, ale jeszcze przed tym największym sukcesem.
@wojciech7 - nie prowokuj tym Zlatanem, bo wywolasz kolejna dyskusję.
- wagner
- Juventino
Oczywiście, że ma coś z głową, ale ostatni sezon Conte z pierwszym Allergiego to materiał do świetnej analizy, jak z niemal identycznymi składami grać inaczej i osiągać lepsze wyniki.Maly pisze:jeśli ktoś porównuje 3 scudetto Allegriego do 3 scudetto Conte to chyba ma coś z głową
Jeśli przyjmować Twój tok przyczynowo skutkowy to bez Del Neriego i jego nieudacznictwa nie było by Contego, a jego sukces nie były tak wielkim osiągnięciem.Maly pisze:bez tych Conte nie byłoby żadnego Maksa, one są tyle samo warte co 3 mistrzostwa Niemiec w wykonaniu Guardioli (a tych o ile wiem nikt tu nie poważa)
Edit:
Po przeczytaniu niektórych argumentów, podzielam i również apeluje=szkoda strzępić języka.szczypek pisze:Moja propozycja? Dajcie se chłopaki na wstrzymanie.
Ostatnio zmieniony 02 maja 2017, 23:21 przez wagner, łącznie zmieniany 2 razy.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
no nie bo Conte nie wziął NIC z Del Neriego a Allegri z Conte bardzo wiele
o tych "niemal identycznych składach" już pisałem - bzdura, były tak samo identyczne jak Llorente=Morata, Peluso=Evra, Isla=Pereyra i 20letniPogba=21letni Pogba
Allegri osiąga wyniki mając świetnych graczy na każdej pozycji, a teraz zobacz Conte... już pomijam Juve bo tu znów ktoś wyskoczy o "niemal identycznych składach" ale popatrz na reprezentację - kadrowo niby najsłabsza od wieków a grali jak nigdy, jakby nie kontuzje Marchisio i Verrattiego kto wie gdzie by skończyli (loterię w karnych pomijając), zobacz CFC - ściągnął wyśmiewanego Luiza i zrobił z niego ostoję Chelsea, obok niego biega wyszydzany Cahill, na bokach gra Moses, którego olało chyba z 5 trenerów Londyńczyków, oraz Alonso ściągnięty z Violi ;] Conte to gość z wizją, wie kogo i czego chce, wie jak ustawić zawodnika do swojej myśli, chyba Padoin powiedział kiedyś że przy Conte ci słabsi jak on grają lepiej bo wiedzą co mają grać, jak się zachować w każdej sytuacji
wszyscy tu mają ciągle w pamięci finał i ogólny postęp w LM ale to błędne, Conte nie miał tych drużyn które ma Max i nie miał takiej drabinki jaką miał Max (który też miał problemy z wyjściem z grupy o czym nikt stara się nie pamiętać)
no i oczywiście, że jest na początku drogi do "sławy" ale nie każdy z Porto wygrywa LM, żeby od razu przeskoczyć "z zera do bohatera"
o tych "niemal identycznych składach" już pisałem - bzdura, były tak samo identyczne jak Llorente=Morata, Peluso=Evra, Isla=Pereyra i 20letniPogba=21letni Pogba
Allegri osiąga wyniki mając świetnych graczy na każdej pozycji, a teraz zobacz Conte... już pomijam Juve bo tu znów ktoś wyskoczy o "niemal identycznych składach" ale popatrz na reprezentację - kadrowo niby najsłabsza od wieków a grali jak nigdy, jakby nie kontuzje Marchisio i Verrattiego kto wie gdzie by skończyli (loterię w karnych pomijając), zobacz CFC - ściągnął wyśmiewanego Luiza i zrobił z niego ostoję Chelsea, obok niego biega wyszydzany Cahill, na bokach gra Moses, którego olało chyba z 5 trenerów Londyńczyków, oraz Alonso ściągnięty z Violi ;] Conte to gość z wizją, wie kogo i czego chce, wie jak ustawić zawodnika do swojej myśli, chyba Padoin powiedział kiedyś że przy Conte ci słabsi jak on grają lepiej bo wiedzą co mają grać, jak się zachować w każdej sytuacji
wszyscy tu mają ciągle w pamięci finał i ogólny postęp w LM ale to błędne, Conte nie miał tych drużyn które ma Max i nie miał takiej drabinki jaką miał Max (który też miał problemy z wyjściem z grupy o czym nikt stara się nie pamiętać)
no i oczywiście, że jest na początku drogi do "sławy" ale nie każdy z Porto wygrywa LM, żeby od razu przeskoczyć "z zera do bohatera"
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Temat jest idiotyczny, ale skoro nie możemy umniejszać osiągnięć Conte, to dlaczego możemy umniejszać cokolwiek Allegriemu? Tak jakby to była jego wina, że objął Juve po Antonio.
Moja propozycja? Dajcie se chłopaki na wstrzymanie.
Moja propozycja? Dajcie se chłopaki na wstrzymanie.
- wojczech7
- Juventino
Mam Cię! Mandżukić jest świetny!Maly pisze:Allegri osiąga wyniki mając świetnych graczy na każdej pozycji, a teraz zobacz Conte...

---
Można się rozejść, Panowie...

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- panlider
- Juventino
Wszystko fajnie, tylko że Conte ma tylko jedną wizję, dlatego pod koniec jego pobytu w Juve każdy ligowy rywal wiedział, czego spodziewać się po Juve i było męczenie buły z cieniasami, którzy stawiali autobus w bramce. Dlatego też w Europie mu kompletnie nie szło, bo element zaskoczenia bywa kluczowy w starciu z silnym rywalem. Jestem przekonany, że Juventus Conte nie prowadziłby z Bayernem w Monachium 2:0 po pierwszej połowie, gdzie powinno być 3. Obejrzyj sobie wczorajszy mecz i zwróć uwagę, ile razy zmienialiśmy ustawienie na boisku, a może w końcu zrozumiesz dlaczego Allegri jest lepszym trenerem od Conte, jeżeli chodzi o LM.Maly pisze:no nie bo Conte nie wziął NIC z Del Neriego a Allegri z Conte bardzo wiele
Zresztą zobaczysz, jak Chelsea pójdzie w przyszłym roku w europejskich pucharach.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"