Premier League

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2017, 15:32

indolencja drużyny Conte na 30 metrze to rzeczywiście nie nowość ale przede wszystkim brakuje im obecnie napastnika - Costa w rundzie rewanżowej zdobył ze 3 gole, po tej chińskiej sadze jest chyba cieniem gracza z jesieni ale może lepiej niech się wypowie Vendetta1905 w tej kwestii

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2017, 15:45

Maly pisze:indolencja drużyny Conte na 30 metrze to rzeczywiście nie nowość ale przede wszystkim brakuje im obecnie napastnika - Costa w rundzie rewanżowej zdobył ze 3 gole, po tej chińskiej sadze jest chyba cieniem gracza z jesieni ale może lepiej niech się wypowie Vendetta1905 w tej kwestii
A na ławce siedzi Belg z dziwnym nazwiskiem kupiony za 40 baniek. Inna sprawa, że brak rotacji to znak firmowy Conte.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2017, 19:31

panlider pisze:
Maly pisze:indolencja drużyny Conte na 30 metrze to rzeczywiście nie nowość ale przede wszystkim brakuje im obecnie napastnika - Costa w rundzie rewanżowej zdobył ze 3 gole, po tej chińskiej sadze jest chyba cieniem gracza z jesieni ale może lepiej niech się wypowie Vendetta1905 w tej kwestii
A na ławce siedzi Belg z dziwnym nazwiskiem kupiony za 40 baniek. Inna sprawa, że brak rotacji to znak firmowy Conte.
Brak Rotacji oraz brak zmian do ostanich minutach spotkanie przy niekorzystnego wyniku to znak firmowy Conte. Doceniam go jako pilkarz i trener Juventusu ale nie raz tak mnie wkurzal swoim upartym charakterem!

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2017, 19:38

Maxa charakter nie jest lepszy i jak Conte wkurzał w 3 sezonie tak samo teraz robi to Maksio :) a "Belg z dziwnym nazwiskiem" podobno kopie się tak po czole, że nawet kibice nie myślą o posadzeniu Costy na ławkę, zresztą nie ma się co dziwić bo koleś jest zwykłą popierdułką, która raz weszła na Euro z ławki i zdobyła przypadkiem gola, taki Pjaca tylko droższy i z lepszej ligi, jakby nie turniej we Francji nikt by pewnie 20 nie dał za jednego i 10 za drugiego

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2017, 19:45

Maly pisze:Maxa charakter nie jest lepszy i jak Conte wkurzał w 3 sezonie tak samo teraz robi to Maksio :) a "Belg z dziwnym nazwiskiem" podobno kopie się tak po czole, że nawet kibice nie myślą o posadzeniu Costy na ławkę, zresztą nie ma się co dziwić bo koleś jest zwykłą popierdułką, która raz weszła na Euro z ławki i zdobyła przypadkiem gola, taki Pjaca tylko droższy i z lepszej ligi, jakby nie turniej we Francji nikt by pewnie 20 nie dał za jednego i 10 za drugiego
oj maly maly jak Ty nie lubisz tego Maxia :lol: . Dlaczego ? no powiedz... :prochno:

Conte już nie wypuści mistrzostwa. Po tej wpadce z MU tak zleje piłkarzom głowy, że przez kolejne 5-6 będą śmigać jak nakręceni. Problem pojawi się za rok, jak LM dojdzie do terminarza.. :whistle:

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2017, 20:24

niekoniecznie, kwestia tego co mu zostanie kupione na ławkę ;] wbrew pozorom Conte jak miał równorzędnych zawodników rotował dość często, teraz też Fabregas często odciąża środek pola, podobnie często a nawet częściej gra Willian... w CFC może mieć takich zmienników na każdej pozycji bo już "nie jada za 10$" :)

a Allegri nic mi nie zrobił i nie to, że go nie lubię, po prostu nie wygląda mi na takiego geniusza za jakiego uchodzi (i widzę jego wady a większość tutaj nie)

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Vendetta1905

Chelsea Tifoso
Chelsea Tifoso
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2017, 10:18

Tak to prawda Costa odkąd Chinole zaczęli nęcić mu w głowie to stał się zupełnie innym graczem
Gra bardzo obojętnie spaceruje w ogóle się nie stara jak by się obraził na cały świat.
I naprawdę, jeśli mam być szczery to uważam, że właśnie cały ten bajzel ta cała zadyszka to właśnie spowodowana tym, że Costa się obraził i nie mamy siły rażenia a Chelsea jako drużyna przyzwyczaiła się że jak Costa nie gra to sam Hazard wszystko zrobi.
To mnie właśnie trochę irytyjuję, że w Chelsea siłę rażenia zapewniają tylko dwóch ludzi Hazard-Costa, gdy obydwaj są wyłączeni z gry to właśnie mamy katorgę doskonałym przykładem właśnie był mecz z Manchesterem United Hazarda potroili a Costa tak jak mówię obrażony od czasu gdy nie pozwolili mu odejść dla mnie sprawa jest zamknięta i myślę, że na 99% Diego Costa odejdzie z Chelsea zastanawia mnie też fakt czemu Conte nie ma jaj żeby posadzić go na ławce i pokazać miejsce w szeregu nie daje szansy się wykazać Batshuayaowi.
Teraz pytanie brzmi kto za niego przyjdzie? Tym bardziej że Everton sobie wycenił Lukaku na 100mln funtów ! to jest szaleństwo jakieś owszem facet jest dobry ale nie jest wart takich pieniędzy to przecież jasne.
Na pewno nie chciałbym Moraty w Chelsea, bo dla mnie mimo wszystko to nie jest gwiazda takiego kalibru, która wejdzie do zespołu i pociągnie ten zespół po innej gwieździe (Costa) on jest dobry na drugiego napastnika i na opcje numer 2. No ale media nas karmią tym, że Conte jest zakochany w nim i nie mal codziennie bombardują nas tym, że Morata ma przyjść do Chelsea jeszcze, gdy Everton wycenił tak wysoko Lukaku no to naprawdę może się to stać faktem i pójdą oferty za Moratę a oleją Lukaku.
Kolejna sprawa nie wiem, dlaczego Chelsea stoi w miejscu w sprawie Sancheza moim zdaniem to powinien być priorytet i najrozsądniejsza decyzja sieknąć za niego 50-70mln i niech się dzieję wola nieba.
Na pewno wolałbym dać za Sancheza między 50-70mln niż siekać 100mln za Lukaku albo 70-80 za rezerwowego Realu Madryt Morate bo media piszą o takiej kwocie co dla mnie jest nieporozumieniem.

Co ja bym zrobił na miejscu Chelsea? Według mnie po odejściu Diego Costy powinniśmy zainwestować w dwóch napastników jeden z nich to musiałby być gwiazda z dobrym nazwiskiem (Lukaku,Sanchez,Aubameyang,Lewandowski) dodam, tylko że Chinole za Coste chcą płacić 150mln więc to czysty zysk sprzedać Diego tam tym bardziej przecież on nie jest tyle wart.
A drugi napastnik dla mnie to powinien być klasyczny joker i tu przychodzi mi na myśl dwa nazwiska ktoś z dwójki (Javier Hernandez i Edin Dżeko), Dlaczego oni? Obydwaj ograni w tej lidze i niedoceniani moim zdaniem przez kluby w tym przypadku obydwa Manchestery a robili przecież dla nich super robotę jeden i drugi potrafił strzelać bramki i nie byłoby takiego problemu, jak mamy teraz i zresztą od lat w Chelsea mianowicie taki, że mamy jednego super napastnika i on ma grać cały sezon na full ma nie mieć kontuzji nie mieć wahań formy ma być cyborgiem i właśnie to mnie wkurza, bo gdy nasz super napastnik padnie, bo ma prawo mieć kontuzję czy wahanie formy czy może focha strzelić to wtedy my mamy problem bo nie mamy napadu. Klasowa drużyna powinna mieć 3-4 zawodników którzy potrafią odmienić rolę spotkania 2 to zdecydowanie za mało.
A z takim np. Hernandezem wierzę w to, że nawet jak nas super napastnik padnie to zawszę z nim bezpiecznie można dograć inne spotkania tym bardziej on mi odpowiada bo to zawodnik bardzo uniwersalny świetny do gry 2-ką napastników postawić na duet Lukaku-Hernandez to super duet obaj prezentują inne style Lukaku siłowy czołg a Meksykanin to filigranowy szybki z nosem do bramek jak kiedyś Inzaghi.
I gdyby moją wizją się spełniła i kupili dwóch niezłych napastników to naprawdę nie miał bym problemu z odejście Diego Costy tym bardziej powtarzam Chinole za niego dadzą szaloną ofertę więc środki na transfery będą.

Co do Tottenhamu owszem są w gazie, ale mają gorszy terminarz niż my, mimo że Tottenham nie przegrał w lidze u siebie ani jednego spotkania to nie wierzę, że dograją to wszystko na zwycięstwach gdzie na 6 bodajże spotkań do końca mają Crystal Palace na wyjeździe co ograło Chelsea sensacyjnie na Stamford Bridge potem mają dwa mecze u siebie Arsenal i Manchester United i znów ciężki wyjazd do Leicester City, które notabene też jest w gazie. Tottenham żeby być mistrzem musi wszystko wygrać dla mnie spalą się psychicznie albo jakiś remis złapią z kimś i wszystko sie spierdzieli. Mourinho moim zdaniem łatwo nie odpuści Tottenhamowi na WHL tym bardziej na pewno się nie podłoży.
To samo Leicester City nawet Arsenal może pokusić się o remis, ale w to akurat nie wierzę.
Nie wierzę, że Tottenham wszystkich pobije coś w nich pęknie na ostatniej prostej za mało doświadczenia w takich momentach w poprzednim sezonie też bili się o mistrza z Leicester City przyjechali do nas wygrywali 2-0 po pierwszej połowie i dali sobie 2 bramki w drugiej strzelić i mecz skończył się 2-2 i właśnie dzięki temu spotkaniu Leicester zostało mistrzem Anglii.
Spalili się.

A Chelsea ma tylko ciężki wyjazd do Liverpoolu na Everton jadą jak tam punktują to mają Watford,Sunderland i Southampton u siebie i chyba WBA na wyjeździe więc na pewno nie mamy tak źle jak Tottenham tym bardziej Chelsea po porażkach miało passe kilku spotkań wygranych z rzędu to mnie napawa optymizmem jesteśmy drużyna która w tym sezonie po porażce z Arsenalem 3-0 na Emirates wygrała 13 meczów z rzędu.
Tym bardziej John Terry oficjalne potwierdził, że już kończy swoją przygodę z Chelsea po 22 latach nie ma innej opcji jak gaz do dechy ten człowiek w maju musi podnieść Puchar Mistrza Anglii po raz ostatni w koszulce Chelsea i odejść w chwalę.
Tyle.

juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2017, 19:59

No to Conte bedzie mial conajmniej mozliwosc dokonac z Chelsea w swoim pierwszym sezonie to co dokonal z Juventusem w 2012 roku.
Piekna bramka Matica na 4-2, chcialbym zeby ktorysz z naszych obroncow zdobyl taka piekna bramka zapewniajac zwyciestwo w finale LM.

Vendetta1905

Chelsea Tifoso
Chelsea Tifoso
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2017, 21:48

A mnie najbardziej cieszy, że Chelsea prawie drugim garniturem pocisnęła Tottenham i trzeba to głośno mówić.
Cieszy też fakt, że Conte wreszcie pomieszał w składzie i wystawił zawodników, których dawno nie było w składzie.
Costa i Hazard weszli do gry dopiero w 60min Tottenham wyszedł podstawą a my z Ake,Batshuayem,Willianem i bez dwóch największych, czyli Costy i Hazarda, którzy weszli dopiero od 60min meczu.

No i wiśnia na torcie to moim zdaniem pstryczek w nochal dostał sam Pochettino który w głupi sposób powiedział przed meczem że:
Według niego Tottenham to klub z niezwykłą historią, wiele większą od tej Chelsea czy Arsenalu.

– Chciałbym pozostać tutaj jak najdłużej, ponieważ Tottenham to klub z historią. Mamy tak bogatą historię jak Liverpool czy United, z pewnością jesteśmy bardziej popularni w Londynie niż Chelsea czy Arsenal. Cały kraj ma do nas szacunek, to coś niezwykłego.
Ten news jest ze strony chelsea24news.pl jak by ktoś nie wierzy niech przeczyta.

Owszem Tottenham gra fajną piłkę, ale takimi wypowiedziami Pochettino się ośmiesza jak może mówić że jego Tottenham to klub popularniejszy od Chelsea i Arsenalu i największy w Londynie skoro ten klub coś poważnego w piłce zdobył 30 lat temu !
Tym bardziej chyba nie wie, że jedyny klub z Londynu, który zdobył Ligę Mistrzów i Ligę Europy to Chelsea to coś, czego nie osiągnęły do tej pory inne kluby z Londynu w tym te większe, czyli Tottenham czy Arsenal jeszcze ma czelność się porównać do Liverpoolu, czy Man Utd głowa go boli?
To Chelsea to klub z Londynu który pokonał Manchester United na otwarciu nowego Wembley w finale FA CUP to też taka mała ciekawostka ale zostanie w historii.
To Chelsea klub z Londynu zawszę potrafił znaleźć lekarstwo na wielka Barcelonę gdzie Arsenal od Barcy dostawał wyniki ogromne.
I to Chelsea zawsze godniej reprezentowała cała Anglię jak i cały Londyn i wszystkie kluby z Londynu w pucharach Europy zdobyta LM i LE też w historii zapisani że jako pierwsi z Londynu i jak na razie jedyni.
I dzisiejsze zwycięstwo daje mi satysfakcje, bo utarliśmy nosa kogutom i uważam, że to wpłynie negatywnie na grę Tottenhamu i zaczną się sypać na ostatniej prostej bo już przegrali mecz o stawkę teraz zostało już tylko walka o mistrza to już Conte zachował się lepiej bo postawił na inny skład oszczędzając Coste i Hazarda w walce o Mistrza a Tottenham postawił wszystko na jedną kartę postawił pierwszy skład i dostał baty.
Dla tego uważam że pękną presja ich powoli zjada.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2017, 15:01

rzeczywiście dziwna wypowiedź bo mi Tottenham się kojarzy głównie z tym, że każdy od lat w Anglii się z nich śmieje, że nigdy nie wygrywają, nawet ostatnio gdy mieli niby szansę wyprzedził ich Leicester... ale może po prostu słabo znam historię tego klubu chociaż 2 mistrzostwa kraju raczej nie zachwycają

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Vendetta1905

Chelsea Tifoso
Chelsea Tifoso
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2017, 11:56

Obrazek

Tak jest! Najlepszym zawodnikiem w Premier League został N'golo Kante jak dobrze mieć takiego zawodnika w drużynie profesor na swojej pozycji kiedyś zazdrościła nam go cała ligą teraz zacznie zazdroscić cały świat mam tylko nadzieję że nikt go z Chelsea nie wypuści bo taki zawodnik to talizman stwierdziłbym nawet że to Makelele 2.0

A w FA CUP mamy kolejne derby Londynu tym razem w finale Chelsea-Arsenal, który wczoraj wyeliminował City.
Chelsea-Arsenal to zawsze ciekawe mecze Wenger tym zwycięstwem może uratować sezon jednak uważam że Chelsea i Conte Arsenalowi nie odpuści.
Crystal Palace w lidze wygrało z Liverpoolem na Anfield to już druga wygrana Crystal Palace na cięzkim terenie niedawno ograli Chelsea na Stamford Bridge
Liczę na tą drużyne bo niedługo grają z Tottenhamem u siebie więc mogą się nieźle koguty przejechać na tej drużynie tym bardziej że Benteke chyba przypomniał sobie jak się strzela bo ostatnio seriami ładuje.
Tottenham ma ciężki terminarz do końca Crystal Palace na wyjeżdzie potem u siebie dwa mecze Arsenal, Man Utd z Mourinho no i wyjazd do Leicester City notabene też ciężki rywal i w gazie ostatnio zmiana trenera wyszła im na dobre.

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2017, 15:21

Ogólnie to gdyby nie terminarz, to uważam, że Tottenham mógłby jeszcze dogonić Chelsea i powalczyć o mistrzostwo.
Co do Costy, to gość jest problemem i na pewno odejdzie po sezonie, pytanie kim go zastąpią. Tak naprawdę to sensownych "9" do wyciągnięcia jest bardzo mało, chyba zapowiada się powrót Lukaku do Londynu, bo że taki Lewandowski przyjdzie do Chelsea, to z całym szacunkiem dla The Blues, nie wierzę.

rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
Vendetta1905

Chelsea Tifoso
Chelsea Tifoso
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2017, 19:07

Owszem Costa jest problemem jednak optymizmem napawa mnie wczorajszy mecz 2 gole i asysta być może na ostatniej prostej przyciśnie gaz.
Jednak z drugiej strony Costa jak ma odejść to tylko do Chin a Chiny proponują nawet 150mln funtów dla Chelsea za Diego Coste moim zdaniem za takie pieniądze bardzo chętnie słono przepłacone za tego zawodnika.
Ba nawet każda oferta w granicach 100 baniek to okazja.
Tym bardziej że już poszli Oscar za bodajże 60mln co już było interesem dobrym więc pieniądze są.
Co do następcy Costy wiele na to wskazuję, że prawdopodobnie będzie powrót będzie Lukaku ale na pewno nie za 100mln które sobie Everton życzy.
Tym bardziej ostatnio Koeman(trener Evertonu) powiedział i wbił szpilę, że Manchesterowi United to nie jest klub rozwojowy dla Lukaku bo Mourinho też już zaczyna maczać palce w transferze Lukaku moim zdaniem jest bez szans.
Robert Lewandowski w Chelsea? Czy ja wiem pieniądze na niego są Roman na takie transfery zawszę chętny ale szczerze ogromny wydatek ale stać nas jednak myślę że w cenie Lewego można mieć Lukaku i Sancheza którzy według mnie dają większą sile rażenia niż jeden Lewandowski uważam też że wolałbym Aubameyanga w Chelsea niż Lewego.
Tym bardziej co do Lewandowskiego uważam, że on albo nigdy nie ruszy się z Bayernu i całą karierę będzie grał w Bayernie a jak już się ruszy to pójdzie do Realu Madryt jakoś nie wierzę że zobaczę Lewego w Premier League.
Stać tylko 3 kluby w Premier League na Lewego są tą Chelsea,City i Man Utd.
Ogólnie ja nie widzę takiego wielkiego problemu w zastąpieniu Costy liczę tylko na transfery z głową dla mnie największa porażką byłoby sprowadzenie Alvaro Moraty i zrobienie z niego napastnika gwiazdę który ma ciągnąć zespół jak Costa moim zdaniem on do tej roli nie pasuję.
Dla mnie to wieczny numer 2.
A martwi mnie to bo Conte nim wielce zainteresowany i jeszcze kosmiczną kasę chce dać za niego.

Co do Tottenhamu dzisiaj według mnie jeden z poważniejszych testów Crystal Palace u siebie i Benteke w formie wcale nie musi być takim spacerkiem.
Przypominam, że Crystal Palace ostatnio wygrało 2 ciężkie wyjazdy u nas na Stamford Bridge i ostatnio pokonali Liverpool na Anfield więc będzie ciekawie.
No ale pożyjemy wszyscy mówią że Tottenham ich zmiecie ja wstrzymam się od głosu.
Tottenham jak chce być mistrzem musi takie mecze traktować jak finał tym bardziej że Chelsea wczoraj punktowała i odskoczyli znowu na 7pkt.
Zobaczymy.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2017, 18:00

Kante dzik :hellyes: Chelsea wykonała zadanie, a wisienką na torcie piękne uderzenie Pedro.

Spurs powinni już prowadzić 2-0, ale jak się pudłuje w takich sytuacjach... :roll:

2 minuty i pozamiatane. Arsenal na kolanach. Trio Alli-Eriksen-Kane fap fap fap :ok: Człowiek w Kasku bezsprzecznie najlepszym zawodnikiem Kanonierów w tym spotkaniu.

2 przegapione mecze Juve i w zasadzie tydzień bez internetu, ale już wróciłem :happy: Widzę, że pod moją nieobecność pojawili się nowi forumowi celebryci: koledzy ozob i Grzegorz Jaskólski :prochno:

Vendetta1905 niezłe referaty ;) Mourinho sabotażysta, ale was urządził z tym Lukaku; a Sanchez oby do Juve :P

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2017, 22:35

Muszę powiedzieć, że zaskoczyło mnie, jak łatwo Chelsea poradziła sobie z Evertonem, ale Koguty nadal siedzą im na karku. Nie mniej jednak uważam, że The Blues nie oddadzą już pierwszego miejsca.

City znowu się skompromitowało, United bez Zlatana jest tragiczne :prochno:

ODPOWIEDZ