Mercato (LATO 2017)
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
...i pozostawienie Czecha w Sampie na przyszły sezon. Samo ewentualne zaklepanie Schicka byłoby świetnym ruchem, ale fajnie byłoby mieć w nim rezerwowego już w przyszłym sezonie. Chyba że Mandżu wróci na szpicę i pogodzi się z rolą rezerwowego - w co wątpię. Tak czy inaczej dobry news, o ile okaże się prawdziwy.Cabrini_idol pisze:Na razie trąbią tylko w mediaset o tym. 25 mln plus wypozyczenie Rodrigo.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Musimy się pospieszyć, bo nie tylko Inter, ale i teraz Napoli walczy o zawodnika. Jestem jednak spokojny, bo z kimś takim jak Nedved przy negocjacjach nie możemy tego przegrać.
Kapitalny gracz.

- Arbuzini
- Juventino
Nie ma to jak zacząć mercato od drogiego rezerwowego.
Spoko, już nie marudzę. Schick to rewelacyjny młodziak z potencjałem na karierę pokroju Lewego albo Suareza i mocno trzymam kciuki za powodzenie tej transakcji. Ewidentnie ma to coś, choć nie jest to prawa noga
Spoko, już nie marudzę. Schick to rewelacyjny młodziak z potencjałem na karierę pokroju Lewego albo Suareza i mocno trzymam kciuki za powodzenie tej transakcji. Ewidentnie ma to coś, choć nie jest to prawa noga

- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Żeby to jeszcze był rezerwowy, to złego słowa nie powiem. Natomiast nie mogę się nadziwić, jak czytam, że mielibyśmy wyłożyć na chłopaka 25 mln., żeby go od razu wypożyczyć. Jeśli jest tyle wart, to chyba jednak można od niego oczekiwać umiejętności na poziomie ławki Juventusu.Arbuzini pisze:Nie ma to jak zacząć mercato od drogiego rezerwowego.
- Robaku
- Juventino
szczerze nei wyobrazam sobie wypozyczania takiej 9. Ok rozumiem wypozyczenie Caldary bo mamy urodzaj na obronie.
Ale obecnie mamy tylko jednego Pipite i nic. Bo Mandzur zawładnął skrzydło. Brac Schicka i go zostawić - będzie okazja do grania. Przeciez nawet w Sampie czesto wychodzi z lawy. A w Juve praktycznie cały puchar Włoch i mecze z druzynami >12 jego.
Ale obecnie mamy tylko jednego Pipite i nic. Bo Mandzur zawładnął skrzydło. Brac Schicka i go zostawić - będzie okazja do grania. Przeciez nawet w Sampie czesto wychodzi z lawy. A w Juve praktycznie cały puchar Włoch i mecze z druzynami >12 jego.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Dokładnie. Powinien zjawić się u nas już w przyszłym sezonie. Nie możemy już bać się stawiać na młodych. Z braku laku może też zagrać na prawym skrzydle, bo lubi ściąć do środka.vitoo pisze:...i pozostawienie Czecha w Sampie na przyszły sezon. Samo ewentualne zaklepanie Schicka byłoby świetnym ruchem, ale fajnie byłoby mieć w nim rezerwowego już w przyszłym sezonie. Chyba że Mandżu wróci na szpicę i pogodzi się z rolą rezerwowego - w co wątpię. Tak czy inaczej dobry news, o ile okaże się prawdziwy.Cabrini_idol pisze:Na razie trąbią tylko w mediaset o tym. 25 mln plus wypozyczenie Rodrigo.
Spinazzola, Schick, Conti, Betancour, Caldara, Orsolini, Keita i nasi Rugani, Pjaca(?). Przyszłość rysuje się w kolorowych barwach.
RICTOR Zapomniałem o nim. Romagna się gdzieś zagubił, a Sensi nie daje rady w Sassuolo. Może dojdzie do tego też jednak ktoś z dwójki Berardi, Bernanrdeschi. Zobaczymy, będzie ciekawie.
Ostatnio zmieniony 25 kwietnia 2017, 23:38 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 1 raz.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Wiem, że teraz jest trochę naciągany hype na niego (bo kilka minut w meczu z Genoą niczego nie dowodzi), ale ogólnie jeszcze zanim do nas trafił to Mandragora już fajnie się zapowiadał. Warto i o nim pamiętać.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Schick to idealny zmiennik Higuaina. Szybki, zwinny, wysoki, dobrze grający głową, a do tego potrafiący kropnąć z dystansu. Trochę podobny do Bellottiego, ale jego nie wyciągniemy z Torino za mniej niż 70-80 mln. Do Czecha bardzo pasowałby mi taki Lemar. Obaj szybcy i niesamowicie zwrotni. Ciężko byłoby za nimi rywalom nadążyć. Idealni do gry z kontry. Jak po przyjściu do nas Schick w ciągu 1-2 sezonów wskoczy na wyższy poziom i ustabilizuje formę, to jest to materiał na znacznie lepszego zawodnika niż Morata. Błagam, nie porównujcie mi statystyk Moraty ze statystykami Schicka, bo chodzi o to, jak wygląda ich gra 

- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Cabrini_idol pisze:Gomes miał świetny sezon w Valenci, i wiele osób tutaj na forum również chciała go w naszych barwach.
Jako że byłem wielkim zwolennikiem transferu Gomesa do Juve to pozwolę sobie się wtrącić. Gwoli ścisłości, sezon 15/16 wcale nie był świetny w wykonaniu Portugalczyka. Był przeciętny, co najwyżej poprawny. Zresztą cała Valencia zanotowała słabe rozgrywki i z pewnością Gomesowi nie pomagały zawirowania wśród trenerów, niepewna sytuacja klubu, kontuzje i słaba dyspozycja kolegów. Czynników było na pewno kilka, ale fakty są takie, że w tamten sezon był w wykonaniu Portugalczyka sporo gorszy niż poprzedni, w którym, paradoksalnie, zanotował jeszcze gorsze liczby (4 bramki i 1 asysta). Tyle że w swoim pierwszym sezonie był jedną z najjaśniejszych gwiazd Valencii, która skończyła sezon na 4 miejscu i naprawdę jako box-to-box prezentował się wówczas świetnie. On napędzał ataki Nietoperzy i kładł przysłowiowy stempel na każdej niemal akcji zespołu. Może jego liczby nie były wówczas imponujące, ale naprawdę trudno było u niego znaleźć większe mankamenty jeśli chodzi o środek pola. Gra jeden na jeden, wychodzenie spod pressingu, przegląd pola, odpowiedzialność za grę zespołu - generalnie pokazywał wówczas wszystko to, czego teraz nie pokazuje w Barcelonie.pavel88 pisze:Gomes (2015/2016) - 41 meczów, 4 gole, 7 asyst

No, to w sumie tyle odnośnie piłkarza, który w żaden sposób nie dotyczy najbliższego mercato Juventusu.

Jak pokazuje przykład Pjacy różnie to z tymi młodymi bywa, ale akurat Schick ma tę przewagę nad Chorwatem, że już poznał realia Serie A. Wiem, że Sampa to nie Juve, ale gość przyszedł z równie ogórkowej ligi co Marko a jego pierwszy sezon w Serie A to rewelacja. Do tego, po tym co pokazuje w obecnych rozgrywkach, wiemy, że idealnie sprawdza się jako joker. Powtórzę jeszcze raz - to jest dla nas idealny rezerwowy i oddanie go na wypożyczenie bez choćby sprawdzenia go podczas okresu przygotowawczego jest bez sensu.Alexinhio-10 pisze:Powinien zjawić się u nas już w przyszłym sezonie. Nie możemy już bać się stawiać na młodych. Z braku laku może też zagrać na prawym skrzydle, bo lubi ściąć do środka.
- Arbuzini
- Juventino
Romagna przeszedł do Brescii i jest tam zawodnikiem pierwszego składu. Niestety przez wypożyczenie do złego klubu zmarnował pół sezonu. Sensiego trapią ciągłe urazy, ale jeśli akurat ma okienko i może grać to Di Francesco przeważnie wpuszcza go na boisko. Także zapadł na typowy syndrom młodego i ciekawego zawodnika, który ma powiązania z Juventusem ;/Alexinhio-10 pisze:Romagna się gdzieś zagubił, a Sensi nie daje rady w Sassuolo.
Schicka brałbym od razu do pierwszej drużyny. Po odejściu Moraty, który mógł grać na różnych pozycjach, brakuje nam sensownych rozwiązań w ataku. Czech ma taki styl gry, że powinien się odnaleźć w takiej roli.
Włoch jest w tej chwili poziom wyżej i aż się serce kraje, że nie ma za bardzo widoków na sensowny transfer w ramach Serie A. Świetny piłkarz - kompletny jako snajper, silny jak dzik, bardzo skoczny i niesamowicie pracowity, a do tego dokłada jeszcze dobrą grę z piłką przy nodze. Coś czuję, że zgarnie go Conte...Crunny pisze:Trochę podobny do Bellottiego, ale jego nie wyciągniemy z Torino za mniej niż 70-80 mln.
- Robaku
- Juventino
AS podał, że Morata zdecydował się odejść w lato z Realu i podobno Juve powalczy o jego powrót.
Zaś Tutto podaje, że Orsolini najbliżej jest Sassuolo. Chłopak ma być tam wypożyczony.
CDs - Napoli dołącza do Juve w walce o Tolisso.
Zaś Tutto podaje, że Orsolini najbliżej jest Sassuolo. Chłopak ma być tam wypożyczony.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Jak ja Czytam ze do Walki o europejskie talenty wstaje z nami w szranki Napoli czy Inter to mnie smiech ogarnia.
A w ogole Wiadomo cos Liroia? Zostaje na Mapei?
A w ogole Wiadomo cos Liroia? Zostaje na Mapei?
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- kubraczek
- Juventino
Warto też dodać, że Sampdoria pracuje nad nową umową dla Schicka, która ma podnieść klauzulę do 40 mln euro i zgodnie z informacjami to w tym tygodniu odbędzie się spotkanie w tej sprawie.Cabrini_idol pisze:Na razie trąbią tylko w mediaset o tym. 25 mln plus wypozyczenie Rodrigo.
Ja mam mocno mieszane uczucia. Nie oceniam jego umiejętności, bo nie miałem okazji podziwiać jego talentu. Może być to świetny piłkarz, ale mam wątpliwości co do tego czy stać nas na inwestowanie w prawie każdy talent. W dodatku naprawdę pokaźnej kwoty, bo zaczyna się mówić o ok. 40 mln euro, a byłby to w najlepszym wypadku rezerwowy. Póki co mamy chyba bardziej palące problemy.
Edit: Tuttosport podaje nawet kwotę 42 mln euro. Podkreślają świetne relacje z Sampdorią; to że w ewentualny transfer mieliby zostać włączeni inni piłkarze i że Schick miałby zostać wypożyczony do Genui.
Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
- ballack13
- Juventino
źródło słabe bo sport.onet.pl które się powołuje na PAP
a na stornie PSG w zasadzie nie ma nic o tym ale
Krychowiak, Argentyńczyk Javier Pastore, Blaise Matuidi, Hatem Ben Arfa, Hiszpan Jese Rodriguez, włoski bramkarz Salvatore Sirigu czy reprezentant Wybrzeża Kości Słoniowej Serge Aurier
taka ma być wyprz w PSG
ciekawe na ile wyceni się trzech pierwszych bo jeśli byłaby to dobra cena to sądze żę powinnismy się zainteresować.
tak wiem wiem w zasadzie żaden z nich nic nie gra ostatnio ale w mojej ocenie wszystko zależy od ceny a wydaje mi sie ze Krychowiak lepiej by grał niż np. Rincon.
a na stornie PSG w zasadzie nie ma nic o tym ale
Krychowiak, Argentyńczyk Javier Pastore, Blaise Matuidi, Hatem Ben Arfa, Hiszpan Jese Rodriguez, włoski bramkarz Salvatore Sirigu czy reprezentant Wybrzeża Kości Słoniowej Serge Aurier
taka ma być wyprz w PSG
ciekawe na ile wyceni się trzech pierwszych bo jeśli byłaby to dobra cena to sądze żę powinnismy się zainteresować.
tak wiem wiem w zasadzie żaden z nich nic nie gra ostatnio ale w mojej ocenie wszystko zależy od ceny a wydaje mi sie ze Krychowiak lepiej by grał niż np. Rincon.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Wole Schicka, który wydaje się dużo lepszą wersją Moraty. Co do Orsoliniego, to może jednak przyjdzie Berardi, a my w zamian wypożyczymy im Riccardo. Napoli po Tolisso ? :rotfl:Robaku pisze:AS podał, że Morata zdecydował się odejść w lato z Realu i podobno Juve powalczy o jego powrót.
ballack13 Gdyby tylko Pastore nie miał tylu problemów zdrowotnych to byłby kotem. Niestety częściej się leczy niż gra. Matuidi ma już 30 lat, lepiej zainwestować w Tolisso.
Ja liczę na dwóch topów, jak to miało miejsce w zeszłym sezonie (Igła, Pjanic) i uzupełnienia młodymi talentami. Sanchez + Tolisso, Conti, Spinazzola, Schick, Betancour, Orsolini, lub ktoś z panów B. Myślę że stać nas na wydanie jeszcze więcej niż w poprzednim sezonie, tym bardziej że została kasa z Pogby na jakiegoś środkowego.