II liga: Chuligani przerwali mecz

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Desperado---ALEX

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2004, 16:47

Na skutek ekscesów kibiców przy stanie 0:0 w 55. minucie przerwany został mecz Piast Gliwice - Ruch Chorzów.

W 7. min spotkania kibice obu zespołów próbowali doprowadzić do starcia, czemu zapobiegła interwencja służb porządkowych i policji. Spotkanie zostało przerwane na ok. osiem minut. W 55. min kibice Piasta zaczęli rzucać na boisko race świetlne i sędzia Marek Ryżek przerwał spotkanie.

Delegat PZPN na to spotkanie Janusz Kowalski po konsultacji z dowódcą policji podjął decyzję o zakończeniu meczu w tym momencie. Dalsze decyzje co do wyniku spotkania podejmie Wydział Dyscypliny PZPN.

Na stadion Piasta przybyło w sobotę ok. 4000 kibiców.

Przed meczem policja zatrzymała w centrum Katowic siedmiu mężczyzn w wieku 17-30 lat udających się na stadion Piasta Gliwice. Znaleziono przy nich kominiarkę, siekierę, nóż sprężynowy i ochraniacz na zęby.

"Wiedzieliśmy, że w związku z sobotnimi meczami w Katowicach i Gliwicach przez miasto przejeżdżać będą sympatycy futbolu. Kibice z jednej z katowickich dzielnic nie skorzystali z możliwości podróży do Gliwic bezpośrednim pociągiem. Przyjechali do centrum Katowic w grupie około 20 osób" - powiedziała komisarz Magdalena Szymańska-Mizera, rzecznik katowickiej policji.

"Zauważyli ich policjanci. Na widok funkcjonariuszy mężczyźni zaczęli uciekać, co zainteresowało policjantów. W efekcie siedmiu kibiców zostało zatrzymanych w związku z zakłóceniem porządku publicznego w mieście. Znaleziono przy nich m.in. siekierę" - dodała Szymańska-Mizera.

http://sport.onet.pl/889306,wiadomosci.html

Mieszkam na Śląsku i bardzo martwi mnie ta sytuacja, poniewaz nie jestem zwolennikiem bezmózgich kibiców ktorzy chodza na mecz tylko zeby sie bic.Boksowac czemu nie??to niech sie zapisza ta boks,karate :!: To niszczy polska piłkę,a szczegolnie Śląską piłkę bo Śląsk słynie z takich chuliganów :!: Moim zdaniem powinni zrobic tak jak w Angli takie kary jakie sa w Angli sa bardzo dobre.A co Wy na ten temat sadzicie :?: :?:

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2004, 17:04

U mnie to tez sie dzieje! Jestem w koncu z Wroclawia i zadyma jest na kazdym meczu wiec przestalem sie przejmowac!!

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
Olszan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 marca 2004, 20:18

To jest Polska tu wszystko sie moze zdarzyć :? Ja jestem dumny z oprawy na meczu ineaguracji 4 ligi w Ełku ( Mazur Ełk - Warmia Olsztyn 5-0) gdzie obejrzeć widowisko przyszedł sam Kazio Górski :shock: :P Oprawa była świetna Bilety były darmowe przyszło prawie 1500 kibiców czyli wiecej niz czesto na Amice :P na każym krzesełku był balonik były race kokardy A to byłmecz 4 ligowy takaoprawe i zabawe bym chciał widzeć na wszystkich meczach polskich drużyn 8)

Zawsze Wierni ! ! !
Gałcio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2004, 20:32

Witam !!!!
Jestem z Gliwic, byłem na meczu i to co się stało to wina działaczy (klubu w którym trenuje), policji i przede wsdzystkim kibiców !!!!
Przed pierwszym starciem nie było widać policji dopiero po zajściu pojawili się mundurowi strzelając do wszystkich na trybunach bez wyjątku !! Dostałem ja który grzecznie siedziałem i starszy pan.
Było wiele pogłosek o zakłuceniu meczu ale nikt się tym nie przejoł co mnie martwi.Teraz będą wielkie konsekwencje tego wybryku i mam nadzieje że już nie będzie tego więcej.

Jak ktoś chce wiedzieć więcej niech wali na gg-1876223

Nigdy nie dyskutuj z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem.
Rybeq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2004, 20:56

Uderzyła piastunkom II liga do głowy...
Przynoszą tylko wstyd miastu.
Ekstraklasa nigdy wasza !

[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
Olszan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 marca 2004, 21:12

Podczas przerwanego meczu 2. ligi Piast Gliwice - Ruch Chorzów policjanci zatrzymali ośmiu uczestników awantur, w tym trzech nieletnich. Niegroźne obrażenia odniosło dwóch interweniujących policjantów.

Jak poinformowała nadkomisarz Magdalena Zielińska, rzecznik gliwickiej policji, podczas starć kibiców w pierwszej połowie meczu ranny został jeden z kibiców, ale opatrzony przez lekarza powrócił na trybuny. W drugiej połowie znów interweniowali policjanci. Dwóch z nich zostało niegroźnie rannych, a ośmiu agresywnych uczestników zajść zatrzymano. Niektórzy z zatrzymanych byli w stanie nietrzeźwym

"Ponieważ był to mecz tzw. podwyższonego ryzyka jego przebieg był rejestrowany na kasetach video. Teraz czeka nas analiza zarejestrowanego materiału i niewykluczone, że zaowocuje to dalszymi zatrzymaniami" - powiedziała Zielińska.

www.lechsport.pl

Szkoda gadać :?

Zawsze Wierni ! ! !
JuveQL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2004, 21:12

Ehe...jakos nie jestem zaskoczony :? Na polskich stadionach takie wybryki zdarzają sie często, zbyt czesto. Cały czas sie zastanawiam, dlaczego w Anglii potrafiono poradzic sobie z grozniejszymi kibicami, a u nas nakt nie daje rady małolatom...

Ja dopiero co wrociłem z meczu POGOŃ - ŁKS. Oprawa była naprawde fantastyczna, chociaz na POGONI ostatnimi czasy to norma. Tradycyjnie mnóstwo ludzi na stadionie, kulturalny doping, i przede wszystkim zwyciestwo Portówców 3:1 :-D . Po meczu jak zwykle sztuczne ognie...achhhh...miło byc kibicem POGONI :wink: Oby tak na innych stadionach...

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2004, 22:33

Olszan pisze:To jest Polska tu wszystko sie moze zdarzyć :? Ja jestem dumny z oprawy na meczu ineaguracji 4 ligi w Ełku ( Mazur Ełk - Warmia Olsztyn 5-0) gdzie obejrzeć widowisko przyszedł sam Kazio Górski :shock: :P Oprawa była świetna Bilety były darmowe przyszło prawie 1500 kibiców czyli wiecej niz czesto na Amice :P na każym krzesełku był balonik były race kokardy A to byłmecz 4 ligowy takaoprawe i zabawe bym chciał widzeć na wszystkich meczach polskich drużyn 8)
Ja tez bylem na meczu 4 ligi :-D lecz u nas w Zabkach (nasza druzyna to Dolcan) takiej oprawy i tylu kibiow co u ciebie nie bylo :cry: ale bylo calkiem wporzo wygralismy z Targowkiem.Co do sytuacji w Chorzowie to poprostu glupoty tych ludzi ktorzy tak postepuja!!!Zgroza na Legie moga przychodzic cale rodziny a tam to strach!!!

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 20 marca 2004, 23:32

CHAMSTWO :!: Żeby jacyś bezmózgowcy przerywali widowisko sportowe... to się w głosie nie mieści :evil:

Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2004, 08:10

jak to widziałem to się zdziwiłem jak ta policja jest nieskuteczan i bezmózga.
"Zauważyli ich policjanci. Na widok funkcjonariuszy mężczyźni zaczęli uciekać, co zainteresowało policjantów. W efekcie siedmiu kibiców zostało zatrzymanych w związku z zakłóceniem porządku publicznego w mieście. Znaleziono przy nich m.in. siekierę" - dodała Szymańska-Mizera.
to jest dopiero głupota ludzka żeby chodzić z siekierami na mecz i z nożmai, jak się mieli lać to czysta walka na pięsci bez sprzętu. Takich ludzi powinni karać a nie puszczać wolno, przecież nie szedł do babci na wies rąbąć drzewo. Jak ktos jest fanatykiem klubu i chce sie bić za klub to niech idzie na ustawki, bez sprzętu, chyba że woli powtórzyć akcje z wrocławia, gdzie bezmózgowcy atakują z sprzętem, a oni to potem nazywają ustawką.

ODPOWIEDZ