Mercato (LATO 2017)
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Kurde, Schick ostatnio znów błysnął i nie mówię tu tylko o jego bramce a'la Bergkamp. Naprawdę Czech robi na mnie wielkie wrażenie i właściwie ma wszystko, by być w przyszłości następcą Higuaina, a do tego już teraz mógłby wnieść do drużyny sporo dobrego. Nie ukrywam, że będę bardzo rozczarowany jeśli Inter go sprzątnie.Karowiew pisze:Juventus i Sampdoria, czyli Schick, Bentancur i Driussi
To akurat było do przewidzenia. Kolejka po Francuza robi się coraz dłuższa (zresztą tak samo jak w przypadku Czecha z Sampy), więc Marotta, jeśli faktycznie chcemy Tolisso w drużynie, musi spiąć poślady. Jak ktoś wspominał wcześniej, wchodzimy za chwilę w okres, w którym w zeszłych latach pierwsze transfery były już dopinane, więc czasu na dłubanie zostaje coraz mniej. Jeśli nie chcemy być uprzedzeni przez konkurencję to trzeba powoli już przechodzić do konkretów.Robaku pisze:France football; Juve idzie po tolisso, ale Lyon chce 50 baniek.
- ballack13
- Juventino
hmm w jednym miejscu piszą "potężna suma odstępnego" a w drugim że cała wartość ma wynieść 120 baniekKlorel pisze:Jako ciekawostka:
źródło: sport.plReal Madryt przygotował ofertę kupna Paulo Dybali. Wartość transakcji ma wynieść 120 milionów funtów. "Królewscy" chcą w rozliczeniu zaoferować Jamesa Rodrigueza, Alvaro Moratę oraz dołożyć gotówkę.
Sensacyjną informację podał serwis DonBalon.com. Zdaniem dziennikarzy, w lecie dojdzie do wielkiej wymiany na linii Real - Juventus. Hiszpański klub przygotował wstępną ofertę za Paulo Dybalę, w której skład mają wejść: Alvaro Morata, James Rodriguez i potężna suma odstępnego.
Transferowa ofensywa klubu, to efekt wyborów na fotel prezesa klubu. Niekwestionowanym faworytem jest Florentino Perez, który sukcesy ostatnich lat zamierza poprzeć kolejnymi wielkimi piłkarzami.
Hiszpan sprowadził na Santiago Bernabeu: Cristiano Ronaldo, Kakę, Karima Benzemę i Xabiego Alonso, a na początku drugiej kadencji wydał 100 milionów euro na Garetha Bale'a. Teraz wszystko wskazuje, że do Madrytu zawita Paulo Dybala, wschodząca gwiazda światowej piłki. Wartość transakcji ma wynieść 120 milionów funtów.
Dybala zagrał w tym sezonie w 39 meczach Juventusu. Strzelił 17 goli i miał osiem asyst.
gdzieś czytałem że 50 baniek to ma kosztować Alvaro przechodząc do arsenalu. James na pewno niebyłby tańszy wiec wychodziło by że dostaniemy z 10 baniek w gotowce wiec nie wiem.
jesli faktycznie opcja odejscia Dybali byłaby mocno na rzeczy to na pewno wolałbym taką wymianę + gotówkę niż samą gotówkę bo potem każdy nam będzie podbijał cenę.
Odnośnie Tolisso - 50 baniek - hmm sporo ...
- Cabrini_idol
- Juventino
50 mln to za duzo za Tolisso, wiem wiem, że jest to super piłkarz ale takim sam był Gomes z Valencii a kosztował ponad 50 mln.
40 mln to jest maksimum jakie Juve powinno wyłożyć. Przecież on tak na prawdę gra 1 taki mocny sezon.
40 mln to jest maksimum jakie Juve powinno wyłożyć. Przecież on tak na prawdę gra 1 taki mocny sezon.

- pavel88
- Juventino
Gomes był super piłkarzem? Ja rozumiem, że wzbudził zainteresowanie kilku mocnych zespołów, ale mam wrażenie, że zasłynął z tego powodu że chciał go MU czy Barca, a nie dlatego że świetnie grał.Cabrini_idol pisze:50 mln to za duzo za Tolisso, wiem wiem, że jest to super piłkarz ale takim sam był Gomes z Valencii a kosztował ponad 50 mln.
Transfermarkt:
Gomes (2015/2016) - 41 meczów, 4 gole, 7 asyst
Tolisso (2016/2017) - 42 mecze, 14 goli, 6 asyst
- Arbuzini
- Juventino
Dwa poprzednie też miał dobre, a ma dopiero 23 lata i ciągle się rozwija więc nie ma w tym nic dziwnego, że ten jest najlepszy w jego wykonaniuCabrini_idol pisze:Przecież on tak na prawdę gra 1 taki mocny sezon.

A cena, jak to cena na obecne czasy. Z Aulasem zawsze trudno się negocjuje.
- Cabrini_idol
- Juventino
Jakby nie grał świetnie to Barca nie kupiłaby go, przecież to nie są idioci. Po prostu za bardzo zaryzykowali i przepłacili.
Gomes miał świetny sezon w Valenci, i wiele osób tutaj na forum również chciała go w naszych barwach. Nie mówię, że Tolisso skończy tak samo, pewnie nie ale 50mln i wzwyż za niego to jest za dużo. Pumex dobrze mówił, że trzeba działać szybko i zdecydowanie względem tego transferu, bo zaczną się licytację, których Marotta nie cierpi albo po prostu jest za słaby w te klocki. Niestety licytacja się właśnie zaczęła.
Statystyki mnie mało interesują, bo Tolisso w tym sezonie gra często jak treq a Gomes w sezonie kiedy grał w Valenci grał najczęściej jako nietypowy b2b.
Gomes miał świetny sezon w Valenci, i wiele osób tutaj na forum również chciała go w naszych barwach. Nie mówię, że Tolisso skończy tak samo, pewnie nie ale 50mln i wzwyż za niego to jest za dużo. Pumex dobrze mówił, że trzeba działać szybko i zdecydowanie względem tego transferu, bo zaczną się licytację, których Marotta nie cierpi albo po prostu jest za słaby w te klocki. Niestety licytacja się właśnie zaczęła.
Statystyki mnie mało interesują, bo Tolisso w tym sezonie gra często jak treq a Gomes w sezonie kiedy grał w Valenci grał najczęściej jako nietypowy b2b.

- Cabrini_idol
- Juventino
50 mln to cena na dzisiaj, jutro wpadnie MC albo Chelsea (jeśli już nie maczali jęzora) i cena skoczy do 60 ...
DS Lyonu to mądry facet i będzie patrzył tam gdzie dają więcej bo sam Tolisso wydaje się mieć wyje... czy to będzie Juve czy City czy np Bayern.

- pavel88
- Juventino
Wpadki zdarzają się najlepszym, natomiast dla mnie i wielu innych osób, Gomes był totalnie anonimowym zawodnikiem, o którego nagle zaczęło walczyć Juve, MU czy Barca i można było odnieść wrażenie, że karuzela nakręca się sama, poprzez to jakie kluby przewijały się w mediach. A pierwszą szerszą weryfikacją niedoszłej gwiazdy były jego występy w reprezentacji podczas EuroCabrini_idol pisze:Jakby nie grał świetnie to Barca nie kupiłaby go, przecież to nie są idioci. Po prostu za bardzo zaryzykowali i przepłacili.

Statystyki bramkowe Cię nie interesują, a oceny z whoscored, też nie?
Gomes (Valencia)
Liga - 6,78 - 27(3)
LM - 6,46 - 2(2)
LE - 7,30 - 2(1)
Tolisso (bieżący sezon)
Liga - 7,26 - 26(2)
LM -7,22 - 5(1)
LE -7,44 - 5(1)
Po co to piszę? Bo nie wiem, jak ten gość trafił do Barcelony, ale cieszę się (i cieszyłem się niecały rok temu), że nie przyszedł do nas. Natomiast Tolisso to inna półka, wg mnie jeśli będzie trzeba dać 50 - warto, to inna półka zawodnika
- Cabrini_idol
- Juventino
Może masz rację. Kłócić się nie będę
. Sam uważam go za priorytet (zaraz Po Verrattim jeśli byłby na sprzedaż)Ale wydaje mi się, że karta Tolisso została wystawiona na licytację i DS Lyonu zaciera rączki. Juventus powinien dużo wcześniej działać bo teraz najzwyczajniej w świecie przyjdą obrzydliwie bogaci i nam go zwiną.

Właśnie o tym mówię, powinniśmy już mieć dogadany kontrakt z zawodnikiem i teraz przepychać się z działaczami Lyonu tak jak to było z Dybala czy rok temu z Pjaniciem (choć ten miał klauzulę ale sam już był dogadany z nami) czyli szybko i sprawnie. Czekając sami sobie zamykamy chyba drogę, bo jak wiemy Marotta jakim by nie był świetnym DS to jesli chodzi o licytację i argumenty przedstawianie w nich jest po prostu słaby ale i po części ograniczony budżetowo bo mimo, że finansowo jesteśmy coraz mocniejsi to nadal nie mamy podjazdu do takiego City czy PSG, gdzie pieniądze leją się jak z kranu woda.dimebag11 pisze:Zawsze jest takie ryzyko, że ktoś inny pokrzyżuje nam plany i włączy się do negocjacji. Dlatego trzeba jak najszybciej dogadać się z samym zawodnikiem jak i Lyonem, tak jak to zrobiliśmy z Pjanicem czy Dybalą, bo Tolisso już teraz jest świetnym graczem, a ma potencjał na bycie topem.Cabrini_idol pisze:50 mln to cena na dzisiaj, jutro wpadnie MC albo Chelsea (jeśli już nie maczali jęzora) i cena skoczy do 60 ...DS Lyonu to mądry facet i będzie patrzył tam gdzie dają więcej bo sam Tolisso wydaje się mieć wyje... czy to będzie Juve czy City czy np Bayern.
Ostatnio zmieniony 25 kwietnia 2017, 19:20 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 82 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Zawsze jest takie ryzyko, że ktoś inny pokrzyżuje nam plany i włączy się do negocjacji. Dlatego trzeba jak najszybciej dogadać się z samym zawodnikiem jak i Lyonem, tak jak to zrobiliśmy z Pjanicem czy Dybalą, bo Tolisso już teraz jest świetnym graczem, a ma potencjał na bycie topem.Cabrini_idol pisze:50 mln to cena na dzisiaj, jutro wpadnie MC albo Chelsea (jeśli już nie maczali jęzora) i cena skoczy do 60 ...DS Lyonu to mądry facet i będzie patrzył tam gdzie dają więcej bo sam Tolisso wydaje się mieć wyje... czy to będzie Juve czy City czy np Bayern.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Arbuzini
- Juventino
Bierzemy się za te porządne uzupełnienie pomocy od dwóch sezonów i jakoś sobie nie potrafimy z tym poradzić więc nie byłbym tak kategoryczny w stawianiu warunków "za dużo jak na...". Wiadomo, że jak się już kimś interesujemy to po to żeby stanowił w pomocy wartość dodaną i bliżej mu było do Khediry albo Pjanicia niż Leminy i Sturaro. Jak będziemy się za bardzo cackać to skończymy z ręką w nocniku tak jak w trzech poprzednich okienkach. W 4231 nie musimy się jakoś specjalnie żyłować na kupno pomocnika, ale jeśli Allegri ma zamiar wrócić do gry trójką w środku to momentalnie taki zakup powędruje na szczyt naszych priorytetów.
Gomesem zainteresowaliśmy się chyba tylko dlatego, że pod względem piłkarskim dzieli sporo cech z Pogbą, ale to absolutnie nie ta półka jeśli chodzi o umiejętności. Poza tym mam wrażenie, że nasze starania o Matudiniego i Witsela trwały o wiele dłużej.
Gomesem zainteresowaliśmy się chyba tylko dlatego, że pod względem piłkarskim dzieli sporo cech z Pogbą, ale to absolutnie nie ta półka jeśli chodzi o umiejętności. Poza tym mam wrażenie, że nasze starania o Matudiniego i Witsela trwały o wiele dłużej.
- Cabrini_idol
- Juventino
Na razie trąbią tylko w mediaset o tym. 25 mln plus wypozyczenie Rodrigo.
Czekamy na potwierdzenie od SKY. Tak czy siak w ostatnich 2-3 dniach Juve na pewno przyśpieszyło w sprawie Schicka. Będzie to mega transfer.
Czekamy na potwierdzenie od SKY. Tak czy siak w ostatnich 2-3 dniach Juve na pewno przyśpieszyło w sprawie Schicka. Będzie to mega transfer.

Schick jest mega kozakiem. To nie jest typowa 9ka. Gościu jest szybki i BARDZO dobry technicznie, co przy jego wzroście i sile moze dać napastnika kompletnego. Działaj Nedved :spiteful:
#FinoAllaFine
#WeAreOne
#WeAreOne