Serie A 16/17 (33): JUVENTUS 4-0 Genoa
- wojczech7
- Juventino
Zatem zastępuje Buffona w tym względzie perfekcyjnienookie pisze:Niby śmiechy hihy (chichy), ale taka jest prawda, że Neto przyciśnięty przez napastnika rywali potrafi się nieco zagrzać. Ile razy wczoraj piłka leciała na aut po jego zagraniu? Chyba 3. Trochę za dużo jak na GenoeDonPatch pisze:O cholera, na co by tu ponarzekać :afraid: Już mam! Neto w ogóle nie umie grać nogami i wybijać piłki :hellyes:

---
Nie dane mi było oglądać pierwszej połowy z uwagi na problemy techniczne, niestety. Bramka Bonucciego fenomenalna.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- pumex
- Juventino
I tu Cię mam, bo nie zamierzam uciekać od tematumeda11 pisze:Przecież to jasne że się nie odezwą. Albo będą uciekać wymyślając dziesiątki powodów, by koniec końców stwierdzić iż w tak słabej lidze i z tak szeroką kadrą to żadna sztuka grać w kwietniu świeżo/na stojaka i wygrywać.szczypek pisze:Ktoś coś o mitycznej wiośnie? Pośmiejemy się? Pumex?

Mecz z gatunku tych lekkich i przyjemnych, bardzo cieszących kibicowską duszę. W zasadzie takiego meczu nie pamiętam.. o ho ho, być może coś pominąłem, ale tak na szybko to chyba ostatni taki był z Parmą 7:0. W zasadzie nikt nie zagrał poniżej poziomu, fenomenalny Mandzukić, gdy jest w formie to go po prostu uwielbiam.

- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
3x to wybił piłkę w aut pod rząd w ciągu 2 minut. Sytuacji tego typu musiałoby wincyjnookie pisze:Niby śmiechy hihy (chichy), ale taka jest prawda, że Neto przyciśnięty przez napastnika rywali potrafi się nieco zagrzać. Ile razy wczoraj piłka leciała na aut po jego zagraniu? Chyba 3. Trochę za dużo jak na GenoeDonPatch pisze:O cholera, na co by tu ponarzekać :afraid: Już mam! Neto w ogóle nie umie grać nogami i wybijać piłki :hellyes:

- LukaszJuve
- Juventino
Chłopaki, macie jakąś stronkę gdzie mogę obejrzeć obszerny skrót z tego spotkania, a nie tylko gole?
Fino alla fine.
- kdzr
- Juventino
Jestem dumny, chłopaki. Jestem dumny z tego, że jestem Juventino. Ale dziś, tylko po części ze względu na wynik wczorajszego meczu, czy spotkania z Barceloną. Panowie, Panie - jestem dumny, że jestem członkiem tej społeczności dzięki Wam. To, że udało się Wam/nam spełnić marzenie Pana Andrzeja jakoś mocno mnie porusza. Pokazaliście wszyscy, że bez względu na różnicę w poglądach w tematach związanych z Juventusem - potrafimy się w słusznym celu zjednoczyć i być rodziną z prawdziwego zdarzenia. Naprawdę, nisko się kłaniam i uważam, że to duża sprawa. SZACUNEK!
Co do samego meczu, co można napisać. Genoa została zdeklasowana i dobrze. Niech nikt nie myśli, że ogranie Barcelony było dla nas punktem docelowym. Naszym celem jest wygranie ligi w dobrym stylu i ZWYCIĘSTWO (nie, nie dotarcie do finału) w Lidze Mistrzów. Dziękuję.
Co do samego meczu, co można napisać. Genoa została zdeklasowana i dobrze. Niech nikt nie myśli, że ogranie Barcelony było dla nas punktem docelowym. Naszym celem jest wygranie ligi w dobrym stylu i ZWYCIĘSTWO (nie, nie dotarcie do finału) w Lidze Mistrzów. Dziękuję.
Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Ja tam jestem pewien Pumi ze gdybysmy wygrali wszystkie mecze do Maja, remisujac gdzies po drodze z Cagliari to bys oparl na tym meczu opinie ze jednak tak nie jest.pumex pisze:
Mecz z gatunku tych lekkich i przyjemnych, bardzo cieszących kibicowską duszę. W zasadzie takiego meczu nie pamiętam.. o ho ho, być może coś pominąłem, ale tak na szybko to chyba ostatni taki był z Parmą 7:0. W zasadzie nikt nie zagrał poniżej poziomu, fenomenalny Mandzukić, gdy jest w formie to go po prostu uwielbiam.
Ja nadal uwazam ze mamy sprint wiosenny. Od pierwszego sezonu za Conte tak bylo.
To co jednak teraz robi zespol Maxa w pierwszych 30 minutach to jest jakas masakra.
Trzeba by sprawdzic, ale wydaje mi sie ze znalazlo by sie z 10 meczy w ktorych do 30 minuty prowadzimy 2:0.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Arbuzini
- Juventino
To był świetny mecz i wybornie zaprezentowaliśmy się w nowym ustawieniu 343. Jako wypadkowa 4231 i 352 wydaje mi się teraz świetnym wyborem, kiedy nie mamy do dyspozycji wszystkich ofensywnych opcji. Wczoraj nie podobała mi się gra wahadłowych, ale przy parze Alves-Sandro ten mankament powinien zostać wyeliminowany. Dzięki dodatkowemu stoperowi środkowi pomocnicy mają więcej swobody i okazji do pokazania swoich ofensywnych umiejętności, trochę jak za czasów, gdy w tej formacji graliśmy trójką albo nawet czwórką zawodników.
Higuain nie może się ostatnio coś wstrzelić, ta dobitka po spojeniu Marchisio powinna wejść bez pudła. Niemniej trzeba docenić jego duży wkład w to zwycięstwo, gdyż to on wypracował dwie pierwsze gole. Allegri musi też z nim trochę popracować nad kontrami, Gonzalo często jeszcze nie wie, jakie ma podejmować decyzje przy ich wyprowadzaniu.
U Claudio widać przebłyski dawnej gry, ale wciąż to jeszcze nie to. Poza tym widać, że kondycyjnie odstaje od reszty drużyny, ale ciężko go o to winić po tak licznych i poważnych urazach, jakie trapiły go w ostatnim czasie. Oby teraz forma tylko szła w górę
Higuain nie może się ostatnio coś wstrzelić, ta dobitka po spojeniu Marchisio powinna wejść bez pudła. Niemniej trzeba docenić jego duży wkład w to zwycięstwo, gdyż to on wypracował dwie pierwsze gole. Allegri musi też z nim trochę popracować nad kontrami, Gonzalo często jeszcze nie wie, jakie ma podejmować decyzje przy ich wyprowadzaniu.
U Claudio widać przebłyski dawnej gry, ale wciąż to jeszcze nie to. Poza tym widać, że kondycyjnie odstaje od reszty drużyny, ale ciężko go o to winić po tak licznych i poważnych urazach, jakie trapiły go w ostatnim czasie. Oby teraz forma tylko szła w górę

- CzeczenCZN
- Juventino
Dokładnie, gra trójką z tyłu - niekoniecznie w konfiguracji 352 - to też powinna być nasza alternatywa - mamy 5 stoperów ze światowego topu. W ogóle jest to nasza najlepsza formacja, więc czemu jej nie wykorzystywać? To tak jakbyśmy mieli pomoc złożoną z samych Pjaniców, Pogb, Vidalów, Verrattich, Rakiticów, Modriców, Khedir Marchisiow itp, itd.
343 w zależności 523 - jak komu wygodniej. Jedno jest pewne, w Juventusie musi być ZAWSZE 5 stoperów, nigdy mniej!
Coś czuję że tym razem Scudetto zdobędziemy w Rzymie pokonując tam Romę... W sumie jestem na tak - niech wygrywają jak leci i zdekapitujmy ich na ich stadionie, to będzie piękne. Bardzo tego chcę. :C
343 w zależności 523 - jak komu wygodniej. Jedno jest pewne, w Juventusie musi być ZAWSZE 5 stoperów, nigdy mniej!
Coś czuję że tym razem Scudetto zdobędziemy w Rzymie pokonując tam Romę... W sumie jestem na tak - niech wygrywają jak leci i zdekapitujmy ich na ich stadionie, to będzie piękne. Bardzo tego chcę. :C
- Robaku
- Juventino
nie pokonamy Romy,bedzie remis. Pewne info.
Ale mistrza powinno nam to zapewnić.
Ale mistrza powinno nam to zapewnić.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- koki90
- Juventino
https://media.giphy.com/media/zoIRVSnPdH94c/giphy.gif - ktoś pytał o gifa z golem Bonucciego
Ma ktoś sytuację jak Bonucci się poślizgnął na początku meczu i głową wybijał piłkę sunącą po ziemi?
Ma ktoś sytuację jak Bonucci się poślizgnął na początku meczu i głową wybijał piłkę sunącą po ziemi?
- meda11
- Juventino
Plus dla Ciebie. :hellyes:pumex pisze:I tu Cię mam, bo nie zamierzam uciekać od tematuCóż, taką serią meczów jak te z Barceloną + dzisiejszy Juventus wytrąca mi argumenty z ręki. I bardzo się cieszę, że to robi, bo po stokroć wolę cieszyć się oglądaniem Bianconerich niż triumfem w forumowym sporze.
Jak Marchisio się znów nie połamie to w półfinałach i finale LM (

:juve:
- Cabrini_idol
- Juventino
Pewnie większość maniaków co tydzień słucha tych wariatów ale wklejam dla mniej wtajemniczonych.

Czasem i Ty przemówisz ludzkim głosempumex pisze:I tu Cię mam, bo nie zamierzam uciekać od tematuCóż, taką serią meczów jak te z Barceloną + dzisiejszy Juventus wytrąca mi argumenty z ręki.

- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Nie mogę uwierzyć, że po meczu w LM nasi chłopacy dali takiego czadu

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- PrzemasJuve
- Juventino
Efekt pobarceloński, jak Lechia po sparingu 
Dzięki za wrzutkę z Zulianim i Paolino, dawno ich nie słyszałem, a 7gold można w ogóle jeszcze gdzieś obejrzeć?

Dzięki za wrzutkę z Zulianim i Paolino, dawno ich nie słyszałem, a 7gold można w ogóle jeszcze gdzieś obejrzeć?
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!