Mercato (LATO 2017)
- Cabrini_idol
- Juventino
Nie. Cuadrado to 4x lepszy skrzydłowy niz Mandzur.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Co wy z tym tylko lewym skrzydłem - przecież podstawowe prawe skrzydło jest w takim samym stanie... Mandzukic i Cuadrado to porównywalni sportowo zawodnicy.
Dybala w tym ustawieniu 4231 gra za plecami Pipity.
O jakiej wy nie porównywalnie lepszej sytuacji mówicie to ja nie mam pojęcia?
Nawet na lewe mamy ilościowo więcej zawodników: Mandzukic + Pjaca - na prawe jest tylko Cuadrado.
Czyli według niektórych z Was 2 < 1? To z tego wynika.
Nie rozumiem Cię.Shadow Marshall pisze:Berardi...czyli...Alves/Stefan i Cuadrado na prawą obronę?
To ofensywny skrzydłowy już nie potrzebuje dublera?? Logiczne że nie 3 na prawą obronę - a dwóch na prawą obronę i dwóch na prawy atak - na to wychodzi przecież.
Mandzur to ulubieniec kibiców, mój również. Ale obiektywnie to nie jest skrzydlowy.
Ostatnio zmieniony 22 kwietnia 2017, 19:52 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Wydaje mi się, chociaż oczywiście mogę się mylić (w sumie pisałem to samo o Verrattim, ale skoro teraz Agresti mocno forsuje skrzydłowych a Sky zdaje się też to potwierdzać), że jesteśmy najbardziej napaleni na Bernardeschiego i w niego jesteśmy gotowi zainwestować najwięcej jeśli chodzi o potencjalnych skrzydłowych (tak, więcej niż nawet w Sancheza). Jak się sprawa skończy, zobaczymy.
- przemal
- Juventino
- Cabrini_idol
- Juventino
Skąd wiesz że straszne? Jakby nie te 50% że sprzedaży następnej to musielibyśmy wydać jakies 25 mln teraz na niego a tak tylko 9,5mln. Zrozumcie to. Teraz za byle gowniarza w Ameryki płd wykłada się na nie mniej niż 15-20 mln. Takie czasy. Koniec tematu. Tevez chciał odejść za wszelką cenę. Nic nie mogliśmy zarobić na nim. NIC. Chciał do boca . Zaparł się nogami i koniec.przemal pisze:Domknęliśmy transfer Bentancura, warunki tragiczne strasznie, 9,5mln płatne w dwóch latach, ewentualne bonusy,no i Boca zgarnia 50% z następnego transferu

- CzeczenCZN
- Juventino
Chodzi mi o poziom sportowy, o to ile jeden i drugi dają drużynie - wychodzi po równo.Cabrini_idol pisze:Nie. Cuadrado to 4x lepszy skrzydłowy niz Mandzur.
Mandzur to ulubieniec kibiców, mój również. Ale obiektywnie to nie jest skrzydlowy.
Ja uważam że obydwa skrzydła wymagają wzmocnień - zaś Cuadrado i Mandzukic to świetne opcje na ławkę, Mandzukic oczywiście obstawia 2 pozycje. Tak, wzmocnimy tylko lewe skrzydło, a potem zacznie się marudzenie że Cuadrado odstaje i jak mantra spam komentarzy - "Cel na lato prawe skrzydło..." - Zbudujmy do diabła coś od początku do końca, co? :C
- Shadow Marshall
- Juventino
Pffff dla tego Juventusu to żadna tragedia. Popatrz ile Barcelona dała za tego magika Neymara...? W sumie to chyba nikt dokładnie nie wie ile on kosztował. Poza tym...podejrzewam, że niedługo będzie chciał opuścić Barcelone. Kończy się pewna era.przemal pisze:Domknęliśmy transfer Bentancura, warunki tragiczne strasznie, 9,5mln płatne w dwóch latach, ewentualne bonusy, no i Boca zgarnia 50% z następnego transferu
ŹRÓDŁO
Nawet jakbyśmy tego Bentancura sprzedali gdzieś za 50 mln to i tak dostaniemy 25 więc nie ma tragedii. Będzie na kolejne genialne latynoskie dziecko.
- przemal
- Juventino
Jedyny plus zapisu o 50% jest taki, że naszym nie będzie się opłacało go sprzedać w przypadku, gdy stanie się jednym najlepszych na swojej pozycji. Jeżeli będzie wart te 50mln to lepiej mieć go w drużynie, niż opchnąć za gruby hajs. Gorzej, jak sam piłkarz się uprze, wtedy na wypromowaniu dzieciaka z poziomu utalentowanego 19-latka do gwiazdy zarobimy całe 15 mln.Shadow Marshall pisze: Nawet jakbyśmy tego Bentancura sprzedali gdzieś za 50 mln to i tak dostaniemy 25 więc nie ma tragedii. Będzie na kolejne genialne latynoskie dziecko.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Nie mogłem odpędzić uczucia, że o czymś zapomniałemvitoo pisze:Jeszcze Schick albo inny napadzior na ławę. I wtedy jest git.Alexinhio-10 pisze:Sanchez, Tolisso, Spinazzola, Conti, Betancour, Orsolini i jest gites

- CzeczenCZN
- Juventino
No bo wspaniałomyślne Boca Juniors zrobiło to dla naszego dobra, byśmy się nie pozbywali gwiazd, zwłaszcza za bezcen.
W ogóle propo Orsoliniego i Bentancura - czy oni dołączą do nas, do pierwszej drużyny po tym sezonie, czy zostaną gdzieś wypożyczeni? Wywiad JuvePoland na VS ma jakieś info, jakie są prognozy??
Conti? Hmmmmm Fajny dzieciak, ale moim zdaniem - zaklepać i zostawić w Atalancie, gdyż powinniśmy ściągnąć Lirole z Sassuolo i dokooptować do pierwszej drużyny. Ponieważ w przeciwnym razie straci - o ile się nie mylę - status wychowanka, a szkoda. Może i nasi myślą tak własnie zrobić? Wnioskuje tak z tego powodu że o skrzydłowych ofensywnych są doniesienia, o pomocnikach wszelkiej maści są, są też o napastnikach, a o prawych defensorach brak.
W ogóle propo Orsoliniego i Bentancura - czy oni dołączą do nas, do pierwszej drużyny po tym sezonie, czy zostaną gdzieś wypożyczeni? Wywiad JuvePoland na VS ma jakieś info, jakie są prognozy??
Conti? Hmmmmm Fajny dzieciak, ale moim zdaniem - zaklepać i zostawić w Atalancie, gdyż powinniśmy ściągnąć Lirole z Sassuolo i dokooptować do pierwszej drużyny. Ponieważ w przeciwnym razie straci - o ile się nie mylę - status wychowanka, a szkoda. Może i nasi myślą tak własnie zrobić? Wnioskuje tak z tego powodu że o skrzydłowych ofensywnych są doniesienia, o pomocnikach wszelkiej maści są, są też o napastnikach, a o prawych defensorach brak.
- Basiek
- Juventino
Dość ciekawą, acz enigmatyczną informację wrzucił wczoraj na Facebooka Luca Momblano. Napisał o rozpoczęciu negocjacji pomiędzy BVB a Juve. Nie podał jednak o kogo konkretnie chodzi, wspomniał tylko o "7 literach w nazwisku". Zaraz posypała się lawina komentarzy, że do opisu pasują m.in. Pulisic, Dembele i...Sturaro. Nie chcę tu ręczyć za jego wiarygodność, ale Momblano wrzucił informację o zmianie logotypu dobre kilkanaście godzin, przed ujawnieniem tego przez naszych oficjeli. Czyli jakieś wtyki e klubie ma.
BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
- ballack13
- Juventino
Bernadeschi - wczoraj dramat
nawiasem mega dobry mecz Fiora - Inter
Tielemans ponoć jest blisko Monaco (źródło polska strona Interu i FB AS Monaco PL)
dziwi mnie gra Interu
J.Mario, Gabigol, Candreva, Benega, Kondogbia - ostatnie ich transfery sporo kosztowały do tego przed tymi transferami paru z tych zawodników widziałbym w Juventusie a oni albo nie graja albo graja piach.
wina samego Interu i podejscia trenerów czy nie wypały.
nawiasem mega dobry mecz Fiora - Inter
Tielemans ponoć jest blisko Monaco (źródło polska strona Interu i FB AS Monaco PL)
dziwi mnie gra Interu
J.Mario, Gabigol, Candreva, Benega, Kondogbia - ostatnie ich transfery sporo kosztowały do tego przed tymi transferami paru z tych zawodników widziałbym w Juventusie a oni albo nie graja albo graja piach.
- Vincitore
- Juventino
Mnie nie dziwi, bez osobowości w szatni niczego wielkiego nie zbudują. Dość, powiedzieć, że kapitanem z największym posłuchem jest koleś, który wyrwał laskę najlepszego kumpla. A Pioli to idealny strażak, ogarnie drużynę, zwycięstwa lecą seriami, ale jak już się rozwali to na całego. Z tego zestawu powyżej to chyba jedynie Banegę bym wziął i Candrevę, ale Antonio tylko z tego względu, że byłby fajną alternatywą dla Cuadrado na mecze z Chievo etc.ballack13 pisze: dziwi mnie gra Interu
- mzm
- Dortmundczyk
Nie znam włoskiego, ale tak patrzę na ten post:Basiek pisze:Dość ciekawą, acz enigmatyczną informację wrzucił wczoraj na Facebooka Luca Momblano. Napisał o rozpoczęciu negocjacji pomiędzy BVB a Juve. Nie podał jednak o kogo konkretnie chodzi, wspomniał tylko o "7 literach w nazwisku". Zaraz posypała się lawina komentarzy, że do opisu pasują m.in. Pulisic, Dembele i...Sturaro. Nie chcę tu ręczyć za jego wiarygodność, ale Momblano wrzucił informację o zmianie logotypu dobre kilkanaście godzin, przed ujawnieniem tego przez naszych oficjeli. Czyli jakieś wtyki e klubie ma.
"Si sta aprendo un corridoio di mercato tra #Juventus e #Borussia. Sette lettere: vediamo."
I czy nie chodzi przypadkiem o to, że to "siedem liter" odnosi się po prostu do słowa "vediamo" (które właśnie ma siedem liter i, z tego co podpowiada mi tłumacz, oznacza: "zobaczymy")?
Co innego, gdyby było "Sette lettere, vediamo." albo "Sette lettere. Vediamo.", a nie dwukropek.
Czy ten post przypadkiem nie został przez wielu źle zinterpretowany?