Serie A 16/17 (33): JUVENTUS 4-0 Genoa
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Allegri jest cholernie odpowiedzialny i jeszcze na konferencji pomeczowej w Barcelonie mówił, że koncentrujemy się już na Genoi. Nedved po dzisiejszym losowaniu przyznał, że zespół jest bardzo skupiony i nie było większego świętowania po wyeliminowaniu Katalończyków. Dlatego też szczerze nie sądzę, byśmy z Atalantą i kolegami zza miedzy zgarnęli raptem 2 punkty, bo zaangażowania z naszej strony nie powinno zabraknąć. Pewnie rozluźnienie w lidze pojawi się dopiero wtedy, gdy będziemy już mieć klepnięte Scudo. Roma nie zdobędzie raczej kompletu. Do meczu z nimi mam nadzieję będzie już po zawodach, bo mają jeszcze Milan oraz derby z Lazio.Robaku pisze: W zasadzie jesli zrobimy remisy z Bergamo, Toro i przystąpimy z 4 pkt nad Romą przed meczem z nimi, to mozemy nawet przegrac tam bo Bologni i Crotone nie przerżniemy. Choc nie wierze w scenariusz taki, ze na koniec sezonu mamy nad Romą mniej niż 6 pkt.
Fajnie, że mamy długą ławkę, jeśli mowa o defensywie i pomocy (przy tym ustawieniu). Szkoda tylko, że z przodu brak nam alternatyw. Oczywiście z ogórami moglibyśmy na siłę upchać na skrzydle Sturaro czy Leminę, ale gorzej sytuacja wygląda ze szpicą. Cuadrado teraz raczej nie zagra, bo pojawił się ból pleców po jakimś zderzeniu (pozostał po meczu z Barceloną w mieście). Fajnie byłoby, gdyby Allegri pomyślał o wrzuceniu do kadry jakichś chłopaków z Primavery. Swoją drogą - do kiedy ma pauzować Kean?
A co do meczu. Gramy u siebie, więc trzeba przedłużyć serię zwycięstw w domu + odegrać się na nich za tę frajerską porażkę z pierwszej rundy. Jeszcze trochę wysiłku w lidze i skupimy się już w 100% na CI oraz LM.
- Robaku
- Juventino
Kean dzisiaj trenowal z grupą, wiec pewnie na genuę zostanie powołany, czy zagra to zależy, ale dobrze ze wraca. Pewnie jeszcze kilka minut dostanie w tym sezonie.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- Robaku
- Juventino
28.04.-20.45 pewne info.
tak podawała Serie A tim, że w przypadku awansu do LM gramy 28. wiec mamy 5 dni odpoczynku od Genui i tyle samo przed Monaco. potem w sobote Toro i rewanz z MOnaco.
tak podawała Serie A tim, że w przypadku awansu do LM gramy 28. wiec mamy 5 dni odpoczynku od Genui i tyle samo przed Monaco. potem w sobote Toro i rewanz z MOnaco.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- filippo
- Juventino
Rotacja będzie kluczowa... Bardzo chętnie widziałbym Keana na boisku, ale boję się że to myslenie życzeniowe, bo przecież to młokos, w dodatku wracający po kontuzji.
Podobnie rzecz się ma z Marchisio, bo kto miałby zagrać pierwszy mecz obok Pjanica z Monaco? Lemina? Jak sobię przypomnę jego wyczyny w meczu z Lyonem na wyjeździe do aż mnie biorą spazmy...Juz chyba wolałbym Sturaro. Mam nadzieję, że Marchisio pokaże coś przed Monaco na tyle, że spokojnie będzie mógł zagrać z Pjanicem w pomocy.
Przy obecnej biedzie ze zmiennikami w formacji ofensywnej, myślę, że Sandro pokojnie można by przesunąć do przodu, podobnie z Asą, który jest dość uniwersalnym zawodnikiem.
Podobnie rzecz się ma z Marchisio, bo kto miałby zagrać pierwszy mecz obok Pjanica z Monaco? Lemina? Jak sobię przypomnę jego wyczyny w meczu z Lyonem na wyjeździe do aż mnie biorą spazmy...Juz chyba wolałbym Sturaro. Mam nadzieję, że Marchisio pokaże coś przed Monaco na tyle, że spokojnie będzie mógł zagrać z Pjanicem w pomocy.
Przy obecnej biedzie ze zmiennikami w formacji ofensywnej, myślę, że Sandro pokojnie można by przesunąć do przodu, podobnie z Asą, który jest dość uniwersalnym zawodnikiem.
forumowy ujadacz
- mrozzi
- Juventino
Dobrze. W takim razie oczekuję od Maxa, że przy korzystnych rezultatach będzie go wrzucał na boisko. Kiedy pojawiał się na murawie raczej nie przeszkadzał, a w jednym z meczów był kluczowy (Sevilla, dobrze pamiętam?), gdy walcząc o piłkę w polu karnym ułatwił zadanie koledze. A po zdobyciu tarczy w ogóle powinniśmy wrzucać go od początku, bo wtedy wszelkie statystyki na krajowym podwórku przestaną mieć znaczenie. Na całe szczęście Monaco ma więcej spotkań do rozegrania.Robaku pisze:Kean dzisiaj trenowal z grupą, wiec pewnie na genuę zostanie powołany, czy zagra to zależy, ale dobrze ze wraca. Pewnie jeszcze kilka minut dostanie w tym sezonie.
Rincon. Ten gość robi robotę i jest dużo lepszym wyborem niż ten amator Sturaro (przy całym szacunku do 2 świetnie rozegranych meczach przeciwko Realowi i bodaj Neapolowi). Wenezuelczyk walczy, dobrze sobie radzi z piłką przy nodze, zastawia się. Na pewno lepszy od Leminy/Sturaro, a obecnie być może nawet Marchisio, bo Claudio póki co jest nijaki. Jest jednak szansa, że do meczu z Monaco podreperuje trochę formę grając w większym wymiarze czasu w lidze. Poradzimy bez Samiego, tego się w ogóle nie obawiam.filippo pisze: Podobnie rzecz się ma z Marchisio, bo kto miałby zagrać pierwszy mecz obok Pjanica z Monaco? Lemina? Jak sobię przypomnę jego wyczyny w meczu z Lyonem na wyjeździe do aż mnie biorą spazmy...Juz chyba wolałbym Sturaro. Mam nadzieję, że Marchisio pokaże coś przed Monaco na tyle, że spokojnie będzie mógł zagrać z Pjanicem w pomocy.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Na środku ma zagrać Markiz z Rinconem. Cuadrado wczoraj coś tam trenował jednak gdyby Allegri nie postawił na niego to na skrzydle zagra Lemina. Tak podaje Tutto.
- Kamex22
- Juventino
I powinno wystarczyć na ligę. A przy okazji chłopaki trochę by się rozegrali przed Monaco. Jak dla mnie Cuadrado lepiej niech też odpocznie. Lepiej chuchać na zimne. Mamy 10 meczów do końca sezonu (zakładając finał LM), więc trzeba rozsądnie szafować siłami ofensywny.Poprostu pisze:Na środku ma zagrać Markiz z Rinconem. Cuadrado wczoraj coś tam trenował jednak gdyby Allegri nie postawił na niego to na skrzydle zagra Lemina. Tak podaje Tutto.
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
3 Chiellini
4 Benatia
6 Khedira
7 Cuadrado
8 Marchisio
9 Higuain
12 Alex Sandro
14 Mattiello
15 Barzagli
17 Mandzukic
18 Lemina
19 Bonucci
21 Dybala
22 Asamoah
23 Dani Alves
24 Rugani
25 Neto
26 Lichtsteiner
27 Sturaro
28 Rincon
32 Audero
34 Kean
38 Mandragora
42 Del Favero
Kean ponownie w kadrze :hellyes:
4 Benatia
6 Khedira
7 Cuadrado
8 Marchisio
9 Higuain
12 Alex Sandro
14 Mattiello
15 Barzagli
17 Mandzukic
18 Lemina
19 Bonucci
21 Dybala
22 Asamoah
23 Dani Alves
24 Rugani
25 Neto
26 Lichtsteiner
27 Sturaro
28 Rincon
32 Audero
34 Kean
38 Mandragora
42 Del Favero
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
HiguainMehehehe pisze:3 Chiellini
4 Benatia
6 Khedira
7 Cuadrado
8 Marchisio
9 Higuain
12 Alex Sandro
14 Mattiello
15 Barzagli
17 Mandzukic
18 Lemina
19 Bonucci
21 Dybala
22 Asamoah
23 Dani Alves
24 Rugani
25 Neto
26 Lichtsteiner
27 Sturaro
28 Rincon
32 Audero
34 Kean
38 Mandragora
42 Del Favero
Mandzukic - Dybala - Lemina
Marchisio - Rincon
Asamoah - Benatia - Barzagli - Lichtsteiner
Neto
Tak obstawiam, choć chętnie zobaczyłbym Ruganiego. Drżę o zdrowie Dybali i Higuaina :afraid: Ale by się nam teraz przydał taki zdrowy Pjaca czy Zaza! Potrzebujemy kupić ze 3 ofensywnych piłkarzy w to lato.
- mrozzi
- Juventino
Zapowiedzi są takie, że z przodu ma zagrać podstawa, także Cuadrado na prawej stronie.Crunny pisze:Higuain
Mandzukic - Dybala - Lemina
Marchisio - Rincon
Asamoah - Benatia - Barzagli - Lichtsteiner
Neto
- CzeczenCZN
- Juventino
Ten Mattiello to w ogóle jakiekolwiek minuty dostanie i ten Mandragora? Bo tak się fajnie zapowiadali a Allegri ich permanentnie ignoruje.
Ja mam ogromną nadzieje że gdy już będzie pozamiatane z tytułem - to szanse dostanie Audero, tak jak kiedyś wchodził Rubinho. Tyle że tutaj jest to młody zawodnik i fajnie by było gdyby poczuł klimat jak to jest grać z drużyną. Ja osobiście bardzo liczę że on będzie kiedyś następcą Buffona, a może Del Favero czy inny młodzian.
Ja mam ogromną nadzieje że gdy już będzie pozamiatane z tytułem - to szanse dostanie Audero, tak jak kiedyś wchodził Rubinho. Tyle że tutaj jest to młody zawodnik i fajnie by było gdyby poczuł klimat jak to jest grać z drużyną. Ja osobiście bardzo liczę że on będzie kiedyś następcą Buffona, a może Del Favero czy inny młodzian.
Liczysz z Pjacą i Mandzukicem czy bez któregoś z nich, lub obydwu?Crunny pisze:Potrzebujemy kupić ze 3 ofensywnych piłkarzy w to lato.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Liczę, że kupimy Pjacę i Mandzukica raz jeszcze :rotfl:ForzaItanimulli3vujcm pisze:Liczysz z Pjacą i Mandzukicem czy bez któregoś z nich, lub obydwu?Crunny pisze:Potrzebujemy kupić ze 3 ofensywnych piłkarzy w to lato.