Liga Mistrzów 2016/17

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany

Na jakim etapie Juventus zakończy udział w LM 2016/17

4. miejsce w fazie grupowej
1
1%
3. miejsce w fazie grupowej
1
1%
1/8 finału
5
3%
ćwierćfinał
15
10%
półfinał
41
28%
zwycięstwo
83
57%

Liczba głosów: 146
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2017, 18:22

Wreszcie po 20 latach uda się nam sięgnąć po uszata. Liczę na finał z Realem, bo nienawidzę stylu Atletico i byłby to pewnie strasznie taktyczny finał. A Real jak to Real z nami przerżnie :smile:

Ale będzie pożegnanie ze starym herbem i powitanie nowego, który miejmy nadzieję będzie symbolem kolejnych grubych lat (już nie tylko w SerieA, ale i w Europie).

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2017, 18:27

Warto zwrócić uwagę na to, że Monaco ma 3 mecze przed spotkaniem z Juve 3 maja. My 2 . Do tego my praktycznie w niedzielę pieczetujemy mistrzostwo. Oni walczą na noże w Ligue one plus półfinał pucharu Francji z Psg.

Ich mecze :
23-04-2017 Lyon vs Monaco
26-04-2017 Paris Saint Germain vs Monaco (1/2 Pucharu Francji)
29-04-2017 Monaco vs Toulouse
02-05-2017 Monaco vs Juventus
06-05-2017 Nancy vs Monaco
09-05-2017 Juventus vs Monaco
14-05-2017 Monaco vs Lille

Wszystkie planety ułożyły się pod Juve w tym sezonie. Nie możemy tego spier... przyc.

Ale uważać trzeba . Monaco w tym sezonie strzeliło już 143 gole. Robi wrażenie.

29 bramek w Lm.
90 bramek w Ligue one.
11 bramek w pucharze ligi
13 bramek w pucharze Francji.

Ale jeśli zagrają z nami jak w 1 meczu z MC gdzie stracili w jednym meczu 5 goli to nie będzie co z nich zbierać po 1 meczu ;)

Jesteśmy mega faworytem. MONACO zagrało ze słabym MC i ledwo ich przeszło tracąc 6 bramek. BVB to 3-4 drużyna Bundesligi , przecietniak w Europie od dobrych 4 lat.. Nie ma zbytnio czym się podniecac. Zagrac swoje wystarczy. Tylko i aż tyle.
in Euromaxxx we trust.

Ps orientuje się ktoś jak u nich wygląda sytuacja z kontuzjami?

Obrazek
rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2017, 19:31

Wojtek pisze:Obrazek

Wow, myślałem, że Real będzie faworytem do wygrania, a tu miłe zaskoczenie. Na równi.
jeszcze wczoraj było chyba 2,75 na Real, i 3.00 na Juve. Widocznie losowanie sprawiło, że to Juventus ma duże szanse na finał i tym samym na końcowy triumf

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2017, 19:49

szczypek pisze:Jeśli chcesz w ten Juventus mieszać Conte, Zacherroniego czy Ranieriego, jesteś niepoważny, bo ten Juventus i wygląda i gra inaczej na arenie międzynarodowej i dobrze o tym wiesz. Chyba, że nie wiem, często przegrywamy finały to ten możemy poddać, bo jesteśmy Juventusem i na pewno przegramy (o ile się w nim znajdziemy).
nie widziałem cię tu jak ludzie pisali "dawać Real" bo z nimi zawsze wygrywamy ;) może nawet sam tak pisałeś?

nic ci na to nie poradzę, że mecze z wielkimi drużynami w systemie W-D słabo mi się kojarzą zaś w D-W całkiem dobrze ;] nawet jeśli nie wygrywaliśmy u siebie to często remis okazywał się zwycięski, natomiast z drugiej strony pamiętam mecze, po których na rewanż było już pozamiatane jak teraz my zrobiliśmy z Barcą

ps. żeby nie było - nie wyobrażam sobie że możemy nie przejść Monaco

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2017, 20:08

http://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/ ... rtowefakty

zaczyna się :prochno:

czy mi się wydaje, czy jakby maca i szuka, która ciepła?:D

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2017, 20:38

rammstein pisze:http://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/ ... rtowefakty

zaczyna się :prochno:

czy mi się wydaje, czy jakby maca i szuka, która ciepła?:D
Żart. Naprawdę żart. W ostatnich latach Real mierzył się z takimi tuzami jak Schalke, VLF, Galata czy City. Atletico też nie może narzekać na tegoroczne losowania. Coś nie po ich myśli i od razu przekręt. Eh, ta Hiszpania. :)

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2017, 22:33

To jest właśnie hipokryzja. ;) Ci sami, którzy krzyczeli po pierwszym meczu Barcelony z PSG teraz są przekonani, że przecież Real i tak miał przewagę i awansowałby tak czy inaczej. To samo, jeśli chodzi o losowania.

http://www.tuttojuve.com/altre-notizie/ ... eep-367769

:lol:

RoyM

Bawarczyk
Bawarczyk

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2017, 23:35

Całkiem fajne pary, mocno liczę na finał Atletico - Juve, kozacko się zapowiada i bez względu kto wygra to będzie spoko wynik - Juve bo Gigi, a Atletico bo im się należy jak psu buda za ostatnie lata, zwłaszcza Cholo za to co on stworzył z niczego tam.

Generalnie mocno mnie ciekawi jak ta wybitna ofensywa Monaco będzie wyglądać w końcu na tle mocnej defensywy.

A kolega CavAllano napisał dość ciekawą rzecz o Realu, o tym że nie są tak mocni żeby wygrać 3 razy w ciągu 4 lat i ciężko mi się nie zgodzić. Dla mnie oni są totalnie bezpłciowi, mają po prostu najlepszych graczy i do bólu to wykorzystują. Mam wrażenie, że obecny sukces Realu to nie tyle ich siła, a słabość innych którzy są po prostu dużo gorsi niż jeszcze kilka lat temu. Bayern Jupa, BVB Kloppa (2013) , Barca Guardioli czy Inter Mou - nie ma w tej chwili żadnej drużyny, która byłaby tak wybitna jak te ekipy. Real czyli najlepsza ekipa ostatnich lat moim zdaniem nie miałaby żadnych szans z tymi drużynami.

A na dobrą sprawę będzie coraz gorzej. Angielskie drużyny to syf i nie wiem co może to zmienić. Bayern będzie coraz gorszy, za rok odejdą dwa powody dla których Bayern jest gdzie jest czyli Ribery i Robben, i jeśli Bayern nie wyda grubych pieniędzy to wejdzie w przeciętność. A obstawiam że nie wyda. Atletico już teraz pokazuje, że formuła Cholo już się trochę przejadła i chyba nikt nie ma wątpliwości, że to jego ostatnie sezony w Atletico, a bez niego ten klub zniknie. Barcelona ma podstawy w osobach MNS, ale ich druga linia to skandal, w dodatku kolejny trener pod to ich całe DNA to sposób dobry krótkoterminowo. Długoterminowo potrzebują jakiegoś Sampaoliego, który im zrobi rewolucje tożsamościową.

Więc zostaje Real, który bazuje na najlepszych piłkarzach bo bez jaj, że Zidane jest tak wybitnym trenerem, że potencjalnie może obronić CL. Oni tylko jadą wrzutkami i to wystarcza.

No i jesteście Wy, którzy mądrze się budują, nie zapominając o podstawach jaką jest defensywa.

Teraz mi przyszło do głowy jeszcze PSG, ale ta ekipa moim zdaniem ląduje do jednego wora z angielskimi.

No i na dzień dzisiejszy to jeśli nie Wy to Real zdominuje piłkę jeszcze na najbliższe lata. Oni w dodatku są cholernie mądrze zbudowani, za mnóstwo pieniędzy, ale kogo to teraz obchodzi? I żeby tego było mało to taki klub, że może kupić każdego. Chyba nikt nie ma wątpliwości, że jeśli Hazard odejdzie to tam, albo że jeśli będą chcieli Mbappe to go dostaną.

Wierzę, że inne kluby się ogarną bo taka dominacja jest po prostu nudna. Zwłaszcza że nie grają ładnej dla oka piłki. A jeden klub który może się im przeciwstawić to za mało.

Julek997

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2017, 00:17

Wie ktoś czy czy można jeszcze kupić bilet na final LM w Cardiff w normalnych cenach bo na Viagogo są od 5000 tys. zł ;/??

joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2017, 01:22

Co do losowania jako że nie jestem już bezpośrednio zainteresowanym to temat lekko mnie obszedł :)
Pary 1/2 spośród możliwych są dla mnie średnie. Tzn. żałuję że nie ma meczów Juve - Real, ale cieszę się również że nie ma potyczki Real - Monaco. Dla mnie jako postronnego (ale niekoniecznie neutralnego) kibica najciekawsze pary w 1/2 byłyby te pierwsze które wspomniałem. Z kilku powodów. Po pierwsze dałoby to wyrównane widowiska, po drugie IMO jednak Juve miałoby większa szanse wyeliminować Real w dwumeczu. Spodziewany przez wszystkich finał to rzecz jasna Juventus - Real Madryt. Jeżeli dojdzie do takiej potyczki to co prawda za Juve przemawia statystka korzystnych bilansów, jednak za Realem skuteczność w finałach tych rozgrywek. Tak więc do półfinałów podchodzę bez większego entuzjazmu, bo zarówno awans Monaco jak i Atleti będzie dla mnie wielką niespodzianką. Z drugiej strony takie zestawienie 1/2 prognozuje emocje w finale. Jak tego nie wygracie to się na was obrażę :eusa:

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2017, 07:55

Ta animacja jak i cała machina Juve w soszialmedia stoi na najwyższym poziomie. Widać grubą papę wydawaną na ludzi z tej branży. Co do losowania to szkoda że jednak nie Real.

Obrazek
Gaiu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2017, 09:40

Nie zapominajcie, że nasz ostatni dwumecz z Monaco odbywał się jednak w dość specyficznych warunkach. W obozie Juventusu panowała grypa żołądkowa, nasi byli cokolwiek skołowani, a np. Grande Morata żygał przez "ż" tuż po zejściu z boiska. Obyśmy teraz lepiej trafili z dyspozycją dnia.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2017, 10:50

u nas na pierwszy mecz zawieszony jest Khedira a jak to wygląda w ekipie Monaco? jest ktoś zawieszony? i czy jest ktos zawieszony zagrozeniem w pierwszym meczu?

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2017, 11:27

Wojtek pisze:u nas na pierwszy mecz zawieszony jest Khedira a jak to wygląda w ekipie Monaco? jest ktoś zawieszony? i czy jest ktos zawieszony zagrozeniem w pierwszym meczu?
Nikt nie jest zawieszony z Monaco. Ale ponawiam pytanie jak wygląda u nich sytuacja z kontuzjami.

Obrazek
rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2017, 15:48

Cabrini_idol pisze:
Wojtek pisze:u nas na pierwszy mecz zawieszony jest Khedira a jak to wygląda w ekipie Monaco? jest ktoś zawieszony? i czy jest ktos zawieszony zagrozeniem w pierwszym meczu?
Nikt nie jest zawieszony z Monaco. Ale ponawiam pytanie jak wygląda u nich sytuacja z kontuzjami.
tu jest info odnośnie kontuzji przed jutrzejszym meczem Monaco:
http://www.flashscore.pl/mecz/l6ztZXip/#szczegoly-meczu

Zablokowany