Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
ballack13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2017, 16:16

RICTOR pisze:
ballack13 pisze:hmm sądzę żę to jednak ma bardzo duże znaczenie gdzie skończymy LM w tym sezonie.
z tego jest najwiekszy pieniadz na juz plus jeszcze przyszlosc (renegocjacja kontraktow, wplywy z reklam w przyszlosci caly marketing itp koszulki)
Tak. Ale to nie jest prosta zależność "jeśli daleko zajdziemy w tym roku w LM albo w ogóle wygramy to te pieniądze pójdą na letnie okno transferowe i o tyle więcej będziemy mogli wydać" jak zdaje się sugerować Forza i to właśnie miałem na myśli.
ok zle zrozumialem - jest tak jak mowisz ze to sie wprost nie przeklada 1:1
ale licze na to ze bedziemy kontynuowac ruchy typu top piłkarz niz kupowanie 4 za grosze i myslenie o tym co dalej.

Od pewnego momentu znowu do nas trafiają piłkarze którzy juz coś prezentuja i faktycznie podnoszą wartość a poprzednie okienko letnie (Igła i Pjanić) potwierdzaja że tylko taka droga jest słuszna aby konkurować w LM.

takim Jamesem bym nie pogardził :P

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2017, 17:13

pablo1503 pisze:
Cobra pisze:Ekhm....

Wg. Agrestiego przedłużenie kontraktu z Sandro to formalność. 4 mln/eur netto, kontrakt do 2022 :hellyes:
No i super. A zanim pojawią się jacyś ignoranci krzyczący, że w Barcelonie/Realu/UTD zarabiałby 15, a u nas raptem 4, to niech pieprzenie się głową o ścianę.

Zrobiłem szybki risercz i wyszło mi, że Brazylijczyk będzie w TOP 5 najlepiej opłacanych bocznych obrońców świata.

Dla ludzi lubujących się nagłówkami przeglądu sportowego, onetu czy innego sport.pl, pomyślcie sobie, że Alex będzie zarabiał 8mln! Kupa kasy.
Od roku czasu próbuje o tym pisać ale nie jest łatwo wyplewic z glowy januszom, że w Juve najlepsi zarabiają to samo co na wyspach czy w Hiszpanii. Problem polega na tym, że niektórzy nie wiedzą co to znaczy netto a brutto. Od tego powinni zacząć.

To świetna wiadomość o tym nowym kontrakcie dla Sandro. Top3 najlepszych lewych na świecie.

Obrazek
szymken

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2017, 15:10

Tak troszkę odskoczni od meczu ;) :

Sky podaje właściwie to co Agresti : Bernardeschi, Keita Baldè i Douglas Costa to cele. Do tego dodają, że Beppe ma wspaniałe relacje z agentem Costy i Bayernem.

Do tego Rummenigge potwierdził wykup Comana.

ballack13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2017, 15:16

szymken pisze:Tak troszkę odskoczni od meczu ;) :

Sky podaje właściwie to co Agresti : Bernardeschi, Keita Baldè i Douglas Costa to cele. Do tego dodają, że Beppe ma wspaniałe relacje z agentem Costy i Bayernem.

tragedii by nie było o ile to beda cele realne itp
a nie 1st cele, potem bedziemy mieli zamiennikow a potem zamiennikow zamiennikow :D

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2017, 18:21

Wszyscy? W sumie ma to sens, są to piłkarze o różnych cechach i nie wykluczają się najdrożsi z nich, jeżeli reszta zawodników ofensywnych zostanie ekipa super. Stworzona pod 4231:

Higuain - Wysunięty
Dybala - Cofnięty
Bernardeschi - Prawy/Cofnięty
Costa - Lewy/Prawy

Mandzukic - Wysunięty/Lewy
Pjaca - Lewy/Prawy
Cuadrado - Prawy
Keita - Lewy /Prawy

8 piłkarzy ofensywnych - no ale wszystko ma ręce i nogi i dobrze zbilansowane - też pod względem zawodników lewo i prawonożnych.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2017, 18:47

ForzaItanimulli3vujcm pisze:

Wszyscy? W sumie ma to sens, są to piłkarze o różnych cechach i nie wykluczają się najdrożsi z nich, jeżeli reszta zawodników ofensywnych zostanie ekipa super. Stworzona pod 4231:

Higuain - Wysunięty
Dybala - Cofnięty
Bernardeschi - Prawy/Cofnięty
Costa - Lewy/Prawy

Mandzukic - Wysunięty/Lewy
Pjaca - Lewy/Prawy
Cuadrado - Prawy
Keita - Lewy /Prawy

8 piłkarzy ofensywnych - no ale wszystko ma ręce i nogi i dobrze zbilansowane - też pod względem zawodników lewo i prawonożnych.
Przecież to jest tylko lista piłkarzy, którymi się interesujemy wg Agrestiego. Naprawdę wyobrażasz sobie, że ich wszystkich ściągamy w jedno okienko? Eh...

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2017, 19:05

No nie wiem, głowy nie dam - ale, czemu nie? Gramy taktyką 4231 która przynosi efekty - będziemy to zmieniać? Wątpię - brakuje nam rezerwowych, ciśniemy tym co mamy.
Jak powyżej napisałem oni się nie wykluczają - gdyby było napisane tam Costa, Sanchez, Di Maria - no OK, faktycznie, a nimi też się interesujemy - tyle że wszystkich z tego akurat zestawu byśmy nie pozyskali.
Jak kupowaliśmy środkowych pomocników - było od groma ich w kadrze. Ta z kolei taktyka wymaga większej liczby skrzydłowych, tudzież graczy ofensywnych. Brakuje nam wzmocnień na 2 skrzydłach - Costa i Bernardeschi to gracze na oba skrzydła do podstawy, ale Keita to już na bank ławka. Więc cała ta trójka ma sens. No i pytanie co wtedy z Pjacą?

Byłaby 4 podstawowa i 4 rezerwowa.

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2017, 19:13

Licząc szacunkowo to około 100 mln euro, a gdzie Tolisso?

Myślę, że realnie możemy powalczyć o Bernardeschiego i Costę przy sprzedaży Mandzukica

Oczywiście też chciałbym mieć 2 zawodników na każdą pozycję, ale zobaczycie ile grał w tym roku Pjaca nawet gdy był zdrowy, aż tylu rezerwowych nie jest nam potrzebnych. Szczególnie, ze wymieniłeś zawodników, którzy z roli zmienników nie byliby szczególnie zachwyceni.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2017, 20:06

Jak graliśmy już 4231 to Pjaca jednak trochę pograł - teraz grałby na pewno znacznie, znacznie więcej...

Keita czy byłby aż tak drogi? Czy ja wiem, zresztą on sam chce odejść. Pieniądze z Pogby jeszcze mamy - ja wierze w tą teorię co mówi Beppe - "Stać nas było na Higuaina bez sprzedaży Pogby".

Uważam że tyle graczy i takich graczy to jest zrównoważona mieszanka, gdzie każdy w sezonie zaliczyłby sporo minut - a sam dobrze wiesz że na ławce nie mamy kim straszyć, wiesz dobrze w jakim stanie jest owa nasza ławka.

ballack13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2017, 10:56

wszystko takze zalezy od sprzedazy

Lemina, Rincon, Asa?
Sturaro?

Pjaca nie grał za dużo bo jak wchodzili to głównie Ci powyżej.

licze na dobre okno i graczy którzy odrazu nam dadzą większe możliwości jak Pjanic

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2017, 13:09

ballack13 pisze:wszystko takze zalezy od sprzedazy

Lemina, Rincon, Asa?
Sturaro?

licze na dobre okno i graczy którzy odrazu nam dadzą większe możliwości jak Pjanic
Przecież wkrótce po tym jak zaczęliśmy grać 4231 on się znów połamał - w tym czasie zagrał trochę w pierwszym składzie - tyle że też zanim zdążył dojść do formy - a to nie jest krótki proces - połamał się znów. Teraz na bank grałby w każdym meczu - albo od początku - Napoli w Coppa, Chievo, Pescara, Genoa, może i Atalanta oraz Torino, Crotone, Bologna - albo z ławki Napoli w Serie A, Barcelona pewnie i dwumecz po co najmniej 20 minut. Z tego co mówił Max - bardzo w niego wierzy - "On będzie najważniejszym zawodnikiem Juventusu w 2017 roku." - Oczywiste że by go wystawiał - a sam młody chorwacki student calcio - miałby już fajne statystyki. :hellyes:

Zaza
Coman
Hernanes
Kasa z Pogby (Wierze Beppe)
Lemina
Sturaro? Nie wiem - marzę o tym byśmy go sprzedali. ::/:

Asamoah - z nim w tym sezonie jest z Khedirą - cudownie ozdrowiał - dla mnie on musi zostać - ale to jest moje zdanie. Obydwaj on i Sami muszą zostać.

Zaś co do Balde Keity - to uwielbiam tego zawodnika, zanim usłyszałem słowo Coman - to była wtedy młoda czarna puma którą bardzo chciałem w barwach Juventusu. Potem Coman zaspokoił na trochę moją chęć na takiego zawodnika - ale jak potem było wszyscy wiemy. Wiec warto kupić młodego Senegalczyka - chłopak jest 95 rocznik a od lat gra już na poziomie Serie A, zna ligę - może grac na 3 pozycjach w ataku. Według mnie to nieoszlifowany diament.

Wiesz, ja ogólnie najchętniej bym całą kasę przeznaczoną na mercato, rzucił na Kyliana Mbappe - to według mnie przyszły wielokrotny zdobywca złotych piłek. Tyle że nie wyłożymy takiego siana na niego. :placze:

BTW: Pjanic nie daje dużych możliwości? Dobrze rozumiem? :think:

ballack13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2017, 13:21

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
ballack13 pisze:wszystko takze zalezy od sprzedazy

Lemina, Rincon, Asa?
Sturaro?

Przecież wkrótce po tym jak zaczęliśmy grać 4231 on się znów połamał - w tym czasie zagrał trochę w pierwszym składzie - tyle że też zanim zdążył dojść do formy - a to nie jest krótki proces - połamał się znów. Teraz na bank grałby w każdym meczu - albo od początku - Napoli w Coppa, Chievo, Pescara, Genoa, może i Atalanta oraz Torino, Crotone, Bologna - albo z ławki Napoli w Serie A, Barcelona pewnie i dwumecz po co najmniej 20 minut. Z tego co mówił Max - bardzo w niego wierzy - "On będzie najważniejszym zawodnikiem Juventusu w 2017 roku." - Oczywiste że by go wystawiał - a sam młody chorwacki student calcio - miałby już fajne statystyki. :hellyes:

Zaza
Coman
Hernanes
Kasa z Pogby (Wierze Beppe)
Lemina
Sturaro? Nie wiem - marzę o tym byśmy go sprzedali. ::/:

Asamoah - z nim w tym sezonie jest z Khedirą - cudownie ozdrowiał - dla mnie on musi zostać - ale to jest moje zdanie. Obydwaj on i Sami muszą zostać.

Zaś co do Balde Keity - to uwielbiam tego zawodnika, zanim usłyszałem słowo Coman - to była wtedy młoda czarna puma którą bardzo chciałem w barwach Juventusu. Potem Coman zaspokoił na trochę moją chęć na takiego zawodnika - ale jak potem było wszyscy wiemy. Wiec warto kupić młodego Senegalczyka - chłopak jest 95 rocznik a od lat gra już na poziomie Serie A, zna ligę - może grac na 3 pozycjach w ataku. Według mnie to nieoszlifowany diament.

Wiesz, ja ogólnie najchętniej bym całą kasę przeznaczoną na mercato, rzucił na Kyliana Mbappe - to według mnie przyszły wielokrotny zdobywca złotych piłek. Tyle że nie wyłożymy takiego siana na niego. :placze:

BTW: Pjanic nie daje dużych możliwości? Dobrze rozumiem? :think:
tzn wiesz tego czy się połamie czy nie to nie przewidzisz, natomiast ciut przed kontuzją grał już według mnie dobrze

- odnosnie Pjanica zle zrozumiales :)
takich transferow wedlug mnie potrzebujemy.
konkretnych graczy ktorzy sa jakościowi
a nie zakupy po 7-8 mln

dlatego tez chcialbym 1-2 tranfsfery typu Pjanic a nie 4-5 typu goscie ktorzy moze kiedys cos dadza a finalnie bedzie problem z sprzedaniem ich w przyszlosci

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2017, 13:25

Pjaca się rozkręcał - no niestety miał chłopak mnóstwo pecha.

Nie no oczywiście - ja też wole zdecydowanie 1-2 transfery graczy którzy z miejsca podnoszą jakość - Bernardeschi, Costa - z pewnością takimi graczami są - zaś Keita to pewna inwestycja.

Ty masz jakąś pracę? /Vanquish

Astarot

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2017, 15:38

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Pjaca się rozkręcał - no niestety miał chłopak mnóstwo pecha.

Nie no oczywiście - ja też wole zdecydowanie 1-2 transfery graczy którzy z miejsca podnoszą jakość - Bernardeschi, Costa - z pewnością takimi graczami są - zaś Keita to pewna inwestycja.

Z tym, że taki Bernardeschi z miejsca podniesie nasz poziom to bym nie przesadzał. Poziom ławki na pewno, natomiast poziom pierwszego składu - być może w perspektywie 1 -2 lat.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2017, 16:08

Astarot pisze:
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Pjaca się rozkręcał - no niestety miał chłopak mnóstwo pecha.

Z tym, że taki Bernardeschi z miejsca podniesie nasz poziom to bym nie przesadzał. Poziom ławki na pewno, natomiast poziom pierwszego składu - być może w perspektywie 1 -2 lat.
Według mnie z nim może być jak z Dybalą... Niby po jednym super sezonie, niby młody zdolny, ale to cudowne dziecko calcio - jasne wszystkich mieć nie możemy - ale warto iść tą drogą.

Zablokowany